Πάσχα & Άνοιξη

Πώς να χρωματίσετε αυγά με σχέδια – 9 ιδέες με οδηγίες για μοναδικά πασχαλινά αυγά

Αν δεν θέλετε να σχεδιάσετε απλά, μονόχρωμα πασχαλινά αυγά, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να το κάνετε αυτό, μερικές από τις οποίες θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα. Είναι στο χέρι σας αν σχεδιάσετε τα μοτίβα ελεύθερα στα αυγά ή θα μεταφέρετε τελειωμένα με ύφασμα και χαρτί απευθείας. Γιατί αν βάψετε αυγά με μοτίβο, επιτρέπεται οτιδήποτε σας αρέσει! Μπορείτε είτε να χρωματίσετε το πασχαλινό αυγό σε ειδικά χρώματα για αυτόν τον σκοπό, σε χρωματισμό τροφίμων, είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη λαχανικών με τα οποία μπορείτε να χρωματίσετε τα πασχαλινά αυγά φυσικά.

Χρωματισμός αυγών με μοτίβο – Αφηρημένο μοτίβο

Χρωματισμός αυγών με μοτίβα σε αφηρημένη και μοντέρνα εμφάνιση - απλή τεχνική

Αυτή η τεχνική μπορεί να είναι γνωστή σε πολλούς, αλλά θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε σύντομα ξανά, επειδή τα τελειωμένα αυγά όχι μόνο φαίνονται όμορφα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια από τις άλλες ιδέες μοτίβου σε αυτό το άρθρο. Προετοιμάστε τα χρώματα (π.χ. σε μια φόρμα για μάφιν μιας χρήσης), έχετε έτοιμο χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε ένα αυγό οποιουδήποτε χρώματος.

Κρατήστε το για λίγο, στη συνέχεια βγάλτε το και σκουπίστε το υγρό χρώμα με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε διαφορετική θέση στο επόμενο χρώμα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό όσο συχνά θέλετε μέχρι να σας αρέσει το αφηρημένο πασχαλινό αυγό. Μπορείτε επίσης να φοράτε γάντια για να μην λεκιάσετε τα χέρια σας όταν τα κρατάτε.

Χρώμα αυγών με ελαστική ταινία

Χρωματίστε όμορφα αυγά με μοτίβο ελαστική ταινία ή κορδόνι

Η επόμενη ιδέα είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει. Χρωματίζετε τα αυγά ως συνήθως, εκτός από το ότι έχετε δέσει ελαστικά λουριά (ή κορδόνια) γύρω τους με οποιονδήποτε τρόπο εκ των προτέρων. Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες διαφορετικού πάχους, αλλά μπορείτε επίσης να τις τυλίξετε γύρω από το αυγό με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα να πάρετε λωρίδες στη μέση ή σε όλο το αυγό.

Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να βάψετε πρώτα το αυγό σε ανοιχτό χρώμα και όταν στεγνώσει, χρησιμοποιήστε την τσίχλα και μετά βάλτε το σε διαφορετικό χρώμα. Εάν αφαιρέσετε τις κορδέλες τώρα, το πρώτο χρώμα φαίνεται ακόμα. Φυσικά, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε περισσότερα από δύο χρώματα, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας την παραπάνω τεχνική. Πειραματιστείτε λίγο. Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε αρκετά αυγά το Πάσχα.

Χρωματισμός αυγών – μεταφορά μοτίβων και χρωμάτων από χαρτί κουζίνας

Χρωματισμός αυγών με δείγμα χαρτιού κουζίνας - ιδέα για παιδιά και ενήλικες

Μάλλον έχετε ήδη παρατηρήσει ότι τα μικροσκοπικά πόμολα σε κάποιο χαρτί κουζίνας δημιουργούν όμορφα μοτίβα και μοτίβα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όταν χρωματίζετε αυγά με σχέδια. Χρειάζεσαι:

 • βραστά αυγά
 • Χαρτί κουζίνας
 • Πασχαλινά χρώματα αυγών, χρώματα τροφίμων ή φυσικά χρώματα
 • σακούλα κατάψυξης
 • Ελαστικές ταινίες
 • προαιρετικά γάντια

Οδηγίες για το χρωματισμό αυγών με μοτίβο από ρολό κουζίνας

Αρχικά, ετοιμάστε τα χρώματα ως συνήθως, βάλτε χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί ή ένα ταψί και στάξτε διάφορα χρώματα πάνω του. Εάν είστε ικανοποιημένοι με το χρωματικό σχέδιο, φορέστε τα γάντια σας, βάλτε ένα αυγό στο χαρτί, τυλίξτε το και στερεώστε τα όλα με ελαστικές ταινίες. Στη συνέχεια τοποθετήστε το τυλιγμένο αυγό σε μια σακούλα κατάψυξης, την οποία μπορείτε επίσης να δέσετε ξανά με ελαστικές ταινίες. Αφήστε το χρώμα να δράσει για μερικές ώρες. Δεν μεταφέρονται μόνο τα χρώματα, αλλά και τα σχέδια από το χαρτί.

Φυσικά πασχαλινά αυγά με μοτίβο μεταξωτού υφάσματος

Χρησιμοποιώντας μετάξι και βαφή αυγών με μοτίβο - δημιουργική ιδέα για το Πάσχα

Ένα μεταξωτό μαντήλι, μια παλιά μεταξωτή μπλούζα, μια γραβάτα ή αποκόμματα μεταξιού – οτιδήποτε είναι κατάλληλο, με την προϋπόθεση ότι είναι 100% μετάξι. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τα σχέδια και τα χρώματα του υφάσματος στο κέλυφος του αυγού. Αυτό δίνει τα πασχαλινά αυγά μοτίβα που είναι πραγματικά μοναδικά και φαίνονται επαγγελματικά. Εξηγούμε πώς να βάψετε αυγά με μοτίβα αυτού του τύπου και τι χρειάζεστε:

 • φουσκωμένα αυγά
 • Μεταξωτό ύφασμα
 • ελαφρύ βαμβακερό ύφασμα ή μεταξωτό καλσόν
 • λευκό ξύδι
 • Ελαστικές μπάντες ή χορδή
 • δοχείο
 • ψαλίδι

Χρωματισμός αυγών με μοτίβο - οδηγίες μεταφοράς μοτίβων σε μετάξι

Κόψτε το ύφασμα σε κομμάτια αρκετά μεγάλα για να τυλίξετε το αυγό. Όταν το κάνετε αυτό, δώστε επίσης προσοχή στο μοτίβο, ώστε να μην κόψετε κατά λάθος αυτό που θέλετε στο αυγό. Διαφορετικά, ένα τετράγωνο 10 εκατοστών πρέπει να είναι αρκετό. Τώρα τυλίξτε το αυγό και δέστε το πανί σφιχτά (προσέξτε να μην σπάσει το κέλυφος του αυγού). Στη συνέχεια, τυλίξτε το βαμβακερό πανί γύρω. Με αυτό τον τρόπο, το μεταξωτό ύφασμα πιέζεται καλύτερα στο αυγό.

Ζεσταίνουμε 5 εκατοστά νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 60 ml ξύδι. Σιγοβράζουμε τα αυγά σε αυτό για 20 έως 25 λεπτά. Δεδομένου ότι τα φουσκωμένα αυγά επιπλέουν στην επιφάνεια, θα πρέπει είτε να τα γυρίζετε συχνά είτε να τα καλύπτετε με ένα πιάτο που τα πιέζει προς τα κάτω. Αφαιρέστε προσεκτικά τα αυγά από το νερό, αφήστε τα να κρυώσουν και αφαιρέστε τις ουσίες.

Χρωματισμός πασχαλινών αυγών σε τρεις αποχρώσεις με κολλητική ταινία

Χρωματίστε ροζ αυγά με μοτίβο από κολλητική ταινία σε τρεις αποχρώσεις

 • βραστά ή φουσκωμένα αυγά
 • Χρώματα
 • Washitape
 • ψαλίδι

Ετοιμάστε τα χρώματα και τοποθετήστε το πρώτο αυγό σε ένα από αυτά για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Κόψτε τετράγωνα από την ταινία και κολλήστε τα καλά στο αυγό (π.χ. 4 σειρές των 3 τετραγώνων το καθένα όπως στην εικόνα). Τοποθετήστε ξανά το αυγό στο ίδιο χρώμα, αυτή τη φορά για περίπου 15 έως 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στεγνώστε το ξανά.

Οδηγίες χρωματισμού για όμορφα πασχαλινά αυγά με Washitape

Στη συνέχεια κόψτε ολόκληρες λωρίδες κολλητικής ταινίας και κολλήστε τις κατά μήκος των τετραγώνων. Εκτός από αυτό, τυλίξτε ένα άλλο κομμάτι κορδέλα γύρω από το αυγό, έτσι ώστε να διασταυρώνεται με τα άλλα. Το βάφετε ξανά στο ίδιο χρώμα για 30 δευτερόλεπτα, το βγάζετε, το στεγνώνετε και αφαιρείτε την ταινία. Τα χαρούμενα αυγά είναι έτοιμα!

 Σχεδιάστε πασχαλινά αυγά με λαστιχένιο τσιμέντο και μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα και στόκος από καουτσούκ για μια γρήγορη και εύκολη τεχνική χρωματισμού για το Πάσχα

Εάν συλλέγετε τεχνικές για το χρωματισμό πασχαλινών αυγών, αυτό συνιστάται επίσης με μαγειρική σόδα και λαστιχένιο στόκο. Είναι φυσικά επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθεί απλώς το λαστιχένιο τσιμέντο και οποιαδήποτε χρώματα χωρίς μαγειρική σόδα. Αλλά ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν την παραλλαγή. Αν θέλετε να βάψετε αυτά τα αυγά με μοτίβο, χρειάζεστε:

 • βραστά αυγά
 • Καουτσούκ στόκος
 • Μαγειρική σόδα
 • Κουτί για μάφιν
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • γάντια
 • υγρό χρωματισμό τροφίμων
 • ξύδι

Καουτσούκ οδηγίες στόκου για απλές χειροτεχνίες για το Πάσχα σε γαλαξιακά χρώματα

Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα χαλάκι, βουτήξτε μια βούρτσα στο λαστιχένιο τσιμέντο και πασπαλίστε τα αυγά με αυτό με όποιον τρόπο θέλετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βάψετε ή να ταμπονάρετε σε μοτίβα κουκκίδων και άλλα με το πινέλο. Σε μικρά μπολ ή άλλα κατάλληλα δοχεία, ανακατέψτε 55 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ με 3 σταγόνες χρώματος και ανακατέψτε τα δύο μαζί καλά.

Πολύχρωμο μοτίβο στόκου από καουτσούκ ως ιδέα για παιδιά

Τώρα τοποθετήστε ένα αυγό σε κάθε φόρμα για μάφιν και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο και γάντια για να απλώσετε τα χρώματα της μαγειρικής σόδας στα αυγά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε στη συνέχεια να στάξετε μερικές σταγόνες χρώματος απευθείας στο αυγό εδώ και εκεί. Στη συνέχεια βάψτε σταδιακά τα αυγά με ξύδι με μια κουταλιά της σούπας. Αυτό δημιουργεί μια αντίδραση με τη μαγειρική σόδα, η οποία κάνει τα πάντα να αφρίζουν λίγο. Στη συνέχεια, πλύνετε τα αυγά σε καθαρό νερό και αφαιρέστε το λαστιχένιο τσιμέντο.

Δημιουργήστε ένα διάστικτο μοτίβο με ρύζι

Χειροτεχνία με ρύζι και χρωματισμό τροφίμων για πολύχρωμα πασχαλινά αυγά

Ειλικρινά, θα είχατε σκεφτεί αυτή την ιδέα μόνοι σας; Είναι μια πολύ απλή τεχνική και πιθανότατα έχετε ήδη τα υλικά στο σπίτι. Εάν θέλετε να βάψετε αυγά με μοτίβο με αυτόν τον τρόπο, βάλτε το ρύζι σε μια σφραγισμένη σακούλα κατάψυξης και, στη συνέχεια, προσθέστε μερικές σταγόνες χρωστικών τροφίμων (περίπου 7 έως 8 σταγόνες για 200 γραμμάρια ρυζιού). Σφραγίστε τη σακούλα και ανακατέψτε καλά ζυμώνοντας να πάρει χρώμα το ρύζι (ή ανακατέψτε με ένα κουτάλι).

Οδηγίες για το χρωματισμό αυγών με χρωματιστό ρύζι

Στη συνέχεια, βάλτε τα αυγά στις σακούλες, σφραγίστε τα ξανά και στρίψτε απαλά και γυρίστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αυτό δημιουργεί ένα αρκετά ακανόνιστο μοτίβο. Στη συνέχεια, μπορείτε να δώσετε σε κάθε αυγό ένα άλλο χρώμα για πολύχρωμα σχέδια ή μπορείτε να το αφήσετε με ένα χρώμα.

Υπόδειξη: Αντί για σακούλες κατάψυξης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλους τύπους σφραγιζόμενων δοχείων ή πλαστικών ποτηριών.

Φανταστικά όμορφα λουλούδια ως μοτίβο για τα αυγά του Πάσχα

Ρομαντικά πασχαλινά αυγά σε μπλε χρώμα με κλαδιά και φύλλα ως μοτίβα και μοτίβα

Αν θα θέλατε να βάψετε αυγά φυσικά με μοτίβο, έχουμε την τέλεια ιδέα για εσάς! Μην τα σχεδιάζετε μόνο με φυσικά χρώματα, αλλά δώστε τους και όμορφα λουλούδια ταυτόχρονα. Στον κήπο θα έχετε τώρα μια μεγάλη ποικιλία από όμορφα φύλλα και λουλούδια. Εάν δεν έχετε κήπο, απλώς κάντε μια παράκαμψη στο ανθοπωλείο ή σε ένα κοντινό λιβάδι. Σίγουρα, κάτι μπορεί να βρεθεί γρήγορα. Χρειάζεσαι:

 • Λουλούδια και φύλλα
 • βραστά ή φουσκωμένα αυγά
 • Λαχανικά για χρωματισμό (ή, εναλλακτικά, απλά χρώματα πασχαλινού αυγού)
 • Διαφανές καλσόν
 • προαιρετικό καλώδιο ή σύρμα για δέσιμο
 • Χαρτί κουζίνας
 • ξύδι

Στερεώστε τα λουλούδια στο αυγό με μεταξωτά καλσόν και χρωματίστε τα ως συνήθως

Πάρτε ένα αυγό και τοποθετήστε το φύλλο ή το λουλούδι που θέλετε οπουδήποτε (μερικά λουλούδια κολλάνε καλύτερα αν τα μουλιάσετε στο νερό εκ των προτέρων). Στη συνέχεια, βάλτε το αυγό μέσα σε ένα κομμάτι καλσόν και δέστε τα όλα μαζί με ένα διπλό κόμπο ή κορδόνι / σύρμα. Προσέξτε να μην γλιστρήσει το φύλλο / λουλούδι σας. Μαγειρέψτε τα λαχανικά μέχρι να χρωματιστεί το νερό (μην χρησιμοποιείτε πολύ νερό).

Σχεδιάστε τα δικά σας πασχαλινά αυγά με λουλούδια και φύλλα

Προσθέστε ξύδι στο νερό και βράστε τα αυγά σε αυτό για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε τα να βράσουν για άλλες 2 έως 3 ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε καλσόν και φυτά και τελειώσατε. Αν θέλετε η βαφή των αυγών να πάει πιο γρήγορα, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε κανονικά χρώματα αυγών και να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με μοτίβα φυτών σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Χρώμα αυγών με κερί μοτίβο

Φτιάξτε αυγά με κερί και ειδικά όργανα

Μια τεχνική που μάλλον όλοι είναι εξοικειωμένοι, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται όταν πρόκειται για τη δημιουργία μοτίβων και σχεδίων πασχαλινών αυγών, είναι η ζωγραφική με κερί πριν το χρωματισμό. Εάν χρησιμοποιείτε κερί, μπορείτε να χρωματίσετε τα αυγά φυσικά, καθώς και να χρησιμοποιήσετε ειδικά πασχαλινά αυγά και χρώματα τροφίμων. Υπάρχουν τώρα επίσης ειδικά μολύβια από κερί που είναι ιδιαίτερα λεπτά και ιδανικά για σχέδιο. Αλλά ένα τέτοιο εργαλείο όπως στο παρακάτω παράδειγμα είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Εκεί, το κερί τοποθετείται στο μικρό μεταλλικό δοχείο και θερμαίνεται για λίγο στη φλόγα ενός κεριού.

Όμορφα αυτο-βαμμένα μοτίβα με κερί σε μπλε πασχαλινά αυγά

Αφού σχεδιάσετε τα επιθυμητά μοτίβα και σχέδια, χρωματίστε τα πασχαλινά αυγά ως συνήθως. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, μπορείτε να αφαιρέσετε απαλά τυχόν περίσσεια κεριού. Το ιδιαίτερο με αυτήν την τεχνική είναι ότι μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας ποια σχέδια θα βάψετε. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν μεγαλύτερα παιδιά. Εάν χρησιμοποιείτε ένα κανονικό κερί ή ένα μολύβι κεριού αντί για τέτοια αξεσουάρ, τα αυγά θα πρέπει να είναι ακόμα ζεστά, έτσι ώστε το κερί να λιώνει κατά τη ζωγραφική. Αλλά αν το αυγό είναι πολύ ζεστό, το κερί θα τρέξει και θα καταστρέψει το κερί σας.

Χρωματισμός αυγών με μοτίβο – η απαραίτητη τελειοποίηση

Τρίψτε τα τελειωμένα πασχαλινά αυγά με λάδι για λάμψη

Ανεξάρτητα από την τεχνική που επιλέγετε για τη βαφή αυγών με μοτίβο, τα σχέδια έρχονται πραγματικά μόνα τους όταν τα κάνετε να λάμπουν. Πως δουλεύει? Βάλτε λίγο φυτικό λάδι σε ένα πανί και τρίψτε το στα αυγά. Μην το παρακάνετε με το λάδι, όμως, αλλιώς θα γίνει πολύ λιπαρό. Τέλος, σκουπίστε ξανά με ένα καθαρό και στεγνό πανί και μπορείτε να τα τακτοποιήσετε στο Πασχαλινό καλάθι ή στο Πασχαλινό καλάθι.