Πάσχα & Άνοιξη

Ανοιξιάτικη διακόσμηση για έξω: έτσι δημιουργείτε μια ανοιξιάτικη διάθεση στον εξωτερικό χώρο!

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και είναι καιρός να προετοιμάσετε το σπίτι και τον κήπο σας για αυτό. Σήμερα θα θέλαμε να σας δείξουμε μερικές υπέροχες ιδέες για ανοιξιάτικες διακοσμήσεις εξωτερικού χώρου που σίγουρα θα ερωτευτείτε. Γιατί μια κατάλληλη διακόσμηση για την εποχή δεν πρέπει να λείπει ούτε στον εξωτερικό χώρο. Είτε πολύχρωμα λουλούδια και φυτά είτε μια αυτοσχέδια διακόσμηση, με αυτές τις ιδέες δημιουργείτε περισσότερη ανοιξιάτικη διάθεση στην είσοδο του σπιτιού ή στο μπαλκόνι. Εμπνευστείτε και καλωσορίστε την άνοιξη!

Ανοιξιάτικη διακόσμηση για έξω: διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού

Είσοδος σπιτιού για ανοιξιάτικη διακόσμηση έξω

Η είσοδος του σπιτιού είναι η τηλεφωνική κάρτα του σπιτιού. Για να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας την άνοιξη, μπορείτε να διακοσμήσετε αυτήν την περιοχή κατάλληλα. Για παράδειγμα, διακοσμήστε την πόρτα με ένα όμορφο στεφάνι, αντικαταστήστε τη βαρετή πόρτα με ένα με ατμοσφαιρικό σχέδιο και κανονίστε μερικά όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια σε διαφορετικά δοχεία. Μια τέτοια διακόσμηση δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια, αλλά φαίνεται πολύ αποτελεσματική.

Διακόσμηση λουλουδιών για την άνοιξη έξω

Φυτέψτε τη ζαρντινιέρα με ανοιξιάτικα λουλούδια

Τα ανοιξιάτικα λουλούδια είναι ένας υπέροχος τρόπος για να διακοσμήσετε τον εξωτερικό χώρο. Ενώ είναι πιο πιθανό να φυτευτούν σε παρτέρια στον κήπο, μπορούν επίσης να φυτευτούν σε μεγάλες μπανιέρες ή άλλα δοχεία και να χρησιμοποιηθούν για να ομορφύνουν την είσοδο του σπιτιού. Για παράδειγμα, οι φυτευτές στην παραπάνω εικόνα έχουν σχεδιαστεί με ένα μείγμα από τουλίπες, νάρκισσους, πανσέδες, υάκινθους και πρίμουλα, που δημιουργούν μια πολύχρωμη παλέτα και μυρίζουν υπέροχα την άνοιξη.

Ανθοσυνθέσεις για την είσοδο του σπιτιού

Διακόσμηση εισόδου σπιτιού για ανοιξιάτικο και πασχαλινό ποτιστικό δοχείο Πασχαλινό καλάθι

Μια άλλη παραλλαγή για τη διακόσμηση με λουλούδια είναι οι όμορφα διαμορφωμένες ρυθμίσεις. Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας από αληθινά καθώς και από τεχνητά ή ξερά λουλούδια και να τα συνδυάσετε με άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Ιδέα για ανοιξιάτικες διακοσμήσεις έξω με vintage ταλέντο

Εκλεκτής ποιότητας ανοιξιάτικη διακόσμηση για εξωτερικούς χώρους Μεταλλικός κάδος με τουλίπες σε μια παλιά καρέκλα

Εάν θέλετε να δώσετε στον εξωτερικό σας χώρο μια vintage πινελιά, τότε μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε ένα παλιό έπιπλο όπως μια καρέκλα ή ένα τραπέζι δίπλα στην πόρτα και να τακτοποιήσετε τα ανοιξιάτικα λουλούδια σε αυτό. Μερικές όμορφες τουλίπες σε διαφορετικά χρώματα σε συνδυασμό με μερικά κλαδιά ιτιάς θα δημιουργήσουν αμέσως μια πιο ανοιξιάτικη διάθεση στη βεράντα.

DIY καρότο ελατήριο στεφάνι από τουλίπες για την μπροστινή πόρτα

DIY ανοιξιάτικη διακόσμηση για εξωτερικό στεφάνι καρότου ως διακόσμηση πόρτας

Τα στεφάνια είναι μια κλασική διακόσμηση για την είσοδο του σπιτιού. Αυτό το πρωτότυπο στεφάνι πόρτας καρότου, για παράδειγμα, εξασφαλίζει καλή διάθεση και είναι επίσης υπέροχο για το Πάσχα. Ένα χαριτωμένο σνακ για να καλωσορίσετε το λαγουδάκι του Πάσχα. Και το καλύτερο από όλα, το στεφάνι είναι έτοιμο σε λιγότερο από 1 ώρα! Εδώ είναι τα απαραίτητα υλικά:

 • Κόφτης καλωδίων
 • Πυροβόλο θερμής κόλλας με ραβδιά κόλλας
 • τεχνητές τουλίπες σε πορτοκαλί
 • περισσότερα τεχνητά λουλούδια σε πορτοκαλί
 • τεχνητό πράσινο
 • Λουλουδάτο σύρμα
 • Ράβδο ανάδευσης για χρώματα (ή αντίστοιχη ξύλινη λωρίδα)
 • ταινία

Δέστε δέσμες τεχνητές τουλίπες με λουλουδάτο σύρμα

Πριν ξεκινήσετε να κατασκευάζετε το στεφάνι, καθορίστε πόσο μεγάλο θέλετε να είναι το τελικό έργο και πάρτε αρκετές δέσμες τουλίπες για να δημιουργήσετε το σχήμα καρότου. Για το στεφάνι χρησιμοποιήθηκαν 7 δέσμες στο παράδειγμα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τρεις δέσμες τουλίπες μπροστά σας σε σχήμα τριγώνου με τους μίσχους στραμμένους μακριά σας. Χρησιμοποιήστε λουλουδάτο σύρμα για να δέσετε και τις τρεις δέσμες μαζί.

Δέστε δέσμες τουλίπες σε ξύλινη λωρίδα και κόλλα

Τοποθετήστε τις δέσμες στην επίπεδη πλευρά ενός ραβδιού ανάδευσης και στερεώστε τις με τη θερμή κόλλα. Φροντίστε να τα συνδέσετε στο κάτω μισό του ξύλινου ραβδιού καθώς θα συνεχίσετε να προσθέτετε περισσότερες δέσμες και χόρτα. Συνεχίστε την καλωδίωση και κολλήστε τις δέσμες μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με το σχήμα του καρότου.

προσθέστε περισσότερα τεχνητά λουλούδια κάντε το καρότο πράσινο

Για να κάνετε το στεφάνι πιο οπτικά ενδιαφέρον και να κρύψετε τυχόν κενά που έχουν προκύψει στα τσαμπιά τουλίπας, προσθέστε επιπλέον τεχνητά λουλούδια. Χρησιμοποιήστε κοπτικά σύρματος για να κόψετε μεμονωμένα λουλούδια, έτσι ώστε κάθε λουλούδι να έχει περίπου 10 εκατοστά μήκος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ξανά λουλουδάτο σύρμα ή ζεστή κόλλα για να στερεώσετε τα επιπλέον λουλούδια στο κύριο μέρος του DIY στεφάνι καρότου σας.

Όταν τελειώσει ο πάτος του καρότου, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα χόρτα καρότου. Για αυτό χρησιμοποιείτε τεχνητό πράσινο της επιλογής σας και φτιάχνετε μια μεγάλη δέσμη από αυτό. Στη συνέχεια, βάλτε τα άκρα του στελέχους της δέσμης στη διάταξη τουλίπας και στερεώστε το στο ραβδί ανάδευσης με floral σύρμα ή ζεστή κόλλα.

Στεφάνι καρότου έτοιμο να δέσει το τόξο

Για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση της πόρτας, φτιάξτε μια κρεμάστρα από λουλούδι σύρματος. Τυλίξτε το σύρμα γύρω από τη ράβδο ανάδευσης αρκετές φορές και στη συνέχεια σχηματίστε έναν ανθεκτικό βρόχο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρεμάσετε το στεφάνι σε ένα γάντζο. Για την τελευταία πινελιά, φτιάξτε ένα φιόγκο από διακοσμητική κορδέλα και χρησιμοποιήστε το για να διακοσμήσετε το στεφάνι.

Περισσότερες ιδέες για τη διακόσμηση της πόρτας έξω

Ανοιξιάτικη διακόσμηση για την εξώπορτα Ομπρέλα διακοσμημένη με τουλίπες και πασχαλινά αυγά

Η άνοιξη είναι η εποχή του χρόνου που οι βροχές είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Και τι καλύτερο τότε για την ανοιξιάτικη διακόσμηση από μια ομπρέλα; Μπορείτε να κρεμάσετε μια ομπρέλα γεμάτη λουλούδια στην πόρτα ή να την τακτοποιήσετε στο περίπτερο της ομπρέλας στην είσοδο του σπιτιού.

DIY διακόσμηση πόρτας άνοιξη ομπρέλα με τεχνητά λουλούδια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φελιζόλ είτε λουλουδάτο αφρό για να στερεώσετε τα λουλούδια στην ομπρέλα. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε πραγματικά λουλούδια, καθώς διαρκούν μόνο λίγο και πρέπει να αλλάζονται κάθε λίγες μέρες.

Διακόσμηση λουλουδιών για ξύλινο κουβά από τουλίπα με στεφάνι εισόδου

Τα τεχνητά λουλούδια, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά για τη διακόσμηση σε εξωτερικούς χώρους. Είναι επίσης φθηνά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα τα επόμενα χρόνια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα στεφάνι πόρτας, για παράδειγμα. Or μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε διάφορα αγγεία όπως βάζα, φανάρια, κουβάδες και ξύλινα κουτιά. Απλά αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη!

DIY ανοιξιάτικη διακόσμηση για έξω – διακοσμήστε τη σκάλα

Φτιάξτε τη δική σας σκάλα από κλαδιά και διακοσμήστε με φορσυθία

Μια όμορφα διακοσμημένη σκάλα κόβει μια ιδιαίτερα καλή φιγούρα σε εξωτερικούς χώρους. Για την άνοιξη, μπορείτε να διακοσμήσετε τη σκάλα με πρώιμα λουλούδια σε μικρές γλάστρες ή να κάνετε μια ανθεκτική διακόσμηση μόνοι σας με τεχνητή φορσυθία όπως στην παραπάνω εικόνα. Δεν έχετε σκάλα που να ταιριάζει με τέτοια διακόσμηση; Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνοι σας από κλαδιά και κλαδιά. Στη συνέχεια, η διακόσμηση φαίνεται ακόμα πιο πρωτότυπη.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση για εξωτερικούς χώρους με φορσυθιά

όμορφη ανοιξιάτικη διακόσμηση στην υπαίθρια ζαρντινιέρα με πανσέδες και φορσιθιά

Οι Forsythias είναι κλασικοί προάγγελοι της άνοιξης και μαγεύουν με τα όμορφα λουλούδια τους σε σχήμα αστεριού σε έντονο κίτρινο χρώμα. Είτε είναι αληθινά είτε τεχνητά, υπέροχες διακοσμήσεις για το εξωτερικό μπορούν να γίνουν με τα κλαδιά της φορσυθιάς. Μπορείτε να βάλετε τα κλαδιά σε ένα κουβά με πανσέδες, για παράδειγμα, ή να φτιάξετε ένα όμορφο στεφάνι πόρτας από αυτά. Ακόμη και διατεταγμένα σε απλή διάταξη, οι κίτρινες φορσυθίες φαίνονται υπέροχες και γεμίζουν τον εξωτερικό χώρο με ανοιξιάτικη διάθεση.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση με forsythia για έξω

Φυτέψτε λαστιχένιες μπότες

Φυτέψτε λαστιχένιες μπότες και διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού την άνοιξη

Πόσο όμορφα μοιάζουν αυτές οι ανθισμένες λαστιχένιες μπότες! Και είναι πολύ εύκολο να μιμηθούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλιές σας μπότες κηπουρικής ή να περιηγηθείτε σε καταστήματα ειδών για ένα ζευγάρι. Οι μπότες μπορούν επίσης να βαφτούν όπως σας αρέσει, αν το χρώμα τους δεν ταιριάζει κατά κάποιο τρόπο με την ανοιξιάτικη εξωτερική σας διακόσμηση. Για παράδειγμα, το κίτρινο όπως στην παραπάνω εικόνα θα ήταν μια καλή ιδέα.

Εάν θέλετε μια διακόσμηση χωρίς πολλή συντήρηση, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά λουλούδια και κλαδιά. Αυτά μπορούν εύκολα να μπουν στις μπότες και να τακτοποιηθούν. Ωστόσο, εάν θέλετε να φυτέψετε τις μπότες με πραγματικά λουλούδια, θα πρέπει να πάρετε κατάλληλο χώμα και ενδεχομένως να σκεφτείτε την αποστράγγιση.

Μετατρέψτε την είσοδο του σπιτιού σε μια αγορά λουλουδιών

Δημιουργήστε μια αγορά λουλουδιών στην είσοδο του σπιτιού ως διακόσμηση για την άνοιξη

Γιορτάστε την άφιξη αυτής της υπέροχης σεζόν, εξωραΐζοντας την είσοδό σας με όμορφα ανοιξιάτικα μοτίβα σε στιλ εξοχικού σπιτιού. Διακοσμημένη με ένα μείγμα λουλουδιών, ξύλινων αγγείων και άλλων στοιχείων από τη φύση, η είσοδος του σπιτιού σας θα φαίνεται πολύ φιλόξενη. Εδώ είναι μερικές ιδέες για το πώς να σχεδιάσετε την ανοιξιάτικη διακόσμηση για το εξωτερικό σε στυλ εξοχικού σπιτιού.

Δημιουργήστε ανοιξιάτικες διακοσμήσεις για εξωτερικούς χώρους στην αγορά λουλουδιών στυλ εξοχικού σπιτιού

Φτιάξτε μια βάση για λουλούδια από ξύλινες σανίδες (ή από μια παλέτα) και στερεώστε μερικές γλάστρες σε αυτήν. Διακοσμήστε τα με τεχνητά λουλούδια “προς πώληση”. Στη συνέχεια, βάλτε ένα ξύλινο κάρο στη βεράντα και οργανώστε γλάστρες, γλάστρες και εργαλεία κήπου. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια όμορφη γιρλάντα λουλουδιών από τεχνητά λουλούδια και να την κρεμάσετε στον τοίχο του σπιτιού. Προσθέστε μια ωραία πινακίδα για να προσθέσετε την τελευταία πινελιά στη διακόσμηση.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σε εξοχικό ποδήλατο εξωτερικής παλιάς πόρτας με φυτεμένο καλάθι

Άλλα ξύλινα αντικείμενα όπως σκαμπό, κουτιά, κουτιά και μικρά τραπέζια είναι επίσης κατάλληλα για εξωτερική διακοσμητική άνοιξη σε στυλ εξοχικού σπιτιού. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε λουλούδια, φυτά και άλλα διακοσμητικά. Πράγματα όπως παλιές πόρτες και παντζούρια, τα οποία απλά τοποθετείτε χαλαρά δίπλα στην πόρτα και ενδεχομένως διακοσμείτε με στεφάνι, επίσης φαίνονται πολύ ωραία. Ένα παλιό ποδήλατο με φυτεμένο καλάθι θα φαινόταν επίσης υπέροχο σε μια τέτοια διακόσμηση.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση για τον κήπο και το μπαλκόνι

Ανοιξιάτικη διακόσμηση έξω στη σχάρα του μπαλκονιού με βάζα από γυαλιά

Οι τελευταίες ιδέες μας είναι εξαιρετικές για τη διακόσμηση του κήπου και του μπαλκονιού σας. Το πρώτο περιλαμβάνει τη μετατροπή μερικών γυαλιών σε βάζα και την κρέμασή τους από τη ράβδο. Για να γίνει αυτό, οι κρεμάστρες για κάθε ποτήρι μπορούν να καλυφθούν με σύρμα και να κρεμαστούν απευθείας στο λουρί. Τα μανταλάκια των ρούχων έχουν πιο διακοσμητική λειτουργία σε αυτή την ιδέα διακόσμησης, καθώς δεν αντέχουν μόνα τους τα ποτήρια με νερό. Αλλά χρησιμεύουν επίσης για να συγκρατούν τα μεμονωμένα ποτήρια στη θέση τους, ώστε να μην γλιστράνε.

Φτιάξτε πολύχρωμες γλάστρες για εξωτερικούς χώρους από παλιούς τενεκέδες

Διακοσμήστε τα δοχεία με πολύχρωμο ντεκουπάζ χρησιμοποιώντας την τεχνική της χαρτοπετσέτας και φυτέψτε τα ως ανοιξιάτικα διακοσμητικά για το εξωτερικό

Την άνοιξη μπορεί να είναι πολύχρωμο και έτσι είναι αυτή η ιδέα για τη διακόσμηση στον εξωτερικό χώρο. Είναι επίσης ιδανικό για όλους τους λάτρεις της ανακύκλωσης, καθώς μετατρέπει τα παλιά δοχεία σε πολύχρωμα δοχεία. Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστούν για αυτό το έργο:

 • άδεια κουτιά από κασσίτερο οποιουδήποτε μεγέθους
 • Χαρτοπετσέτες με πολύχρωμα σχέδια
 • Περιστροφικός κόφτης (λειτουργεί και το ψαλίδι) και χαλάκι
 • Κόλλα χαρτοπετσέτας, π.χ. Β. Mod Podge
 • Βούρτσα αφρού
 • λευκή βαφή ψεκασμού
 • Διαφανές σπρέι παλτό
 • Πρέσα με τρυπάνι από χάλυβα
 • μικρές πέτρες
 • Γη
 • φυτά

Αρωματίστε το μεταλλικό δοχείο με την τεχνική της χαρτοπετσέτας

Πριν κολλήσετε τις χαρτοπετσέτες στα τενεκεδάκια, βάψτε τα λευκά με το χρώμα σπρέι. Οι χαρτοπετσέτες είναι πολύ λεπτές και οι ζαρντινιέρες θα φαίνονται καλύτερα με λευκό φόντο.

Στη συνέχεια, κόψτε κάθε χαρτοπετσέτα στο μέγεθος του κασσίτερου που θα κολληθεί. Για μεγαλύτερες δόσεις, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία Serivette. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το επάνω στρώμα της κομμένης πετσέτας.

Τώρα καλύψτε ολόκληρο το δοχείο με την κόλλα ντεκουπάζ. Τοποθετήστε προσεκτικά τη χαρτοπετσέτα στο δοχείο και πιέστε το προς τα κάτω με τη βούρτσα αφρού. Τυλίξτε τη χαρτοπετσέτα γύρω από το δοχείο μέχρι να καλυφθεί πλήρως.

DIY ανοιξιάτικα διακοσμητικά αρωματίζουν και φυτεύουν παλιά δοχεία εξωτερικά

Μόλις στεγνώσει η κόλλα, βάψτε τα διακοσμημένα δοχεία από κασσίτερο με τουλάχιστον 2 στρώσεις ακρυλικού βερνικιού. Αυτό προστατεύει τους εξωτερικούς φυτευτές από τα στοιχεία.

Για να φυτέψετε τα τενεκεδάκια, πρώτα ανοίξτε τρύπες στο κάτω μέρος των δοχείων για αποστράγγιση. Στη συνέχεια, βάλτε ένα στρώμα από πέτρες στο έδαφος, γεμίστε το βάζο με γλάστρες και φυτέψτε τα φυτά.

Με τις πολύχρωμες γλάστρες μπορείτε να δημιουργήσετε μια σκάλα λουλουδιών ή να διακοσμήσετε το κιγκλίδωμα του μπαλκονιού.