Διατροφή

Συνταγές διαλείπουσας νηστείας: χάστε βάρος υγιεινά με τη δίαιτα 5 έως 2 και φτάστε στο βάρος των ονείρων σας

Διαλείπουσες συνταγές νηστείας 5 έως 2 δίαιτα

Θα θέλατε να χάσετε βάρος υγιεινά και να επιτύχετε και να διατηρήσετε το βάρος των ονείρων σας χωρίς το φαινόμενο yo-yo; Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε διαλείπουσα νηστεία. Η ίδια η μέθοδος απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα, κυρίως επειδή δεν χρειάζεται να υπολογίζετε την πρόσληψη θερμίδων κάθε μέρα, αλλά μόνο να νηστεύετε συγκεκριμένες ημέρες και να μειώνετε την πρόσληψη θερμίδων. Με τη δίαιτα 5 έως 2, για παράδειγμα, οι άνθρωποι τρώνε απλά υγιεινά 5 ημέρες την εβδομάδα, και το μέγιστο 600 θερμίδες για τους άνδρες και 500 θερμίδες για τις γυναίκες επιτρέπονται για τις υπόλοιπες 2 ημέρες. Προσφέρει κάποια ευελιξία – οι ημέρες νηστείας είναι ελεύθερα επιλέξιμες, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να καθορίσει ένα βέλτιστο πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες.

Κετογονική δίαιτα – χάστε βάρος υγιεινά αποφεύγοντας τους υδατάνθρακες

Διαλείπουσες συνταγές νηστείας: Οι αρχές της δίαιτας 5 έως 2

Διαλείποντες νηστίσιμες συνταγές ρολά αβοκάντο

Όσον αφορά τη διαλείπουσα νηστεία, υπάρχουν βασικά 2 παραλλαγές για να διαλέξετε: 16 έως 8 ή 5 έως 2. Ενώ στην πρώτη παραλλαγή νηστεύετε για 16 ώρες και στη συνέχεια μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε για τις υπόλοιπες 8, η εναλλακτική λύση είναι περίπου 2 ημέρες νηστείας την εβδομάδα. Ενώ επιτρέπεται να τρώτε αυτές τις ημέρες νηστείας, η πρόσληψη θερμίδων σας περιορίζεται σε 600 θερμίδες για τους άνδρες και 500 θερμίδες για τις γυναίκες. Η δεύτερη μέθοδος προτιμάται κυρίως επειδή μπορεί να σταματήσει αποτελεσματικά τους πόθους. Η ξαφνική λαχτάρα για γλυκά έχει φύγει, και αντίθετα εστιάζετε σε υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως η φρουτοσαλάτα. Επιπλέον, ο μεταβολισμός διεγείρεται και βελτιώνεται μακροπρόθεσμα. Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα διατροφής που τηρούνται μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα, η διαλείπουσα νηστεία αφορά περισσότερο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα χωρίς το φαινόμενο yo-yo. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε και συνιστάται ακόμη και να τηρείτε τη δίαιτα 5 έως 2 για τουλάχιστον ένα χρόνο. Κατά κανόνα, η ελάχιστη διάρκεια είναι 2 μήνες. Όσον αφορά τη μείωση του βάρους, εάν ακολουθείτε μια ποικίλη και υγιεινή διατροφή τις άλλες 5 ημέρες, μπορείτε να υπολογίζετε σε απώλεια 10 κιλών σε 8 μήνες. Πρόκειται περισσότερο για μια σκόπιμα μακρά ελεγχόμενη διαδικασία.

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές δίαιτα σαλάτα ξηρών καρπών

Οφέλη από τη δίαιτα 5 έως 2:

 • Επιτρέπεται να τρώτε και να πίνετε καφέ / τσάι τις ημέρες της νηστείας.
 • Η νηστεία λειτουργεί ως πρόγραμμα αποτοξίνωσης και υποτίθεται ότι μπορεί να έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα και στο δέρμα / μαλλιά.
 • Έχετε περισσότερο χρόνο για να επιλέξετε υγιεινές συνταγές και να τις προετοιμάσετε στην καθημερινή ζωή.

Μειονεκτήματα της δίαιτας 5 έως 2:

 • Πρέπει να είστε υπομονετικοί, γιατί τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο μετά από 2 μήνες.
 • Για βέλτιστο αποτέλεσμα, πρέπει να τηρείτε το πρόγραμμα διατροφής για τουλάχιστον 1 έτος.
 • Ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, δεν πρέπει να ξεχνάτε το διήμερο της νηστείας.

Διαλείπουσες συνταγές νηστείας: Παράδειγμα της δίαιτας 5 έως 2

Το διαλείπον πρόγραμμα διατροφής νηστείας δημιουργεί συνταγές συστατικών

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη δίαιτα 5 έως 2, θα πρέπει πρώτα να ορίσετε τις δύο ημέρες νηστείας. Μπορούν, αλλά δεν χρειάζεται, να ακολουθούν ο ένας τον άλλον. Παρόλο που υπάρχει κάποια ευελιξία με τη διαλείπουσα νηστεία (δηλαδή, δεν χρειάζεται πάντα να είναι η ίδια δύο ημέρες της εβδομάδας), συνιστάται να τηρείτε το καθορισμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Έτσι το σώμα σιγά σιγά συνηθίζει. Το αν τρώτε κάτι αυτές τις μέρες ή προτιμάτε να μην το φάτε εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και το πώς αισθάνεστε. Μερικοί άνθρωποι ικανοποιούνται με τις 500 θερμίδες – παρακάτω είναι μερικές συνταγές χαμηλών θερμίδων για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, άλλοι πεινούν πολύ και προτιμούν θεραπείες αποτοξίνωσης τσαγιού και νερού.

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές Πρωινό 5 έως 2 Δίαιτα

Ακολουθεί ένα παράδειγμα προγράμματος 5 έως 2 εβδομάδων:

Δευτέρα: Τρώτε υγιεινά χωρίς να χρειάζεται να μετράτε θερμίδες. Αξίζει να τρώτε σαλάτα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Τρίτη: Τρώτε ποικίλη διατροφή χωρίς να χρειάζεται να μετράτε θερμίδες. επιτρέπονται μικρές «αμαρτίες» όπως τηγανίτες, σοκολάτα κ.λπ.

Τετάρτη: Τρώτε μια υγιεινή διατροφή χωρίς να περιορίζετε την πρόσληψη θερμίδων, αλλά προσπαθήστε να τρώτε σαλάτα και φρουτοσαλάτα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Διαλειμματική δίαιτα νηστείας 5 έως 2 αρχές αρχών αποτέλεσμα

1η Πέμπτη: Νηστεύετε και μετράτε τις θερμίδες. Μπορείτε να ετοιμάσετε μία ή περισσότερες από τις διαλείπουσες συνταγές νηστείας μας.

Παρασκευή: Τρώτε μια υγιεινή διατροφή χωρίς να υπολογίζετε τις θερμίδες, προσπαθήστε να φάτε μια σαλάτα και φρούτα για επιδόρπιο.

Σάββατο: Τρώτε ποικίλα χωρίς να χρειάζεται να μετράτε θερμίδες. Προσπαθήστε να τρώτε ξηρούς καρπούς μεταξύ των γευμάτων.

2η Κυριακή: Νηστεώνετε και μειώνετε τη θερμιδική σας πρόσληψη. Μπορείτε να μαγειρέψετε το μενού της ημέρας που προτείνεται παρακάτω.

Η νηστεία δεν είναι δύσκολη με αυτές τις συμβουλές:

Διαλείπουσες συνταγές νηστείας για να φάτε λαχανικά ημέρες νηστείας φρούτων

 • Κάντε υπομονή – στην αρχή στη φάση του εγκλιματισμού μπορείτε να περιμένετε ένα ισχυρότερο αίσθημα πείνας. Ωστόσο, αυτό εξαφανίζεται πολύ γρήγορα εάν τηρήσετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
 • Τρώτε φρούτα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και μην φτιάχνετε smoothies. Ενώ τα smoothies περιέχουν την ίδια ποσότητα φρούτων, γιαουρτιού και ξηρών καρπών, πίνουν πιο γρήγορα και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα αισθάνονται χορτάτοι.
 • Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα – αλλά μπορείτε επίσης να πίνετε τσάι και καφέ χωρίς ζάχαρη το πρωί και το απόγευμα.
 • Τις άλλες ημέρες, τρώτε ως συνήθως – μια ισορροπημένη διατροφή είναι η λέξη -κλειδί για γρήγορα αποτελέσματα.
 • Σε περίπτωση αμφιβολίας (υποφέρετε από ασθένεια ή έχετε παράπονα) πρέπει πάντα να συζητάτε το πρόγραμμα διατροφής με το γιατρό σας.

Συνταγές διαλείπουσας νηστείας: μενού για την πρώτη ημέρα νηστείας

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές 5 έως 2 δίαιτα ροδάκινο ελληνικό πρωινό

Διαλείπουσες Συνταγές Νηστείας για την Πρώτη Ημέρα της Νηστείας – Πρωινό: Γιαούρτι μεσαίου ροδάκινου και χαμηλών λιπαρών: 80 θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 2 λεπτά. Μπορείτε επίσης να αλέσετε 1-2 αμύγδαλα και να αρωματίσετε με 1-2 φύλλα μέντας. Κόψτε τα φρούτα σε τέταρτα, μην τα περάσετε.

Διαλείπουσες Συνταγές Νηστείας 5 με 2 Μεσημεριανό Σαλάτα Ελληνική Τυρί Πάπρικα Φέτα

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές για την πρώτη μέρα νηστείας Μεσημεριανό: Ελληνική σαλάτα με φέτα: 200 θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά. Χορτοφάγος. Κατάλληλο για οικογένειες με μικρά παιδιά. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί ως σαλάτα με ψωμάκια ή να σερβιριστεί με κρέας, για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Σερβίρεται παγωμένο. Φυλάσσετε στο ψυγείο το πολύ για 1 ημέρα. Σερβίρετε αμέσως μετά την προετοιμασία.

Διατροφή 5 με 2 Μεσημεριανό με ελληνική σαλάτα

Υλικά για 4 μερίδες: 1 μικρό αγγούρι (κομμένο σε κύβους), 1 μικρή πράσινη πιπεριά (χωρίς κουκούτσι και κομμένη σε κομμάτια), 1 μικρή κίτρινη πιπεριά (χωρίς κουκούτσι και κομμένη σε κομμάτια). 450 γραμμάρια μικρές έως μεσαίες ντομάτες (κομμένες στα τέσσερα), 1-2 κόκκινα κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες), 175 γραμμάρια τυρί φέτα (θρυμματισμένη ή κομμένη σε κομμάτια), 10 μεσαίου μεγέθους μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι), φρεσκοτριμμένο πιπέρι , αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα μέντας, 2 σκελίδες σκόρδο (πατημένες), 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, τραγανό ψωμί.

Διατροφή 5 με 2 συνταγές σαλάτας για μεσημεριανό γεύμα

Προετοιμασία του ντρέσινγκ: Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας, τις σκελίδες σκόρδου, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις ελιές και πασπαλίστε με τη θρυμματισμένη φέτα ή κομμάτια τυρί φέτα. Προσθέστε το ντρέσινγκ για γεύση και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως μετά με τραγανό ψωμί.

Απογευματινό: γάλα 150 ml – 53 θερμίδες. Προαιρετικό τσάι ή καφές.

Διαλείπουσες συνταγές νηστείας για να μαγειρέψετε σούπα ντομάτας

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές για την πρώτη μέρα νηστείας Δείπνο: Ντοματόσουπα με σκόρδο: 70 θερμίδες. Χρόνος εργασίας: 10 λεπτά. Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας: 55 λεπτά. Χορτοφάγος. Κατάλληλο ως κύριο πιάτο ή ορεκτικό. Πλήρωση. Κατάλληλο για οικογένειες με παιδιά. Μπορεί να σερβιριστεί κρύο ή ζεστό. Φυλάσσετε στο ψυγείο για 2 ημέρες το πολύ.

Υλικά για 4 μερίδες: 500 γραμμάρια ντομάτες, 2 κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες, 5-6 σκελίδες σκόρδο, 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς κουκούτσι και ξεφλουδισμένο, παρθένο ελαιόλαδο, 600 ml ζωμό λαχανικών ζεστό, 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο ξύδι , 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire, αλάτι και πιπέρι για γεύση, φρέσκα φύλλα βασιλικού.

5 με 2 διατροφικές διαλείπουσες σούπες ντομάτας νηστείας

Προετοιμασία: Προθερμαίνετε τη σόμπα στους 220 βαθμούς, τοποθετείτε τις ντομάτες, τις σκελίδες σκόρδου και τα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν στην αφή. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα λαχανικά από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στην άκρη. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε τα λαχανικά, προσθέστε σάλτσα Worcestershire και ξύδι μπαλσάμικο και συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλό επίπεδο, προσθέστε αργά το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε καλά τη σούπα. Ζεσταίνουμε τη σούπα σε προθερμασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Η σούπα έχει καλύτερη γεύση όταν κρυώσει, οπότε είτε αφήστε τη στο ψυγείο για μισή ώρα είτε σερβίρετε με παγάκια. Σερβίρετε με τραγανό ψωμί. Προαιρετικά, φάτε μαζί του μια φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών. Απομένουν 90 θερμίδες για ψωμί και τυρί.

Συνταγές διαλείπουσας νηστείας για την πρώτη ημέρα νηστείας αριθμός θερμίδων: πρωινό 80, μεσημεριανό: 200, απόγευμα 53, δείπνο 70, ψωμί και τυρί επιπλέον 90 θερμίδες. Σύνολο: 493 θερμίδες.

Συνταγές διαλείπουσας νηστείας: μενού για τη δεύτερη ημέρα νηστείας

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές ομελέτα τυρί ντομάτα ζαμπόν

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές για τη δεύτερη μέρα νηστείας Πρωινό: Ομελέτα με τυρί και ντομάτα. 170 θερμίδες. Χρόνος εργασίας 10 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος 8 λεπτά, συνολικός χρόνος προετοιμασίας 18 λεπτά. Μόνο εν μέρει κατάλληλο για πάσχοντες από αλλεργίες: περιέχει αυγά. Μπορεί να σερβιριστεί ως απογευματινό σνακ, πρωινό ή ακόμα και κυρίως πιάτο. Σερβίρεται ζεστό, διατηρείται στο ψυγείο για μία ημέρα το πολύ.

Υλικά για 4 μερίδες: Παρθένο ελαιόλαδο, 35 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους, 6 φύλλα βασιλικού, 2 αυγά μικρού έως μεσαίου μεγέθους, 1 κουταλάκι τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι να δοκιμάσω.

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές ομελέτα τυρί ντομάτας

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές για τη δεύτερη μέρα νηστείας Μεσημεριανό: τραγανό ψωμί με φέτα τυριού χαμηλών λιπαρών και μήλο / αχλάδι ως επιδόρπιο. 170 θερμίδες.

Απογευματινό: γάλα 150 ml, 50 θερμίδες. Προαιρετικό τσάι ή καφές

Διαλείπουσες νηστίσιμες συνταγές σούπα νεροκάρδαμο

Διαλείπουσες συνταγές νηστείας για τη δεύτερη μέρα νηστίσιμου δείπνου: σούπα με νεροκάρδαμο. 90 θερμίδες. Χρόνος εργασίας 5 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά, συνολικός χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά. Vegan πιάτο. Μπορεί να σερβιριστεί ως σούπα ή κυρίως πιάτο. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο. 3 μερίδες. Συστατικά: περίπου 75 γραμμάρια ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, 2 μικρές πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους. 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φτιαγμένο με βραστό φιλτραρισμένο νερό. 225 γραμμάρια φρέσκου νεροκάρδαμο, ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, σχοινόπρασο ως διακόσμηση (προσοχή με τα λουλούδια, είναι βρώσιμα, αλλά πολύ ζεστά.)

5 έως 2 δίαιτες συνταγή σούπα από κάρδαμο

Προετοιμασία: Προσθέστε πρώτα τις πατάτες κομμένες σε κύβους και το σχοινόπρασο σε μια κατσαρόλα στον προθερμασμένο φούρνο με αρκετά κουταλάκια του γλυκού νερό και σιγοβράστε κάτω από το καπάκι για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και κάνουμε πουρέ μέχρι να έχει ομοιόμορφη συνοχή. Ρίχνουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Ανακατέψτε καλά τη σούπα και σερβίρετε σε ζεστά μπολ. Εάν θέλετε, προσθέστε γιαούρτι (προσθέστε χαμηλά λιπαρά).

Συνολική πρόσληψη θερμίδων τη δεύτερη ημέρα νηστείας της εβδομάδας 490 θερμίδες: πρωινό με ομελέτα 170 θερμίδες, μεσημεριανό τραγανό ψωμί με τυρί και μήλο 170 θερμίδες, το απόγευμα γάλα 50 θερμίδες, βραδινή σούπα με κάρδαμο 100 θερμίδες.

Συνταγή για σούπα νεροκάρδαμο Διαλείπουσα νηστεία

Εάν έχετε αποφασίσει για δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία, τότε μπορείτε να προσανατολιστείτε στα ήδη καθορισμένα μενού: Βασικά, ισχύει ο κανόνας: ακολουθήστε χορτοφαγική ή vegan διατροφή τις ημέρες της νηστείας. Φάτε ρύζι, πατάτες και ψωμί μόνο σε μικρές ποσότητες. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε σαλάτες με εποχιακά λαχανικά και σούπες. Μια σούπα και μια σαλάτα, μαζί με μικρές ποσότητες φρούτων (μήλο, αχλάδι ή ροδάκινο) συμπληρώνουν το καθημερινό μενού. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε ακόμα να πιείτε καφέ ή τσάι με γάλα το απόγευμα. Το τυρί και το γιαούρτι επιτρέπονται εάν είναι χαμηλά σε λιπαρά. Χρησιμοποιήστε παρθένο ελαιόλαδο ή κραμβέλαιο για το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνετε με βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Εάν τρώγονται αυγά, η σαλάτα ή η σούπα πρέπει να ακυρωθεί. Αυτές τις μέρες τα καρύδια πρέπει να αποτύχουν εντελώς. Επίσης, όπως η πίτσα και τα ζυμαρικά – αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις λιχουδιές την επόμενη μέρα. Τα smoothies είναι ακατάλληλα για ημέρες νηστείας – δεν σας κρατούν χορτάτους για πολύ και σας ανοίγουν την όρεξη.

Συνταγές διαλείπουσας νηστείας υγιεινή διατροφή

Προσπαθήστε να τηρήσετε τις χαμηλές θερμίδες, αλλά αν νιώθετε ζάλη ή αδιαθεσία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως και φάτε ένα σνακ στο μεταξύ. Η δίαιτα δεν είναι κατάλληλη για άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση, έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες, καθώς και ασθενείς με διάφορες ασθένειες. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται εκ των προτέρων.

Διαλείπουσα διατροφή νηστείας 5 έως 2 για να παραμείνετε υγιείς