Διατροφή

Χάστε βάρος με τη δίαιτα Golo και τονώστε το μεταβολισμό: έτσι λειτουργεί!

Στην καταπολέμηση των περιττών κιλών, εμφανίζονται όλο και περισσότερες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους. Η λεγόμενη δίαιτα Golo δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς αυτή η μέθοδος απώλειας βάρους υποτίθεται ότι σας επιτρέπει να χάσετε έως και 10 κιλά σε 2 εβδομάδες. Ωστόσο, ορκίζονται σταρ του Χόλιγουντ όπως η Κέιτ Χάντσον και η Μιράντα Κερ, που μας πείθουν με την τέλεια σιλουέτα τους ακόμη και μετά τη γέννηση αρκετών παιδιών. Στο άρθρο, αποκαλύπτουμε ακριβώς τι είναι η δίαιτα του Χόλιγουντ!

Τι κρύβεται πίσω από τη δίαιτα Golo?

Η δίαιτα Golo θεωρείται μια πολύ ιδιαίτερη μέθοδος απώλειας βάρους, στην οποία δεν πρέπει να υπολογίζονται θερμίδες. Το επίκεντρο είναι ο μεταβολισμός και το επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

Υπάρχουν τρεις φράσεις πίσω από το όνομα της δίαιτας που χαρακτηρίζουν τη μέθοδο απώλειας βάρους:

 • “Χάσε βάρος” (“Έλα, χάσε βάρος”)
 • “Πήγαινε να φανείς υπέροχος”
 • “Φύγε αγάπη για τη ζωή” (“Έλα, αγάπη τη ζωή”)

Αυτές είναι επίσης οι βασικές αρχές στις οποίες βασίζεται η διατροφική μέθοδος. Ο στόχος της δίαιτας δεν είναι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά και να είστε ικανοποιημένοι με το σώμα σας και τη χαρά της ζωής που φέρνει μαζί του ένας υγιεινός τρόπος ζωής.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα Golo?

Ολόκληρα τρόφιμα έναντι επεξεργασμένων τροφίμων

Το Golo βασίζεται στην ιδέα ότι το κλειδί για έναν καλά λειτουργικό μεταβολισμό είναι να ελέγχετε το σάκχαρο στο αίμα σας – και όχι μόνο να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων ή να αφήσετε έξω ολόκληρες ομάδες τροφίμων. Όταν ο μεταβολισμός σας λειτουργεί καλύτερα, θα είναι ευκολότερο για σας να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε το βάρος.

Υπάρχουν αρκετές ορμόνες που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην όρεξη, το μεταβολισμό και τη διαχείριση του βάρους και η Golo επικεντρώνεται στην ινσουλίνη, η οποία υποτίθεται ότι ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Με απλά λόγια, όταν η ινσουλίνη δεν κάνει τη δουλειά της για τη διανομή ενέργειας στα κύτταρα, η ζάχαρη παραμένει στο αίμα και το σώμα αποθηκεύει την περίσσεια ως λίπος. Η ιδέα πίσω από τη δίαιτα Golo είναι να θέσει υπό έλεγχο τα επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρου στο αίμα, και έτσι να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε ενεργειακά αποτελεσματικά.

Για να διασφαλιστεί αυτό, η δίαιτα Golo δίνει έμφαση στα ολόκληρα τρόφιμα πέρα ​​από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, προάγει υγιή λίπη, ελαχιστοποιεί τα πρόσθετα σάκχαρα και ενθαρρύνει επίσης την τακτική άσκηση, οι οποίες είναι όλες προσεγγίσεις που υποστηρίζονται από ειδικούς για υγιή απώλεια βάρους.

Οι τρεις φάσεις της δίαιτας

Golo δίαιτα τι να φάτε συνταγές

Παρόλο που η ίδια η δίαιτα Golo μπορεί να τηρηθεί μόνο για 2 εβδομάδες, το πλήρες πρόγραμμα διατροφής περιλαμβάνει 30 ημέρες, στις οποίες όχι μόνο χάνονται κιλά, αλλά και βελτιώνεται ο μεταβολισμός. Εδώ είναι τα 3 στάδια της δημοφιλούς δίαιτας σταρ του Χόλιγουντ:

1. Αλλαγή διατροφής

Στην αρχή της δίαιτας Golo, θα πρέπει να εστιάσετε σε ένα διατροφικό πρόγραμμα που βασίζεται βασικά σε πρωτεΐνη, υγιή λίπη και μόνο λίγους (σύνθετους) υδατάνθρακες. Υπάρχει μια λίστα με ορισμένα τρόφιμα και ομάδες τροφίμων που μπορείτε να φάτε. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα που βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, κρέας, ψάρι, λαχανικά, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα και όσπρια.

Golo δίαιτα τι συμπληρώματα διατροφής

2. Συμπληρώματα διατροφής

Η λήψη συμπληρωμάτων είναι απαραίτητη με αυτή τη δίαιτα. Πρόκειται για φυτικές κάψουλες ειδικά σχεδιασμένες για αυτή τη δίαιτα, οι οποίες ελέγχουν περαιτέρω το επίπεδο ινσουλίνης και βοηθούν στην απώλεια λίπους.

Χόλιγουντ Διατροφή Χάστε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες HIIT Training

3. Εκπαίδευση

Η επιτυχία της δίαιτας στην απώλεια βάρους υποστηρίζεται από εντατική προπόνηση. Πάνω απ ‘όλα, συνιστώνται σύντομες αλλά ιδιαίτερα εντατικές καθημερινές προπονήσεις, όπως η δημοφιλής επί του παρόντος εκπαίδευση HIIT. Αυτή είναι μια διαλειμματική προπόνηση που περιλαμβάνει τρέξιμο και άλματα πολύ. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε ακριβώς πώς θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική προπόνηση HIIT (υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση).

Τα υπέρ και τα κατά της δημοφιλούς διατροφής του Χόλιγουντ

Τι είναι η δίαιτα γκολό και πόσο αποτελεσματική είναι στην απώλεια βάρους

Όπως κάθε δίαιτα, αυτό το σχήμα μεταβολισμού έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Αφενός, διαρκεί μόνο 30 ημέρες και αν το τηρήσετε με συνέπεια, μπορείτε πραγματικά να χάσετε βάρος αποτελεσματικά.

Το πρόγραμμα διατροφής Golo συνιστά να τρώτε ολόκληρα τρόφιμα και να επιλέγετε πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες επιλογές όπως φυλλώδη πράσινα λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι υγιή για κάθε ισορροπημένη διατροφή.

Η άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε σχεδίου απώλειας βάρους. Η δίαιτα Golo το αναγνωρίζει και ενθαρρύνει τους οπαδούς της να ασκούνται. Συνιστώνται σύντομες αλλά τακτικές και υψηλής έντασης προπονήσεις.

Με τη σωστή τήρηση της απώλειας βάρους η επιτυχία της δίαιτας Golo είναι εγγυημένη. Αλλά είναι πολύ πιθανό ότι τα αποτελέσματα απώλειας βάρους οφείλονται στον απλό περιορισμό θερμίδων σε συνδυασμό με άσκηση υψηλής έντασης. Επειδή η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με αυξημένη κατανάλωση θερμίδων μπορεί (σχεδόν) πάντα να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Δεδομένου ότι χάνετε πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη δίαιτα Golo, μπορεί να περιγραφεί ως δίαιτα συντριβής. Από ιατρική άποψη, δεν συνιστάται τέτοια γρήγορη απώλεια βάρους. Για να αποφύγετε το ανεπιθύμητο φαινόμενο yo-yo, συνιστάται προσοχή και ισορροπημένη διατροφή ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος διατροφής 30 ημερών.

Για ποιον είναι κατάλληλη η μεταβολική δίαιτα;?

Για ποιον είναι κατάλληλη η δίαιτα Golo;

Η δίαιτα Golo είναι μια μέθοδος απώλειας βάρους που βασίζεται σε μια υγιεινή διατροφή με ολόκληρα τρόφιμα και τακτική άσκηση. Από αυτή την άποψη, το πρόγραμμα διατροφής είναι κατάλληλο για ενήλικες, υγιείς ανθρώπους.

Δεδομένου ότι κάποιος βασίζεται σε μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε υδατάνθρακες και λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής, η διατροφή είναι ακατάλληλη για εγκύους, διαβητικούς και άτομα με ορισμένα μεταβολικά ή καρδιαγγειακά προβλήματα. Ακόμα και υγιείς άνθρωποι θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν τη χρήση συμπληρωμάτων με το γιατρό τους.

Ποιες τροφές επιτρέπονται; Συμβουλές + λίστα αγορών

Ποιες τροφές επιτρέπεται να τρώνε στη δίαιτα Golo;

Η δίαιτα Golo ενθαρρύνει την κατανάλωση πραγματικών, ολόκληρων τροφίμων. Τι μπορείτε λοιπόν να φάτε και τι όχι?

Υγιεινά λίπη

Οι τέσσερις «ομάδες καυσίμων» της δίαιτας περιλαμβάνουν υγιή λίπη όπως σπόρους (π.χ. chia, κάνναβη και λινάρι) και έλαια (π.χ. ελαιόλαδο και λάδι καρύδας). Αυτά τα λίπη είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Χωρίς επεξεργασμένα και εκλεπτυσμένα τρόφιμα

Η διατροφή ολόκληρης της τροφής συνιστάται ανεπιφύλακτα για τη δίαιτα Golo. Το χοιρινό φιλέτο, για παράδειγμα, είναι αποδεκτό, αλλά το χοιρινό λουκάνικο ή τα χοτ ντογκ με πρόσθετα δεν είναι. Το ίδιο ισχύει για πολλά υποκατάστατα κρέατος φυτικής προέλευσης, τα οποία συχνά υποβάλλονται σε επεξεργασία. Προσέξτε σε πραγματικά, ολόκληρα τρόφιμα με ελάχιστη ή καθόλου επεξεργασία και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως αλλαντικά ή εκλεπτυσμένα τρόφιμα όπως το λευκό ψωμί, όποτε είναι δυνατόν.

Μειώστε το σάκχαρο στο αίμα Αποφύγετε τα τρόφιμα με προσθήκη ζάχαρης

Παραλείψτε την προσθήκη ζάχαρης και γλυκαντικών

Αποφύγετε τα γλυκά αρτοσκευάσματα και τα γλυκά ποτά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρασκευάζονται με υποκατάστατα ζάχαρης. Η προστιθέμενη ζάχαρη κρύβεται συχνά σε πολλά κοινά τρόφιμα ή ποτά που πιστεύουμε ότι είναι υγιή, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους και να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα υγείας.

Από άπαχες πρωτεΐνες έως πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, η λίστα με τα ψώνια που ακολουθεί παρέχει μια επισκόπηση των τροφίμων που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο μενού σας στη διατροφή Golo. Σημειώστε ότι αυτή δεν είναι μια οριστική λίστα αγορών και μπορεί να βρείτε άλλα τρόφιμα που είναι πιο κατάλληλα για εσάς ενώ βρίσκεστε στη δίαιτα Golo.

 • Κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, χοιρινό φιλέτο
 • Φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά
 • Γάλα, τυρί, γιαούρτι και αυγά
 • Δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι και η κινόα
 • Όσπρια όπως τα ρεβίθια και τα μαύρα ή ορτύκια
 • Φρέσκα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη όπως τα μούρα
 • Πατάτες, γλυκοπατάτες και κολοκύθα
 • Πράσινα λαχανικά όπως σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο και κολοκυθάκια
 • Ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια και κάσιους

Golo Diet Nutrition Plan

Σχέδιο διατροφής Golo 14 ή 30 ημέρες

Η δίαιτα Golo συνιστά τρία γεύματα την ημέρα μαζί με το συμπλήρωμα διατροφής που πρέπει να λαμβάνονται είτε πριν είτε μετά από κάθε γεύμα, ιδανικά με ένα ποτήρι νερό. Κάθε γεύμα αποτελείται από μία ή δύο τροφές από κάθε μία από τις τέσσερις «ομάδες καυσίμων» της δίαιτας: πρωτεΐνη, υδατάνθρακες (όπως φρούτα ή δημητριακά ολικής αλέσεως), λαχανικά και υγιή λίπη. Σημειώστε ότι αυτό δεν είναι ένα πρόγραμμα διατροφής all-inclusive. Εάν ακολουθείτε αυτήν τη δίαιτα, μπορεί να υπάρχουν άλλα γεύματα που είναι πιο κατάλληλα για εσάς. Ακολουθεί ένα υποδειγματικό τριήμερο πρόγραμμα:

Συνταγές Golo Diet Συνταγές Κοτόπουλο με Σαλάτα και Bulgur

ημέρα 1

 • Πρωινό: τηγανητά αυγά, φρυγανιά πολλών κόκκων με βούτυρο και 1/2 γκρέιπφρουτ
 • Μεσημεριανό: Σαλάτα κινόα με λαχανικά και στήθος κοτόπουλου στη σχάρα ή σοταρισμένο
 • Δείπνο: σολομός στη σχάρα με σάλτσα γιαουρτιού άνηθο, βραστές φακές και ρολά ολικής αλέσεως

ημέρα 2

 • Πρωινό: τοστ με αβοκάντο και αυγό, φυσικό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και μούσλι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένο)
 • Μεσημεριανό: μικρή σαλάτα μαγειρεμένο παντζάρι με φέτα, σούπα κολοκύθας στον ατμό και χούμους με λαχανικά και κράκερ ολικής αλέσεως
 • Δείπνο: τηγανητό κοτόπουλο με κουρκουμά και μάραθο και μεσογειακή σαλάτα με ταμπουλέ κουνουπίδι

3η μέρα

 • Πρωινό: ομελέτα με λαχανικά, τυρί cottage, muffin ολικής αλέσεως με βούτυρο και πράσινο smoothie μάνγκο με matcha
 • Μεσημεριανό: Σαλάτα κοτόπουλου αβοκάντο σερβίρεται με πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή φρυγανιά σιταριού, μήλο με βούτυρο αμυγδάλου
 • Δείπνο: Χτένια με σοταρισμένα πράσινα φασόλια, καλαμπόκι και καστανό ρύζι

Συμπληρώματα διατροφής Golo διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να λαμβάνονται με τη δίαιτα Golo

Αυτή η δίαιτα βασίζεται σε ένα συμπλήρωμα που αποτελείται από τα ακόλουθα φυσικά φυτικά συστατικά και μέταλλα:

 • ψευδάργυρος
 • μαγνήσιο
 • χρώμιο
 • Εκχύλισμα φύλλων Banaba
 • Ρίζα τριαντάφυλλου
 • Εκχύλισμα βερβερίνης
 • Εκχύλισμα σαλακίας
 • Εκχύλισμα Γαρδένιας
 • Ινοσιτόλη
 • Εκχύλισμα μήλου

Δεδομένου ότι οι ειδικές κάψουλες δεν μπορούν να βρεθούν στη Γερμανία, μπορείτε να πάρετε τα συμπληρώματα ξεχωριστά ή να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση. Αυτά μπορούν να αντικατασταθούν, για παράδειγμα, με άλλα φυτικά συστατικά που έχουν θετική επίδραση στο επίπεδο ινσουλίνης, όπως λινέλαιο.

Λάβετε υπόψη ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής και η τήρηση διαφόρων διατροφών πρέπει να συζητηθούν με τον οικογενειακό σας γιατρό.