Διατροφή

Πώς τρώω σωστά; – Ακολουθήστε ένα διατροφικό καθεστώς ή δίαιτα

Συνειδητή λιπαρή διατροφική συνήθεια χαμηλών θερμίδων θρεπτική πράσινη σαλάτα

Έχετε ποτέ ρίξει μια προσεκτική ματιά στο τι είναι πραγματικά στο πιάτο σας; Υπάρχουν πιθανώς περισσότερες πατάτες, ζυμαρικά, σνίτσελ παρά σαλάτα, μπιζέλια, μπρόκολο κλπ. Τα αγαπημένα μας προϊόντα είναι γνωστό ότι είναι αρκετά ανθυγιεινά, ειδικά για τα παιδιά. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η σωστή διατροφή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και άλλων επιβλαβών ουσιών στο σώμα. Δεν υπάρχουν γενικά εφαρμόσιμοι διαιτητικοί κανόνες επειδή κάθε άτομο είναι ξεχωριστό, αλλά δεν είναι αργά για να κάνουμε επιτέλους θετικές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες. Εάν έχετε ένα εσωτερικό ενδιαφέρον για αυτό, τότε έχετε πολλές ευκαιρίες να κάνετε κάτι καλό για το σώμα σας. Έτσι, το πρώτο βήμα για υγιή ζωή είναι: ένα διατροφικό καθεστώς και ένα κάθε τόσο Κρατήστε δίαιτα.

Διατηρήστε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής ή διατροφής

Πυραμίδα τροφίμων Δάπεδα τροφίμων Κορυφαίες ομάδες προϊόντων

Το να τρώτε με τη διατροφική πυραμίδα είναι το πιο εύκολο. Έχει διαφορετικά επίπεδα τροφής και θα μπορούσατε να προσανατολιστείτε από το τι είναι καλό ή όχι για το σώμα σας. Τα προϊόντα σιτηρών, τα ποτά και τα φυτικά τρόφιμα αποτελούν τη βάση. Στο Κρατήστε δίαιτα συνιστώνται τα προϊόντα στο κάτω μέρος της πυραμίδας. Η τροφή ζωικής προέλευσης βρίσκεται στη μέση. Στην κορυφή είναι λάδια, λίπη, γλυκά, αλκοόλ, σνακ. Όσο υψηλότερο είναι ένα προϊόν, τόσο πιο φειδωλά πρέπει να χρησιμοποιείται.

Πόσο συχνά τρώτε – η σωστή συχνότητα των γευμάτων

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες διατηρούν την υγιεινή διατροφή

Κατά κανόνα, μια μερίδα πρέπει να είναι ένα μέτρο του χεριού: δηλαδή ολόκληρη η παλάμη του χεριού με απλωμένα δάχτυλα. Ο φοίνικας είναι το μέτρο για τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και για μια μερίδα ψαριού. Με πατάτες, ζυμαρικά, κατεψυγμένα λαχανικά, μαρούλι και μικρά φρούτα όπως τα μπιζέλια και τα μούρα, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά δύο χούφτες. Στην περίπτωση των γλυκών – όχι περισσότερο από την παλάμη του χεριού σας. Όσο περισσότερο τρώτε, τόσο λιγότερο ανά γεύμα και αντίστροφα, τόσο λιγότερο τρώτε, τόσο περισσότερο ταυτόχρονα. Τρία κύρια γεύματα και έως δύο μικρά σνακ είναι ιδανικά.

Τα φύλλα μαρουλιού δεν είναι διακόσμηση! 

Πυραμίδα τροφίμων με φυλλώδη λαχανικά και δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Η λευκή ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα πρέπει να μειώνονται στο καθημερινό σας μενού. Σημειώστε το χρώμα των λαχανικών – το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο πρέπει να βρίσκονται στο πιάτο κάθε μέρα. Κάθε υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει:

– 2 έως 3 λίτρα νερό (φιλτραρισμένο ή μεταλλικό), φρεσκοστυμμένος χυμός και τσάι από βότανα

-Προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες με βάση τη ζήτηση

– Προμήθεια ζωτικών ουσιών

– επαρκή πρόσληψη πρωτεϊνών

– πολλή κίνηση

– Μικρό άγχος

Τρώτε λοιπόν όσο το δυνατόν πιο ποικίλα, απολαύστε το φαγητό και, τέλος, συνδυάστε όλες αυτές τις προσπάθειες με άσκηση!

Για να είσαι σε φόρμα – δίαιτα και άσκηση

Το ποδήλατο από πιπεριές ντομάτας τροφίμων συνδυάζει το φαγητό με τον αθλητισμό