ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη μετακίνηση – 7 συμβουλές για μια ανέξοδη κίνηση

Εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη μετακίνηση-κόστος-στο σπίτι-νέα πόρτα

Η μετακίνηση σημαίνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή και έναρξη από την αρχή. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, κανείς δεν αντιλαμβάνεται την αλλαγή κατοικίας ή πόλης ως μια ειρηνική περίοδο. Επειδή η μετακίνηση είναι δύσκολη και χρονοβόρα για οργάνωση, και μπορεί επίσης να γίνει μια δαπανηρή υπόθεση. Ο καλά μελετημένος προκαταρκτικός σχεδιασμός μπορεί να σας εξοικονομήσει νεύρα και πολλά χρήματα.

1. Εξοικονομήστε χρήματα όταν ψάχνετε για διαμέρισμα

Εξοικονομήστε χρήματα-μετακινήσεις-έξοδα-σπίτι-διαμέρισμα-μετακόμιση

Τις περισσότερες φορές, η αναζήτηση ενός τόπου διαμονής είναι η πιο περίπλοκη διαδικασία όταν μια μετακίνηση είναι επικείμενη. Η απόκτηση του τέλειου διαμερίσματος στην καλύτερη τιμή δεν είναι εύκολη υπόθεση και συχνά πληρώνετε περισσότερα από όσα θα θέλατε. Εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο και επιπλέον κόστος αποφεύγοντας περιττές επισκέψεις. Έτσι, με ακίνητα χωρίς φωτογραφίες ή εάν το μηνιαίο βοηθητικό κόστος εκτίθεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μπορείτε να προσλάβετε έναν κτηματομεσίτη για να αναζητήσετε ένα διαμέρισμα και πρέπει να προμηθευτείτε για τις υπηρεσίες του. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης είναι ο πελάτης και ως εκ τούτου πληρώνει τη μεσιτική αμοιβή. Στην πράξη, δυστυχώς, υπάρχουν πάντα πάροχοι ακινήτων που παροτρύνουν τον ενοικιαστή να υπογράψει άλλη υπογραφή, η οποία τους υποχρεώνει να πληρώσουν την προμήθεια. Αλλά αυτό είναι παράνομο, αναφέρει το Welt.de.

2. Εξοικονομήστε χρήματα με τη ναυτιλιακή εταιρεία – συγκρίνετε μετακινούμενες εταιρείες

Εξοικονομήστε χρήματα-μετακινήσεις-έξοδα-προώθηση-μετακόμιση εταιρείας-μετακόμιση παρόχου υπηρεσιών

Ένα δεσμευτικό απόσπασμα για τη μετακόμισή σας μπορεί επίσης να περιλαμβάνει συσκευασία, φόρτωση και αποσυσκευασία. Αυτό σημαίνει ότι η μετακίνηση είναι ταχύτερη και οι υπηρεσίες δέματος τελικά το καθιστούν επίσης φθηνότερο. Η ηλεκτρονική έρευνα είναι δωρεάν και χρειάζονται μερικά λεπτά για να λάβετε μια ακριβή εικόνα των διαθέσιμων παρόχων και των προσφορών τους. Επιπλέον, κάθε κίνηση είναι με αξιόπιστους μετακινούμενους παρόχους υπηρεσιών όπως το Move24 ασφαλίζεται αυτόματα ώστε να καλυφθεί τυχόν ζημιά.

3. Ο σωστός προγραμματισμός μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν την πρώτη του μήνα για την ημερομηνία μετακίνησής τους, οπότε η μετακίνηση μέχρι τις 6 του μήνα συχνά κοστίζει περισσότερο. Για εξοικονόμηση χρημάτων, επιλέξτε μια φθηνότερη ημερομηνία μετακίνησης μεταξύ 6ης – 13ης και 18ης – 24ης και κρατήστε την έγκαιρα.

4. Το απλούστερο μέτρο εξοικονόμησης χρημάτων – αφαιρέστε το

εξοικονομήστε χρήματα-μετακινήστε-αφαιρέστε-κοστίζει-παλιά πράγματα

Λιγότερο για μεταφορά σημαίνει εξοικονόμηση κατά τη μετακίνηση. Εκμεταλλευτείτε το ως ευκαιρία να ελαχιστοποιήσετε λίγο τα υπάρχοντά σας και να απελευθερωθείτε από μολυσμένους ιστότοπους. Τα καλά διατηρημένα πράγματα που δεν θέλετε να κρατήσετε μπορούν να πωληθούν για καλά χρήματα στο Διαδίκτυο ή σε υπαίθρια αγορά.

5. Εξοικονομήστε χρήματα για το κόστος ανακαίνισης

εξοικονόμηση χρημάτων-μετακίνηση-κόστος-ανακαίνιση-τεχνίτες-πρόταση

Εάν το παλιό ή το νέο διαμέρισμα χρειάζεται ανακαίνιση, φροντίστε να παραγγείλετε έναν τεχνίτη αρκετούς μήνες νωρίτερα. Όταν μετακομίζετε στο νέο διαμέρισμα, συνιστάται να κάνετε γραπτή καταγραφή της παράδοσης του διαμερίσματος. Εάν έχετε αμφιβολίες, τραβήξτε φωτογραφίες και σημειώστε ότι ο ενοικιαστής μπορεί ή πρέπει να αναλάβει επισκευές και ανακαινίσεις καλλυντικών, εάν αυτό αναφέρεται ρητά στη συμφωνία ενοικίασης.

6. Αφαιρέστε το κόστος μετακίνησης στην επόμενη φορολογική σας δήλωση και εξοικονομήστε χρήματα

Εξοικονόμηση-μεταφορά χρημάτων-υπολογισμός-κόστους-υπολογισμός-αριθμομηχανή

Εάν μετακομίσετε για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και σε ειδικές περιπτώσεις σε περίπτωση ιδιωτικής μετακόμισης, ορισμένα έξοδα μπορούν να αφαιρεθούν από τον φόρο. Προβολή ταξιδιών ενώ ψάχνετε για διαμονή, μεσιτικές αμοιβές και μεταφορές εμπορευμάτων είναι υπό όρους έκπτωση φόρου. Γιατί αξίζει τον κόπο να κρατήσετε προσεκτικά όλα τα τιμολόγια και αποδείξεις δαπανών και να τα παρουσιάσετε με την επόμενη φορολογική σας δήλωση.

7. Εξοικονομήστε χρήματα για σταθερά έξοδα στο νέο διαμέρισμα

Δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο το ενοίκιο, αλλά και τα άλλα μηνιαία πάγια έξοδα που συνοδεύουν. Μια επιλογή εξοικονόμησης που συνήθως αγνοείται είναι όταν επιλέγετε τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας στο νέο διαμέρισμα. Συγκρίνετε διαφορετικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και, ενδεχομένως, μεταβείτε σε φθηνότερο. Λαμβάνετε επίσης υπόψη πόσα πληρώνετε για διαδίκτυο, φυσικό αέριο, θέρμανση, νερό και άλλα πράγματα. Κατά τον προγραμματισμό των οικονομικών σας, σημειώστε ότι το βασικό ενοίκιο, συμπεριλαμβανομένων όλων των επικουρικών δαπανών, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα τρίτο του καθαρού εισοδήματός σας.

Συμπέρασμα: προσεκτικός οικονομικός προγραμματισμός ως ευκαιρία εξοικονόμησης 

Φυσικά, κάθε κίνηση είναι ατομική υπόθεση και τα έξοδα δύσκολα μπορούν να γίνουν σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, ορισμένα έξοδα, όπως για την προώθηση, τις εργασίες ανακαίνισης, την εγγύηση, την αλλαγή παροχέα ηλεκτρικής ενέργειας, τους βοηθούς, τα κιβώτια μεταφοράς κ.λπ. μπορούν να υπολογιστούν ακριβώς εκ των προτέρων. Μόνο με μια αριθμομηχανή και ένα μολύβι στο χέρι μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως όλες τις πιθανές αποταμιεύσεις.