ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ο σχεδιασμός Lagom – σημαίνει και ζει όπως στη Σουηδία

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικό σχέδιο ζωντανής διαβίωσης κίτρινο γκρι

Το 2017 ήταν για το hygge, τη Δανική ιδέα της αποθήκευσης κεριών, κουβερτών και θρεπτικών γευμάτων, αλλά τώρα υπάρχει μια νέα τάση – ο σχεδιασμός Lagom. Εάν είστε νέοι στην έννοια του lagom ή της λέξης που εμφανίζεται ανεπιτήδευτα στις συνομιλίες για το σχεδιασμό του σπιτιού, διαβάστε παρακάτω. Το Lagom (προφέρεται lah-gom) είναι τόσο αδιαχώριστο από τη σουηδική ταυτότητα όσο τα πλακά καπέλα του tweed στη Μεγάλη Βρετανία ή τα bagels στη Νέα Υόρκη. Ο σχεδιασμός Lagom είναι ένας τρόπος ζωής και θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι είναι η πιο διάσημη έκφραση στη σουηδική διάλεκτο.

lagom design σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικό σαλόνι σχεδιασμού υπνοδωμάτιο

Το ενδιαφέρον με τη λέξη lagom είναι ότι δεν έχει άμεση μετάφραση από τα σουηδικά. Ένας καλός τρόπος για να το περιγράψετε θα ήταν η σωστή ποσότητα από όλα, ούτε πολύ, ούτε πολύ λίγο, ακριβώς το ποσό που χρειάζεστε. Εξαιτίας αυτού, η καυτή τάση εξαπλώθηκε γρήγορα. Το να ζεις όπως στη Σουηδία γίνεται μια φιλοσοφία ζωής που περιλαμβάνει τα πάντα, από μόδα και φαγητό μέχρι δείπνα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το σχέδιο Lagom

lagom design που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστική επίπλωση σχεδιασμού διαβίωσης διαβίωσης

Όταν πρόκειται για το σπίτι σας, συνδέουμε την έννοια Langom με την εξεύρεση ισορροπίας σε όλους τους χώρους διαβίωσης. Για παράδειγμα, πρόκειται για ξετύλιγμα, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να νιώθετε αναγκασμένοι να πετάξετε τα πράγματα. Η Niki Brantmark, μητέρα τριών παιδιών που ζει στο Skåne της Σουηδίας, έγραψε κυριολεκτικά το βιβλίο για τον Lagom: “Lagom: Όχι πολύ λίγο, ούτε πολύ: Η σουηδική τέχνη να ζεις μια ισορροπημένη, ευτυχισμένη ζωή”.

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικά έπιπλα σχεδιασμού ζωντανής διαβίωσης

Or σκεφτείτε το πάντα δημοφιλές σκανδιναβικό σχέδιο – πρακτικό και λειτουργικό, αλλά ποτέ υπερβολικά διακοσμημένο. Ο σχεδιασμός Lagom σας ενθαρρύνει να καλωσορίσετε την ισορροπία και την προσοχή στον τρόπο ζωής σας. Έτσι το μυστικό του υψηλού επιπέδου διαβίωσης της Σουηδίας συνδέεται στενά με τον όρο lagom.

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικό σχέδιο διαβίωσης έπιπλα καναπέ καναπέδες κεριά

Για να είστε ευτυχισμένοι και παραγωγικοί, δεν χρειάζεται απαραίτητα να εργάζεστε υπερωρίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και κατά συνέπεια να είστε εξαντλημένοι το Σαββατοκύριακο. Αντί να ζει μια ζωή γεμάτη ακρότητες, ο Lagom θέλει να ισορροπήσει κάπου στη μέση. Παρακάτω προσπαθούμε να σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς ακριβώς μπορείτε να ζήσετε σύμφωνα με το σχέδιο Lagom για να γνωρίσετε το σουηδικό στιλ.

Κάνετε τακτικά διαλείμματα ενώ εργάζεστε

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικό εργασιακό χώρο εργασίας περιοδικό καφέ κινητό τηλέφωνο

Έχει αποδειχθεί αρκετές φορές ότι δεν πρέπει να οργώνουμε τον εγκέφαλό μας για ώρες. Παράγουμε κακή δουλειά και μετά αισθανόμαστε δυστυχισμένοι, κουρασμένοι και αναποτελεσματικοί, κάτι που δεν είναι ο σκοπός της ζωής. Εξαιτίας αυτού, ένα διάλειμμα πέντε λεπτών για κάθε ώρα εργασίας θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε το σχέδιο Lagom.

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικός τρόπος ζωής ζωντανός σχεδιασμός επίπλων φυτά ξύλινο τραπέζι

Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στο γραφείο ή στο σπίτι καθαρίζετε το μπάνιο, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό, μην προσπαθήσετε να γεμίσετε κάθε διάλειμμα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντ ‘αυτού, προτείνουμε να μιλήσετε με έναν συνάδελφο ή να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να μιλήσετε με τον εαυτό σας.

Κρατήστε μια ρεαλιστική λίστα υποχρεώσεων

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικά χρώματα διαβίωσης σπίτια σκάφη

Επειδή η γερμανική κουλτούρα εκτιμά ένα πολυάσχολο πρόγραμμα, είναι πιθανό το πρότυπό σας να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το συντομότερο δυνατό. Προσπαθήστε να είστε λίγο πιο ρεαλιστές σε αυτό. Επομένως, το καθημερινό σας πρόγραμμα δεν πρέπει να περιέχει πολύ λίγα ή πάρα πολλά. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να το βλέπετε ως ένα ακόμη εμπόδιο, θα απολαύσετε πραγματικά ό, τι έχετε να κάνετε.

lagom design σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστική διαβίωση hygge

Αλλά ακόμη και ένας τέλεια σχεδιασμένος κατάλογος υποχρεώσεων δεν εμποδίζει πάντα τη δυσκολία συγκέντρωσης που μπορεί να εισέλθει στο χώρο εργασίας σας γύρω στις 4 μ.μ. Εάν αισθάνεστε κολλημένοι ή χωρίς έμπνευση στη δουλειά, είναι καλύτερο να αναζητήσετε δημιουργική έμπνευση αντί να κοιτάζετε κενά την οθόνη σας. Για παράδειγμα, ένα βιβλίο ή περιοδικό μπορεί να σας δώσει μια διαφορετική προοπτική και να ξεφύγετε από τους ψυχικούς κύκλους. Αυτά μπορεί μερικές φορές να σε κρατήσουν στον ίδιο δρόμο.

Κάντε περισσότερα με λιγότερα με το Lagom Design

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικό σχέδιο διαβίωσης έπιπλα κουζίνας

Στη σημερινή κοινωνία υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές ενός άνετου, αλλά ασαφούς χώρου που μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε σύμφωνα με τη σκανδιναβική αρχή στο σπίτι. Εξάλλου, ο μινιμαλισμός και η λειτουργικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του σουηδικού σχεδιασμού Lagom, á la Ikea, όπου αφορά κυρίως την άνεση.

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικό σχέδιο διαβίωσης ζωντανής επίπλωσης επίπλων

Από αυτή την άποψη, αυτή η προσέγγιση στη ζωή συμβαδίζει με το δανέζικο hygge. Εάν τα έπιπλα είναι εξοπλισμένα με πολλά μέσα αποθήκευσης, μια τέτοια συσκευή παρέχει αισθητική και χώρο. Για παράδειγμα, σκεφτείτε έναν Οθωμανό που κρύβει το τηλεχειριστήριο.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας ενώ είστε με τον σύντροφό σας

lagom design σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστική διαβίωση hygge αρχή σχέση εταίρου

Αν περάσατε ποτέ ένα τεμπέλης Κυριακή πρωί στο κρεβάτι και μοιραστήκατε την εφημερίδα με τον άλλο σας, γνωρίζετε ήδη πώς να ενσωματώσετε το σχέδιο Lagom στη σχέση σας. Επιπλέον, το να ζεις όπως στη Σουηδία σημαίνει επίσης να βρίσκεις χρόνο για να είσαι μαζί.

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικός ζωντανός σύντροφος που διαβάζει μαζί

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να μιλάτε μεταξύ σας όλη την ώρα, καθώς μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου. Από την άλλη πλευρά, συνιστώνται ιδιαίτερα κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες όπως η γιόγκα ή ο αθλητισμός. Αυτά αντιπροσωπεύουν έναν άλλο τρόπο για να κατανοήσουμε καλύτερα το νόημα του Lagom και να εξασκήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε μόνο άτομα στο Instagram που θεωρείτε πραγματικά ενδιαφέροντα

lagom design σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστική διαβίωση instagram ακολουθεί ενδιαφέρον κινητό τηλέφωνο κοινωνικά μέσα

Σε λίγες στιγμές, η κύλιση του Instagram είναι αυτό που χρειάζεστε για να επαναφορτίσετε και να εμπνευστείτε. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να σας αναστατώσει ή να σας εκνευρίσει λίγο. Γιατί αυτό? Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι το άτομο στο οποίο έχετε εγγραφεί. Γεμίστε τη ροή ειδήσεων μόνο με λογαριασμούς που είναι αστείοι, εμπνέουν και ενθαρρύνουν ή που απλά προσθέτουν στην καλή σας διάθεση. Με άλλα λόγια, μην ακολουθείτε κάποιον που δεν σας αρέσει απλώς για να δείτε τι κάνει.

Όπως και με τον Hygge, όλα στο Lagom Design καταλήγουν στην αυτο-φροντίδα

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστική διαβίωση σχεδιασμού μπανιέρας

Δεν είναι μυστικό ότι αυτή η γενιά είναι πιο απασχολημένη και πιο αγχωμένη από ποτέ. Μέρος του έχει να κάνει με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα. Σύμφωνα με ορισμένες απόψεις, ο σχεδιασμός του Lagom μπορεί επίσης να σημαίνει την εκ νέου ιεράρχηση των πιο σημαντικών πραγμάτων στην καθημερινή ζωή και την εγκατάλειψη όταν το απαιτεί η κατάσταση.

lagom σχεδιασμός που σημαίνει να ζεις όπως στη σουηδική φιλοσοφία ζωής μινιμαλιστικά χρώματα ζωντανών σπιτιών

Εάν απλά δεν υπάρχουν αρκετές ώρες την ημέρα, μπορείτε απλά να αποδεχτείτε αυτό το γεγονός και να απολαύσετε το βράδυ στον καναπέ με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι εργασίες που μπορείτε να αναβάλλετε πρέπει επίσης να γίνουν την επόμενη ημέρα.