ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ο Νέλσον Μαντέλα, μαχητής κατά του απαρτχάιντ, λατρεύτηκε στη νέα ταινία του Χόλιγουντ

Νέλσον Μαντέλα μαχητής κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική

Νέλσον Μαντέλα,  ο παγκοσμίου φήμης μαχητής κατά του απαρτχάιντ πέθανε πρόσφατα από ασθένεια. Αλλά ο ιστορικός κληρονόμος του και ο ισόβιος αγώνας του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Νότια Αφρική δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Οι εμπνευσμένες δηλώσεις του ένωσαν τους ανθρώπους της χώρας.

Ο Νέλσον Μαντέλα και η κληρονομιά του

νέα ταινία Mandela Biopic Όσκαρ Ιανουαρίου

Νέλσον Μαντέλα, ή Madiba, όπως το αποκαλούσαν με αγάπη οι άνθρωποι της Νότιας Αφρικής, άφησαν ένα σαφές μήνυμα – το μίσος μπορεί να νικηθεί μόνο με αγάπη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα εκφράσει τα συλλυπητήριά του κατά την κηδεία, οι φήμες λένε ότι η τραγουδίστρια Νικόλ Σέρζινγκερ θα τραγουδήσει.

Ταινία του Χόλιγουντ για τον Νέλσον Μαντέλα με ευκαιρία για Όσκαρ?

νέα ταινία Nelson Mandela καλή ευκαιρία Oskar Preis

Μια νέα ταινία του Χόλιγουντ προβλήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ – εστιάζει στην παιδική ηλικία και τα πρώτα χρόνια και τελειώνει με την εκλογή του ως ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στη Νότια Αφρική. Ο ηθοποιός Idris Elba / γνωστός από την υπερπαραγωγή Pacific Rim / παίζει τον Νέλσον Μαντέλα, ενώ η Ναόμι Χάρις τη γυναίκα του. Οι κριτικοί έδωσαν υψηλό έπαινο στην ταινία – θα μπορούσε να οδηγήσει σε Όσκαρ; Οι πιθανότητες είναι αρκετά καλές – αλλά φέτος ο Biopich πρέπει να αντιμετωπίσει άλλες ιστορικές ταινίες – εν τω μεταξύ 12 χρόνια σκλάβος, μια ταινία για τη δουλεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και ενώ η ταινία δεν θα προβληθεί στους γερμανικούς κινηματογράφους μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, ετοιμάσαμε τώρα μια συλλογή από τα πιο διάσημα αποσπάσματά του στη μνήμη του Μαντέλα:

«Δεν είναι οι σφαίρες και οι στρατηγοί που γράφουν ιστορία, αλλά οι μάζες».

«Ακόμα και με μια αγκαλιά μπορείς να ακινητοποιήσεις έναν πολιτικό αντίπαλο».

πέθανε 95 ετών Παροιμίες

«Η καλοσύνη του ανθρώπου είναι μια φλόγα που μπορεί να κρυφτεί αλλά να μην σβήσει».

Αγωνιστής της Ελευθερίας κατά του Απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα

«Είμαστε όλοι προορισμένοι να λάμψουμε όπως κάνουν τα παιδιά».