ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Αγορά ηλεκτρονικού ποδηλάτου: Τι πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα όταν αγοράζετε ηλεκτρικό ποδήλατο;

Τα ποδήλατα με ηλεκτρικούς κινητήρες έχουν γίνει μπεστ σέλερ και έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αξιόπιστα, ισχυρά, φιλικά προς το χρήστη και φιλικά προς το περιβάλλον-τα ηλεκτρονικά ποδήλατα απολαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και ακόμη και παθιασμένοι οδηγοί έχουν αναγνωρίσει εδώ και καιρό τα πλεονεκτήματά τους. Η μετάβαση σε ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο αξίζει σίγουρα για όσους έχουν βαρεθεί να βασανίζονται κάθε μέρα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και να χάνουν χρόνο αναζητώντας θέση στάθμευσης. Θα θέλατε να αγοράσετε ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο, αλλά νιώθετε λίγο συγκλονισμένοι από τη μεγάλη ποικιλία; Στη συνέχεια, διαβάστε και μάθετε τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε μια αγορά!

Συμβουλές αγοράς ηλεκτρικού ποδηλάτου Αγοράζοντας ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο τι να προσέξετε

Με περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια ηλεκτρονικά ποδήλατα πουλήθηκαν στη Γερμανία το 2019, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας ποδηλάτων. Ενώ τα πρώτα μοντέλα χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από ηλικιωμένους, υπάρχει πλέον το κατάλληλο ποδήλατο για κάθε ανάγκη και κάθε ηλικία και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές ποδηλάτων έχουν συμπεριλάβει μια μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών ποδηλάτων στη γκάμα τους. Δεν έχει σημασία αν κατακτάτε βουνά, κάνετε ψώνια ή απλά θέλετε να φτάσετε γρήγορα στο γραφείο – η κατοχή ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου μπορεί να αλλάξει τη ζωή.

Αγοράστε ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο: λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας

Ηλεκτρονικό ποδήλατο αγοράστε ποιο μοντέλο για την πόλη ηλεκτρικά ποδήλατα συμβουλές αγοράς

Πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο, θα πρέπει φυσικά πρώτα να σκεφτείτε προσεκτικά για ποιο σκοπό θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Θέλετε μόνο να το οδηγήσετε στην πόλη ή πρέπει να είναι κατάλληλο για μεγαλύτερα ταξίδια; Ενώ οι επιβάτες πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην άνεση και στα ανθεκτικά εξαρτήματα, τα ηλεκτρονικά ποδήλατα με ισχυρές μπαταρίες και κινητήρες είναι η καλύτερη επιλογή για εκδρομές εκτός δρόμου. Η αγορά συμβουλών είναι μια καλή σύσταση εδώ. Αυτό λειτουργεί επίσης σε ένα για Ηλεκτρονικό κατάστημα ηλεκτρονικών ποδηλάτων.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μοτέρ e-bike για εσάς

Αγοράστε e-bike tips ηλεκτρικού ποδηλάτου

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών ποδηλάτων έναντι των συμβατικών ποδηλάτων είναι φυσικά ο ενσωματωμένος κινητήρας που σας βοηθά να οδηγείτε. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να βρείτε το σωστό σύστημα κίνησης για τις ανάγκες σας. Γίνεται διάκριση μεταξύ εμπρός, πίσω και μεσαίου κινητήρα. Ακόμα κι αν ο μεσαίος κινητήρας είναι ο κυρίαρχος τρόπος λειτουργίας, κάθε μία από τις παραλλαγές έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μπροστινός κινητήρας είναι η φθηνότερη επιλογή, αλλά η αλλαγή συμπεριφοράς διεύθυνσης κατά την οδήγηση και το υψηλότερο βάρος χρειάζονται κάποια συνήθεια. Ο μεσαίος κινητήρας είναι συνήθως ελαφρύτερο, εξασφαλίζει ιδανικό κέντρο βάρους, ομαλή λειτουργία και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Όλες αυτές οι ιδιότητες κάνουν το e-bike μια ευχάριστη εμπειρία. Ο πίσω κινητήρας είναι πιο επιθετικό στην επιτάχυνση από τους άλλους κινητήρες.

Αγοράστε ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο: Όλα εξαρτώνται από τη χωρητικότητα αποθήκευσης της μπαταρίας

Αγορά E-Bike Tips Ηλεκτρικά μοντέλα ποδηλάτων Διαφορές

Όπως και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η απόδοση της μπαταρίας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τα ηλεκτρονικά ποδήλατα. Πρέπει να είναι αφαιρούμενο και ποιο εύρος θα ήταν το βέλτιστο για τις ανάγκες σας; Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας αποσπώμενης μπαταρίας είναι ότι μπορείτε να τη φορτίσετε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε από μια ηλεκτρική πρίζα. Οι περισσότερες μπαταρίες βαθμολογούνται σε Wh (ώρες watt), το οποίο μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με μία μόνο φόρτιση. Ανάλογα με το μοντέλο, η εμβέλεια της μπαταρίας μπορεί να είναι έως 200 χιλιόμετρα. Για κανονική καθημερινή χρήση, ωστόσο, μια μπαταρία με 500 Wh και αυτονομία 100-140 χιλιόμετρα είναι απολύτως επαρκής. Οι πληροφορίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή βασίζονται πάντα στις τιμές για βέλτιστη χρήση. Ωστόσο, οι καθοριστικοί παράγοντες για το ρεαλιστικό εύρος της μπαταρίας είναι οι καιρικές συνθήκες, το βάρος του οδηγού, το μέσο στυλ οδήγησης και το επίπεδο υποστήριξης που έχετε επιλέξει. Επομένως, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα e-bike με μεγαλύτερη εμβέλεια από ό, τι πραγματικά χρειάζεστε. Όταν αγοράζετε ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με μπαταρία ιόντων λιθίου, το οποίο είναι εγγυημένο ότι είναι ελαφρύ και πολύ ισχυρό.

Τα διαφορετικά μοντέλα e-bike με μια ματιά

Αγοράστε E-Bike Tips Μπαταρία ποδηλάτου βουνού

Το πιο σημαντικό ερώτημα κατά την αγορά ενός e-bike είναι φυσικά το μοντέλο. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή σας, ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των διαφορετικών τύπων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

  • Ποδήλατα ηλεκτρονικού βουνού θεωρούνται τα 4 × 4 του κόσμου της ποδηλασίας και είναι ιδανικά για εκδρομές εκτός δρόμου και απότομες περιηγήσεις στο βουνό. Χαρακτηρίζονται από ένα κοντό, ευέλικτο πλαίσιο και παχύτερα ελαστικά με πιο πιασμένο προφίλ. Τα E -MTB είναι γενικά εξοπλισμένα με χωρητικότητα μπαταρίας τουλάχιστον 400 – 750 Wh.
  • Ποδήλατα ηλεκτρονικής πόλης είναι ιδανικά για όσους ταξιδεύουν κυρίως στην πόλη. Συνήθως έχουν μπαταρία 400-500 Wh με αυτονομία περίπου 60-200 χιλιόμετρα.
  • Ηλεκτρονικά αναδιπλούμενα ποδήλατα συνδυάζουν άνεση, σχεδιασμό και λειτουργικότητα σε ένα. Αν θέλετε να πάρετε το e-bike σας μαζί σας στις διακοπές, είστε σε καλά χέρια με το πτυσσόμενο μοντέλο. Τα ηλεκτρικά αναδιπλούμενα ποδήλατα είναι κατ ‘αρχήν πολύ ελαφρύτερα και μπορούν εύκολα να διπλωθούν σε ένα μικρό “πακέτο”.
  • Φόρτωση ηλεκτρονικού ποδηλάτου – Έχετε κουραστεί να κάνετε πάντα τις εκδρομές με ποδήλατο μόνοι ή να μπορείτε να μεταφέρετε μόνο τις μισές αγορές στο σπίτι με ποδήλατο; Τότε πολλά ηλεκτρονικά ποδήλατα θα ήταν η σωτηρία σας! Είναι εξοπλισμένα με καλάθι και ράφι αποσκευών ή μπροστινό φορτίο και ορισμένα μοντέλα μπορούν να μεταφέρουν ακόμη και φορτία έως 150 κιλά!

Τα ηλεκτρονικά ποδήλατα City έχουν μπαταρία 500 Wh και μεγάλη εμβέλεια