επένδυση τοίχων

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο: 30 ιδέες για σύγχρονη επένδυση τοίχων

ξύλινα πάνελ στον τοίχο σαλόνι ουδέτερη επίπλωση μαρμάρινο πάτωμα γωνιακό καναπέ υφαντό χαλί

Ένας τοίχος ντυμένος με ξύλο δίνει σε κάθε δωμάτιο έναν αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα. Το φυσικό υλικό είναι επί του παρόντος πολύ στη μόδα και χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό τοίχων. Κόβει μια εξαιρετική φιγούρα τόσο ως σολίστ όσο και ως ομαδικός παίκτης σε συνδυασμό με πέτρα, γυαλί και μέταλλο και προσελκύει αυτόματα την προσοχή με τον ελκυστικό κόκκο του. Είτε δεν έχει υποστεί επεξεργασία ως ρουστίκ διακόσμηση τοίχων είτε ζωγραφισμένο για το μινιμαλιστικό διαμέρισμα: τα ξύλινα πάνελ στον τοίχο είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Επιπλέον, η σύγχρονη επένδυση τοίχων βαθμολογείται με απλή συναρμολόγηση και μπορεί να συνδεθεί με ένα απλό σύστημα κλικ σε λίγα μόνο βήματα.

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο που τονίζουν

ξύλινα πάνελ στο διάδρομο τοίχου ψηλή οροφή τσιμεντένιο πάτωμα πολυέλαιος γυάλινα μέτωπα

Το ξύλο είναι ευέλικτο και μπορεί να εκπληρώσει διάφορες λειτουργίες. Αφενός, τα ξύλινα πάνελ στον τοίχο είναι πρακτικά απορροφητικά ήχου, αφετέρου, είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Μπορούν να τοποθετηθούν με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο σε μοντέρνα αρχιτεκτονικά σπίτια. Ο συνδυασμός υλικών μεταξύ σκυροδέματος, φυσικής πέτρας, γυαλιού, μετάλλου και ξύλου δημιουργεί συναρπαστικές αντιθέσεις, ειδικά σε μινιμαλιστική επίπλωση.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο τονίζουν το μοντέρνο τσιμεντένιο τοίχο μοντέρνο βιομηχανικό στυλ διαμέρισμα

Τα ψηλά ταβάνια δεν είναι σπάνια σε νέα κτίρια. Ένας ελκυστικός ξύλινος τοίχος από διαγώνια λειασμένα πάνελ παίρνει τον χαρακτήρα του δωματίου και το κάνει πιο σπιτικό.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο γεωμετρικά μοτίβα μπλε τοίχο

Τα ευφάνταστα σχέδια μπορούν να δημιουργηθούν με ξύλο και τοίχο. Ειδικά αν το σαλόνι στεγάζει την κουζίνα, την τραπεζαρία και το σαλόνι, ένας τοίχος με έμφαση από ξύλο μπορεί να διαχωρίσει οπτικά τις επιμέρους ζώνες μεταξύ τους ή να αναδείξει κόγχες και γωνίες προς όφελός τους..

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο Τρισδιάστατα πάνελ τοίχου Σκανδιναβικό στυλ ζωντανής μπλε βελανιδιάς

Σε ένα εκσυγχρονισμένο διαμέρισμα σε ένα παλιό κτίριο, ο ξύλινος τοίχος με την συρόμενη πόρτα ξεθωριάζει στο παρασκήνιο και αφήνει τα σκανδιναβικά έπιπλα και το χαλί στο χρώμα προφοράς να γιορτάσουν τη μεγάλη του είσοδο.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο σαλόνι κουζίνα επιπλωμένη δερμάτινη πολυθρόνα γωνιακός καναπές

Τα μικρά διαμερίσματα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από έναν ξύλινο τοίχο από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός σχεδιασμός τοίχου δημιουργείται όταν τα ξύλινα πάνελ συνδυάζονται με λεπτομέρειες καθρέφτη. Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και κάνουν τα στενά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο ευρύχωρα. Ο συνδυασμός μεταξύ της γυαλιστεράς επιφάνειας του καθρέφτη και της ματ επιφάνειας του τικ δίνει στο δωμάτιο χαρακτήρα.

Τα ξύλινα πάνελ στον τοίχο δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα

ξύλινα πάνελ στον τοίχο υπνοδωμάτιο τρισδιάστατα πάνελ τοίχου πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού

Τα τρισδιάστατα πάνελ από βελανιδιά φέρνουν μια ευγενή εμφάνιση ξύλου στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας. Ο απέναντι ξύλινος τοίχος με ενσωματωμένο τζάκι προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στη φυσική έννοια της ζωής.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο πάνελ τοίχου υπνοδωμάτιο έμμεσος φωτισμός

Η οικονομική επίπλωση, οι καθαρές γραμμές των επίπλων και η καθαρή χρωματική παλέτα αφήνουν χώρο για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχων. Αρκετά ξύλινα πάνελ που κρέμονται το ένα πάνω στο άλλο και έμμεσος φωτισμός LED δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα και τονίζουν ταυτόχρονα.

Ξύλινα πάνελ τοίχου μεταλλικό φωτισμένο σαλόνι μοντέρνα διακόσμηση

Μαζί με τον μεταλλικό και τον έμμεσο φωτισμό, το ξύλο μπορεί να σκηνοθετηθεί με έναν ιδιαίτερα λαμπερό τρόπο. Ο τοίχος έμφασης προσφέρει την τέλεια ιδέα διακόσμησης για το μικρό διαμέρισμα, όπου διαφορετικά δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος για αξεσουάρ και διακοσμήσεις σπιτιού.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο σαλόνι καφέ λευκό σχέδιο

Οι τύποι ξύλου της Νότιας Αμερικής φέρνουν μια εξωτική πινελιά στους τέσσερις τοίχους σας. Το απλό χρώμα τοίχου και τα ελαφριά πλακάκια δαπέδου από ψαμμίτη επιτρέπουν στα ξύλινα πάνελ να έρθουν μόνα τους.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο φωτιζόμενα φωτιστικά led ξύλο καρυδιάς σε τόνο χρώμα τοίχου

Τα πάνελ τοίχου κόβουν επίσης μια λεπτή φιγούρα τόνο-σε-τόνο με τον τοίχο. Το ζεστό χρώμα καρυδιού ταιριάζει καλά με τον σκούρο γύψο τοίχο σε σοκολατένιες αποχρώσεις.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο τρισδιάστατο μπάνιο επιπλωμένο εξωτικό ξύλο Bangkirai

Τα βαμμένα ξύλινα πάνελ έχουν ιδιαίτερα διακοσμητικό αποτέλεσμα. Ο γρηγορότερος τρόπος εφαρμογής γεωμετρικών μοτίβων είναι η χρήση ειδικής βαφής ξύλου και στένσιλ.

Ξύλινα πάνελ στο μπάνιο: έτσι μεταμορφώνετε το μπάνιο σε όαση ευεξίας

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο 3D μπανιέρα μπάνιου ευεξίας μοντέρνα πλακάκια ψαμμίτη

Φυσικά υλικά, σιωπηλά χρώματα και κατάλληλος φωτισμός κάνουν το μπάνιο μια όαση ηρεμίας, όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τη φασαρία της καθημερινότητας. Η μπανιέρα παίζει καθοριστικό ρόλο εδώ, γιατί εκεί τελειώνουμε συχνά το βράδυ με χαλαρό τρόπο. Είναι αυτονόητο ότι η καρδιά του δικού σας καταφυγίου ευεξίας πρέπει να τοποθετηθεί αποτελεσματικά. Τα ξύλινα πάνελ δημιουργούν μια ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα και αποτελούν το τέλειο υπόβαθρο για την ανεξάρτητη μπανιέρα.

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο μπανιέρα μπάνιου ανεξάρτητος φωτισμός

Τα ξύλινα έρπητα με ενσωματωμένο φωτισμό LED μετατρέπουν το μπάνιο σε μια ζεστή όαση ευεξίας. Είναι μια καλή επιλογή αν το μπάνιο είναι σκοτεινό ή στενό και αν υπάρχουν πολλές εσοχές.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο προτάσεις έμφασης ντεκό

Τα τρισδιάστατα ξύλινα πάνελ τοίχου μοιάζουν με ένα σύγχρονο έργο τέχνης. Ιδανικό ως διακόσμηση τοίχου για το διάδρομο στο σπίτι σας ή για την αίθουσα υποδοχής στο γραφείο.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο μπάνιο ματαιοδοξία τοίχος αλεσμένα τραχιά πριονισμένα ξύλινα πλακάκια λευκά κεραμικά πλακίδια

Τα ξύλινα πλακάκια φαίνονται επίσης καλά στον τοίχο. Η τακτική συντήρηση είναι σημαντική προϋπόθεση για τη μακροζωία τους. Τα πλακίδια είναι σφραγισμένα με ειδικά υδατοαπωθητικά προστατευτικά βερνίκια.

Τα ξύλινα πάνελ στον τοίχο κάνουν το σαλόνι λευκό

ξύλινα πάνελ στον τοίχο τοίχο σχεδιασμό ιδέες σαλόνι

Οι έμπειροι τεχνίτες μπορούν επίσης να φτιάξουν μόνοι τους μια διακόσμηση τοίχου από ξύλο. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να κολληθεί σύντομα από πολλές ξύλινες λωρίδες και αρκετοί ανεμιστήρες μπορούν να σχηματίσουν ένα ενδιαφέρον μοτίβο. Έτσι δημιουργούνται εξωτικά στολίδια.

Τα ξύλινα πάνελ στον τοίχο προσφέρουν πρακτικά πλεονεκτήματα

Αντικαταστήστε τα ξύλινα πάνελ στο ντουλάπι τηλεόρασης τοίχου

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι τα ξύλινα πάνελ δεν είναι μόνο ένα οπτικό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό, αλλά έχουν και αρκετά πρακτικά πλεονεκτήματα. Συνοψίζουμε τα πιο σημαντικά για εσάς:

1. Τα καλώδια και οι αγωγοί μπορούν εύκολα να κρυφτούν πίσω από τα ξύλινα πάνελ.

2. Τα πάνελ τοίχου από ξύλο χρησιμεύουν ως πρόσθετη ηχομόνωση σε παλιά κτίρια, όπου οι εσωτερικοί τοίχοι είναι συχνά λεπτοί.

3. Τα πάνελ τοίχου για τους εξωτερικούς τοίχους μπορούν να παραγγελθούν με ένα επιπλέον θερμομονωτικό στρώμα.

ξύλινα πάνελ στον τοίχο τηλεόρασης τρισδιάστατες προθέσεις ηχομόνωση καθιστικού

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο: Ο τρόπος τοποθέτησης επηρεάζει την εμφάνιση του σπιτιού

ξύλινα πάνελ στον τοίχο καθρέφτη υπνοδωμάτιο εξωτικό σατέν μαξιλάρι πράσινο μπεζ

Ανάλογα με το αν τοποθετείτε τα ξύλινα πάνελ κάθετα, οριζόντια ή διαγώνια στον τοίχο, μπορείτε να επηρεάσετε σημαντικά την επίδραση του δωματίου. Βασικά: κάθετα τοποθετημένα ξύλινα πάνελ κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ψηλότερα. Οριζόντια τοποθετημένα ξύλινα πάνελ κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ευρύτερο και τα διαγώνια τοποθετημένα ξύλινα πάνελ προσθέτουν ποικιλία στο εσωτερικό ως τόνους.

ξύλινα πάνελ στο υπνοδωμάτιο τοίχου δημιουργούν ιδέες

Τα ξύλινα πάνελ στον τοίχο έχουν διακοσμητικό αποτέλεσμα και αποτελούν μια λειτουργική προσθήκη στο εσωτερικό. Μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, ανάλογα με τις συνθήκες του δωματίου. Τα ελκυστικά τρισδιάστατα μοτίβα και ο ενσωματωμένος φωτισμός κάνουν τα σχέδια πραγματικά εντυπωσιακά.

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο από γυαλί καθρέφτη με εντελώς κόκκους ουδέτερα χρώματα

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο καναπέ ταπετσαρίας από δέρμα από μάρμαρο

Κρεβάτι κεφαλιού τοίχου ξύλινη ντουλάπα

ξύλινα πάνελ στον τοίχο ρουστίκ ιδέα διακόσμησης τοίχου ανακυκλωμένο ξύλο

Ξύλινα πάνελ στον τοίχο για τη δημιουργία ενός διαμερίσματος boho

ξύλινα πάνελ στον τοίχο εικόνα ιδέες σχεδιασμού ξύλινου διαδρόμου

ξύλινα πάνελ στον τοίχο φωτισμένο τοίχο τηλεόρασης τοίχου

ξύλινα πάνελ στους τοίχους τα γεωμετρικά μοτίβα φωτισμού ενσωματώνουν το σαλόνι