επένδυση τοίχων

Κόλληση laminate στον τοίχο – ιδέες για δημιουργικό σχεδιασμό τοίχων με δάπεδο

τηλεόραση στην επένδυση τοίχου με laminate που κολλάει στον τοίχο ρουστίκ σχέδιο

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τον εσωτερικό σας σχεδιασμό με δημιουργικό τρόπο, μπορείτε να κολλήσετε laminate στον τοίχο. Οι σανίδες από πλαστικοποίηση διευκολύνουν την εγκατάσταση και αποτελούν επί του παρόντος μια καυτή τάση στο μοντέρνο σχεδιασμό τοίχων. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τοίχοι με έμφαση είναι ένα από τα πιο καυτά DIY έργα εκεί έξω. Είναι κομψά και ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε υφή και διάσταση στο χώρο σας. Πρόσφατα, οι λάτρεις του DIY και οι σχεδιαστές ώθησαν ακόμη περισσότερο αυτήν την τάση, χρησιμοποιώντας ξύλο και laminate που μοιάζουν με ξύλο για να δημιουργήσουν έργα όπως αυτό.

πολυτελές μπάνιο με διπλή μπανιέρα νιπτήρα και τοίχο laminate με καθρέφτες

Αν και σε αυτό το άρθρο καλύπτουμε κυρίως τη χρήση laminate ως επένδυση τοίχων για ιδιωτικά νοικοκυριά, μας αρέσει επίσης η μεταφορά της εφαρμογής σε εμπορικούς χώρους. Είτε ζεσταίνετε το λόμπι ή τον χώρο υποδοχής σας, προσθέτετε λίγη περισσότερη λεπτομέρεια στο μπάνιο σας ή δημιουργείτε έναν εντυπωσιακό τοίχο για τα βραβεία της εταιρείας σας, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Κολλήστε το laminate στον τοίχο

Επένδυση τοίχου με έμφαση σε πολυστρωματικό τοίχο για μοντέρνο σχεδιασμό τοίχων με επένδυση δαπέδου

Οι τοίχοι με έμφαση σε αυτό το δάπεδο δεν είναι μόνο δημιουργικοί και τραβούν τα βλέμματα, αλλά είναι επίσης εύκολο στην εγκατάσταση και τη συντήρηση. Μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα για ένα κλάσμα του κόστους του σκληρού ξύλου. Και όταν λέμε απλά εγκατάσταση, το εννοούμε. Με λίγο προγραμματισμό, λίγα εργαλεία και λίγη προσπάθεια, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο τοίχο προφοράς το απόγευμα. Μπορείτε να κολλήσετε laminate βινυλίου στον τοίχο; Αυτό είναι επίσης ένα ενδεχόμενο, αλλά από οπτική άποψη δεν προσφέρει την ίδια ομοιογένεια με ένα στερεό υλικό.

Κολλήστε στον τοίχο οπτικά ξύλινα σκούρο καφέ με laminate και επιπλώστε ωραία έπιπλα

Αρχικά, αποφασίστε για μια εμφάνιση που θέλετε να έχετε στο σπίτι. Επιλέξτε μια παλέτα χρωμάτων για το δωμάτιο και τον τύπο ξύλου που ταιριάζει στο στυλ σας. Αν σας ενδιαφέρει μια εμφάνιση από ανακυκλωμένο ξύλο, ρίξτε μια ματιά στις συλλογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά. Ωστόσο, εάν θέλετε κάτι πολύ ιδιαίτερο και με υφή, μπορείτε να επιλέξετε ατομική δημιουργία και επιλογή.

άνετο υπνοδωμάτιο σε ανοιχτά χρώματα και ρουστίκ τοίχο

Μόλις έχετε το τέλειο σχέδιο εμπνευσμένο από ξύλο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε και μπορείτε να κολλήσετε το laminate στον τοίχο. Η μεγάλη ποικιλία τύπων και παλετών χρωμάτων καθιστά το laminate ιδανικό για τη δημιουργία μιας κομψής ατμόσφαιρας, μιας παραδοσιακής εμφάνισης ή πρόσθετης κομψότητας. Οι εξελιγμένες υφές και οι φαρδύτερες σανίδες όχι μόνο εξασφαλίζουν μια αυθεντική, πλούσια ξύλινη εμφάνιση, αλλά δίνουν και στα δωμάτια μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Πριν ξεκινήσετε το έργο

trend διακόσμηση σχεδιασμού μπορεί να κολληθεί στον τοίχο με βινυλίου laminate

Ο σχεδιασμός τοίχου με laminate είναι ο καλύτερος για μεταβατικές εφαρμογές ή για δημιουργία υφής ή χρωματικής αντίθεσης. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια του τοίχου είναι εντελώς επίπεδη. Οι σανίδες από πολυστρωματικό υλικό είναι τέλεια επεξεργασμένες και εμφανίζουν ανομοιομορφία στον τοίχο όταν τοποθετούνται. Κατά την επιδιόρθωση των ατελειών, βιδώστε ένα φύλλο κόντρα πλακέ (όσο το δυνατόν λεπτότερο) στον τοίχο πριν από την τοποθέτηση τοίχων από πολυστρωματικό υλικό. Πριν από τη συναρμολόγηση μιας τηλεόρασης ή άλλων αντικειμένων, βιδώστε πρώτα ένα φύλλο κόντρα πλακέ στον τοίχο και στη συνέχεια στερεώστε τις σανίδες από πολυστρωματικό υλικό σε αυτό. Έτσι έχετε προσθέσει υποστήριξη για τις βίδες που φέρουν το βάρος. Πρώτα απ ‘όλα, διαβάστε τις οδηγίες για την εγκατάσταση του τοίχου με έμφαση. Οδηγίες για τη συμβατική συναρμολόγηση του πολυστρωματικού υλικού υπάρχουν συνήθως στη συσκευασία.

μινιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός μπάνιου με laminate στον τοίχο

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα πριν από την εγκατάσταση για να βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος φαίνεται υπέροχος και θα διαρκέσει για χρόνια. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος σας είναι καθαρός, στεγνός, ασφαλής, ίσιος και ότι πληροί όλους τους τοπικούς κώδικες δόμησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να κολλήσετε laminate στον τοίχο με σιλικόνη. Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει ταπετσαρία ή άλλα καλύμματα. Μην τοποθετείτε το laminate σε οροφές, πάγκους ή ως δομικό υλικό καθώς είναι ακατάλληλο ως υλικό. Δεν συνιστάται επίσης η στερέωσή του σε κεκλιμένους τοίχους ή επιφάνειες που δεν είναι υπό γωνία 90 μοιρών στο πάτωμα. Λάβετε υπόψη ότι είναι δική σας ευθύνη να συμμορφώνεστε με όλους τους τοπικούς κώδικες δόμησης, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης του απαιτούμενου καθαρισμού από πηγές θερμότητας, όπως καμινάδες.

Κόλληση laminate στον τοίχο – οδηγίες

ιδέες και συμβουλές για κόλληση laminate στον τοίχο με λαστιχένιο σφυρί και άλλα υλικά

Συνολικά, η εγκατάσταση είναι αρκετά απλή. Χρειάζεστε έναν απλό, γυμνό τοίχο χωρίς ταπετσαρία ή επένδυση. Ωστόσο, ο τοίχος σας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 12 μέτρα και όχι υψηλότερος από 4 μέτρα. Και πριν ξεκινήσετε, πρέπει να συνηθίσετε τις σανίδες σας για 48 ώρες στο δωμάτιο, αφήνοντάς τις εκεί απλά. Προγραμματίστε λοιπόν το διήμερο όταν κολλήσετε το laminate που θέλετε στον τοίχο. Πρέπει να τα τοποθετήσετε στο κατάλληλο δωμάτιο στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθούν. Το κλίμα του δωματίου σας πρέπει επίσης να είναι μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου για βέλτιστη εγκατάσταση. Έτσι, είναι αρκετά παρόμοιο με την εγκατάσταση πλαστικοποιημένων δαπέδων από σανίδες στα πατώματα σας. Θα χρειαστείτε επίσης μερικά εργαλεία για να κάνετε τη δουλειά σωστά. Μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό σας κατάστημα υλικού ή σχεδόν σε κάθε μεγάλο σούπερ μάρκετ:

 • σφυρί
 • Μπλοκ χτυπήματος και ράβδος γραβάτας
 • Ηλεκτρικό κατσαβίδι ή τρυπάνι για βίδωμα
 • Σκαλοπάτι, λοστό (για αφαίρεση επένδυσης)
 • Όπλο καρφιών ή πιστόλι καρφιών
 • Νύχια ακέφαλα
 • Βίδες γυψοσανίδας
 • Κόλλα σιλικόνης
 • Καλούπια τεταρτομπάρας

Τοποθέτηση laminate στον τοίχο

άντρας με πιστόλι καρφιών με μπουλόνι βάζει πλαστικοποιημένη σανίδα στον τοίχο

 • Για να στερεώσετε τις σανίδες οριζόντια στον τοίχο, επιλέξτε πρώτα αρκετά από αυτές, έτσι ώστε η πρώτη σειρά να βρίσκεται στο κάτω μέρος του τοίχου. Τοποθετήστε κάθε σανίδα laminate στο πάτωμα με τη διακοσμημένη πλευρά προς τα πάνω και την αυλάκωση στραμμένη προς τον τοίχο. Καθώς το κάνετε αυτό, μετρήστε το μήκος που χρειάζεται για να ολοκληρώσετε τη σειρά οριζόντια. Τώρα πρέπει να τα διορθώσετε.
 • Αρχικά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κενό τουλάχιστον 6 mm από τον τοίχο και στα δύο άκρα. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να προσθέσετε αντίστοιχες ράβδους τέταρτου για να καλύψετε το κενό.
 • Μόλις συνδέσετε τα πάνελ, αναποδογυρίστε τα έτσι ώστε η πλευρά του ντεκόρ να κοιτάζει προς τα κάτω. It’sρθε η ώρα να προσθέσετε την κόλλα. Απλώς εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα σιλικόνης σε σχήμα “S” σε κάθε πλαστικοποιημένη σανίδα.
 • Στη συνέχεια, πιέστε προσεκτικά τις σανίδες στον τοίχο. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι για να βεβαιωθείτε ότι η πρώτη σειρά είναι τέλεια επίπεδη και ότι όλες οι τελικές συνδέσεις παραμένουν τετράγωνες και σφιχτές. Περάστε ένα καρφί μέσα από την αυλάκωση σε κάθε στύλο τοίχου. Εισάγετε μόνο τις βίδες γυψοσανίδας στα στηρίγματα τοίχου κατά μήκος του κάτω άκρου αυτής της πρώτης σειράς. Μόλις εγκαταστήσατε την πρώτη σειρά του τοίχου προφοράς.

Επαναλάβετε τη διαδικασία

νεαρός κολλάει σανίδες από πάτωμα laminate στον τοίχο

 • Στη συνέχεια, ξεκινήστε τη δεύτερη και όλες τις επόμενες σειρές στα δεξιά. Είναι καλύτερο να διατηρείτε μια κοινή βαθμολόγηση 20 έως 30 εκατοστών για κάθε νέα σειρά. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος σας φαίνεται φυσικός, έτσι ώστε όλες οι σανίδες να μην είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες. Ο δεύτερος πίνακας της δεύτερης σειράς και κάθε άλλος μετά από αυτό πρέπει να αλλάξουν για αυτό πριν από την εγκατάσταση. Αφαιρέστε το κοντό άκρο τρυπώντας το τρεις έως τέσσερις φορές με ένα μαχαίρι χρησιμότητας. Εφαρμόστε κόλλα σε σχήμα S στο μη συνδεδεμένο χαρτόνι και τοποθετήστε το στον πίνακα στην πρώτη σειρά.
 • Χρησιμοποιήστε το μπλοκ χτυπήματος για να τοποθετήσετε τη σανίδα στη θέση της και, στη συνέχεια, περάστε ένα καρφί μέσω της εκτεταμένης τομής σε κάθε στύλο τοίχου για να την στερεώσετε στον τοίχο. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να φτάσετε στο ταβάνι.
 • Αρχικά, κόψτε όλες τις σανίδες της τελευταίας σειράς στο απαιτούμενο πλάτος για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Ολοκληρώστε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο όπως σε όλες τις προηγούμενες σειρές.
 • Τέλος, χρησιμοποιήστε τις τέταρτες ράβδους σας για τις εσωτερικές γωνίες και κατά μήκος της οροφής για να καλύψετε τα κενά επέκτασης για μια τελική εμφάνιση.
 • Τώρα απλώς ξεσκονίστε το με ένα πανί μικροϊνών και ο τοίχος με έμφαση σε ξύλο μπορεί να έρθει από μόνος του. Βάλτε μερικές φωτογραφίες, μερικά ράφια, οπότε εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε να κολλήσετε το laminate στον τοίχο τοποθετώντας επίσης τη θέση κάθετα για μια κλασική ξύλινη επένδυση.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές

Σχεδιάστε σαλόνια με τοίχους και τοποθετήστε φωτισμό led

Έτσι, η πιο δημοφιλής τάση στα δάπεδα laminate δεν έχει καμία σχέση με τα ίδια τα δάπεδα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, από αυτοσχεδιαστές μέχρι σχεδιαστές υψηλών προδιαγραφών, τοποθετούν laminate στους τοίχους. Αν σκεφτείτε τώρα την παλιομοδίτικη ξύλινη επένδυση της γιαγιάς από το παρελθόν, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πολλά έχουν αλλάξει στη βιομηχανία δαπέδων από την εποχή της γιαγιάς. Πρώτον, αυτό το υλικό φαίνεται πιο ρεαλιστικό από ποτέ. Υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια στην αγορά που ταιριάζουν σε όλες τις τάσεις και στυλ – παραδοσιακό, ξεπερασμένο ξύλο, σανίδες πολλαπλού πλάτους, αντίθετες παραλλαγές και σιωπηλά ουδέτερα, για να αναφέρουμε μερικά.

συρταριέρα με γάντζους παλτό και κάθισμα laminate

Από στιλιστική άποψη, δεν υπήρξαν ποτέ τόσες πολλές δυνατότητες με laminate όσο τώρα. Φαίνεται και μάλιστα αισθάνεται αληθινό. Επιλέξτε λοιπόν μια vintage εμφάνιση με μια δομημένη σανίδα ή μια κομψή μοντέρνα εμφάνιση με λεία επιφάνεια. Το laminate δάπεδο έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Το υλικό είναι εύκολο στην εγκατάσταση, προσιτό, ανθεκτικό, ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό. Αυτές είναι ιδιότητες που θέλετε, ανεξάρτητα από το αν το λεγόμενο τεχνητό ξύλο βρίσκεται στο πάτωμά σας ή στους τοίχους. Ανακαλύψτε πολλούς δημιουργικούς τρόπους για να κάνετε μια μεγάλη δήλωση στο σπίτι σας με λίγη προσπάθεια και μερικά υλικά.

διάδρομος με laminate δάπεδο και laminate σανίδες δαπέδου στον τοίχο δείτε έπιπλα

Έτσι, με λίγη ικανότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε με επιτυχία οριζόντιους ή κάθετους τοίχους από laminate DIY. Χρειάζεται μόνο ένα απόγευμα και υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι ζεστό όπως οι πλούσιες σανίδες δαπέδου καθώς και κάτι ελαφρύ και γυαλισμένο. Με τόσες πολλές επιλογές χρώματος και υφής, είστε βέβαιοι ότι θα δημιουργήσετε έναν τοίχο με έμφαση που θα είναι εξίσου μοναδικός και προσεγμένος στο στυλ όπως εσείς.