επένδυση τοίχων

Γεωμετρικά μοτίβα τοίχων για το σπίτι σας – ιδέες για σχεδιασμό τοίχων με έντονα χρώματα και σχήματα

Ορίστε φωτεινά χρώματα ως έμφαση στον τοίχο στο σαλόνι με μια κρεμαστή λάμπα

Αν ψάχνετε για νέες ιδέες για το σχεδιασμό τοίχων, μπορείτε να επιλέξετε γεωμετρικά μοτίβα τοίχων για τα δωμάτιά σας. Βρείτε ένα κατάλληλο μέρος στους τοίχους σας όπου μπορείτε να κάνετε τη σωστή δήλωση. Ο γεωμετρικός σχεδιασμός έφερε τη δροσερή εμφάνιση πίσω στην ταπετσαρία, προσθέτοντας ατελείωτες δυνατότητες για πλακάκια, ξύλο και τοιχοποιία. Το οπτικά απατηλό στυλ είναι γεμάτο κίνηση και βάθος. Είναι μια γυμνή θεραπεία τοίχου που μπορείτε να στυλ με τα αντίστοιχα μοτίβα τοίχων. Έτσι, αν θέλετε να ζωγραφίσετε γεωμετρικά σχέδια τοίχων σε αυτό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα βαρετά δωμάτια να φαίνονται πιο ζωντανά.

Αποτελεσματικά γεωμετρικά μοτίβα τοίχων

ασυνήθιστα σχήματα και γεωμετρικά μοτίβα τοίχων σε γήινα χρώματα στο υπνοδωμάτιο

Τα γεωμετρικά μοτίβα τοίχων έχουν κατακτήσει τον σχεδιαστικό κόσμο εδώ και αρκετό καιρό. Από την πασαρέλα μέχρι την εταιρική επωνυμία, βλέπουμε να εμφανίζονται καλειδοσκοπικά σχέδια σε πολλά μέρη. Mayσως έχετε δει τα άρθρα μας σχετικά με την αυξανόμενη τάση της γεωμετρίας στον εσωτερικό σχεδιασμό στο Deavita.com πέρυσι. Σε αυτήν την ανάρτηση, ωστόσο, θα εστιάσουμε σε γεωμετρικούς τοίχους με τρίγωνα, πλούσιους τόνους και μοντέρνους τόνους.

πολύχρωμες γεωμετρικές φιγούρες συνδυάζονται με ασπρόμαυρα πλακάκια στο μπαλκόνι

Αυτά τα ισχυρά σχέδια σε ζωντανά χρώματα μετατρέπουν τους τοίχους από το φόντο ενός δωματίου σε ένα εντυπωσιακό, συναρπαστικό εστιακό σημείο. Εάν ζωγραφίζετε γεωμετρικά σχήματα στους τοίχους σας, έχετε την ευκαιρία να σπάσετε τους κανόνες με παιχνιδιάρικο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι πολλά έντονα χρώματα τοίχων μπορούν να ενσωματωθούν, ενώ ταυτόχρονα υιοθετούν μια φυσική ασυμμετρία. Αγαπάμε τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να βελτιώσουν τα μοντέρνα έπιπλα ή να προσθέσουν μια διασκεδαστική συστροφή στον σύγχρονο σχεδιασμό του μέσου αιώνα.

μαύρο τραπέζι ποδοσφαίρου σχεδιαστών σε ένα δωμάτιο με γεωμετρικά μοτίβα τοίχων και σκάλα

Ναι, οι γεωμετρικοί τοίχοι κάνουν μια μεγάλη δήλωση και είναι τέλεια έτσι. Δεδομένου ότι μπορείτε να κάνετε αυτά τα σχέδια με ταπετσαρία, χρώματα ή αντικείμενα τέχνης, η αλλαγή σχεδίων είναι μια απλή διαδικασία όταν είστε έτοιμοι για κάτι νέο. Είτε αναζητάτε ένα απαλό μοτίβο για ένα παιδικό δωμάτιο είτε ένα έντονο χρώμα και σχήμα στην τραπεζαρία σας, εδώ είναι μερικές εμπνευσμένες γεωμετρικές ιδέες τοίχου που θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε το επόμενο έργο σας.

Ευφάνταστα γεωμετρικά μοτίβα τοίχων

Παιδικό δωμάτιο με κρεβάτι σοφίτας και τέλεια συντονισμένους συνδυασμούς χρωμάτων στον τοίχο με γεωμετρικό μοτίβο

Εάν βαριέστε τους λείους και απλούς τοίχους και δεν θέλετε να κολλήσετε ταπετσαρία, μπορείτε πάντα να τα βάψετε με γεωμετρικά σχήματα. Το δωμάτιο αποκτά δυναμική και αν βαριέστε μπορείτε πάντα να βάψετε τα πάντα. Ο τοίχος με γεωμετρικά σχήματα φαίνεται ιδιαίτερα όμορφος στο παιδικό δωμάτιο και είναι πολύ εύκολο να σχεδιαστεί.

μεγάλη κουζίνα με ξύλινο τραπέζι φαγητού και γεωμετρικούς τόνους στους τοίχους

Μπορείτε να διαχωρίσετε διαφορετικά χρώματα με λωρίδες που μπορούν να γίνουν κολλώντας στον τοίχο. Όταν βάψετε τον τοίχο και το χρώμα έχει στεγνώσει, αφαιρέστε τις λωρίδες και αφήστε κενά μεταξύ των γεωμετρικών σχημάτων.

μινιμαλιστικός σχεδιασμός στο σαλόνι με ρετρό τραπεζάκι σαλονιού και γεωμετρικά μοτίβα τοίχων

Μπορείτε να αποφύγετε τη δημιουργία χώρων και να προσθέσετε εύκολα διαφορετικά χρώματα. Φυσικά, η ζωγραφική θα ήταν επίσης χρήσιμη, αλλά περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η περιοχή όπου θα κολλήσετε την ταινία. Παρόμοια χρώματα και αποχρώσεις φαίνονται πολύ όμορφα και απαλά. Τα χρώματα αντίθεσης μπορούν να γίνουν πιο βαρετά πιο γρήγορα και επίσης να φαίνονται πολύ φωτεινά.

μέντα πράσινα τρίγωνα ως γεωμετρικό μοτίβο τοίχου σε σαλόνι με συρταριέρα και καρέκλα.jpg

Ωστόσο, αυτή είναι η γεύση για τα μεμονωμένα χρώματα. Είναι επίσης καλύτερο να επιλέξετε τα σχήματα που θα καταλαμβάνουν μια μεγαλύτερη περιοχή εκ των προτέρων. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεστε καλλιτεχνικές δεξιότητες για να το κάνετε αυτό και μπορείτε να πάρετε απλά σπασμένα και γεωμετρικά μοτίβα τοίχων από αυτό.

Συγκεκριμένα και συμπληρωματικά σχέδια

Ρετρό look 70s και πολύχρωμα γεωμετρικά μοτίβα τοίχων με ξύλινες καρέκλες στο στρογγυλό τραπέζι φαγητού

Σε αυτήν την μαροκινή τραπεζαρία, τα δάπεδα και ο ένας τοίχος καλύπτονται με γεωμετρικά πλακάκια, ενώ δύο άλλοι τοίχοι είναι βαμμένοι με αφηρημένες τοιχογραφίες που αντανακλούν τα ίδια χρώματα και σχήματα. Τα έπιπλα σε ρετρό στυλ ολοκληρώνουν το όλο θέμα.

Κύβοι ζωγραφισμένοι στο χέρι με εφέ 3D

καφέ και λευκές βαμμένες πέτρινες πέτρες ως γεωμετρικό σχέδιο τοίχου στο διάδρομο ενός σπιτιού με τρισδιάστατο εφέ

Στο διαμέρισμα East Village του καλλιτέχνη David Kaihoi, η παιχνιδιάρικα ιλιγγιώδης ταπετσαρία της αίθουσας εισόδου ήταν ζωγραφισμένη στο χέρι με σχέδιο ξύλινου δαπέδου. Το 3D εφέ του δωματίου επιτρέπει στις αισθήσεις και τις αντιλήψεις να παίζουν με την πραγματικότητα. Σχεδόν νιώσαμε ότι ήμασταν οι ίδιοι η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

Γεωμετρικά μοτίβα τοίχων με βάση τη φωτογραφία

ασπρόμαυρα γεωμετρικά μοτίβα τοίχων που βασίζονται σε φωτογραφία και συνδυάζονται με μπλε και φωτεινά χρώματα

Σε ένα μπάτσελορ κλαμπ σχεδιασμένο από την Emilie Munroe, το γαλάζιο ταβάνι μιας τραπεζαρίας αιωρείται πάνω από τοίχους που είναι ενσωματωμένοι σε ένα προσαρμοσμένο γεωμετρικό μοτίβο. Η ταπετσαρία προέρχεται από μια σειρά εννέα λήψεων τοπίου που επαναλαμβάνονται και αναπαράγονται ασπρόμαυρα.

Μπορντό ακανόνιστες γραμμές

Οι οδοντωτές, μπορντό-κόκκινες γραμμές ως τοίχος έμφασης συνδυάζονται με έναν καναπέ-κόκκινο από αίμα στο σαλόνι

Στο σαλόνι του globetrotter Malcolm Carfrae και του όμορφου μπάτσελορ πάρτι της Νέας Υόρκης του John Wattiker, ένας κόκκινος καναπές oxblood ταιριάζει με ένα μπορντό τοίχο που σχεδιάστηκε από την Kelly Wearstler. Αυτό κάνει τον εαυτό του να αισθάνεται τολμηρά χωρίς υπερβολή και δημιουργεί μια στιγμή ενθουσιασμού σε ένα κατά τα άλλα εκλεπτυσμένο δωμάτιο.

Κυβιστικό γεωμετρικό μοτίβο τοίχων ως κολάζ

κυβιστικό γεωμετρικό μοτίβο τοίχου σε μπλε χρώμα σαν κολάζ στο σαλόνι με γωνιακό καναπέ σε γκρι χρώμα

Στο Kips Bay Palm Beach Show House 2019, μια funky σουίτα επισκεπτών από τον Peter Dunham ζωντανεύει με τοίχους και κυβιστικό ύφασμα ως κολάζ. Αυτό λειτουργεί ως γραφικό σκηνικό για τα σύγχρονα έργα τέχνης που εκτίθενται.

Γεωμετρικό μοτίβο τοίχου σε τοίχο πέργκολα

γεωμετρικό μοτίβο τοίχου σε τοίχο πέργκολας στην πρυτανεία με ρουστίκ γοητεία σε ρετρό στυλ

Στην αίθουσα του κήπου ενός πρυτανείου της Νέας Ορλεάνης, οι τοίχοι καλύπτονται με πέργκολα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που βρίσκονται στα αρχεία του Φάροου & Η μπάλα ακυρώθηκε. Η γεωμετρική ατμόσφαιρα του τρισδιάστατου μοτίβου πλέγματος δικαιολογήθηκε επίσης από μια πλούσια απόχρωση μανίλας. Αυτό λοιπόν ήταν μια κατάλληλη επιλογή τόσο σε vintage όσο και σε γεωργιανό στιλ.

Ντους πίσω τοίχο με μια δήλωση

πίσω τοίχος ντους με γεωμετρικά σχήματα και σχέδια σε ανοιχτό ροζ και γήινα χρώματα με χρυσό πλαίσιο πόρτας

Ο συνδυασμός γήινων, πράσινων χρωμάτων και ανοιχτό ροζ ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το ρουστίκ μπάνιο. Τα κεραμίδια εκτείνονται από το πάτωμα στους δύο τοίχους πίσω από το ντους. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούν ενότητα και ρέουν σε ένα ήσυχο δωμάτιο. Το χρυσό πλαίσιο πόρτας της καμπίνας του ντους ολοκληρώνει ολόκληρη την εμφάνιση και επιτυγχάνει ένα ευγενές αποτέλεσμα.

Ροή γεωμετρικά μοτίβα τοίχων από τη φύση

γεωμετρικά μοτίβα τοίχων ως μοτίβα λουλουδιών στο υπνοδωμάτιο και ιδέες για το σχεδιασμό τοίχων

Σε ένα πολυεπίπεδο και χαλαρό σπίτι στο Μπρίτζχαμπτον, οι τοίχοι ενός υπνοδωματίου επισκεπτών καλύπτονται με καλοκαιρινά μπλε φύλλα. Αυτά δεν είναι τυπικά γεωμετρικά γωνιακά σχήματα, αλλά η φυσική εμφάνιση τους κάνει να μοιάζουν με τέλεια γεωμετρικά μοτίβα τοίχων. Ο φρέσκος σχεδιασμός έχει επίσης μια γεωμετρική ατμόσφαιρα με ένα μάλλον λεπτό μοτίβο διαμαντιών.