επένδυση τοίχων

Επένδυση από πέτρα για τοίχο: ελαφρύ ασβεστόλιθο μέσα και έξω

Πέτρινη επένδυση για τοίχο ασβεστόλιθο κήπο γκαζόν μοντέρνα αρχιτεκτονική σπιτιού

Αυτό το μοντέρνο σπίτι βρίσκεται σε μια γωνιακή παρτίδα σε μια τυπική περιοχή της δεκαετίας του 1930 στο κέντρο του Αϊντχόφεν, στην Ολλανδία. Αποτελείται από ένα κτίριο και εκτείνεται σε ένα μόνο επίπεδο διαβίωσης, το οποίο είναι πλήρως προσανατολισμένο προς την εσωτερική αυλή με ένα ευρύχωρο γκαζόν. Το εσωτερικό σχεδιάζεται να είναι ανοιχτό και πολύ μινιμαλιστικό. Η μία πλευρά του σπιτιού, η οποία είναι προσανατολισμένη προς το πράσινο, αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυαλί. Μέσα και έξω, οι κάθετες επιφάνειες καλύπτονται από μια όμορφη πέτρινη επένδυση για τον τοίχο, η οποία είναι κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο.

πέτρινη επένδυση τοίχου κτίριο ασβεστόλιθος τοίχος πισίνα κήπος γκαζόν

Το μονοόροφο σπίτι έχει μινιμαλιστική δομή και χωρίζεται μόνο σε λίγους χώρους. Τα περισσότερα από αυτά έχουν τουλάχιστον έναν τοίχο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί. Από το σαλόνι μπορείτε να βγείτε απευθείας έξω και να απολαύσετε το φρέσκο ​​γκαζόν ή την εξωτερική πισίνα. Οι υψηλοί φράκτες, που πλαισιώνουν την ιδιοκτησία σαν πράσινο φράχτη, παρέχουν βέλτιστη ιδιωτικότητα.

Πέτρινη επένδυση για εξωτερική πισίνα τοίχου από ασβεστόλιθο από γυαλί τοίχου

Αξιοσημείωτη είναι η επίπεδη οροφή από σκυρόδεμα, στην οποία τα μικρά ανοίγματα και οι φεγγίτες στο εσωτερικό είναι υπέροχα για τα βλέμματα. Το εσωτερικό δάπεδο είναι επίσης κατασκευασμένο από ανοιχτόχρωμο σκυρόδεμα και εναρμονίζεται τέλεια με την πέτρινη επένδυση για τον τοίχο. Ο ελαφρύς, κοκκώδης ασβεστόλιθος με γυαλισμένη επιφάνεια είναι το επίκεντρο του σχεδιασμού του δωματίου, το οποίο εν μέρει κατευθύνεται επίσης προς τα έξω μέσω των γυάλινων τοίχων. Η διακόσμηση διατηρείται απλή και μινιμαλιστική. Τα χρώματα είναι ανοιχτά και ουδέτερα. Λεπτομέρειες όπως μπροστινά ντουλάπια κλπ. Από φυσική βελανιδιά παρέχουν μια ζεστή πινελιά. Τα περβάζια του παραθύρου λειτουργούν υπέροχα ως ευρύχωροι χώροι καθιστικού, όπου μπορείτε να απολαύσετε την ανάγνωση υλικών στο φως της ημέρας ή να κοιτάξετε την φρέσκια πράσινη εσωτερική αυλή με ειρήνη.

Πέτρινη επένδυση για ασβεστόλιθο τοίχου μοντέρνο σπίτι δάπεδο έως ταβάνια παράθυρα κήπος

Οι θολωτές κάθετες γυάλινες επιφάνειες και οι φεγγίτες, καθώς και οι αντανακλαστικές πινελιές και οι κόγχες, που συμπληρώνουν αισθητικά τόσο την πρακτική χρήση όσο και τη γενική ιδέα, προσθέτουν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του σπιτιού. Η πέτρινη επένδυση για τον τοίχο, που αποτελείται αποκλειστικά από μεγάλες πλάκες, μεταφέρει τη στιβαρή όψη της φυσικής πέτρας και δημιουργεί μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα που σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται στείρα ή άψυχη. Αντίθετα, η φυσική δομή και το χρώμα της φυσικής πέτρας δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Ο έμμεσος φωτισμός κάνει την εντυπωσιακή επιφάνεια να λάμπει και την βάζει στο προσκήνιο.

Πέτρινη επένδυση για τοίχο ασβεστόλιθο γυάλινο τοίχο εξωτερική πισίνα οθόνη ιδιωτικότητας

πέτρινη επένδυση τοίχου κτίριο ασβεστόλιθο παράθυρο αψιδωτή πόρτα καθρέφτη

πέτρινη επένδυση τοίχου ασβεστόλιθος εξωτερικού καθρέφτη φωτεινό μοντέρνο σχέδιο

πέτρινη επένδυση τοίχου ασβεστόλιθος ελαφρύ ξύλο φυσικό σκυρόδεμα σχεδιασμός λαμπτήρα τοίχου

πέτρινη επένδυση τοίχου ασβεστόλιθος φωτεινή συχνότητα ελαφρού τσιμεντένιου δαπέδου μινιμαλιστική

μπάνιο μοντέρνα ψηφιδωτά πλακάκια καμηλοπάρδαλη μοτίβο ντους γυάλινο τοίχο

μοντέρνα αρχιτεκτονική σπιτιού σχέδιο σχεδίου σπιτιού

* ένα έργο από Αρχιτέκτονες De Bever