επένδυση τοίχων

Ακουαρέλα βαφή τοίχου για έναν καλλιτεχνικό σχεδιασμό τοίχων σε κάθε δωμάτιο

ακουαρέλα ιδέες βαφής τοίχου χρώματα τεχνικές οδηγίες

Εάν θέλετε να βάψετε τον τοίχο σας και να σχεδιάσετε τον τοίχο σε χρώμα, τότε μπορείτε να εξετάσετε ένα ιδιαίτερα μοντέρνο σχέδιο που θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα. Αυτή είναι η ακουαρέλα εμφάνιση, η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομα, δημιουργεί μια εμφάνιση που θυμίζει ακουαρέλες. Το χρώμα του τοίχου είναι συνεπώς πολύ αραιωμένο και στη συνέχεια μπορεί να εφαρμοστεί στον τοίχο με διαφορετικούς τρόπους, δημιουργώντας μια μοναδική και ξεχωριστή εμφάνιση. Χρησιμοποιούνται επίσης άλλες τεχνικές. Φυσικά, προσφέρονται επίσης διάφορες ταπετσαρίες που έχουν τέτοιο σχέδιο. Ωστόσο, εάν έχετε αποφασίσει για ένα έργο DIY, οι οδηγίες μας για βαφή τοίχου με ακουαρέλα, με τις οποίες μπορείτε να σχεδιάσετε οποιονδήποτε τοίχο, σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Ακουαρέλα βαφή τοίχου σε οποιαδήποτε απόχρωση

ακουαρέλα σχεδιασμός τοίχου βαφής τοίχου φτιάξτε μόνοι σας πολύχρωμα χρώματα

Λειτουργεί καλύτερα σε λευκό ή πολύ ελαφρύ χρώμα τοίχου. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα για το σχεδιασμό του τοίχου είτε μπορείτε να συνδυάσετε ακόμη και πολλά χρώματα για μια ιδιαίτερα αισιόδοξη εμφάνιση. Αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου και εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε. Ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιείται, μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικά εφέ. Διάφορα υλικά και αντικείμενα χρησιμοποιούνται για βαφή τοίχου με ακουαρέλα, συμπεριλαμβανομένων σφουγγαριών, κουρελιών και άλλων υφασμάτων ή μπουκαλιών ψεκασμού. Τώρα όμως φτάνουμε στις τρεις οδηγίες με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο τοίχο ακουαρέλας.

ακουαρέλα βαφή τοίχου μόνοι σας κάντε οδηγίες εύκολη επίπλωση

Ανεξάρτητα από την τεχνολογία που εργάζεστε, συνιστάται μια προστατευτική μεμβράνη για το δάπεδο και τα έπιπλα, καθώς και για άλλους τοίχους, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να καθαρίζετε αργότερα το χρώμα σε ανεπιθύμητα μέρη. Χρησιμοποιήστε παλιά ρούχα ή ρούχα εργασίας και αφιερώστε χρόνο στο σχεδιασμό των τοίχων. Θα βρείτε τις ιδέες με τη βαφή τοίχου ακουαρέλας ιδιαίτερα όμορφες και δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ των πολλών διαφορετικών ιδεών, αλλά τις χρησιμοποιείτε σε διαφορετικά δωμάτια και πάντα δημιουργείτε μια διαφορετική κλίση ακουαρέλας. Έτσι κάθε δωμάτιο γίνεται κάτι ξεχωριστό.

Δημιουργικός σχεδιασμός τοίχων με τεχνική βαφής και σκουπίσματος

ακουαρέλα βαφή τοίχου σαλόνι σχεδιασμός τοίχου μοντέρνο peppy

Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά αν χρησιμοποιείτε ένα, δύο ή και περισσότερα χρώματα για μια τέτοια βαφή τοίχου με ακουαρέλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ειδικό λούστρο στα χρώματα, το οποίο θα κάνει το χρώμα του τοίχου πιο λαμπερό αργότερα. Διαφορετικά θα χρειαστείτε τυχόν χρώματα τοίχου, χαρτοπετσέτες ή άλλα πανιά και ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό. Πριν ξεκινήσετε να βάφετε τον τοίχο σας, είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε ένα σκίτσο πάνω στο οποίο θα δοκιμάσετε την ιδέα σας. Σχεδιάστε τον τοίχο με τα έπιπλα και μετά μοιράστε τα χρώματα στο χαρτί όπως φαντάζεστε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να δοκιμαστούν διαφορετικοί συνδυασμοί χρωμάτων μέχρι να βρείτε τον σωστό, τον οποίο στη συνέχεια μεταφέρετε απλά στον τοίχο.

ακουαρέλα τοίχο βαφή επίπεδη σχεδίαση τεχνική σκούπισμα ουράνιο τόξο εμφάνιση

Στη συνέχεια, ξεκινήστε με το πρώτο χρώμα. Βάλτε πολλά στον τοίχο. Στη συνέχεια, ψεκάστε αμέσως αυτόν τον λεκέ χρώματος με το νερό και αρχίστε να χρησιμοποιείτε ένα πανί για να λερώνετε το χρώμα προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι να επιλέξετε μία και την ίδια κατεύθυνση ή κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε στο σκίτσο με ένα πινέλο. Αφού διανείμετε το πρώτο χρώμα, μπορείτε να συνεχίσετε με το επόμενο χρησιμοποιώντας ένα νέο πανί. Αφήστε το τελικό χρώμα ακουαρέλας τοίχου να στεγνώσει καλά.

Φτιάξτε μόνοι σας σχεδιασμό τοίχου που στάζει

ακουαρέλα βαφή τοίχου κρεβατοκάμαρα μονόχρωμη επίπλωση κρεβατιού

Αυτή η ιδέα είναι επίσης πολύ εύκολο να μιμηθεί. Το πλεονέκτημα της βαφής τοίχου με ακουαρέλα είναι ότι δεν χρειάζεται να επιτευχθεί η τελειότητα. Έτσι, ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να τολμήσουν να δοκιμάσουν την ιδέα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν ότι δεν θα έχουν ένα καλό αποτέλεσμα κάλυψης. Οι παρακάτω οδηγίες χρησιμεύουν μόνο ως έμπνευση και δεν χρειάζεται να αντιγραφούν εντελώς. Και πάλι, μπορείτε να σχεδιάσετε έναν μεμονωμένο τοίχο και να επιλέξετε τη δική σας κλίση χρώματος για τον τοίχο.

ακουαρέλα οδηγίες βαφής τοίχου ρίχνουν γκρι λεπτό μοντέρνο εσωτερικό

Ανακατέψτε το επιλεγμένο χρώμα 1: 1 με νερό και εφαρμόστε το στον τοίχο με τη μορφή οριζόντιας λωρίδας. Ένα πλάτος 15 cm πρέπει να είναι αρκετό. Η ρίγα δεν χρειάζεται να είναι τέλεια και ίσια. Στη συνέχεια ψεκάστε αυτή τη λωρίδα με νερό. Επιλέγετε μόνοι σας την ποσότητα.Όσο περισσότερο νερό ψεκάσετε στη λωρίδα, τόσο περισσότερες σταγόνες θα υπάρχουν. Μετά από αυτό, προσθέστε μια άλλη λωρίδα κάτω από την πρώτη λωρίδα. Μπορεί να επιλεγεί η ίδια αναλογία ανάμιξης ή να αυξηθεί η ποσότητα του χρώματος. Αποφασίζετε μόνοι σας. Στη συνέχεια επαναλάβετε το όλο πράγμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε ένα τρίτο ανάμεσα στις δύο πρώτες λωρίδες. Εάν στη συνέχεια ψεκάσετε αυτό με νερό, εμφανίζονται ελαφρύτερες σταγόνες στο κάτω μέρος, το οποίο φαίνεται εξίσου όμορφο. Και εδώ, μπορείτε να πειραματιστείτε με τη βαφή τοίχου με ακουαρέλα όπως σας αρέσει.

ακουαρέλα βαφή τοίχου αρχάριο έμπνευση ακουαρέλα εφέ

Αυτός ο σχεδιασμός τοίχου φαίνεται ιδιαίτερα όμορφος αν βάψετε ολόκληρο τον τοίχο. Ωστόσο, εάν προτιμάτε μια πιο λεπτή εμφάνιση, μπορείτε να βάψετε μόνοι σας μια μικρότερη περιοχή του τοίχου. Και πάλι, συνιστάται να κάνετε ένα σκίτσο στο οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές παραλλαγές μέχρι να βρείτε κάτι κατάλληλο για να αποκτήσετε τον τέλειο τοίχο προφοράς.

Σχεδιάστε τον τοίχο σε χρώμα με την τεχνική dab για ακουαρέλα βαφής τοίχου

ακουαρέλα πινέλο βαφής τοίχου τεχνική εκτύπωσης τιρκουάζ βαφής πάνελ καμβά

Εάν θέλετε να σχεδιάσετε μόνοι σας τον τοίχο και να λάβετε μια βαφή τοίχου με ακουαρέλα, αλλά να μην εφαρμόσετε τα χρώματα απευθείας στον τοίχο, μπορείτε εναλλακτικά να βάψετε καμβάδες ή να χρησιμοποιήσετε πάνελ, τα οποία στη συνέχεια απλώς ακουμπούν στον τοίχο. Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, ειδικά για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, όπου οι χρωματισμένοι τοίχοι δεν επιτρέπονται. Μπορείτε φυσικά να ζωγραφίσετε το παρακάτω μοτίβο απευθείας στον τοίχο αν θέλετε.

Με αυτό το σχέδιο, δεν χρειάζεται να αραιώσετε το χρώμα του τοίχου, μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο και κάποια τεχνική εκτόνωσης για αυτό. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τεχνική σφουγγαριού, στην οποία τρίβετε το χρώμα στον τοίχο με ένα σφουγγάρι, το οποίο είναι σχετικά παχύ. Στη συνέχεια, βυθίστε το πινέλο ή το σφουγγάρι σε νερό και πιέστε το ξανά στην επιφάνεια του χρώματος στον τοίχο. Το χρώμα αρχίζει να τρέχει. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα του νερού, γιατί τότε μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα τις σταγόνες που πέφτουν. Είναι επίσης σημαντικό να μην αφήσετε το χρώμα να στεγνώσει πολύ πριν συνεχίσετε να εργάζεστε με το νερό, γιατί τότε το χρώμα δεν μπορεί πλέον να τρέξει τόσο καλά.