τεχνολογία

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση προβολής στο σώμα και το πρόσωπο: 2 αποτελεσματικά βίντεο

3D Προβολή Χαρτογράφηση σώματος τατουάζ πίσω λουλούδια μάνταλα

Έχετε φανταστεί ποτέ πώς θα έμοιαζε ένα κινούμενο τατουάζ; Τι γίνεται αν τα θέματα που απεικονίζονται με μαύρο μελάνι στο δέρμα σας ξαφνικά γίνουν κινούμενες εικόνες; Αυτό είναι ήδη με Τρισδιάστατη χαρτογράφηση προβολής πιθανό σε σώμα και πρόσωπο! Η χαρτογράφηση βίντεο είναι ένας νέος τύπος τεχνολογίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή εικόνων, γραφικών και βίντεο σε τρισδιάστατα αντικείμενα. Mayσως έχετε ξαναδεί χαρτογράφηση βίντεο σε κτίρια. Τώρα οι εικαστικοί καλλιτέχνες προχωρούν ακόμη περισσότερο και κάνουν προβολή βίντεο σε ανθρώπους. Και φαίνεται αρκετά εκπληκτικό!

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση προβολής σε τατουάζ – χαρτογράφηση μελανιού

Τρισδιάστατη προβολή χαρτογράφησης σώμα τατουάζ στήθος διάβολος

Η τρισδιάστατη χαρτογράφηση προβολής και ο σκηνικός σχεδιασμός είναι οι ειδικότητες των εικαστικών Oskar και Gaspar από την Πορτογαλία. Μόλις πριν από 2 χρόνια έκαναν βίντεο χαρτογράφηση σε ανθρώπινα πρόσωπα και από τότε ήθελαν να πειραματιστούν σε σώματα, καθώς είναι μεγάλοι θαυμαστές τατουάζ.

Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να βρεθεί χρηματοδότηση για το έργο. Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να σχεδιάσουν τα κινούμενα σχέδια. Για το σκοπό αυτό, τα τατουάζ χρησιμοποιήθηκαν από προηγουμένως επιλεγμένα άτομα. Η ιδέα τελικά συγκεντρώθηκε και παρουσιάστηκε σε μια ζωντανή εκδήλωση χαρτογράφησης τατουάζ στη Λισαβόνα.

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση προβολής από Oskar + Gaspar

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση προβολής -τατουάζ-σώμα-άνθρωπος-μαορί-τατουάζ

Η οπτική επίδραση της τεχνικής χαρτογράφησης 3D προβολής στο σώμα είναι πραγματικά εκπληκτική και φαίνεται πολύ ρεαλιστική! Σαν να βγαίνει όντως ένας δαίμονας από το στήθος μιας γυναίκας!

Πείτε ολόκληρες ιστορίες

Τρισδιάστατη προβολή χαρτών τατουάζ γυναικών φως ποδιών

Στο βίντεο μπορείτε επίσης να δείτε άλλα εκπληκτικά εφέ: ένα μαύρο φίδι γλιστράει στο πάνω μέρος του μοντέλου, ενώ μια ακτίνα μαντάτας κολυμπά πάνω από τον μηρό του.

Mandala τατουάζ

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση προβολής -mandala-tattoo-back-red-light

Τα τατουάζ Mandala στις γυναικείες πλάτες επίσης ζωντανεύουν και μετατρέπονται σε κινούμενα γραφικά. Λάμπουν και περιστρέφονται πολύ αποτελεσματικά.

Οι άνθρωποι είναι ο καμβάς

Τρισδιάστατη προβολή χαρτογράφησης σώματος τατουάζ πίσω φωτός

Προχωρώντας, οι καλλιτέχνες ελπίζουν ότι θα είναι σε θέση να διηγηθούν ολόκληρες ιστορίες στα βίντεο χαρτογράφησης τατουάζ τους και να ενσωματώσουν αυτήν την τεχνολογία σε μουσικά βίντεο και διαφημίσεις. Έτσι θα αλληλεπιδρούσαν τα τατουάζ μεταξύ τους.

Σαν να έβγαινε το μελάνι από το δέρμα

Τρισδιάστατη προβολή χαρτογράφησης τατουάζ πόδι μαορί μοτίβο

Στο σύντομο βίντεο, το μαύρο μελάνι ρέει από το τατουάζ ενός ποδιού και στο άλλο. Φανταστείτε εάν ένα τατουάζ πεταλούδας στο χέρι θα μπορούσε να πετάξει πάνω σε ένα τατουάζ λουλουδιών στο πόδι.

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση προβολής στο πρόσωπο

Τρισδιάστατη προβολή-χαρτογράφηση-πρόσωπο-εικονική πραγματικότητα

Η χαρτογράφηση βίντεο προσώπου δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά επίσης εντοπίσαμε αυτό το υπέροχο βίντεο από το Project Otome. Δείχνει τη σάρωση του προσώπου ενός μοντέλου και στη συνέχεια ζωντανή προβολή διαφόρων σχεδίων μακιγιάζ, καθώς και περίεργες απεικονίσεις Computer Generated Imagery (CGI). Μεγάλο τεχνικό επίτευγμα είναι η δυνατότητα προσαρμογής του βίντεο στο πρόσωπο καθώς κινείται σε πραγματικό χρόνο.

Project Otome

Το Otome είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Ιάπωνα καλλιτέχνη μέσων ενημέρωσης Nobumichi Asai, του μακιγιέρ Hiroto Kuwahara και του Γάλλου μηχανικού ψηφιακών εικόνων Paul Lacroix.

Το πρόσωπο σαρώνεται εκ των προτέρων

Τρισδιάστατη προβολή-χαρτογράφηση-σάρωση προσώπου

Δεν περιμένουμε να κυκλοφορούμε με βιντεοπροβολείς στο μέλλον για να έχουμε τα τέλεια μάτια γάτας στα βλέφαρά μας. Η χαρτογράφηση προβολής μακιγιάζ μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για διαφορετικούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και ερμηνευτές. Τα πρόσωπά τους μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικό χρόνο ακριβώς μπροστά στα μάτια μας.

όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο

Τρισδιάστατη προβολή χαρτογράφησης προσώπου

Εάν αυτή η τεχνολογία αναπτυχθεί, θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο του σκηνικού μακιγιάζ. Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να καταστήσει ορισμένους τύπους τρισδιάστατων γραφικών υπολογιστή σε ταινίες. Αντί για επεξεργασία σε post-production, τα πρόσωπα των νέων ηθοποιών μπορούν να «ξεπεραστούν» σε πραγματικό χρόνο με χαρτογράφηση προβολής. Ένα ρομπότ για μια νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας μπορεί επίσης να δημιουργηθεί με λίγα μόνο κλικ. Τότε γιατί να ασχοληθείς με το ειδικό μακιγιάζ εφέ?

Μακιγιάζ ειδικού εφέ με λίγα μόνο κλικ

3D Προβολή Χαρτογράφησης προσώπου-λογισμικό-καινοτομία