τεχνολογία

Έξυπνοι βοηθοί στο έξυπνο σπίτι: Η Alexa και ο συνεργάτης ακούνε τη λέξη σας

έξυπνες οικιακές συσκευές-εφαρμογή-έλεγχος-λειτουργίες-επισκόπηση

Ελέγξτε τον φωτισμό κεντρικά με το tablet, ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη θέρμανση όταν είστε έξω, προγραμματίστε τα ρολά και ελέγξτε τη μουσική σε όλο το σπίτι μέσω μιας εφαρμογής – το έξυπνο σπίτι αντιπροσωπεύει περισσότερη άνεση διαβίωσης με χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης. Στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας, παρουσιάστηκαν νέοι έξυπνοι βοηθοί σπιτιού με φωνητικό έλεγχο, οι οποίοι προορίζονται να κάνουν τη ζωή στο σπίτι ακόμα πιο εύκολη.

Πιο έξυπνη ζωή σε ένα έξυπνο σπίτι

έξυπνος βοηθός σπιτιού-wifi-app-cellphone-control

Τα πλεονεκτήματα του αυτοματισμού σπιτιού είναι προφανή: οι αισθητήρες κραδασμών στα παράθυρα κρούουν τον συναγερμό σε περίπτωση βίαιης εισβολής, τα έξυπνα συστήματα φωτισμού συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, οι νέοι έξυπνοι βοηθοί σπιτιού διευκολύνουν την καθημερινή ζωή με φωνητικές εντολές. Ωστόσο, ισχύουν τα εξής: Για να διασφαλιστεί η συμβατότητα, τα επιμέρους στοιχεία ενός συστήματος έξυπνου σπιτιού πρέπει να συντονίζονται μεταξύ τους όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να μπορούν να ελέγχονται κεντρικά. Σκεφτείτε τους τομείς εφαρμογής και τις προσωπικές προτιμήσεις εκ των προτέρων και εξετάστε μια πιθανή επέκταση στο μέλλον με πρόσθετες λειτουργίες. Περισσότερα για Αυτοματισμός σπιτιού στο reichelt.de.

Η Alexa του Amazon ελέγχει το έξυπνο σπίτι

Αυτό που κάνει η Siri στο iPhone είναι συγκρίσιμο με τα ηχεία Echo της Amazon για το σπίτι. Εκτός από το ότι με τον προσαρμοστικό βοηθό ηχείων Alexa, το αστέρι της φετινής CES, μπορείτε επίσης να ελέγχετε το δίκτυο του σπιτιού σας με φωνητική εντολή. Με τα σωστά εξαρτήματα, η Alexa γίνεται το λειτουργικό σύστημα για το έξυπνο σπίτι: χάρη στη συνεργασία με κατασκευαστές όπως οι Tado, Netatmo και Philips Hue, οι θερμοστάτες θέρμανσης μπορούν να ελεγχθούν καθώς και ολόκληρος ο φωτισμός στο σπίτι. Ο βοηθός αντιδρά σε φωνητικές εντολές όπως “Alexa, ανάψτε το φως”. Απαντά σε ερωτήσεις, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ειδήσεις, διαβάζει συνταγές ενώ μαγειρεύετε και, αν θέλετε, παίζει την αγαπημένη σας μουσική από το Amazon Music, το Spotify και την Co..

Google Home: Πάντα μια απάντηση έτοιμη

έξυπνα-οικιακά-βοηθητικά-google-ασύρματα-ηχεία

Ο διαδικτυακός γίγαντας Google έχει επίσης αναπτύξει έναν έξυπνο οικιακό βοηθό με το Google Home, το οποίο είναι ενσωματωμένο σε ασύρματο ηχείο με ήχο που γεμίζει χώρο και μοιάζει πολύ με το Alexa του Amazon. Το Google Home έχει τη σωστή απάντηση σχεδόν σε κάθε ερώτηση – δεν είναι περίεργο, δεδομένης της μάζας δεδομένων που έχει συλλέξει η Google και τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα. Όπως το αντίστοιχο του Amazon, το Google Home παίζει μουσική από κοινές υπηρεσίες ροής και χρησιμοποιεί την αναγνώριση φωνής για να διευκολύνει την καθημερινή ζωή.

Το χαριτωμένο σπίτι ρομπότ Kuri

έξυπνο σπίτι-ρομπότ-σπίτι-βοηθός καθαρισμού

Το Kuri είναι ένα μικρό ρομπότ που αναπτύχθηκε από την αμερικανική νεοσύστατη εταιρεία Mayfield Robotics που χρηματοδοτείται από την Bosch. Ο χαριτωμένος μικρός κάνει θορύβους, βγαίνει όταν φωνάζετε “Hey Kuri” και αναγνωρίζει οικεία πρόσωπα – οι κάμερες Full HD είναι ενσωματωμένες στα μάτια του. Ο φωνητικός έλεγχος των εξαρτημάτων του έξυπνου σπιτιού θα πρέπει επίσης να είναι δυνατός στο εγγύς μέλλον. Πρώτα απ ‘όλα, το Kuri είναι ένα είδος σύγχρονου κατοικίδιου ζώου που μπορεί να διδαχθεί απλές εντολές και που πρέπει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά.