τεχνολογία

Πίσω αγορά: Τα smartphone που παρασκευάζονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον μειώνουν το οικολογικό μας αποτύπωμα

Βιντεοκάμερα, σύστημα πλοήγησης, συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και κινητό τηλέφωνο σε ένα: το πρώτο iPhone εμφανίστηκε το 2007 και προκάλεσε αίσθηση ακόμη και τότε. Στα επόμενα δεκατρία χρόνια, τα smartphones έχουν εξελιχθεί από ένα εξειδικευμένο προϊόν σε ένα απόλυτο μπεστ σέλερ. Σύμφωνα με στατιστικά, έχουν γίνει πλέον πιστός σύντροφος για πάνω από το 81% των Γερμανών στην ταραχώδη καθημερινότητά τους. Ωστόσο, αυτή η πολύ αυξημένη κατανάλωση smartphone και tablet έχει επίσης αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, επειδή χρησιμοποιούνται πολλά μέταλλα στην κατασκευή των συσκευών. Η καινοτόμος πλατφόρμα Back Market προσφέρει φιλικές προς το περιβάλλον συσκευές για όλους όσους δεν θέλουν να κάνουν χωρίς σύγχρονα smartphone και ταυτόχρονα θέλουν να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Back Market: Η γαλλική πλατφόρμα για ανακυκλωμένες ηλεκτρονικές συσκευές

Η γαλλική πλατφόρμα Back Market προετοιμάζει smartphone

Η πλατφόρμα Back Market έχει ήδη καθιερωθεί ως ειδικός σε επανεπεξεργασμένες ηλεκτρικές συσκευές στη Γαλλία. Η γκάμα δεν περιλαμβάνει μόνο smartphone, αλλά και φορητούς υπολογιστές, συσκευές τηλεόρασης και ήχου, κονσόλες παιχνιδιών, βιντεοκάμερες, drones ακόμη και μικρές συσκευές κουζίνας. Όλα τα προϊόντα ανακατασκευάζονται πρώτα από πιστοποιημένο συνεργείο συνεργασίας και δοκιμάζονται σύμφωνα με έκθεση δοκιμής. Τα αυστηρά κριτήρια που καθορίζει η Back Market αποτελούν εγγύηση για την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία των ηλεκτρονικών. Με το απώτερο κίνητρο της βιώσιμης επισκευής, όλα τα παλιά μέρη μεταφέρονται για ανακύκλωση.

Back Market: Υψηλής ποιότητας, ολοκαίνουργιος εξοπλισμός σε μειωμένη τιμή

Τα φιλικά προς το περιβάλλον smartphones προστατεύουν το περιβάλλον

Η πλατφόρμα Back Market προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές. Αφενός, οι βιώσιμες συσκευές διατίθενται σε σημαντικά μειωμένη τιμή. Μια σύγκριση δείχνει ότι οι τιμές είναι 30% έως 70% χαμηλότερες από ό, τι στα καταστήματα. Το δημοφιλές iPhone 8 είναι κατά 46% (288 ευρώ αντί 539 ευρώ) και αυτό iPhone 8 plus ακόμη και 50% (325 ευρώ αντί 659 ευρώ) φθηνότερα από ό, τι στα εξειδικευμένα καταστήματα. Τα δύο smartphones είναι πλέον διαθέσιμα.

Τα ανακαινισμένα smartphone μειώνουν το οικολογικό αποτύπωμα

Χάρη στη στενή συνεργασία με περισσότερα από 1000 πιστοποιημένα εργαστήρια, η Back Market μπόρεσε επίσης να βελτιστοποιήσει τις τεχνικές διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι της πλατφόρμας επισκέπτονται τακτικά τα συνεργαζόμενα εργαστήρια για να ανταλλάσσουν ιδέες. Πάνω απ ‘όλα, οι πελάτες επωφελούνται από αυτή τη συνεργασία, επειδή μπορούν να βρουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις επισκευές που πραγματοποιούνται καθώς και την οπτική κατάσταση των συσκευών στην περιγραφή του προϊόντος.

Η παραγωγή smartphones θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον

Αυτή ακριβώς η στενή συνεργασία καθιστά δυνατή την παράδοση κάθε προϊόντος με εκτεταμένη εγγύηση. Όλα τα πιστοποιητικά εγγύησης που εκδίδονται αποθηκεύονται στο προφίλ πελάτη, μπορούν να κληθούν ανά πάσα στιγμή και μπορούν να μεταφορτωθούν. Επιπλέον, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που παραγγέλθηκαν μπορούν να επιστραφούν εντός 14 ημερών.

Όσον αφορά την πληρωμή, η πλατφόρμα Back Market διευκολύνει επίσης τους καταναλωτές. Η πληρωμή μέσω Pay Pal ή Klarna είναι επίσης δυνατή, μεταξύ άλλων. Έτσι, ο καθένας μπορεί να πληρώσει για την παραγγελία του στο λογαριασμό του ή να επιλέξει την πληρωμή σε δόσεις.

Όποιος αγοράζει ανακυκλωμένες ηλεκτρικές συσκευές κάνει κάτι καλό για το περιβάλλον

Back Market η διαδικτυακή πλατφόρμα για φιλικά προς το περιβάλλον smartphone

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν την προστασία του περιβάλλοντος ως ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της σημερινής κοινωνίας. Ως εκ τούτου, στην Back Market, οι ιδέες για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος αντιμετωπίζονται άμεσα. Χάρη στις πολλές εκστρατείες προστασίας του περιβάλλοντος, πάνω από 100.000 δέντρα έχουν ήδη φυτευτεί. Υπάρχει επίσης ανακύκλωση: Επειδή οι ηλεκτρικές συσκευές που μπορούν να επανεπεξεργαστούν δεν χρειάζεται να ληφθούν από τη φύση. Και η παραγωγή κινητών τηλεφώνων είναι γνωστό ότι απαιτεί μεγάλη ένταση πόρων. Από την ίδρυσή του, το Back Market συνέβαλε σε 72 μεγατόνια λιγότερες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή smartphone. Αυτό σημαίνει επίσης 1700 τόνους λιγότερα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Είτε ένα smartphone, μια κονσόλα παιχνιδιών ή ίσως ένα ηχοσύστημα: Η καινοτόμος γαλλική πλατφόρμα Back Market συνδυάζει ποιότητα, χαμηλές τιμές και βιωσιμότητα.