τεχνολογία

Wear Space – Η Panasonic αναπτύσσει μια συσκευή που εξασφαλίζει αυξημένη συγκέντρωση

φορέστε διαστημικά πρωτότυπα ακουστικά Panasonic ευέλικτο υλικό ακύρωσης θορύβου

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο που εργάζονται σε ένα γραφείο ανοιχτού σχεδίου συχνά κολλάνε και χάνουν γρήγορα τη συγκέντρωσή τους. Το δωμάτιο είναι συχνά πολύ δυνατό ή οι άλλοι υπάλληλοι περπατούν συνεχώς. Τέτοιες εξωτερικές επιδράσεις μειώνουν τη συγκέντρωση, η οποία μπορεί επίσης να επηρεάσει την παραγωγικότητα. Το Future Life Factory Panasonic Designstudio σχεδίασε το Wear Space σε συνεργασία με τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Kunihiko Morinaga. Το Wear Space είναι ένα είδος αναλαμπής για τους υπαλλήλους γραφείου που υποτίθεται ότι προσφέρει προστασία από εξωτερικά ερεθίσματα.

panasonic φθορά χώρου ανοιχτού χώρου έλεγχος θορύβου γραφείου θόρυβος περιβάλλοντος

Το πρωτότυπο της συσκευής επιτρέπει στους υπαλλήλους σε γραφεία ανοιχτού χώρου να μένουν μακριά από το άμεσο περιβάλλον τους και να εργάζονται συγκεντρωτικά χωρίς να αποσπούν την προσοχή. Η καινοτόμος συσκευή λειτουργεί με την ίδια αρχή με τα γνωστά φλας για άλογα. Περιορίζει την όραση του χρήστη δεξιά και αριστερά από τα μάτια κατά περίπου 60 τοις εκατό. Με αυτόν τον τρόπο, τα πλευρικά ερεθίσματα αποκλείονται και ο χρήστης του Wear Space μπορεί να επικεντρωθεί στο έργο μπροστά του.

panasonic φθορά θόρυβος προστασίας χώρου παρωπίδες αποσπούν την προσοχή των εργαζομένων ανοιχτό γραφείο

Το Wear Space δημιουργεί έναν προσωπικό χώρο σε ανοιχτό και θορυβώδες χώρο γραφείου. Η καινοτόμος συσκευή είναι μια καμπύλη, φαρδιά λωρίδα εύκαμπτου υλικού που τυλίγεται γύρω από το κεφάλι του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την ορατότητα σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Το οπτικό πεδίο μπορεί να επεκταθεί ή να περιοριστεί τραβώντας ή σπρώχνοντας τα δύο άκρα της συσκευής.

panasonic wear space πρωτοποριακά ακουστικά bluetooth για μείωση θορύβου

Τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου είναι ενσωματωμένα στο εσωτερικό του λυγισμένου σώματος για να φιλτράρουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Οι χρήστες Wear Space μπορούν να ρυθμίσουν βολικά την ένταση της μείωσης θορύβου χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή. Τα ακουστικά τροφοδοτούνται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί έως και 20 ώρες. Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε smartphone ή υπολογιστή μέσω Bluetooth, από την οποία μπορείτε επίσης να ακούτε μουσική εάν το επιθυμείτε. Σε αντίθεση με τα συμβατικά ακουστικά, το Wear Space δεν ασκεί καμία πίεση στο πάνω μέρος του κεφαλιού, γεγονός που επιτρέπει τη μέγιστη άνεση.

φοράτε χώρο panasonic blinker ανοιχτό σχέδιο γραφείου συγκέντρωση θορύβου απομόνωση

Ένα μοντέλο λειτουργίας της συσκευής παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Panasonic’s South by Southwest (SXSW) στις αρχές Μαρτίου φέτος. Οι προγραμματιστές οργάνωσαν μια καμπάνια crowdfunding για να συγκεντρώσουν κεφάλαια για το προϊόν. Θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου 2018.

* Μάθετε περισσότερα για τα έργα του Future Life Factory εδώ