Απόκριες

Χειροτεχνία με χαρτί mache για το Halloween – 5 υπέροχες ιδέες με οδηγίες

Μια ποικιλία από ζώα, διακοσμητικά μπολ και δημιουργικές μάσκες μπορούν εύκολα να κατασκευαστούν από χαρτί, που αντιπροσωπεύουν όμορφες ιδέες διακόσμησης για διάφορες περιπτώσεις.

Χειροτεχνία με χαρτί mache halloween-αστεία-κολοκύθες-glitter-διακόσμηση

Εδώ θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικά έργα DIY Χειροτεχνία με χαρτί mache Φανταστείτε ότι είναι τέλεια για τη διακόσμηση του Halloween και είναι εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας και με παιδιά.

Χειροτεχνία με χάρτινη μάσα – φανάρια φάντασμα για τις Απόκριες

Χειροτεχνία με χαρτί φανάρι-απόκριες-φάντασμα-διαμέρισμα-διακόσμηση

Με μια δημιουργική διακόσμηση μπορείτε να κάνετε την πόρτα της εισόδου σας όμορφη για το Halloween και να δημιουργήσετε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο διαμέρισμά σας. Στα παρακάτω θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας φαναράκια φάντασμα από χαρτί και μπαλόνια.

Χειροτεχνία με χαρτί και μπαλόνι – οδηγίες με εικόνες

Χειροτεχνία με χαρτόνι mache μπαλόνι-φάντασμα-αποκριές-ιδέα-οδηγίες

Για το φανάρι φάντασμα χρειάζεστε ένα στρογγυλό μπαλόνι που θα χρησιμεύσει ως κεφάλι. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το χαρτί από χαρτομάντιλα, νερό και πάστα ταπετσαρίας. Χρειάζεστε ακόμα ένα τενεκεδένιο δοχείο ως βάση για χειροτεχνίες με χαρτομάντηλο, κηροπήγιο και κολλητική ταινία.

Χειροτεχνίες με χαρτί για παιδιά και ενήλικες – συνταγή, φιγούρες και ιδέες

Tinker φθινοπωρινές εικόνες παραθύρων – γλυκές ιδέες και μοτίβα

Φτιάξτε το δικό σας κουτί με χρήματα – 13 υπέροχες ιδέες DIY για παιδιά και ενήλικες

Tinker και διακοσμήστε φανάρι φάντασμα αποκριών

Χειροτεχνίες με οδηγίες mache από χαρτί-αποκριές-φάντασμα-φανάρι-φτιάξτε μόνοι σας

Όταν η φιγούρα του φάντασμα είναι έτοιμη, μπορείτε να κόψετε τρία οβάλ από μαύρο κατασκευαστικό χαρτί και να τα χρησιμοποιήσετε ως μάτια και στόμα. Αφήστε το φανάρι να στεγνώσει καλά όλη τη νύχτα, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια καρφίτσα για να σκάσετε το μπαλόνι και αφαιρέστε το από το εσωτερικό του φανάρι. Ένα καλώδιο τραβιέται μέσα από μια μικρή τρύπα και ένα μικρό φως LED κολλάει μέχρι το τέλος με κολλητική ταινία.

Χειροτεχνία με μάσκα χαρτιού – μάσκες κρανίου

Χειροτεχνία με μάσκα από χαρτί mache-κρανίο-ζάχαρη-κρανίο-αποκριάτικη-μάσκα

Αν δεν έχετε βρει ακόμα κοστούμι αποκριών, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια μάσκα κρανίου για τη φετινή μεταμφίεση. Μια μάσκα από χαρτί mache είναι σχετικά εύκολο να γίνει και μπορεί να βαφτεί και να διακοσμηθεί όπως επιθυμείτε. Είτε πολύχρωμο είτε τρομακτικό, το κρανίο ταιριάζει απόλυτα με το Halloween.

Φτιάξτε μόνοι σας μάσκες από χαρτί για αποκριές

tinker-paper mache-masks-halloween-skulls-template-newsprint

Για χειροτεχνίες με χαρτομάντηλο χρειάζεστε ένα πρότυπο του κρανίου για να διπλώσετε, να εφημερίσετε και να επικολλήσετε. Καλύτερα να εκτυπώσετε το πρότυπό σας σε χαρτόνι για να διευκολύνετε την εργασία με το χαρτί. Οι μάσκες πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν βάψετε και διακοσμήσετε.

Χειροτεχνία με παιδιά – διακόσμηση μάσκας από χαρτί για mache

tinker-paper mache-kids-masks-κρανια-αποκριες-διακοσμηση

Η χειροτεχνία με χαρτί είναι ιδανική για έργα DIY με παιδιά. Προετοιμάστε φωτεινά χρώματα, λάμψη, στρας και οποιοδήποτε άλλο υλικό διακόσμησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σας για να διακοσμήσουν όμορφα τις μάσκες από χαρτί..

Χειροτεχνίες με χάρτινο μασάζ – φτιάξτε μόνοι σας καλάθια με λαβές για το Halloween

tinker-paper mache-funny-bowls-κολοκύθες-διακόσμηση-αποκριές

Για τις Απόκριες, μικρά παιδιά ντύνονται με όμορφα κοστούμια και ξεκινούν να μαζέψουν καραμέλες στη γειτονιά. Τα αστεία δοχεία για τα γλυκά μπορούν να κατασκευαστούν από χαρτί και να διακοσμηθούν δημιουργικά.

Καπέλο μάγισσας ως διακόσμηση αποκριών για να φτιάξετε μόνοι σας

tinker-paper mache-halloween-decoration-witch-hat-make-table-decoration

Τα μοτίβα με τις μάγισσες είναι σχεδόν εξίσου δημοφιλή για τις Απόκριες με τις ανατριχιαστικές κολοκύθες. Αν έχετε μερικές παλιές εφημερίδες, ένα χαρτόνι και λίγη ταινία γκάφα στο σπίτι, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα καπέλο μάγισσας και να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε εύκολα μια κατάλληλη διακόσμηση για το Halloween μόνοι σας.

Tinker Halloween μάγισσα καπέλο

tinker-paper-mache-witch-hat-tinker-οδηγίες-εφημερίδα-gafferband-χαρτόνι

Πρώτον, ένα στρογγυλό χείλος καπέλου με μια μεγάλη τρύπα στη μέση κόβεται από χαρτόνι. Στη συνέχεια, το άλλο μέρος του καπέλου σχηματίζεται από εφημερίδες και κολλάει στο χείλος του καπέλου με ταινία gaffa. Η ταινία δεν πρέπει να φαίνεται τέλεια γιατί στη συνέχεια θα καλυφθεί με χαρτί.

Οδηγίες – φτιάξτε ένα καπέλο μάγισσας με χαρτί μάσκα και ταινία gaffer

tinker-paper mache-halloween-decoration-witch-hat-tinker-οδηγίες-βήματα

Αφού τελειώσει το σχήμα του καπέλου και καλυφθεί με ταινία γκάφα, το καπέλο μάγισσας καλύπτεται με εφημερίδα και πάστα. Ως εναλλακτική λύση για την επικόλληση όταν κάνετε χειροτεχνίες με χαρτί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι. Για παράδειγμα, ένα κολλώδες μείγμα γίνεται από αλεύρι και νερό, το οποίο είναι ιδανικό για κόλληση χαρτιού εφημερίδας. Όταν το καπέλο μάγισσας αποκριών στεγνώσει τελείως, βάφεται με μαύρο χρώμα και διακοσμείται όπως επιθυμείτε.

Απόκριες κολοκύθα με μπάλες – οδηγίες βήμα προς βήμα

tinker-paper-mache-balloon-halloween-pumpkin-do-it-yourself-οδηγίες

Αντί να χαράξετε την κολοκύθα για τις Απόκριες, μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας από χαρτί και ένα μπαλόνι. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπαλόνι, κορδόνι, μαύρο και πορτοκαλί χρώμα, παλιά εφημερίδα και πάστα. Τα εργαλεία που απαιτούνται είναι κόφτης, ψαλίδι και πιστόλι θερμής κόλλας.

Χειροτεχνία με χαρτί και μπαλόνι

tinker-paper mache-halloween-pumpkin-balloon-paste-οδηγίες

Η εφημερίδα κόβεται σε λωρίδες, βουτάει στην πάστα και κολλάει στο μπαλόνι. Καλύψτε την κολοκύθα με πολλά στρώματα χαρτιού για να γίνει πιο συμπαγής. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν προλάβετε να σκάσετε το μπαλόνι και να βάψετε την κολοκύθα.

Tinker Απόκριες κολοκύθα με καπάκι

τσίμπημα-χαρτί mache-κολοκύθα-μπαλόνι-χρώμα-εξώφυλλο-cut-out

Οι στήλες στην κολοκύθα βάφονται πρώτα με τη μαύρη μπογιά. Στη συνέχεια, ολόκληρη η κολοκύθα του Halloween βάφεται με πορτοκαλί χρώμα και αφήνεται να στεγνώσει. Μπορείτε επίσης να κόψετε ένα καπάκι με ένα μαχαίρι χειροτεχνίας για να κάνετε την κολοκύθα ένα κουτί για γλυκά.