νοικοκυριό

35 χρήσεις αμύλου καλαμποκιού που θα θέλατε να ξέρατε πριν!

Το άμυλο καλαμποκιού είναι ένας τύπος αμύλου που παράγεται από καλαμπόκι. Το άμυλο καλαμποκιού δεν είναι το ίδιο με το αλεύρι καλαμποκιού, αλλά μια λευκή σκόνη που δεν έχει γεύση ή οσμή. Χρησιμοποιείται κυρίως ως παχυντικό για μαρινάδες, σάλτσες, σούπες, γλάσσο και για ψήσιμο μπισκότων και παρόμοια. Αλλά μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Οι ιδιότητες δέσμευσης, πύκνωσης και μεταφοράς υγρασίας καθιστούν το άμυλο καλαμποκιού ένα πραγματικό σφαιρικό στο σπίτι. Θα σας δείξουμε 35 εκπληκτικές χρήσεις αμύλου καλαμποκιού που θα θέλατε να γνωρίζατε πριν!

Πώς να χρησιμοποιήσετε άμυλο καλαμποκιού για να καθαρίσετε σχεδόν οτιδήποτε

Το άμυλο καλαμποκιού έχει πολλές χρήσεις εκτός της κουζίνας

Απαλλαγείτε από λεκέδες λίπους

Μην αφήσετε έναν λεκέ από λάδι να καταστρέψει το νέο σας πουκάμισο ή τραπεζομάντιλο. Ανακατέψτε μια πάστα νερού και αμύλου καλαμποκιού και τρίψτε το πάνω στο λεκέ. Αφήστε το μείγμα να στεγνώσει στον ήλιο για 12 ώρες για να αφήσει το άμυλο καλαμποκιού να απορροφήσει το λάδι. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη σκόνη και πλύνετε το ρούχο όπως θα κάνατε συνήθως.

Απαλλαγείτε από τους λεκέδες αίματος

Όσο πιο γρήγορα ενεργείτε, τόσο το καλύτερο. Είτε πρόκειται για ρούχα είτε για κλινοσκεπάσματα, αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος ή τουλάχιστον να βγάζετε κάτι. Φτιάξτε μια πάστα από άμυλο καλαμποκιού και κρύο νερό. Τρίψτε απαλά την πάστα στο ύφασμα. Τώρα βάλτε το πανί σε ένα ηλιόλουστο μέρος για να στεγνώσει. Μετά την ξήρανση, τρίψτε το υπόλοιπο υπόλειμμα. Εάν ο λεκές δεν έχει φύγει εντελώς, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Χρησιμοποιήστε άμυλο καλαμποκιού ενάντια στους λεκέδες λίπους

Λεκέδες από γράσο στο δέρμα 

Οι λιπαροί και λιπαροί λεκέδες δεν προκαλούνται μόνο από το φαγητό, αλλά και από καλλυντικά προϊόντα όπως λοσιόν, κρέμες χεριών κλπ. Είτε μπουφάν, παπούτσια ή τσάντες: το άμυλο καλαμποκιού είναι ιδανικό για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων σε λείο δέρμα. Η μέθοδος είναι η ίδια: ραντίστε το άμυλο καλαμποκιού στο λεκέ, αφήστε το για 1-2 ώρες και βουρτσίστε απαλά.

Απαλλαγείτε από τα σημάδια καψίματος

Είχατε ένα μικρό ατύχημα με το σίδερο; Μπορείτε να αφαιρέσετε σημάδια εγκαύματος με άμυλο καλαμποκιού. Βρέξτε το ύφασμα με νερό και πασπαλίστε με άμυλο καλαμποκιού. Αφήστε το λεκέ να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα πάντα.

Αφαιρέστε τους λεκέδες ή τις μυρωδιές από το χαλί.

Αφαιρέστε τους λεκέδες ή τις μυρωδιές από το χαλί

Το άμυλο δεν είναι μόνο ένα καλό απολιπαντικό, μπορεί επίσης να απορροφήσει μυρωδιές και να φρεσκάρει τα χαλιά. Ρίξτε λίγο άμυλο καλαμποκιού πάνω από το χαλί σας και αφήστε το να καθίσει για έως και 15 λεπτά πριν το σκουπίσετε καλά. Αυτό το κόλπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ολοκληρωμένη θεραπεία ή για τη θεραπεία συγκεκριμένων περιοχών στο χαλί σας.

Φρεσκάρετε ένα παλιό στρώμα

Πασπαλίστε γενναιόδωρα το άμυλο καλαμποκιού στο στρώμα και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή χέρι για να απλώσετε τη σκόνη. Αφήστε το άμυλο να δράσει για μία έως 12 ώρες. Όσο περισσότερο, τόσο ισχυρότερο είναι το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια απορροφήστε το άμυλο.

Καθαρίστε βελούδινα ζώα με άμυλο καλαμποκιού

Καθαρίστε χαριτωμένα παιχνίδια

Τα παιδιά παίρνουν τα βελούδινα παιχνίδια τους παντού, κάτι που τα κάνει να γκρινιάζουν. Ωστόσο, εάν λειτουργεί με μπαταρία, δεν μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής: βάλτε τα βελούδινα παιχνίδια μαζί με λίγο άμυλο σε μια τσάντα με φερμουάρ, κλείστε καλά και ανακινήστε τα πάντα δυνατά. Αφήστε το παιχνίδι στη σακούλα για μια ημέρα και στη συνέχεια σκουπίστε το άμυλο καλά.

Ανανεώστε τα γάντια από καουτσούκ

Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα αμύλου καλαμποκιού μέσα σε κάθε γάντι για να αποφύγετε την υγρασία και να διευκολύνετε την εφαρμογή και την απογείωση. Αυτό το καθιστά επίσης πιο άνετο στη χρήση.

Καθαρά χαρτιά

Τα χαρτιά σας φαίνονται ήδη αντιαισθητικά και βρώμικα από τη συχνή χρήση; Στη συνέχεια, βάλτε τις κάρτες σε μια τσάντα μαζί με λίγο άμυλο καλαμποκιού. Αφήστε τα πάντα να σταθούν για λίγο για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το λίπος και, στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί.

Αλείψτε παλιά βιβλία με άμυλο καλαμποκιού

Αλείψτε παλιά βιβλία

Μήπως τα παλιά σας βιβλία μυρίζουν μούχλα; Στη συνέχεια, πασπαλίστε τις παλιές πλευρές με άμυλο καλαμποκιού.

Καθαρίστε κατσαρόλες, τηγάνια και εστίες

Αναμίξτε 1 μέρος νερού με 2 μέρη αμύλου καλαμποκιού και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να τρίψετε μπάνια και άλλες επιφάνειες, όπως εστίες κουζίνας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τα καμένα τρόφιμα από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια και να τα γυαλίσετε.

Γυάλισμα ασημιού

Μια πάστα φτιαγμένη από 1 μέρος αμύλου καλαμποκιού και 2 μέρη νερού είναι ιδανική για γυάλισμα. Τρίψτε όλο το ασήμι με την πάστα και ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια ξεπλύνετε το.

Πολωνικό ασήμι με άμυλο καλαμποκιού

Καθαρίστε τους λιπαρούς λεκέδες του δρόμου

Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα αυτοκίνητο να χάσει λάδι κινητήρα και να αφήσει έναν αντιαισθητικό λεκέ λαδιού στον δρόμο, μπροστά από το γκαράζ ή στην άσφαλτο. Αυτοί οι λεκέδες μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν επειδή διεισδύουν βαθιά στην επιφάνεια των πλακών. Για να αφαιρέσετε το λεκέ από λάδι, πασπαλίστε γενναιόδωρα την περιοχή με άμυλο καλαμποκιού και αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες. Τέλος, σκουπίστε ή σκουπίστε το άμυλο καλαμποκιού και θα διαπιστώσετε ότι απορροφά τον λεκέ από το σκυρόδεμα.

Καθαρίστε το γυάλινο ντους με σπιτικές θεραπείες

Καθαρά παράθυρα, καθρέφτες και γυάλινο ντους

Δημιουργήστε το δικό σας διάλυμα καθαρισμού παραθύρων χωρίς ραβδώσεις αναμειγνύοντας δύο κουταλιές άμυλο καλαμποκιού με 1/2 φλιτζάνι αμμωνία και 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι οικιακής χρήσης σε έναν κάδο τριών έως τεσσάρων λίτρων ζεστού νερού. Αντί για αμμωνία, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθαρό οινόπνευμα.

Ανακατέψτε τα πάντα καλά και ρίξτε το γαλακτώδες διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Spεκάστε τα στα παράθυρα και σκουπίστε τα με ζεστό νερό. Τώρα τρίψτε με μια στεγνή χαρτοπετσέτα ή ένα πανί χωρίς χνούδι.

Εφαρμογές οικιακού αμύλου καλαμποκιού

Αφαιρέστε τις πιτσιλιές λίπους από τους τοίχους

Ακόμη και ο πιο προσεκτικός μάγειρας δεν μπορεί να αποφύγει την περιστασιακή εκτόξευση λίπους. Εδώ είναι μια εύχρηστη θεραπεία για αυτούς τους αντιαισθητικούς λεκέδες λίπους: Sprεκάστε άμυλο καλαμποκιού σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά τον λεκέ από λίπος μέχρι να εξαφανιστεί.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού στο μπάνιο

Ένα μείγμα ξύδι, άμυλο καλαμποκιού και σαπούνι πιάτων λειτουργεί υπέροχα για την αφαίρεση λιπαρών υπολειμμάτων σαπουνιού στα πλακάκια και είναι επίσης φθηνό.

Αφαιρέστε τη μούχλα από τους αρμούς του μπάνιου

Το άμυλο καλαμποκιού είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη μαγειρική σόδα κατά της βρωμιάς και της μούχλας στο μπάνιο. Είναι ένα φυσικό καθαριστικό που απορροφά υγρασία, μυρωδιές και λίπη. Απλά ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού με λίγη μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι νερό και ξεκινήστε να τρίβετε!

Άμυλο καλαμποκιού στο σπίτι και στον κήπο

Άμυλο καλαμποκιού κατά το τρίξιμο και το τρίξιμο των σανίδων δαπέδου

Τραγανές και τσιριχτές σανίδες δαπέδου

Μία από τις κύριες αιτίες των τσιμπημένων σανίδων είναι ότι το ξύλο συστέλλεται τη χειμερινή περίοδο, δημιουργώντας ένα μικρό χάσμα μεταξύ των σανίδων. Γεμίστε αυτά με δύναμη και σιωπήστε τα!

Σπιτικές θεραπείες για τις κατσαρίδες

Αναμίξτε γύψο παρισιού με άμυλο καλαμποκιού σε αναλογία 1: 1. Απλώστε το μείγμα γύρω από κενά, τρύπες, σχισμές και άλλα μέρη όπου εμφανίζονται κατσαρίδες. Είναι συνταγή δολοφόνου.

Φτιάξτε μόνοι σας γάτα lodeo

Το άμυλο καλαμποκιού βοηθά στην απορρόφηση των οσμών, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό αποσμητικό σκουπιδιών. Αν έχετε σπιτικές γάτες, γνωρίζετε πόσο απογοητευτική μπορεί να είναι αυτή η μυρωδιά ούρων γάτας. Προσθέστε λίγο άμυλο καλαμποκιού στα απορρίματα της γάτας και θα παρατηρήσετε μια βελτίωση αμέσως.

Άμυλο καλαμποκιού ως λίπασμα ή για να απομακρυνθούν τα παράσιτα του κήπου

Άμυλο καλαμποκιού ως λίπασμα

Εάν προφυτρώνετε τους σπόρους λαχανικών σε ένα απλό τζελ αραβοσίτου, θα αναπτυχθούν πολύ πιο γρήγορα. Έτσι πάει:

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό με μια κουταλιά άμυλο καλαμποκιού. Ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει το μείγμα. Ρίξτε σε ένα επίπεδο δοχείο σαν μεταλλική πλάκα και αφήστε το να δέσει. Στη συνέχεια, πασπαλίστε τους σπόρους από πάνω. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει λίγος χώρος γύρω από κάθε σπόρο. Καλύψτε με ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα ή ένα φύλλο γυαλιού για να διατηρήσετε την υγρασία μέσα. Οι σπόροι αρχίζουν να φυτρώνουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Καταπολεμήστε τα παράσιτα του κήπου

Πασπαλίστε τα φύλλα των λαχανικών σας και το χώμα γύρω τους με λίγο άμυλο καλαμποκιού για να κρατήσετε μακριά τα σκουλήκια, τα μυρωδικά και άλλα παράσιτα του κήπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναδευτήρες ζάχαρης σε σκόνη για αυτό. Οι κηπουροί χόμπι αναφέρουν ιδιαίτερα καλές εμπειρίες με ντομάτες και πιπεριές. Τα φυτά φαίνονται περίεργα στη συνέχεια, αλλά προστατεύονται από έντομα. Μην ξεχάσετε να επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από μια βροχερή μέρα.

Άμυλο καλαμποκιού για δέρμα, μαλλιά και συν.

Πάστα αμύλου καλαμποκιού κατά της φαγούρας

Κατά της φαγούρας

Το άμυλο καλαμποκιού είναι το ιδανικό σπιτικό φάρμακο για ερεθισμούς του δέρματος όπως ηλιακά εγκαύματα, εγκαύματα και δερματικές αλλεργίες. Ανακατέψτε 3 κουταλιές άμυλο καλαμποκιού με μερικές σταγόνες κρύο νερό ή γάλα για να κάνετε μια παχιά πάστα που είναι η σύσταση του φυστικοβούτυρου. Στη συνέχεια, εφαρμόστε στις πληγείσες περιοχές με ένα βαμβάκι και αφήστε το να στεγνώσει. Εφαρμόστε πριν πάτε για ύπνο, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να δράσει.

Τα κνησμώδη και ερεθιστικά τσιμπήματα εντόμων γίνονται χειρότερα όταν το δέρμα είναι υγρό. Το άμυλο καλαμποκιού μπορεί να βοηθήσει να στεγνώσει το δέρμα γύρω από ένα δάγκωμα εντόμου, ώστε να μην φαγούρα.

Το άμυλο καλαμποκιού διατηρεί το δέρμα στεγνό

Άμυλο καλαμποκιού για τον πληγωμένο πυθμένα του μωρού

Το άμυλο καλαμποκιού είναι ένα πολύ απαλό και αποτελεσματικό φάρμακο για το εξάνθημα της πάνας και δεν χρειάζεστε συνταγή ή άλλα συστατικά. Πολλοί παιδίατροι συνιστούν στην πραγματικότητα τη χρήση αμύλου καλαμποκιού αντί για σκόνη μωρού που περιέχει τάλκη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμυλο καλαμποκιού για τη θεραπεία ή την πρόληψη του εξανθήματος της πάνας.

Πότε δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;? Αν και ορισμένοι ιστότοποι φυσικής ιατρικής ισχυρίζονται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμυλο καλαμποκιού για τη θεραπεία κοψιμάτων και πληγών, είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιήσετε σε ανοιχτές φουσκάλες ή κοψίματα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να αναπτυχθεί μόλυνση του τραύματος.

Μάσκα προσώπου κατά των ρυτίδων με άμυλο καλαμποκιού και ασπράδι αυγού

Μάσκα προσώπου κατά των ρυτίδων

Αυτή η DIY μάσκα προσώπου έχει άμεσο αποτέλεσμα ανύψωσης – κάνει αμέσως το δέρμα σας να φαίνεται πιο σφριγηλό και νεότερο! Το καλύτερο από όλα, πιθανότατα έχετε ήδη όλα τα συστατικά που χρειάζεστε στην κουζίνα σας. Θα χρειαστείτε δύο ασπράδια αυγού και 1/4 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε για επιπλέον αποτέλεσμα.

Έτσι πάει:

1. Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ ανάμειξης.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ ή χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το άμυλο καλαμποκιού. Τα ασπράδια αυγών είναι η σωστή συνοχή όταν σχηματίζονται κορυφές.

3. Στη συνέχεια απλώστε τη μερένγκα στο πρόσωπό σας και αφήστε την να δράσει για 20 λεπτά.

4. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Merengue ως αντιρυτιδική μάσκα

Ξηρό σαμπουάν

Το στεγνό σαμπουάν είναι βολικό όταν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο να πλύνετε τα μαλλιά σας. Και ενώ συνήθως πωλείται ως σπρέι στα καταστήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άμυλο καλαμποκιού ως φυσική εναλλακτική λύση για το ξηρό σαμπουάν.

Η κύρια ιδέα πίσω από ένα στεγνό σαμπουάν είναι να αφαιρέσετε τα έλαια που κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται βρώμικα. Το άμυλο καλαμποκιού είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση του λαδιού και βοηθά τα μαλλιά σας να φαίνονται φρέσκα και καθαρά. Το άμυλο καλαμποκιού έχει εξαιρετικές ιδιότητες απομάκρυνσης ελαίου και όταν το αναμειγνύετε με μερικά άλλα συστατικά δημιουργεί ένα υπέροχο ξηρό σαμπουάν που μυρίζει και είναι επίσης χρήσιμο για το χτένισμα των μαλλιών σας.

Χρήση αμύλου καλαμποκιού ως ξηρό σαμπουάν

Ρίξτε μια μικρή ποσότητα στις ρίζες των μαλλιών σας και βουρτσίστε απαλά τα μαλλιά σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πινέλο θεμελίωσης για εύκολη εφαρμογή στις ρίζες σας.

Οι ξανθιές μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν τη λευκή σκόνη, αλλά οι μελαχρινές γυναίκες θα πρέπει να το ανακατέψουν με λίγη σκόνη κακάο για ένα φυσικό χρωματισμένο (και υπέροχο άρωμα!) Σπιτικό ξηρό σαμπουάν.

Επιπλέον συμβουλή: Το ξηρό σαμπουάν είναι επίσης πολύ χρήσιμο όταν χτενίζετε τα μαλλιά και θέλετε να τα κρατήσετε στη θέση τους. Τα βρώμικα μαλλιά αντέχουν καλύτερα στις ενημερώσεις, αλλά δεν χρειάζεται να φαίνονται βρώμικα! Στην πραγματικότητα, για έναν επερχόμενο γάμο, θα φοράω μαλλιά που δεν έχουν πλυθεί εδώ και τρεις ημέρες.

Αυτό το ξηρό σαμπουάν είναι επίσης κατάλληλο για σκύλους. Ο τετράποδος φίλος σας χρειάζεται μπάνιο, αλλά απλά δεν έχετε χρόνο; Απλώς βουρτσίστε μια μικρή ποσότητα αμύλου καλαμποκιού στη γούνα του για να το φρεσκάρετε.

Χρησιμοποιήστε άμυλο καλαμποκιού για να ξεμπλέξετε τους κόμπους μαλλιών

Ξεμπλέξτε τον κόμπο

Οι κόμποι στα κορδόνια των παπουτσιών ή τα κορδόνια ενός σακάκι μπορεί να είναι επίμονοι, αλλά η λύση είναι απλή: πασπαλίστε το άμυλο καλαμποκιού στον κόμπο. Αυτό διευκολύνει το ξεμπέρδεμα του υλικού. Αυτό το hack λειτουργεί και για κολιέ, βραχιόλια και topknots! Αν έχετε ένα μεγάλο κότσο στα μαλλιά σας, δοκιμάστε το. Το άμυλο καλαμποκιού μπορεί να μειώσει την τριβή για να βοηθήσει τα μαλλιά να γλιστρήσουν πολύ καλύτερα.

DIY αποσμητικό

Η ικανότητα του αραβοσίτου να απορροφά την υγρασία και να εξουδετερώνει τις οσμές το καθιστά ένα εξαιρετικό συστατικό σε ένα φυσικό αποσμητικό κατά του ιδρώτα. Ανακατέψτε τρεις κουταλιές άμυλο καλαμποκιού με τέσσερις κουταλιές σόδα και πέντε κουταλιές λάδι καρύδας (ίσως χρειαστεί να ζεστάνετε το λάδι για να αναμειχθεί με τα άλλα συστατικά). Για ένα ωραίο άρωμα, προσθέστε πέντε σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού. Γεμίστε την προκύπτουσα αποσμητική κρέμα σε ένα μικρό βάζο με ένα καπάκι ή σε ένα άδειο δοχείο, ιδανικά από χρησιμοποιημένα αποσμητικά μπαστούνια. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές και συνταγές σε αυτό το άρθρο.

Φτιάξτε μόνοι σας ματ βερνίκι νυχιών με άμυλο

Φτιάξτε μόνες σας βερνίκι νυχιών

Για να κάνετε το βερνίκι νυχιών σας ματ, βάλτε πρώτα μερικές σταγόνες βερνίκι νυχιών (ή top coat) σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια, ανακατέψτε με μια πρέζα άμυλο καλαμποκιού και ανακατέψτε και τα δύο προσεκτικά με ένα πινέλο. Εφαρμόστε το βερνίκι στα νύχια σας.

Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα παπούτσια

Απλώς πασπαλίστε λίγο άμυλο καλαμποκιού σε δύσοσμα παπούτσια και αφήστε τα να καθίσουν μέχρι το επόμενο πρωί. Θα απορροφήσει τον ιδρώτα και τις μυρωδιές. Πριν φορέσετε ξανά τα παπούτσια, σκουπίστε το υπόλειμμα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Πασπαλίστε το άμυλο καλαμποκιού σε δύσοσμα παπούτσια

Κόντρα στο πόδι του αθλητή

Τα μανιτάρια ευδοκιμούν σε ζεστά και υγρά μέρη. Συγκεκριμένα, οι αθλητές συχνά επηρεάζονται από τη νόσο, επειδή τα πόδια τους συχνά ιδρώνουν στα παπούτσια τους. Η δύναμη απορρόφησης υγρασίας του αμύλου καλαμποκιού καθιστά έναν εξαιρετικό τρόπο για να διατηρείτε τα πόδια στεγνά και να αποτρέπετε το πόδι του αθλητή.

Μύκητας αμύλου καλαμποκιού-κατά-ιδρώτα-πόδια-και-σύντηξης

Για καλύτερο κράτημα

Για να κρατάτε σταθερά τη ρακέτα τένις ή άλλο αθλητικό εξοπλισμό στο χέρι σας, βάλτε λίγο άμυλο καλαμποκιού στα χέρια σας. Αυτό λειτουργεί ενάντια στις ιδρωμένες παλάμες και βελτιώνει το κράτημα σας.

Κρατήστε τα παιδιά απασχολημένα με αυτές τις ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε μόνοι σας-υγρή-κιμωλία-για-βαφή-στο-δρόμο

DIY υγρή κιμωλία ζωγραφικής δρόμου

Αντί να χρησιμοποιούν την κλασική ξηρή κιμωλία, τα παιδιά μπορούν πλέον να αφήνουν ατμό δημιουργικά με υγρή κιμωλία στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη! Αναμίξτε άμυλο και νερό σε αναλογία 1: 1 και ρίξτε το υγρό σε μπουκάλια συμπίεσης. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικές σταγόνες από τον επιθυμητό χρωματισμό τροφίμων σε κάθε μπουκάλι. Κλείστε καλά τα μπουκάλια και ανακινήστε δυνατά! Η βαφή κιμωλίας είναι υδατοδιαλυτή και θα ξεπλυθεί την επόμενη φορά που βρέχει. Για περισσότερες υγρές συνταγές κιμωλίας, δείτε αυτό το άρθρο.

Φτιάξτε λάσπη μόνοι σας με άμυλο καλαμποκιού

Χλαπάτσα

Έχετε κάνει slime με τα παιδιά σας; Οχι ακόμα? Στη συνέχεια, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την εύκολη συνταγή με άμυλο καλαμποκιού! Χρειάζεστε: 250 ml νερό, 2 φλιτζάνια άμυλο καλαμποκιού, 4 σταγόνες χρωματισμού τροφίμων, 2 μπολ και μια κατσαρόλα. Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια, ρίξτε το νερό σε ένα μπολ και προσθέστε τον χρωματισμό τροφίμων. Βάλτε 2 φλιτζάνια άμυλο στο άλλο μπολ. Ρίξτε το χρωματισμένο νερό στο μπολ με το άμυλο καλαμποκιού και ανακατέψτε τα πάντα καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το παιχνίδι slime σε αεροστεγές δοχείο και να το φτιάξετε σε οποιοδήποτε αριθμό διασκεδαστικών χρωμάτων. Αυτή η δραστηριότητα είναι τέλεια ενάντια στην πλήξη τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Φτιάξτε-το-δικό σας-δάχτυλο-χρώμα-με-άμυλο καλαμποκιού

DIY βαφή προσώπου και δακτύλων

Αυτή είναι μια απλή συνταγή. Απλά βράστε λίγο άμυλο καλαμποκιού και νερό. Προσθέστε λίγο φαγητό και αφήστε το χρώμα να κρυώσει πριν αφήσετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν με αυτό. Για μερικές ιδέες για το τι να βάψετε με σπιτικά χρώματα δακτύλων, δείτε αυτό το άρθρο.

Για να φτιάξετε μόνοι σας λευκό παιδικό μακιγιάζ για το καρναβάλι, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας βρεφική κρέμα με ένα κουταλάκι του γλυκού άμυλο σε ένα φλιτζάνι αυγών πορσελάνης. Ζεσταίνουμε όλο το φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ρύθμιση. Αφήστε το μακιγιάζ να κρυώσει.

Αν θέλετε να απλώσετε εκτενώς το μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι. Το πολύχρωμο παιδικό μακιγιάζ μπορεί να γίνει από 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα και μερικές σταγόνες χρωματισμού τροφίμων. Εδώ μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα όπως απαιτείται για να επιτύχετε διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις.

Φτιάξτε μόνοι σας χρώματα δαχτύλων για νήπια

Κόλλα χειροτεχνίας για παιδιά

Για να φτιάξετε μια μη τοξική κόλλα για παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, χρειάζεστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού, 100 ml νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο. Πώς να φτιάξετε την κόλλα χειροτεχνίας:

  1. Βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει.
  2. Για να αποφύγετε τους σβώλους, ανακατέψτε πρώτα το αλεύρι και το άμυλο σε λίγο κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε στο ζεστό νερό.
  3. Συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το μηλόξυδο και αφαιρέστε το τηγάνι από τη σόμπα.
  5. Ρίξτε την τελική κόλλα σε ένα βάζο και αφήστε το να κρυώσει.

Αυτό το κολλώδες μείγμα κολλάει το χαρτί μαζί χωρίς να μαζεύεται!

Μαγική άμμος από άμυλο καλαμποκιού και λάδι καρύδας

Μαγική άμμος

Το παιχνίδι άμμου είναι η απόλυτη αισθητηριακή εμπειρία για τα νήπια. Προάγει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και την επίγνωση. Και το καλύτερο είναι ότι η μαγική άμμος δεν κολλάει και επομένως δεν αφήνει ίχνη. Αναμείξτε 480 g αμύλου καλαμποκιού με 240 ml υγρού ελαίου καρύδας ή άλλου φυτικού ελαίου όπως ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χρωματισμού τροφίμων.

Δείτε επίσης αυτή τη μεγάλη ιδέα για ζύμωμα σαπουνιού!