νοικοκυριό

Πλύσιμο σωστά: 5 χρήσιμες συμβουλές για να διευκολύνετε την τακτοποίηση

Πολλά πράγματα συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Ο μέσος δυτικοευρωπαίος λέγεται ότι κατέχει περίπου 10.000 είδη. Το να αποχωριστούν το περιττό έρμα δεν είναι τόσο εύκολο για πολλούς ανθρώπους. Εάν θέλετε να καθαρίσετε σωστά το σπίτι σας, θα πρέπει επομένως να προγραμματίσετε προσεκτικά τη διαδικασία. Οι παρακάτω πέντε συμβουλές θα διευκολύνουν την τακτοποίηση.

βάλτε σωστά χρήσιμες συμβουλές για να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο Αφήστε τα ρούχα σας μακριά

Η υλική ευημερία μας έδωσε ακατάστατα ράφια και γεμάτα κελάρια. Ακόμα και ως παιδί μας είπαν να φροντίζουμε καλά τα πράγματα στο σχολείο, έτσι ώστε αργότερα να έχουμε ένα εισόδημα με το οποίο μπορούμε να αγοράσουμε τα πάντα. Εάν δεν έχετε αρκετά χρήματα στο λογαριασμό σας, μπορείτε τώρα να έχετε σχετικά εύκολη πρόσβαση σε πύλες δανείων όπως π.χ. Άμεσα Δάνεια 24 Πάρτε ένα δάνειο για να εκπληρώσετε τα καταναλωτικά σας όνειρα – συχνά ακόμη και χωρίς αίτημα Schufa.

Είμαστε ήδη στον τροχό του χάμστερ της κατανάλωσης. Δουλειά για κατανάλωση, δουλειά ακόμη περισσότερο για την εξόφληση των καταναλωτικών χρεών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν αυτή τη στιγμή ότι χρειάζονται μόνο ένα κλάσμα από αυτά που έχουν. Οι κατοχές σπάνια σε κάνουν ευτυχισμένο. Συχνά αποτελούν βάρος. Ο χωρισμός με αυτό μπορεί να είναι απελευθερωτικό. Το πρώτο βήμα θα είναι πολύ πιο εύκολο με τις ακόλουθες πέντε συμβουλές για να βγείτε έξω.

Απορροφώντας σωστά: 1. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Φροντίστε σωστά Συμβουλές για τακτοποιημένες ντουλάπες και ντουλάπες παπουτσιών

Μόλις ληφθεί η απόφαση να βρωμίσουμε, συχνά αναβλύζουμε με κίνητρο. Αλλά κυρίως η απογοήτευση ξεκινά στα πρώτα λεπτά. Το πλήθος συγκλονίστηκε και δεν άφησε κανένα φως να εμφανιστεί στο τέλος της σήραγγας. Το σχέδιο για τον καθαρισμό ολόκληρου του διαμερίσματος αυτό το Σαββατοκύριακο σταματάει πριν καν αρχίσετε να τακτοποιείτε.

Για να αποφευχθεί αυτό, βοηθά στον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων. Αντί να θέλουμε να μαζέψουμε όλα όσα έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο, είναι συχνά πιο λογικό να φροντίζουμε μια ντουλάπα, συρτάρι ή κάτι παρόμοιο κάθε μέρα. Οι μονάδες χρόνου 15 λεπτών λειτουργούν επίσης καλά. Αυτά τα μικρά ορόσημα είναι πολύ λιγότερο απογοητευτικά. Ωστόσο, τότε είναι σημαντικό να παραμείνουμε συνεπείς.

Μακάροντας σωστά: 2. Ξεκινήστε με το απλό

Χρήσιμες συμβουλές για την τακτοποίηση του σπιτιού σας δημιουργούν τάξη

Εάν αρχίσετε να κοροϊδεύετε με την αγαπημένη σας συλλογή παιχνιδιών, χαλάτε τη διάθεσή σας και καταστρέφετε το κίνητρό σας. Από την άλλη πλευρά, όσοι ξεκινούν με τα πιο απλά πράγματα μπορούν γρήγορα να βιώσουν την επιτυχία και να παραμείνουν με κίνητρο. Ένα αίσθημα εσωτερικής ικανοποίησης εμφανίζεται γρήγορα, έτσι ώστε ξαφνικά δεν φαίνεται πλέον τόσο δραματικό να αποχωρίζομαι μερικά από τα υπάρχοντα που αρχικά διαφημίστηκαν ως απαραίτητα.

3. Σχεδιάστε στρατηγικές διανομής

Κάντε ένα σχέδιο και ακολουθήστε τις συμβουλές για ένα τακτοποιημένο σπίτι

Όσοι ήδη δυσκολεύονται να αποχωριστούν τα πράγματα είναι ακόμα πιο δυσάρεστοι όταν γνωρίζουν ότι τα «συλλεγμένα έργα» τους θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Ειδικά επειδή αυτό είναι κάθε άλλο παρά βιώσιμο και μινιμαλιστικό. Όποιος πετάει απρόσεκτα πράγματα που μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν καταστρέφει πολύτιμους πόρους και δεν εκτιμά την αξία τους.

Είναι καλύτερα να βάζετε πράγματα που μπορούν να απορριφθούν σε καλά χέρια. Τα προϊόντα που είναι τόσο καλά όσο τα καινούργια και τα προϊόντα που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση μπορούν να πωληθούν σε διαβαθμίσεις του eBay, για παράδειγμα. Οπότε βγάζεις και κάτι από αυτό. Εάν δεν υπάρχει αγοραστής, μπορείτε πάντα να δώσετε τα πράγματα που έχουν διευθετηθεί. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε κάποιον άλλο ευτυχισμένο και γλιτώνετε τον εαυτό σας από τα απορρίμματα της διάθεσης. Τελικά, οτιδήποτε είναι καλύτερο από το να το πετάξετε στον ΧΥΤΑ.

Μακάροντας σωστά: 4. Αμφισβητήστε τον σκοπό

Διορθώστε το σχέδιο και τις συμβουλές με τη μέθοδο 4 κουτιών

Εάν μαζεύετε ένα αντικείμενο ενώ μαζεύετε, βοηθά να αναρωτιέστε κάθε φορά τι σκοπό εξυπηρετεί το προϊόν. Θυμάμαι καν γιατί το πήρα; Το χρησιμοποιώ τακτικά; Έχω πολλά ίδια προϊόντα; Το αντικείμενο με κάνει ευτυχισμένο ή μου στερεί τον χρόνο μου? Εάν αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί ικανοποιητικά, το θέμα είναι προφανώς περιττό.

Πλύσιμο σωστά: 5. Μέθοδος 4 κουτιών

Συμβουλές για ένα τακτοποιημένο διαμέρισμα Πιάστε παλιά ρούχα και εξοικονομήστε χώρο

Προκειμένου να μην χάσετε τα πράγματα κατά την κοπή, η μέθοδος των τεσσάρων κουτιών έχει αποδειχθεί χρήσιμη. Το πρώτο κουτί περιέχει όλα όσα θέλετε να κρατήσετε. Στο δεύτερο κουτί είναι τα πράγματα που θέλετε να χαρίσετε. Το τρίτο κουτί περιέχει πράγματα που δεν μπορούν να περιμένουν από κανέναν άλλο και τα οποία επομένως τελικά απορρίπτονται. Και το τέταρτο κουτί είναι για ό, τι είναι ακόμα αναποφάσιστο και θα ήθελε να υπομείνει την απόφαση.