νοικοκυριό

Καθαρισμός του πλυντηρίου: πώς να καθαρίσετε τις σφραγίδες τυμπάνου και καουτσούκ!

Καθαρά κλινοσκεπάσματα και αρωματικά ρούχα: το πλυντήριο είναι μια από τις πιο σημαντικές οικιακές συσκευές. Ωστόσο, συχνά παραμελείται κατά τον καθαρισμό. Το αποτέλεσμα: δύσοσμα ρούχα και εναποθέσεις αλάτων. Εξηγούμε πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων και πώς να καθαρίσετε τις σφραγίδες τυμπάνου και καουτσούκ.

Καθαρισμός του πλυντηρίου: γιατί πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά το τύμπανο, τις λαστιχένιες τσιμούχες και τους εύκαμπτους σωλήνες?

Συμβουλές καθαρισμού πλυντηρίου για σφραγίδες τυμπάνου και καουτσούκ

Μυρωδιά πλυντηρίων, πετσέτες με δυσκολία και υψηλή κατανάλωση ενέργειας είναι σίγουρα σημάδια ότι πρέπει να καθαρίσετε το πλυντήριο σας. Γιατί όμως συμβαίνει στην πραγματικότητα?

  • Απαλές πλύσεις: Όλο και πιο συχνά, τα ρούχα πλένονται στους 30 βαθμούς Κελσίου. Αφενός, επειδή τα υφάσματα είναι πολύ ευαίσθητα, αφετέρου, επειδή τα απορρυπαντικά υπόσχονται καλό καθαρισμό ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης. Το αποτέλεσμα: τα μικρόβια συσσωρεύονται στις λαστιχένιες σφραγίδες και στους εύκαμπτους σωλήνες. Γιατί τα βακτήρια και οι μύκητες δεν μπορούν να σκοτωθούν στους 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Μόνιμο νερό στο χώρο ξεβγάλματος: Ανάλογα με το μοντέλο, το νερό μπορεί να παραμείνει στο χώρο πλύσης μετά τον κύκλο πλύσης. Συχνά μαζεύεται νερό στις λαστιχένιες σφραγίδες. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη μούχλας.
  • Υπολείμματα απορρυπαντικών: Εάν το απορρυπαντικό δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του και δεν διαλυθεί εντελώς σε θερμοκρασίες κάτω των 60 βαθμών Κελσίου, τότε υπολείμματα απορρυπαντικού μπορεί να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν ζημιά. Μια δυσάρεστη μυρωδιά είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι πρέπει να δράσετε γρήγορα και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού.

Ο καθαρισμός του πλυντηρίου σε υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνει τα βακτήρια

Περίληψη: Τα μικρόβια, η μούχλα και το ασβέστη πρέπει να αφαιρούνται τακτικά. Τα μικρόβια συνήθως σκοτώνονται σε θερμοκρασίες άνω των 60, κατά προτίμηση ακόμη και πάνω από 90 βαθμούς Κελσίου. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τη μούχλα και το ασβέστη με ορισμένες θεραπείες στο σπίτι.

Καθαρισμός του πλυντηρίου: Πώς να καθαρίσετε το μηχάνημα βήμα προς βήμα

Καθαρισμός του πλυντηρίου με οδηγίες οικιακής θεραπείας

Καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριο σας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε τον εαυτό σας σε βάθος καθαρισμό δύο φορές το χρόνο και να έχετε πάντα μια τέλεια λειτουργική συσκευή. Προχωρήστε ως εξής:

  1. Καθαρίστε το εξωτερικό της συσκευής. Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια καθαρισμού οικιακής χρήσης και φιλοξενίας ή ένα υγρό μαντηλάκι για όλες τις χρήσεις για να σκουπίσετε το πλυντήριο και να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να σκουπίσετε την επιφάνεια με πανιά μικροϊνών με λεπτή δομή και ειδικά καθαριστικά για τις επιφάνειες της συσκευής.

Συμβουλές και οδηγίες καθαρισμού φίλτρου χνούδι πλυντηρίου

  1. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης και καθαρίστε το φίλτρο χνούδι. Η αποχέτευση είναι παρόμοια για όλα τα μοντέλα: βρίσκετε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης (βρίσκεται πίσω από ένα πτερύγιο στην κάτω περιοχή της συσκευής), αφήστε το νερό να ρέει έξω, στη συνέχεια βγάλτε το φίλτρο χνούδι και καθαρίστε το. Συμβουλή: Στρώστε το πάτωμα μπροστά από το πλυντήριο με πετσέτες ή κουρέλια καθαρισμού και έχετε πάντα ένα πιάτο σούπας, κουτί μεσημεριανού γεύματος ή τηγάνι σε κοντινή απόσταση για να πιάσετε το νερό.

Καθαρισμός των ελαστικών σφραγίδων του πλυντηρίου με οικιακές θεραπείες Συμβουλές

  1. Οι λαστιχένιες σφραγίδες μπορεί να σκουπιστεί με ένα πανί μικροϊνών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια οικιακή θεραπεία για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τη μούχλα.
  2. Συρτάρι απορρυπαντικού μπορείτε να βάλετε σε ένα βαθύ δοχείο και να μουλιάσετε σε ένα διάλυμα ξύδι και νερό για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά το συρτάρι του απορρυπαντικού για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα απορρυπαντικού και αφήστε το να στεγνώσει.
  3. Για το τύμπανο προχωρήστε ως εξής: Αφήστε πρώτα το πλυντήριο να λειτουργήσει άδειο στους 90 βαθμούς Κελσίου για να σκοτώσει τα μικρόβια. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πλυντήριο και αφήστε την πόρτα ανοιχτή για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό απορρυπαντικό ή να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω θεραπείες στο σπίτι για να καθαρίσετε το τύμπανο.

Καθαρισμός του πλυντηρίου: Οι ακόλουθες θεραπείες στο σπίτι είναι δυνατές

Καθαρισμός του πλυντηρίου με γλωττίδες πλυντηρίου πιάτων Συμβουλές κατά ασβεστίου και βρωμιάς

Υπάρχουν πολυάριθμες θεραπείες στο σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας.

Προσοχή: Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από τον κατασκευαστή για να αποφύγετε ζημιές.

Πλυντήριο ρούχων με γλωττίδες πλυντηρίου πιάτων ΚΑΘΑΡΗ. Θα θέλατε να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τις αποθέσεις αλάτων, αλλά δεν έχετε ειδικό καθαριστικό στο χέρι; Στη συνέχεια, υπάρχουν ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Βάλτε μια γλωττίδα έκπλυσης στο τύμπανο και αφήστε το πλυντήριο να λειτουργήσει ξανά άδειο στους τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου.

– Όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί κιτρικό οξύ Κάνουν θαύματα στο νοικοκυριό. Αυτό σημαίνει ότι οι διάφορες συσκευές μπορούν να καθαριστούν χωρίς προβλήματα. Ορισμένοι κατασκευαστές βρεφικών συσκευών συστήνουν ακόμη και την τακτική αφαλάτωση με κιτρικό οξύ. Το κιτρικό οξύ διατίθεται σε μορφή σκόνης στα φαρμακεία. Ανάλογα με το βαθμό ρύπανσης (υπάρχει δυσάρεστη μυρωδιά ή θέλετε απλώς να αφαλατώσετε και να απολυμάνετε το πλυντήριο;), Βάλτε από 6 έως 8 κουταλιές της σούπας σκόνη κιτρικού οξέος απευθείας στο τύμπανο και αφήστε το πλυντήριο να λειτουργήσει στους 90 μοίρες Κελσίου.

Πλυντήριο ρούχων καθαρό με σπιτική σόδα και σόδα

Σόδα, μπέικιν πάουντερ, σόδα: Οι τρεις θεραπείες στο σπίτι έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα και χρησιμοποιούνται κυρίως για την αφαίρεση των εναποθέσεων αλάτων. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να τα συνδυάσετε με ξύδι από λευκό κρασί. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το ξύδι – θα μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

Μαγειρική σόδα Προστατεύει τις λαστιχένιες σφραγίδες και, σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία, μπορεί να σκοτώσει επιτυχώς τα μικρόβια και να χαλαρώσει τις εναποθέσεις αλάτων σε δυσπρόσιτες περιοχές. Απλά γεμίστε 50 g μαγειρικής σόδας στο χώρο του απορρυπαντικού και ξεκινήστε έναν κύκλο πλύσης στους 90 βαθμούς (χωρίς προ-πλύσιμο). Μην προσθέτετε απορρυπαντικό και αφήστε το πλυντήριο να στεγνώσει. Στο τέλος μπορείτε να επιλέξετε ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Αφήστε το πλυντήριο ανοιχτό. Βγάλτε το συρτάρι απορρυπαντικού και ξεπλύνετε το με τρεχούμενο νερό.

Οδηγίες καθαρισμού λαστιχένιας σφραγίδας μαγειρικής σόδας για πλυντήριο

μπέικιν πάουντερ μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγειρική σόδα. Βάλτε δύο συσκευασίες των 15 g το καθένα σε ένα μπολ, προσθέστε 50 g – 100 g νερό και ανακατέψτε μέχρι να έχει μια κρεμώδη σύσταση. Στη συνέχεια, γεμίστε την κρέμα μπέικιν πάουντερ στο χώρο του απορρυπαντικού και ξεκινήστε μια κύρια πλύση στους 90 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το πλυντήριο να λειτουργήσει άδειο (χωρίς ρούχα).

σόδα είναι μια άλλη παραλλαγή για σπιτικές θεραπείες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα πλύσης για καθαρισμό. Δοσολογία: Για βαριά βρωμιά, βάλτε 4 – 6 κουταλιές της σούπας σκόνη στο χώρο του απορρυπαντικού και αφήστε το πλυντήριο να στεγνώσει στους 90 βαθμούς Κελσίου. Για τακτικό καθαρισμό, μπορείτε να αναμίξετε 1 κουταλιά σόδα πλύσης με σκόνη πλυσίματος και να επιλέξετε ένα κύριο πρόγραμμα χωρίς προπλύσιμο στους 60 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρίστε το πλυντήριο με ξύδι ή κιτρικό οξύ

ξύδι χρησιμοποιείται συχνά για την αφαίρεση των υπολειμμάτων στο πλυντήριο. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιηθεί. Αν και το σπιτικό φάρμακο μπορεί να αφαιρέσει αξιόπιστα τις εναποθέσεις ασβέστη, μπορεί επίσης να βλάψει ορισμένα μέρη του πλυντηρίου. Το ξύδι, για παράδειγμα, κάνει σφραγίδες, εύκαμπτους σωλήνες και άλλες λεπτομέρειες από πλαστικό εύθραυστο. Παρεμπιπτόντως, το ξύδι αντιδρά με χλωρίνη και διάφορους λευκαντικούς παράγοντες, παράγοντας ένα επιβλαβές αέριο. Θα πρέπει λοιπόν να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ξύδι λευκού κρασιού (διαυγές, 5% οξύ) για να καθαρίσετε το συρτάρι απορρυπαντικού.

Καθαρίζετε το πλυντήριο τακτικά και αποτρέπετε τις εναποθέσεις αλάτων

Καθαρίστε το πλυντήριο και αποφύγετε τις εναποθέσεις αλάτων

Εάν τα ρούχα αρχίσουν να μυρίζουν ξαφνικά, πρέπει να καθαρίσετε καλά το πλυντήριο. Ευτυχώς, τα μικρόβια μπορούν να εξοντωθούν γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, οι εναποθέσεις αλάτων είναι πιο προβληματικές γιατί μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές. Επομένως, πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριο. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν περαιτέρω:

1. Καθαρίζετε το πλυντήριο μία φορά το μήνα. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια.

2. Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο έτσι ώστε το απορρυπαντικό να μπορεί να διαλυθεί στο νερό και να ξεπλυθεί.

3. Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό με φειδώ. Σίγουρα, τα αρωματικά ρούχα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αλλά η περίσσεια απορρυπαντικού δεν μπορεί να διαλυθεί κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης και εναποτίθεται στους σωλήνες νερού. Εάν παρατηρήσετε ότι έχετε χρησιμοποιήσει πολύ απορρυπαντικό, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα επιπλέον ξέβγαλμα.

Καθαρισμός πλυντηρίου γιατί καθαρίζετε το τύμπανο και τις λαστιχένιες σφραγίδες και τους εύκαμπτους σωλήνες με το χέρι

4. Αφήστε το πλυντήριο να λειτουργεί άδειο μία φορά το μήνα στους 90 βαθμούς Κελσίου. Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, τα κουρέλια καθαρισμού, τα εσώρουχα και οι πετσέτες μπάνιου μπορούν να πλυθούν σε 90 μοίρες.