νοικοκυριό

Σαρκοφάγα φυτά ενάντια στα κουνούπια: ποια είδη βοηθούν ενάντια στα κουνούπια και τους μύκητες σκνίπες και ποια όχι;

Τα σαρκοφάγα φυτά είναι όμορφα στο βλέμμα, αλλά πώς μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν ενάντια στα κουνούπια; Ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην ερώτηση και ανακαλύπτουμε αν είναι πραγματικά μια αποτελεσματική θεραπεία για τα έντομα για το σπίτι και τον κήπο.

Γιατί τα σαρκοφάγα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περιορισμένο βαθμό στον αγώνα ενάντια στα κουνούπια

τα σαρκοφάγα φυτά κάνουν καλά στο να πιάσουν έντομα ή όχι

Η θερινή περίοδος είναι επίσης ανοιχτή για τα κουνούπια από τα μέσα Ιουλίου το αργότερο. Τα κουνούπια στο σπίτι και στον κήπο είναι πολύ περισσότερα από ενοχλητικά έντομα. Μπορούν επίσης να μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες. Επομένως, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να σκοτώσουν ή να διώξουν τους αιμοσταγούς με οικιακές θεραπείες. Ωστόσο, για να μπορέσουμε πραγματικά να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα ορισμένων οικιακών θεραπειών, απαιτείται προηγούμενη γνώση για τα έντομα.

Τι βοηθούν τα σαρκοφάγα φυτά εσωτερικού χώρου ενάντια στα κουνούπια Cephalotus follicularis

 • Μόνο τα θηλυκά κουνούπια δαγκώνουν. Χάρη σε ένα ειδικό όργανο, μπορούν να μυρίσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουν οι άνθρωποι και τα ζώα.
 • Τα θηλυκά κουνούπια δαγκώνουν πριν γεννήσουν τα αυγά τους. Διαφορετικά, τρέφονται με νέκταρ και χυμό.
 • Τα σκούρα χρώματα προσελκύουν τα έντομα.
 • Τα κουνούπια είναι ιδιαίτερα ενεργά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ όταν ο αέρας είναι δροσερός. Η πανσέληνος οδηγεί επίσης σε αυξημένη δραστηριότητα κουνουπιών.
 • Δεν είναι αλήθεια ότι τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους μόνο σε λίμνες. Χρειάζεστε πολύ λίγο ακίνητο νερό για αυτό (περίπου 1 κουταλιά της σούπας είναι αρκετή). Ακόμα και πολύ υγρό χώμα είναι ιδανικό για αυτό το σκοπό.
 • Οι προνύμφες των κουνουπιών ζουν στο νερό.
 • Τα κουνούπια μεταδίδουν ασθένειες όπως η Ζίκα ή η Ντένγκα και μπορούν να αρρωστήσουν ανθρώπους και ζώα.

Πόσο καλά είναι τα σαρκοφάγα φυτά στο να πιάνουν έντομα

Τι να φυτέψετε ενάντια στα κουνούπια και τα μυρμήγκια Σαρκοφάγα φυτά με παγίδες παγίδας

Τα σαρκοφάγα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των κουνουπιών και των μυγών εάν χρησιμοποιούνται σωστά. Για αυτό, απαιτείται προηγούμενη γνώση και καλός προγραμματισμός. Έτσι, για ένα σαρκοφάγο φυτό να σκοτώσει με επιτυχία τα κουνούπια, θα πρέπει:

 • Τα κουνούπια μπορούν να προσελκύσουν. Το πρόβλημα: τα κουνούπια έρχονται πιο κοντά σε ανθρώπους και κατοικίδια μόνο όταν θέλουν να θηλάσουν αίμα. Και έλκονται από τη μυρωδιά του CO2. Ωστόσο, τα σαρκοφάγα φυτά δελεάζουν τα θύματά τους με νέκταρ. Είναι πολύ πιο πιθανό να πιάσουν πεταλούδες, μέλισσες και άλλα έντομα που επικονιάζουν στον κήπο και γύρω από το σπίτι από τα κουνούπια.

σαρκοφάγα φυτά για συμβουλές φροντίδας στο σπίτι

 • Το σαρκοφάγο φυτό λέγεται ότι μπορεί να σκοτώσει μεγάλο αριθμό κουνουπιών έτσι ώστε να απομακρύνει αποτελεσματικά μια προσβολή από κουνούπια. Το πρόβλημα: Οι περισσότεροι μυγοφάγοι αντλούν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και πραγματοποιούν φωτοσύνθεση. Στη φύση συλλαμβάνετε έντομα μόνο όταν το έδαφος είναι φτωχό και δεν μπορεί να παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Για αυτούς, όμως, αυτή είναι μια πρόσθετη πηγή τροφής. Σαν να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο το Σαββατοκύριακο.
 • Τα φυτά χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια στο σχηματισμό φύλλων αλιευμάτων. Επομένως, το να πιάσουν το θήραμά τους αξίζει μόνο αν τα έντομα είναι αρκετά μεγάλα. Τα κουνούπια είναι πολύ μικρά. Έτσι μπορεί κανείς να υποθέσει ότι τα περισσότερα σαρκοφάγα φυτά δεν θα κλείσουν καθόλου την παγίδα τους για ένα κουνούπι.
 • Τα φύλλα αλιευμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και 10 φορές και στη συνέχεια να στεγνώσουν. Αυτό τους καθιστά πιο ευαίσθητους σε παράσιτα και ασθένειες.

Σαρκοφάγα φυτά ενάντια στα κουνούπια στο διαμέρισμα: συμπέρασμα

Σαρκοφάγα φυτά για κηπουρική ενάντια στα κουνούπια Darlingtonia californica

Αναρωτιέστε: «Τι βοηθάει τα κουνούπια στο δωμάτιο;» Και «Τα σαρκοφάγα φυτά βοηθούν πραγματικά ενάντια στα κουνούπια στο διαμέρισμα;» Η απάντηση είναι ναι. Τα σαρκοφάγα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών στο σπίτι. Ειδικά όταν πρόκειται για μεμονωμένα δείγματα που έχουν περάσει από το παράθυρο ή την μπροστινή πόρτα. Αλλά αν υποψιάζεστε ότι τα κουνούπια αναπαράγονται κάπου στο σπίτι, τότε θα πρέπει σίγουρα να βρείτε την πηγή νερού. Δεν μπορείτε να εξαλείψετε μια τέτοια προσβολή από κουνούπια με σαρκοφάγα φυτά, αλλά μπορείτε να την περιορίσετε σε κάποιο βαθμό. Μαζί με προληπτικά μέτρα και άλλα μέσα, μπορείτε να βγάζετε εντελώς τα κουνούπια από το σπίτι.

Δεν βοηθούν όλα τα σαρκοφάγα φυτά ενάντια στα κουνούπια στο δωμάτιο

σαρκοφάγα φυτά στάση στο γυαλί ιδέες

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαρκοφάγα φυτά για να καταπολεμήσετε τα κουνούπια στο σπίτι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ο τύπος του φυτού παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία. Επειδή ορισμένοι ιχθυοσυλλέκτες προτιμούν τα μεγάλα έντομα και δεν είναι αποτελεσματικοί ενάντια στα κουνούπια.

Ποια σαρκοφάγα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν ενάντια στα κουνούπια και ποια όχι?

Σαρκοφάγα φυτά που βοηθούν ενάντια στα κουνούπια

Τα διάφορα σαρκοφάγα είδη φυτών χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο της παγίδας: φυτά με κολλώδεις παγίδες, με αρθρωτές παγίδες, με παγίδες αναρρόφησης και με παγίδες.

Σαρκοφάγα φυτά εσωτερικού χώρου με κολλώδεις παγίδες

Φυτέψτε σαρκοφάγα φυτά με κολλώδεις παγίδες για το σπίτι

Είναι ίσως τα πιο αποτελεσματικά ενάντια στα κουνούπια. Τα φύλλα αλιευμάτων τους παράγουν μια κολλώδη ουσία που προσελκύει τα έντομα με ένα ευχάριστο άρωμα. Τα κουνούπια στη συνέχεια κολλάνε σε αυτό. Όλες οι ποικιλίες sundew έχουν το ίδιο μοτίβο αλίευσης.

Τι να φυτέψετε ενάντια στα κουνούπια?

1. Το ηλιοβασίλεμα ειδικεύεται σε μικρά έντομα. Έχει πολύ τριχωτά φύλλα αλίευσης που προσελκύουν όχι μόνο κουνούπια αλλά και φρούτα.

Ευδοκιμεί καλύτερα σε μια ζεστή, ηλιόλουστη τοποθεσία, χρειάζεται άφθονο νερό και υψηλή υγρασία το καλοκαίρι. Το φυτό δεν χρειάζεται λίπασμα αρκεί να το φυτέψετε σε ειδικό υπόστρωμα για σαρκοφάγα ζώα.

Η τέλεια τοποθεσία: σε terrariums, δίπλα στο παράθυρο, γύρω από τη λίμνη του κήπου.

2. Το φύλλο περιστεριών είναι ένα στιβαρό και εύκολο στη φροντίδα σαρκοφάγο φυτό. Στον κήπο, ο θάμνος φτάνει σε μέγιστο ύψος 1,60 m, το φυτό του σπιτιού παραμένει σημαντικά χαμηλότερο. Το φύλλο περιστεριών έχει φύλλα αλιευμάτων που έχουν μήκος 20 έως 30 εκατοστά και έχουν δύο διαφορετικούς τύπους ακροφυσίων. Το έκκριμα έχει έντονο άρωμα και συχνά προσελκύει όχι μόνο κουνούπια και μικρές μύγες, αλλά και μέλισσες.

 Σαρκοφάγα φυτά για το σπίτι με πτυσσόμενες παγίδες

Φυτέψτε σαρκοφάγα φυτά με κολλώδεις παγίδες για το σπίτι

Τα σαρκοφάγα φυτά με αρθρώσεις ειδικεύονται στην αλίευση μεγαλύτερων εντόμων όπως οι σφήκες και οι μεγάλες μύγες. Τα φύλλα αλίευσής τους έχουν μικρές λεπτές τρίχες που λειτουργούν ως ανιχνευτές κίνησης. Μπορούν να αναγνωρίσουν τα ερεθίσματα από το περιβάλλον (βροχή, άνεμος) και να κλείσουν μόνο όταν τα θηράματα τα αγγίζουν.

1. Το Venus Flytrap είναι ενάντια στα κουνούπια δεν είναι αποτελεσματικό. Η παγίδα είναι πολύ μεγάλη και η κατανάλωση ενέργειας πολύ υψηλή για ένα μικρό κουνούπι.

Τι να φυτέψετε ενάντια στα κουνούπια?

2.  Σε αντίθεση με το flytrap της Αφροδίτης, αυτό είναι Παγίδα νερού ένα υδρόβιο φυτό που τρώει κουνούπια. Οι προνύμφες κουνουπιών, οι ψύλλοι νερού και άλλα μικρά έντομα είναι μεταξύ των θηραμάτων τους.

Η τέλεια τοποθεσία: Σε terrariums, ενυδρεία και στη λίμνη του κήπου.

Σαρκοφάγα φυτά κατά των εντόμων: Υδρόβια φυτά που τρώνε κουνούπια με παγίδες αναρρόφησης

Σαρκοφάγα με παγίδες αναρρόφησης ενάντια στις προνύμφες των κουνουπιών Υδρόβια φυτά

Τα σαρκοφάγα φυτά που πιάνουν έντομα με παγίδα αναρρόφησης ζουν υποβρύχια. Αυτή η παγίδα αναρρόφησης έχει μικρές αδύναμες τρίχες εξωτερικά. Ανοίγει αστραπιαία για να ρουφήξει τη λεία (συμπεριλαμβανομένων των προνυμφών των κουνουπιών, των μικρών κουνουπιών, των σκουληκιών και των ψύλλων νερού).

Τι να φυτέψετε ενάντια στα κουνούπια?

Ο σωλήνας νερού είναι ένα υποβρύχιο φυτό χωρίς ρίζες για τη λίμνη του κήπου. Το φυτό ευδοκιμεί καλύτερα σε σκιερά μέρη, περίπου 50 εκατοστά κάτω από τη στάθμη του νερού. Μόνο τα άνθη εμφανίζονται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Εκτός από τις προνύμφες των κουνουπιών, το θήραμά τους περιλαμβάνει επίσης στροφείς.

Σαρκοφάγα φυτά με παγίδες παγίδων

υδρόβιο φυτό ενάντια στα κουνούπια σαρκοφάγα

Η τελευταία ομάδα είναι τα σαρκοφάγα φυτά με παγίδες παγίδων. Έχετε μια παγίδα γεμάτη υγρά και ένζυμα. Τα έντομα έλκονται από ένα ευχάριστο άρωμα, πέφτουν στο «στομάχι» του φυτού και αποσυντίθενται εκεί. Σε αυτήν την ομάδα ανήκουν η παγίδα, η στάμνα και η στάμνα. Τα φυτά στάμνα – τεράστια σαρκοφάγα φυτά – διατίθενται κυρίως σε εξειδικευμένα κέντρα κήπου και διαδικτυακά καταστήματα. Αλλά τα φυτά στάμνα μπορούν επίσης να φτάσουν πολύ ψηλά.

Είναι, όμως δεν είναι αποτελεσματικό ενάντια στα κουνούπια. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα κουνούπια είναι άνοστα στα ένζυμα του φυτού και χρησιμοποιούν το αλατούχο νερό στο στομάχι τους για να γεννήσουν αυγά. Οι προνύμφες των κουνουπιών τρέφονται με τα υπολείμματα άλλων θηραμάτων και πετούν μακριά ως νεαρά κουνούπια.

Σαρκοφάγα φυτά ενάντια στα κουνούπια στο σπίτι

Περίληψη:

Όλα τα ελεύθερα τρώγοντα φυτά με κολλώδεις παγίδες πιάνουν πολλά μικρά έντομα, συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών. Το φύλλο δροσιάς και η ηλιοφάνεια είναι τα τέλεια φυτά εσωτερικού χώρου για το περβάζι. Τα φυτά με αρθρωτή παγίδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περιορισμένο βαθμό ενάντια στα κουνούπια. Το Venus Flytrap ειδικεύεται στην αλίευση μεγαλύτερων εντόμων. Η παγίδα νερού είναι κατάλληλη για εξωτερική χρήση, στη λίμνη του κήπου, αλλά σπάνια βρίσκεται στα κέντρα του κήπου. Τα υδρόβια φυτά με παγίδα αναρρόφησης, από την άλλη πλευρά, είναι ιδανικά για χρήση στη λίμνη του κήπου. Τα φυτά με παγίδες παγίδας δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Τα έντομα συχνά γεννούν ακόμη και τα αυγά τους στην παγίδα.

Σαρκοφάγα φυτά: φυλάσσονται στο ποτήρι

σαρκοφάγα φυτά στο βάζο ιδέες φυτών

Όλα τα σαρκοφάγα φυτά είναι εξωτικά. Ως εκ τούτου, ευδοκιμούν καλύτερα σε πλήρη ήλιο, χρειάζονται πολλή ζεστασιά ακόμη και τους χειμερινούς μήνες και το σημαντικότερο: υψηλή υγρασία. Θα πρέπει να είναι μεταξύ 60% και 80%. Οι περισσότεροι μυγοφάγοι ευδοκιμούν κοντά στο παράθυρο το καλοκαίρι χωρίς κανένα πρόβλημα. Η κρύα εποχή μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Η διατήρησή τους σε ένα ποτήρι, terrarium ή ενυδρείο είναι μια επιλογή, ειδικά το χειμώνα. Ένας ομίχλης μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκεί για να αυξήσει την υγρασία. Το άμεσο ηλιακό φως είναι επίσης πολύ σημαντικό. Ένα παράθυρο που βλέπει νότια ή δυτικά προσφέρει τις βέλτιστες συνθήκες φωτισμού για τα φυτά. Εάν δεν υπάρχει αρκετό φως, τότε σταματά η παραγωγή των συγκεκριμένων παγίδων εντόμων. Τα περισσότερα σαρκοφάγα φυτά δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις στο έδαφος. Στη φύση ή σε γλάστρες, δεν χρειάζονται λιπάσματα και μπορούν να αντιμετωπίσουν το κακό χώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί πιάνουν έντομα και το θήραμα παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Όταν καλλιεργείται σε ένα ποτήρι, το έδαφος Carno, το οποίο περιέχει όλα όσα είναι απαραίτητα για τα φυτά, είναι ιδανικά. Όσο για το πότισμα, τα φυτά είναι πολύ απαιτητικά. Δεν μπορούν να ανεχτούν καλά το νερό ασβέστη και μπορούν ακόμη και να πεθάνουν αν το ρίξετε μαζί του ή εάν βάλετε νερό από τη βρύση στον ομίχλη.

Είναι τα σαρκοφάγα φυτά αποτελεσματικά και ενάντια στους μύκητες των σκνίπων?

Συμβουλές για τη φροντίδα φυτών σαρκοφάγων με παγίδες παγίδας

Τα σαρκοφάγα φυτά είναι επίσης αποτελεσματικά ενάντια στους μύκητες σκνίπες. Αλλά δεν μπορούν να πολεμήσουν τις προνύμφες στο χώμα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο φυτά όπως το butterwort, το στάμνα ή το Vent flytrap ως βοήθημα. Σας έχουμε δώσει ήδη αρκετές ιδέες για το πώς να απαλλαγείτε από τις προνύμφες της μύγας.

τεράστια σαρκοφάγα φυτά για ιδέες κήπου

Τα σαρκοφάγα φυτά δεν είναι μόνο ένα πραγματικό βλέμμα, αλλά και μια χρήσιμη προσθήκη στον εσωτερικό κήπο. Με καλή φροντίδα, αποδεικνύονται ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση των κουνουπιών, των μυγών και των σκωληκοειδών..