νοικοκυριό

Καθαρισμός της πόρτας του ντους – λειτουργεί καλύτερα με αυτούς τους παράγοντες!

Clean Shower Door Lime Home Remedies Συμβουλές καθαρισμού μπάνιου

Οι πόρτες ντους, οι τοίχοι ντους και οι καμπίνες ντους από αληθινό γυαλί απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα φέτος. Φαίνονται ιδιαίτερα κομψά και δημιουργούν μια φωτεινή και φιλική ατμόσφαιρα στο μπάνιο. Αλλά για να φαίνεται το ποτήρι όμορφο και ελκυστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο καλός καθαρισμός και φροντίδα είναι απόλυτο must. Αναρωτιέστε τον καλύτερο τρόπο για να καθαρίσετε την πόρτα του ντους σας; Ποιες θεραπείες στο σπίτι είναι κατάλληλες για αυτό και πώς μπορείτε να αποτρέψετε επιτυχώς τις εναποθέσεις ασβεστίου και τα υπολείμματα σαπουνιού; Θα σας πούμε τις απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις στο άρθρο μας!

Καθαρίστε την πόρτα του ντους

Σπιτικές θεραπείες για τον καθαρισμό αλάτων στο γυάλινο ντους του μπάνιου

Οι γυάλινοι πάγκοι ντους αναμφίβολα φαίνονται καλοί, αλλά απαιτούν πολύ καθαρισμό. Οι αποθέσεις σαπουνιού και οι λεκέδες από ασβέστη στις επιφάνειες μπορούν να βλάψουν μόνιμα τη γυάλινη πόρτα και να προκαλέσουν διάβρωση. Ο καθημερινός καθαρισμός είναι απαραίτητος για να αποφευχθεί αυτό.

 • Αφαιρέστε μετά από κάθε ντους και στη συνέχεια σκουπίστε Πιθανώς να γνωρίζετε ήδη αυτή τη συμβουλή και ακόμα κι αν φαίνεται πολύ βαριά ή χρονοβόρα – σίγουρα αξίζει τον κόπο! Στην πραγματικότητα, το όλο πράγμα δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε τους γυάλινους τοίχους με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια να τα σκουπίσετε με ένα πανί μικροϊνών. Με αυτόν τον τρόπο, δεν σχηματίζονται καταθέσεις ασβεστίου.
 • Χρησιμοποιήστε υδατοαπωθητικά απορρυπαντικά – Έχετε ακούσει ποτέ για το φαινόμενο του λωτού; Εξασφαλίζει ότι τα σταγονίδια νερού κυλούν πολύ πιο εύκολα από τους τοίχους του ντους και, με αυτόν τον τρόπο, καθιζάνουν λιγότερα υπολείμματα σαπουνιού. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα είναι ατελείωτοι – υπάρχουν πολλά απορρυπαντικά στην αγορά με υδατοαπωθητικό αποτέλεσμα. Προτιμάτε να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον; Στη συνέχεια, μπορείτε να καθαρίσετε την πόρτα του ντους σας τρίβοντας τις επιφάνειες με μισή πατάτα.
 • Αφήστε την πόρτα ανοιχτή μετά από κάθε ντους – Ο αερισμός του μπάνιου μετά το ντους θα αποτρέψει με επιτυχία τη δημιουργία μούχλας.

Καθαρίστε την πόρτα του ντους με λεμόνια

Καθαρισμός καμπίνας ντους σπιτικά φάρμακα κατά ασβέστη στο μπάνιο

Εάν η ζωή σας δίνει λεμόνια, χρησιμοποιήστε τα για να καθαρίσετε τη γυάλινη πόρτα του ντους σας. Τα εσπεριδοειδή είναι ένα πραγματικό all-rounder στο νοικοκυριό και ως μπόνους μυρίζει επίσης παράδεισο.

Για αυτό χρειάζεστε:

 • 3-4 λεμόνια – ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η πόρτα του ντους
 • ένα μπουκάλι ψεκασμού
 • απεσταγμένο νερό
 • Πανιά μικροϊνών

Και κάπως έτσι γίνεται:

 • Πιέστε το χυμό από τα λεμόνια και ρίξτε το στη φιάλη ψεκασμού μαζί με το αποσταγμένο νερό.
 • Ανακινήστε καλά το μπουκάλι και ψεκάστε την πόρτα του ντους με το διάλυμα.
 • Αφήστε να δράσει για περίπου 5 λεπτά και σκουπίστε με ένα σπάτουλα.
 • Στη συνέχεια γυαλίστε την επιφάνεια με ένα πανί μικροϊνών.

Καθαρίστε τη γυάλινη πόρτα του ντους με ξύδι

Καθαρισμός γυαλιού ντους ασβέστη γυάλινη καμπίνα ντους Τάσεις επίπλωσης μπάνιου

Παλεύετε με κάποιους επίμονους λεκέδες από ασβέστη στο μπάνιο σας; Υπάρχει ξύδι σε κάθε νοικοκυριό και είναι ένα από τα καλύτερα σπιτικά φάρμακα για τον καθαρισμό της πόρτας του ντους.

Ο, τι χρειάζεσαι:

 • ένα μπουκάλι ψεκασμού
 • Ξίδι και νερό σε αναλογία 1: 3
 • Ένα σφουγγάρι
 • ένα μαλακό πανί

Έτσι πάει:

 • Ανακατέψτε το ξύδι και το νερό μαζί και ρίξτε στο μπουκάλι ψεκασμού.
 • Spεκάστε τη γυάλινη πόρτα με το διάλυμα ξιδιού και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Για επίμονους λεκέδες, θα συνιστούσαμε χρόνο έκθεσης περίπου 25 έως 30 λεπτά.
 • Τέλος, τρίψτε απαλά και προσεκτικά με το σφουγγάρι και στη συνέχεια σκουπίστε με το πανί.

Καθαρίστε την πόρτα του ντους με μαλακτικό υφάσματος?

Επίπλωση του μπάνιου με μοντέρνο τρόπο Τάσεις της ζωής Γυάλινη καμπίνα ντους

Το μαλακτικό υφάσματος δεν είναι καθόλου επιθετικό, έχει υπέροχη μυρωδιά και εξασφαλίζει ωραία λάμψη στο μπάνιο σας. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τη γυάλινη πόρτα του ντους σας:

 • Γεμίστε ένα μικρό κουβά με ζεστό νερό και προσθέστε λίγο μαλακτικό υφάσματος.
 • Βάλτε το μείγμα στη γυάλινη πόρτα με ένα πανί μικροϊνών και τρίψτε το καλά.
 • Στη συνέχεια στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Το λαμπρυντικό εξασφαλίζει μια καθαρή και λαμπερή καμπίνα ντους

Καθαρισμός του ασβέστη της πόρτας ντους μοντέρνα επίπλωση μικρών συμβουλών μπάνιου

Δεδομένου ότι το συμβατικό λαμπρυντικό πλυντηρίου πιάτων περιέχει περίπου 10 τοις εκατό κιτρικό οξύ, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες από ασβέστη και υπολείμματα σαπουνιού στο ντους σας. Πως να το κάνεις:

 • Για πιο επίμονους λεκέδες, απλώς τρίψτε την επιφάνεια απευθείας με το λαμπρυντικό, αφήστε το να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά και τέλος ξεπλύνετε με κρύο νερό και γυαλίστε με ένα πανί μικροϊνών.
 • Εάν πρέπει να αφαιρέσετε μόνο υπολείμματα φωτός, φρέσκιας βρωμιάς, τότε αναμίξτε το λαμπρυντικό με νερό καθαρισμού σε αναλογία 1: 3. Σκουπίστε την πόρτα του ντους με το διάλυμα, αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.

Πραγματικός παντός είδους στο σπίτι – καθαρίστε την πόρτα του ντους με μια πέτρα καθαρισμού

Ντους Καθαρισμός του γυαλιού Οικιακές θεραπείες Επίπλωση του μπάνιου με μοντέρνο τρόπο Τάσεις της ζωής

Νιπτήρες, ανοξείδωτο ατσάλι, κατσαρόλες, εστίες και έπιπλα κήπου – η πέτρα καθαρισμού είναι μια πραγματική επιλογή για το σπίτι και μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τη γυάλινη πόρτα του ντους σας και να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ασβέστη με επιτυχία. Πώς χρησιμοποιείται:

 • Βρέξτε ελαφρά το κλειστό σφουγγάρι και τρίψτε το πάνω στην πέτρα καθαρισμού. Στη συνέχεια πιέστε το σφουγγάρι αρκετές φορές και τρίψτε προσεκτικά τις βρώμικες περιοχές με αυτό. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Τέλος, σκουπίστε με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Καταπολεμήστε τους επίμονους λεκέδες με το καθαριστικό ατμού

Καθαρισμός της πόρτας του ντους Συμβουλές για τις θεραπείες του σπιτιού Μοντέρνα επίπλωση μπάνιου

Ακόμα κι αν καθαρίζετε τακτικά το μπάνιο σας, είναι απαραίτητος ο σχολαστικός καθαρισμός της καμπίνας του ντους μία φορά το μήνα. Ένας ατμοκαθαριστής είναι ιδανικός για αυτό, γιατί ακόμη και οι δυσπρόσιτες γωνίες μπορούν να προσεγγιστούν με το κατάλληλο εξάρτημα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η υψηλή θερμοκρασία ατμού – αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε με επιτυχία όλα τα βακτήρια και να καθαρίσετε την πόρτα του ντους.

Καθαρισμός της οικιακής θεραπείας της πόρτας του ντους συμβουλές για τις τάσεις της ζωής στο μπάνιο 2019