νοικοκυριό

Καθαρισμός αρμών κεραμιδιών – συμβουλές, κόλπα και οικιακές θεραπείες για καθαρούς αρμούς

οι καθαροί σύνδεσμοι πλακιδίων παίρνουν ξανά λευκό σφουγγάρι

Τα κεραμίδια είναι δημοφιλή καλύμματα τοίχων και δαπέδων για πολύ χρησιμοποιημένα δωμάτια, όπως μπάνια ή κουζίνες. Είναι ανθεκτικά και μπορούν συνήθως να καθαριστούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Το θέμα με τους αρμούς πλακιδίων φαίνεται εντελώς διαφορετικό. Η βρωμιά και η μούχλα εναποτίθενται στους ενδιάμεσους χώρους και παίρνουν την όμορφη όψη των πλακιδίων. Πώς όμως μπορούν να καθαριστούν οι αρμοί πλακιδίων; Εκτός από τα ειδικά καθαριστικά, υπάρχουν και μερικές θεραπείες που μπορούν να κάνουν θαύματα. Μπορείτε να βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για το σπίτι για τον καθαρισμό του αρμόστοκου στο άρθρο.

καθαρισμός βρώμικου καλούπι ενέματος πλακιδίων

Οι βρώμικες αρθρώσεις όχι μόνο φαίνονται αντιαισθητικές, αλλά μπορούν επίσης να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Οι καταθέσεις σχηματίζονται συνεχώς, ειδικά στο μπάνιο, οι οποίες παρέχουν το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για διάφορα βακτήρια και μύκητες. Η μούχλα είναι επίσης ένα κοινό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε με το πρώτο σημάδι. Στη χειρότερη περίπτωση, όταν η μόλυνση ξεφύγει από τον έλεγχο, οι αρθρώσεις πρέπει να ανανεωθούν πλήρως. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τις αρθρώσεις των πλακιδίων.

Καθαρισμός αρμών πλακιδίων – πρακτικές συμβουλές για εύκολο καθαρισμό

καθαρισμός αρμών πλακιδίων καθαρισμός αρμών μπάνιου

Για να γλιτώσετε τη διπλή εργασία, μπορείτε να καθαρίσετε τους αρμούς ταυτόχρονα με τον καθαρισμό των πλακιδίων. Τα περισσότερα καθαριστικά πλακιδίων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στις αρθρώσεις πλακιδίων εάν δεν είναι πολύ βρώμικα. Ωστόσο, κατά τον καθαρισμό, θα πρέπει να δώσετε λίγο περισσότερη προσοχή στους ενδιάμεσους χώρους με το σφουγγάρι. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσετε ότι τα καθαριστικά με λειαντικά είναι μάλλον ακατάλληλα για τις αρθρώσεις. Τα μικρά σωματίδια σε αυτό μπορούν να κάνουν το αρμόστομο εύθρυπτο, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή στο να εισχωρήσει νερό.

Πριν καθαρίσετε το ενέματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τον τύπο βρωμιάς. Εάν οι χώροι μεταξύ των πλακιδίων επηρεάζονται από μούχλα, πρέπει πρώτα να το αφαιρέσετε με ειδικό καθαριστικό καλουπιού.

καθαρισμός πλακιδίων τοίχου ειδικό καθαριστικό για τον καθαρισμό του αρμόστοκου

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε τις αρθρώσεις στο μπάνιο και στην κουζίνα είναι με ένα ειδικό καθαριστικό για αρμούς και πλακάκια. Τα περισσότερα καθαριστικά περιέχουν επίσης απολιπαντικά που μπορούν να αφαιρέσουν ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες λίπους από την επιφάνεια των πλακιδίων.

καθαρισμός βρώμικων άκρων αρμολόγητων πλακιδίων οδοντόβουρτσα ενέματος μπάνιου

Τα συνηθισμένα σφουγγάρια καθαρισμού δυσκολεύονται να φτάσουν στις πολύ λερωμένες αρθρώσεις και ως εκ τούτου δεν αφαιρούν όλη τη βρωμιά. Σε αυτό το σημείο, η οδοντόβουρτσα προσφέρεται ως μια ιδιαίτερα πρακτική θεραπεία. Οι λεπτές τρίχες της οδοντόβουρτσας είναι τέλειες για δυσπρόσιτες γωνίες και έτσι η βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα πιάτων. Αυτό εξοικονομεί χρήματα και σε άλλα είδη καθαρισμού.

Καθαρίστε τις αρθρώσεις πλακιδίων με οικιακές θεραπείες

Καθαρίστε τους αρμούς πλακιδίων με οικιακά φάρμακα

Εάν προτιμάτε να κάνετε χωρίς ακριβά ειδικά καθαριστικά, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά δοκιμασμένα οικιακά προϊόντα για τον καθαρισμό του αρμόστοκου. Μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό και είναι σημαντικά φθηνότερα από τα ειδικά καθαριστικά για το μπάνιο και την κουζίνα.

Καθαρίστε τις λευκές αρθρώσεις με πάστα μπέικιν πάουντερ

μπέικιν πάουντερ

Η σκόνη ψησίματος δεν χρησιμοποιείται μόνο στο ψήσιμο, αλλά είναι επίσης ένα πρακτικό καθαριστικό στο σπίτι. Ανακατέψτε τη λευκή σκόνη με λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε την πάστα σε κιτρινισμένους ή γκρι αρμούς πλακιδίων και αφήστε για περίπου 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε τις αρθρώσεις με ένα υγρό πανί.

καθαρισμός ενέματος πλακιδίων σπιτικές θεραπείες οδοντόκρεμα οδοντόβουρτσα

οδοντόκρεμα

Όχι μόνο η οδοντόβουρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό στο σπίτι. Οι οδοντόκρεμες συνήθως περιέχουν διαλυτές ουσίες που μπορούν να απομακρύνουν μολυσματικούς παράγοντες από τον αρμό πλακιδίων. Επιπλέον, η οδοντόκρεμα μυρίζει ωραία, η οποία είναι μια εξαιρετική παρενέργεια. Απλώς απλώστε λίγη οδοντόκρεμα στο βρώμικο ενέματα χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα και αφήστε την να δράσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε το με το πανί καθαρισμού.

ενέματα καθαρισμού γάντια από σφουγγάρι μπάνιου

Μαγειρική σόδα

Ακριβώς όπως η μαγειρική σόδα, η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για οικιακό καθαρισμό. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τις αρθρώσεις με μαγειρική σόδα αν αναμίξετε 3 κουταλιές της σούπας θαυματουργή θεραπεία με 1 κουταλιά της σούπας νερό και, για καλύτερα αποτελέσματα, με 1 κουταλάκι του γλυκού ουσία ξίδι για να σχηματίσετε μια πάστα και εφαρμόστε τη γενναιόδωρα στις αρθρώσεις των πλακιδίων. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί σαν ένα απαλό καθαριστικό γάλα που δεν αφήνει γρατζουνιές. Έχει επίσης ένα ελαφρυντικό αποτέλεσμα, χάρη στο οποίο μπορείτε να επαναφέρετε τον κιτρινισμένο αρμό στο λευκό.

ασετόν

Το ντεμακιγιάζ νυχιών μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να καθαρίσει απλά τα νύχια σου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων από διάφορες επιφάνειες και για τον καθαρισμό των αρμών πλακιδίων. Αν δεν είναι πολύ βρώμικο, περιχύστε με ένα βαμβακερό σφουγγάρι ένα βερνίκι νυχιών και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε το ενέματα για να το καθαρίσετε ξανά.

καθαρίστε τις αρθρώσεις των πλακιδίων οι άσπρες αρθρώσεις γίνονται ξανά λευκές

Χτυπητή κιμωλία

Οι θεραπείες της γιαγιάς περιλαμβάνουν επίσης κιμωλία, η οποία χρησιμοποιείται στο σπίτι για χρόνια. Με αυτό μπορείτε να κάνετε τις γκριζωτές αρθρώσεις σας να αστράφτουν ξανά λευκές. Απλώς βάλτε λίγη κιμωλία σε μια βρεγμένη βούρτσα καθαρισμού και χρησιμοποιήστε τη για να καθαρίσετε τις αρθρώσεις των πλακιδίων. Τέλος ξεπλύνετε με νερό και αφήστε το να στεγνώσει.

Συμβουλή: Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε με σύνεση τις σπιτικές θεραπείες. Είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά και να το δοκιμάζετε μόνο σε μια μικρή περιοχή όταν καθαρίζετε με μη αποδεδειγμένο προϊόν. Άρα δεν υπάρχει σπατάλη.

Καθαρίστε τους αρμούς πλακιδίων με τον ατμοκαθαριστή

καθαρισμός αρμών κεραμιδιών ατμοκαθαριστής πλακάκια τοίχου μπάνιο

Η αγορά ενός ατμοκαθαριστή είναι λίγο πιο ακριβή για αγορά, αλλά μπορεί να κάνει θαύματα στο σπίτι. Εάν έχετε ήδη μια τέτοια συσκευή στο σπίτι, τότε αυτό είναι ιδανικό για τον καθαρισμό των αρμών πλακιδίων. Οι ατμοί ζεστού νερού 150 έως 300 βαθμών διεισδύουν βαθιά στις αρθρώσεις και όχι μόνο αφαιρούν τη βρωμιά, αλλά σκοτώνουν και τα βακτήρια ταυτόχρονα.

καθαρισμός αρμών πλακιδίων ατμοκαθαριστής πλακάκια δαπέδου κουζίνας

Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά καθαριστικά κατά τον καθαρισμό με ατμοκαθαριστή, αυτή η συσκευή έχει αποδειχθεί πολύ φιλική προς το περιβάλλον. Με αυτό μπορείτε όχι μόνο να καθαρίσετε τους αρμούς πλακιδίων, αλλά ολόκληρο το δάπεδο ή τον τοίχο.

Τι να κάνετε με αρμούς σιλικόνης?

καθαρίστε ή αντικαταστήστε τις άκρες ενέματος σιλικόνης

Οι αρμοί σιλικόνης είναι μια ειδική θήκη και δεν μπορούν να καθαριστούν όπως οι άλλοι σύνδεσμοι πλακιδίων. Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε επίμονες ακαθαρσίες από την ένωση σιλικόνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν την απλή αντικατάσταση των πολύ λερωμένων αρμών σιλικόνης με φρέσκια σιλικόνη. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε πρώτα το αρμόστομα, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε οικιακές θεραπείες όπως ξύδι ή μαγειρική σόδα. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τον ατμοκαθαριστή, ειδικά αν βουρτσίζετε πρώτα το αρμόστομα με λίγη ουσία ξιδιού.

καθαρισμός αρμών αρθρώσεων πλακάκια τοίχου δαπέδου