νοικοκυριό

Γιατί τα μίνι δάνεια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα – σημαντικά σημεία κριτικής και εναλλακτικές λύσεις

εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης χωρίς μίνι δάνεια

Συμβαίνει ξανά και ξανά ότι ξαφνικά χρειάζονται χρήματα για απρόβλεπτα πράγματα. Τα αποθέματα είναι ανεπαρκή, αλλά ο μισθός είναι ακόμα πολύς καιρός. Ακόμα, το πλυντήριο πρέπει να επισκευαστεί ή το αυτοκίνητο πρέπει να επισκευαστεί. Τα λεγόμενα μίνι δάνεια υπόσχονται λύση εδώ. Οι εμφανίσεις όμως είναι παραπλανητικές.

Τι είναι ένα μίνι δάνειο?

Ένα τέτοιο δάνειο έχει διάρκεια 30 έως 60 ημέρες. Επιπλέον, η πιστωτική γραμμή σπάνια υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Ορισμένα δάνεια ξεκινούν ακόμη και από 50 €. Το ελάχιστο ποσό δανείου εξαρτάται από την τράπεζα έκδοσης ή την αντίστοιχη εταιρεία που ενεργεί ως δανειστής. Ένα τέτοιο δάνειο φαίνεται να έχει ενδιαφέρον εάν η τράπεζα δεν χορηγήσει διευκόλυνση υπερανάληψης ή εάν έχει ήδη εξαντληθεί.

Ενώ το σύστημα αυτών των μίνι δανείων είναι σχετικά νέο στη Γερμανία, οι εταιρείες στο εξωτερικό έχουν αναγνωρίσει εδώ και χρόνια ποιες δυνατότητες κρύβονται πίσω από δάνεια μικρής κλίμακας. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά μικρά δάνεια στην αμερικανική και τη βρετανική αγορά.

Τα μίνι δάνεια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα όταν ξαφνικά χρειάζονται χρήματα

Πώς κάνουν οι δανειστές μίνι δάνεια?

Υπάρχουν σχετικά χαλαροί κανονισμοί στις πιστωτικές αγορές. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί πάροχοι έχουν λίγο πολύ ελεύθερο χέρι όσον αφορά τη δομή των τελών. Αυτό αντικατοπτρίζεται, για παράδειγμα, σε φρικτά υψηλά επιτόκια. Συμβαίνει ότι για ένα μίνι δάνειο 100 € υπάρχουν επιπλέον έξοδα 30% ή 40%. Για τον δανειολήπτη, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο πρέπει να πληρώσει 100 λίρες μέσα σε 30 ή 60 ημέρες, αλλά και επιπλέον 30 ή 40 € σε τέλη και τόκους. Στη Γερμανία είμαστε τυχεροί που υπάρχει μια οικονομική εποπτική αρχή που κατατάσσει επίσης τα δάνεια ως ανήθικα.

Τι είναι το μίνι δάνειο;

Τρία βασικά κριτήρια έναντι των μίνι δανείων

Μπορούν να παρέλθουν αρκετές ημέρες έως δύο εβδομάδες πριν λάβετε το μίνι-δάνειό σας. Αλλά μπορείτε επίσης να πληρώσετε περισσότερα τέλη για να λάβετε το δάνειο εντός 24 ωρών. Ωστόσο, αυτές οι αμοιβές είναι συχνά εντελώς υπερβολικές για το ποσό του δανείου που απαιτείται. Από την άλλη πλευρά, οι δανειστές γνωρίζουν ότι εάν ένας δανειολήπτης θέλει να πάρει ένα μίνι δάνειο, χρειάζονται τα χρήματά του αμέσως. Από αυτή την άποψη, υπάρχει μια άλλη πηγή εισοδήματος εδώ.

Μπορείτε εύκολα να πέσετε στην παγίδα του χρέους. Η αποπληρωμή των μίνι δανείων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός του συντομότερου δυνατού χρόνου. Αλλά προφανώς έχετε ήδη πρόβλημα με τα χρήματα όταν παίρνετε ένα τέτοιο δάνειο. Ξαφνικά το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, γιατί τα τέλη και οι τόκοι για το μίνι δάνειο τρώνε ακόμα περισσότερα οικονομικά. Ως αποτέλεσμα, οι δανειολήπτες πέφτουν γρήγορα στην παγίδα του χρέους.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η βαθμολογία σας Schufa θα πέσει. Αυτό θα προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον εάν χρειάζεστε άλλα δάνεια. Κάθε μίνι δάνειο διασφαλίζει ότι η πιστοληπτική σας αξιολόγηση υποφέρει. Παρεμπιπτόντως, η ίδια η Schufa αναφέρει ότι η Η γερμανική πιστωτική συμπεριφορά είναι υποδειγματική. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για τον οποίο τα μίνι δάνεια δεν είναι τόσο δημοφιλή σε αυτήν τη χώρα όσο σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η αποπληρωμή των μίνι δανείων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός του συντομότερου δυνατού χρόνου

Ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν για το μίνι δάνειο?

Υπάρχουν διάφορα από αυτά. Κάτω από την ιστοσελίδα kreditheld.de υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για εναλλακτικές επιλογές χρηματοδότησης. Αυτά περιλαμβάνουν κλασικά δάνεια με δόσεις καθώς και ερωτήσεις φίλων ή συγγενών. Ακόμα και εκείνοι που μιλούν απευθείας στους πιστωτές τους μπορεί να έχουν καλύτερες κάρτες για να γλιτώσουν από πολλά προβλήματα. Τέλος, πρέπει να ειπωθεί ότι ακόμη και μια διευκόλυνση υπερανάληψης με την τράπεζα του σπιτιού είναι συχνά πολύ φθηνότερη από ένα μίνι δάνειο. Αν το έχετε υπόψη σας, θα γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους στα μίνι δάνεια, διότι ούτε η διευκόλυνση υπερανάληψης δεν έχει καλή φήμη. Αυτό αντικατοπτρίζεται σε διάφορες συγκρίσεις που θεωρούν τα επιτόκια για τέτοια γεφυρωτικά δάνεια φρικτά.