νοικοκυριό

Λεκέδες μελάνης σε έπιπλα και υφάσματα: ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους αφαιρέσετε;

μελάνι-αφαίρεση λεκέδων-μαξιλάρια-καναπές-έπιπλα-υφάσματα

Τα έπιπλα γραφείου όπως τα γραφεία και τα ράφια επηρεάζονται κυρίως, αλλά μερικές φορές ο καναπές ή άλλα έπιπλα επηρεάζονται επίσης: όταν το μελάνι του εκτυπωτή έρχεται σε επαφή με τα έπιπλα, είναι σημαντικό να ενεργείτε γρήγορα. Το μελάνι κολλάει πεισματικά. Θα πρέπει επίσης, αλλά μόνο σε χαρτί!

Η γρήγορη απόκριση αποτρέπει τους λεκέδες

αφαιρέστε-μελάνι-λεκέδες-γρήγορη αντίδραση-χαρτί-πετσέτα-καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Μια αδιανόητη στιγμή και το φύλλο χαρτιού προσγειώνεται με την τυπωμένη πλευρά προς τα κάτω στην επιφάνεια του επίπλου. Φαίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο όταν το μελάνι περιέχει χρωστικές χρωστικές. Όπως περιγράφεται λεπτομερέστερα σε αυτήν τη σελίδα, Σε αντίθεση με τα χρώματα με βάση το νερό, είναι αδιάβροχα. Μια πολύ χρήσιμη ιδιότητα – αλλά μόνο αν το μελάνι κολλήσει εκεί που ανήκει.

μελάνι-λεκέ-αφαίρεση-εκτυπωτής-μελάνι-κρασί-χρωστικές χρωστικές

Πριν το μελάνι προλάβει να στεγνώσει, θα πρέπει να μαζέψετε το λεκέ με μια χαρτοπετσέτα. Εάν ο λεκές είναι ήδη στεγνός, το καθαριστικό για όλες τις χρήσεις μπορεί να είναι μια καλή βοήθεια για να τον αφαιρέσετε. Ωστόσο, το εντελώς αποξηραμένο μελάνι δεν μπορεί πλέον να αφαιρεθεί τελείως – ιδιαίτερα ενοχλητικό εάν το σαλόνι έχει μόλις ανακαινιστεί με νέα πλακάκια υψηλής ποιότητας. Είτε πρόκειται για πέτρες, μάρμαρο, ξύλο ή πλαστικό – οι μελάνες εκτύπωσης με χρωστική ουσία συχνά αποδεικνύονται πολύ πεισματάρες. Μία λύση που μπορεί να είναι επιτυχής: μουλιάστε το λεκέ με λίγη αμμωνία και στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαπουνόνερο.

Χαλί, μαξιλάρι & Co. – Αφαιρέστε τους λεκέδες στα υφάσματα

μελάνι-αφαίρεση λεκέδων-άκρες-λακ-χαλί

Εάν υπάρχει λεκές μελάνης στο χαλί ή άλλα υφάσματα, είναι σημαντικό να επέμβετε γρήγορα. Το Hairspray έχει αποδείξει την αξία του στην καταπολέμηση των λεκέδων μελανιού. Οι χημικές ιδιότητες των συστατικών μπορούν να αφαιρέσουν εντελώς το μελάνι του εκτυπωτή. Απλά ψεκάστε για λίγο, αφήστε για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ένας παφλασμός απορρυπαντικού ή ξιδιού είναι επίσης καλοί συνεργάτες όταν ξεπλένετε το λεκέ. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με μια σταγόνα τριμμένης αλκοόλης πριν από το πλύσιμο.

μελάνι-αφαίρεση λεκέδων-ξίδι-υγρό πλύσης-χαλί

Μείνετε πάντα στο χαλί – αλλά μην σας αρέσει! Οι ίνες χαλιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες όταν έρχονται σε επαφή με μελάνι εκτυπωτή. Συνιστάται επίσης μια γρήγορη θεραπεία με λακ μαλλιών εδώ. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το λεκέ με ένα σφουγγάρι και ζεστό σαπουνόνερο. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην τρίψετε τον λεκέ περαιτέρω στις ίνες, αλλά αντίθετα, τρίψτε προσεκτικά τον λεκέ μελάνης με το σφουγγάρι και σηκώστε τον.

μελάνι-λεκές-σφουγγάρι-απορροφούν-υφάσματα-σαπουνόνερο

Εικόνες: © pixabay.com CC0