τουαλέτα

20 ιδέες για σχεδιασμό μικρού μπάνιου – μπανιέρα που εξοικονομεί χώρο

μπανιέρα που εξοικονομεί χώρο ενσωματωμένο δάπεδο λευκά πλακάκια γυαλί ντους

Αν θέλετε πραγματικά να χαλαρώσετε στο μπάνιο, σίγουρα χρειάζεστε μπανιέρα. Ποιο όμως είναι τέλειο μπανιέρα που εξοικονομεί χώρο για μικρό μπάνιο; Θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο και ταυτόχρονα να σχεδιάσετε ένα δημιουργικό εσωτερικό σχέδιο.

Μπανιέρα που εξοικονομεί χώρο για στενούς χώρους

εξοικονόμηση χώρου μπανιέρα υγρό δωμάτιο ιδέα ντους γκρι σχεδιασμός γυάλινος τοίχος

Εάν έχετε ένα στενό μπάνιο, μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτά χρώματα τοίχου / μπεζ, λευκό / και ενσωματωμένα ντουλάπια. Όλα τα αξεσουάρ πρέπει να βρίσκονται στο ντουλάπι, έτσι ώστε τίποτα να μην είναι οπτικά με τον τρόπο. Αρκετές παραλλαγές για μπανιέρα που εξοικονομεί χώρο  είναι δυνατόν – μπορείτε να συνδυάσετε έναν νιπτήρα με ένα κάτω ράφι με μια στενή ορθογώνια μπανιέρα / και τα δύο σε λευκό /.

Μπανιέρα εξοικονόμησης χώρου για εγκατάσταση

μοντέρνο παρκέ παράθυρο εξειδικευμένη εγκατάσταση μπανιέρας εξοικονόμησης χώρου

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι να διακοσμήσετε το μπάνιο εντελώς σε λευκό χρώμα – με λευκό πάτωμα και τοίχους – και να βάλετε μια μαύρη μπανιέρα που εξοικονομεί χώρο ακριβώς κάτω από το παράθυρο. Αφενός δίνεις μια ενδιαφέρουσα προφορά και το μπάνιο φαίνεται μοντέρνο και κομψό, αφετέρου αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων δημιουργεί μια εκπληκτική οπτική ψευδαίσθηση – το μπάνιο δεν φαίνεται τόσο στενό και ευρύχωρο.

Μπανιέρα που εξοικονομεί χώρο με ασυνήθιστο σχήμα

Μικρό μοντέρνο εσωτερικό νιπτήρα μπανιέρας γκρι πλακάκια που εξοικονομεί χώρο

Εάν ο χώρος σας έχει ένα εξαιρετικό σχήμα, τότε χρειάζεστε ένα εξαιρετικό μπανιέρα που εξοικονομεί χώρο Επιπλέον – οι μπανιέρες καθισμάτων ή οι μπανιέρες είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια. Η γωνιακή μπανιέρα είναι κατάλληλη για δωμάτια στη σοφίτα και μπορεί να διακοσμηθεί με λουλούδια ή ενδιαφέροντα τατουάζ τοίχου.

Ανεξάρτητη μπανιέρα – βέλτιστη χρήση του χώρου

εξοικονόμηση χώρου μπανιέρα οβάλ στέγη πίσσα λευκή ιδέα επίπλωσης

Όποιος εξακολουθεί να ερωτεύεται την ανεξάρτητη μπανιέρα πρέπει να έχει επιφάνεια 11-12 τετραγωνικών μέτρων. Είναι σημαντικό να υπάρχει αρκετός χώρος για ελεύθερη κυκλοφορία. Αλλά η ανεξάρτητη μπανιέρα δεν χρειάζεται να είναι πολυτέλεια – μπορείτε να επιλέξετε μια μπανιέρα με ενδιαφέρον σχήμα ή χρώμα, η οποία θα χρησιμεύσει ως η μόνη διακόσμηση στο δωμάτιο. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο και να διαχωρίσετε οπτικά την μπανιέρα με κουρτίνες – αυτή η ιδέα είναι ιδιαίτερα καλή για βασιλικούς εσωτερικούς χώρους.

Βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε

Ορθογώνιος χώρος αποθήκευσης μπανιέρας

Πριν αποφασίσετε για μια μπανιέρα, πρέπει να μάθετε για τις διαστάσεις και το βάρος της – είναι σημαντικό το μπάνιο σας να έχει μια σταθερή βάση. Μια ενσωματωμένη μπανιέρα μπορεί γενικά να σχεδιαστεί στο ισόγειο. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τη μπανιέρα ακριβώς κάτω από το παράθυρο ή σε κοντινή απόσταση. Οργανώστε αρκετές ενσωματωμένες ντουλάπες ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος αποθήκευσης για όλα τα αξεσουάρ. Ένας απλός σχεδιασμός μπάνιου φαίνεται καλύτερα από ένα γεμάτο δωμάτιο.

Μαύρη μικρή ορθογώνια μπανιέρα

μοντέρνο-μαύρο-μικρό-γωνιακό μπάνιο

Μπανιέρα καθισμάτων για στενό μπάνιο

Καθιστικό-μπανιέρα-στενό-μπάνιο-ξύλινο δάπεδο

Μπάνιο με αξεσουάρ σε παστέλ χρώματα

vintage πράσινο-πορτοκαλί μπάνιο

Ανεξάρτητη μπανιέρα στο υπνοδωμάτιο

ανεξάρτητο εσωτερικό υπνοδωμάτιο μπανιέρας

Μπανιέρα-μπανιέρα

μπανιέρα με τα πόδια

Οβάλ χτιστή ξύλινη μπανιέρα

οβάλ ενσωματωμένο ξύλο μπανιέρας

Μαύρη μπανιέρα με ενδιαφέρον σχήμα

Εξοχικό δάσος-μαύρη-μπανιέρα-θέα

Ανεξάρτητη μπανιέρα εξοικονόμησης χώρου με αποθηκευτικό χώρο

εξοικονόμηση χώρου-ανεξάρτητος-μπανιέρα-αποθήκευση

Μπανιέρα ντους – σε shabby chic στιλ

Μπανιέρα ντους-κουρεμένος-κομψός συνδυασμός

Καθίσματα-καφέ-πλακάκια-μπάνιο

γωνιακό-λουτρό-ενδιαφέρον-τατουάζ-τοίχου

ανεξάρτητο σχήμα πλοίου μπανιέρας

στενό μπάνιο ενσωματωμένη μπανιέρα

αστεία-ροζ-μπανιέρα-μπανιέρα-παιδιά