τουαλέτα

Το έξυπνο μπάνιο: 4 ιδέες για τεχνολογίες έξυπνου σπιτιού στο μπάνιο

Ελέγξτε την έξυπνη ροή νερού του μπάνιου μέσω εφαρμογής

Στις μέρες μας όλοι θέλουν να είναι έξυπνοι. Τα σπίτια μας επίσης δικτυώνονται και αυτοματοποιούνται. Υπάρχουν πλέον πολυάριθμες συσκευές και τεχνολογίες για το έξυπνο μπάνιο. Από τουαλέτες με έξτρα έξυπνα καθρέφτες και καινοτόμα εξαρτήματα μέχρι ντους που ελέγχονται από εφαρμογές-η τάση του έξυπνου σπιτιού παρέχει εκτεταμένες λύσεις που μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την άνεση στο μπάνιο. Τέτοιες συσκευές υψηλής τεχνολογίας για το έξυπνο μπάνιο δεν είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένες, αλλά η τάση είναι ανοδική. Ανεξάρτητα από το αν είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας ή απλά ενδιαφέρεστε για τις υπάρχουσες επιλογές, ακολουθούν τέσσερις ιδέες που θα πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά την ευχάριστη εμπειρία στο μπάνιο.

1. Έξυπνα ντους

Έξυπνο ντους στο έξυπνο μπάνιο Ξεκινήστε το πρωινό πρόγραμμα ντους

Οι περισσότεροι από εμάς ανοίγουμε τη βρύση για να ενεργοποιήσουμε τη ροή του νερού. Με έξυπνα συστήματα όπως το U by Moen, μπορείτε τώρα να ελέγχετε το ντους σας μέσω κινητού τηλεφώνου, φωνητικής εντολής ή μέσω πίνακα ελέγχου πριν μπείτε στο ντους. Τα ντους από τον αμερικανικό κατασκευαστή Moen δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στη Γερμανία, αλλά δείχνουν τι μπορούμε να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το ντους από το smartphone σας και να κάνετε παύση εάν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα όταν κάνετε σαμπουάν στα μαλλιά σας. Εκτός από τον έλεγχο του συστήματος ντους, μπορείτε να ορίσετε προτιμήσεις ντους, όπως θερμοκρασία νερού στην εφαρμογή smartphone. Μόλις δημιουργηθούν οι εξατομικευμένες προεπιλογές στην εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιο πρόγραμμα ντους θα ήθελε να ξεκινήσει.

Smart Home Έξυπνο ντους μπάνιου Φωνητικός έλεγχος Alexa Amazon Echo

Μπορείτε να ελέγξετε το ντους με φωνητική εντολή επειδή τα έξυπνα συστήματα ντους λειτουργούν με έξυπνες οικιακές συσκευές. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε στην Alexa (από την Amazon) ή τη Siri να ενεργοποιήσει το ντους ή να ξεκινήσει το πρωινό πρόγραμμα ντους.

Ένα έξυπνο σύστημα ντους δεν είναι απαραίτητο, αλλά για όσους ενδιαφέρονται για την τεχνολογία έξυπνου σπιτιού, θα μπορούσε να είναι κάτι που μπορεί να προστεθεί στις δυνατότητες του έξυπνου σπιτιού σας. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν την επιλογή να ενσωματώσουν το ντους τους στο σύστημα έξυπνου σπιτιού τους και να απολαύσουν την ευκολία ενός συνδεδεμένου τρόπου ζωής.

Έλεγχος ντους μέσω εφαρμογής Πρόγραμμα ντους θερμοκρασίας νερού

Μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να έχει περιβαλλοντικά οφέλη. Με τη λειτουργία προθέρμανσης και παύσης, οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν νερό. Με ένα έξυπνο σύστημα ντους, οι χρήστες μπορούν επίσης να ορίσουν χρονόμετρα για το μήκος του ντους, το οποίο τους επιτρέπει να παραμείνουν στο πρόγραμμα και να ελέγχουν τη χρήση του νερού.

Υπάρχουν πλέον έξυπνα συστήματα ντους στη γερμανική αγορά, όπως το Smart Water από το Dornbracht, το Amphiro και το HydraO, τα οποία επικεντρώνονται ειδικά στην εξοικονόμηση νερού. Αν ψάχνετε για ένα έξυπνο σύστημα ντους, κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο και μιλήστε με τον επαγγελματία σχεδιασμό σας για να δείτε ποιο σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει στο σπίτι σας.

2. Έξυπνοι καθρέφτες μπάνιου

Καθρέφτης μπάνιου Verdera με ενσωματωμένη φωνητική εντολή φωτισμού Alexa Kohler

Εάν κάνετε μια εργασία με λεπτομέρειες όπως το ξύρισμα ή το μακιγιάζ στο μπάνιο, το έντονο φως είναι απαραίτητο. Τώρα έξυπνοι καθρέφτες έρχονται στη διάσωση!

Ο καθρέφτης μπάνιου Verdera από την Kohler είναι ένα άλλο προϊόν με δυνατότητα Alexa. Ο ενσωματωμένος φωτισμός στον καθρέφτη μπορεί να ρυθμιστεί σε μια συγκεκριμένη λειτουργία ή στο επιθυμητό ποσοστό πλήρους ισχύος με φωνητική εντολή. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε: “Alexa, άναψε το φως στη λειτουργία μακιγιάζ.” Or μπορείς να καθορίσεις ακριβώς πόσο φωτεινό θέλεις να είναι το φως, όπως “Alexa, ρυθμίστε τη φωτεινότητα στο 40 τοις εκατό”.

Verdera έξυπνο φως ελέγχου καθρέφτη μπάνιου

Ο καθρέφτης Kohler μπορεί επίσης να ελέγξει τις λειτουργίες του άλλου, έξυπνου εξοπλισμού μπάνιου και με αυτόν τον τρόπο να προσφέρει μια πλήρως δικτυωμένη εμπειρία μπάνιου. Οι συσκευές Kohler Konnect ελέγχονται μέσω της εφαρμογής Konnect, ενός βοηθού φωνητικής εντολής ή χειροκίνητα.

3. Έξυπνες τουαλέτες

neorest toto τουαλέτα έξυπνη

Ενώ δεν διαφέρει πολύ σε σχήμα και σχεδιασμό από μια τυπική τουαλέτα, η τουαλέτα υψηλής τεχνολογίας προσφέρει χαρακτηριστικά που δεν είναι εμφανή, αλλά είναι αρκετά πρακτικά. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, αυτόματο έλεγχο του καπακιού ή αυτόματο ξέπλυμα υγιεινής τουαλέτας.

Το Neorest by Toto προσφέρει και τα δύο. Η τουαλέτα διαθέτει αντιβακτηριακό κεραμικό λούστρο που μειώνει τη συσσώρευση βακτηρίων και ελαχιστοποιεί την ανάπτυξη μούχλας. Χάρη στη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, το νερό στην τουαλέτα παραμένει καθαρό. Κάθε έκπλυση χρησιμοποιεί μόνο 1,28 λίτρα νερού, καθιστώντας την τουαλέτα μια φιλική προς το περιβάλλον, βιώσιμη επιλογή.

Numi από το Kohler

Numi είναι το όνομα της πρωτοποριακής έξυπνης τουαλέτας του Kohler. Μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά στις ρυθμίσεις κάθε χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού περιβάλλοντος, της μετάδοσης μουσικής Bluetooth, της θέρμανσης των καθισμάτων και ακόμη και μια λειτουργία θερμότητας ποδιών. Η Numi προσφέρει εξατομικευμένη λειτουργία καθαρισμού επιτυγχάνοντας παράλληλα εξαιρετική απόδοση νερού. Ακριβώς όπως και άλλα προϊόντα Kohler Konnect, η έξυπνη τουαλέτα μπορεί να ελεγχθεί με φωνητική εντολή ή εφαρμογή.

Duravit BioTracer – τουαλέτα ελεγχόμενη με εφαρμογή με ανάλυση ούρων

έξυπνη τουαλέτα Duravit Biotracer ανάλυση ούρων

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η έξυπνη τουαλέτα μπορεί να αναλύσει τα ούρα του χρήστη πλήρως αυτόματα. Στη συνέχεια, οι μετρημένες τιμές αποστέλλονται στο smartphone ή το tablet μέσω της σχετικής εφαρμογής. Το BioTracer καταγράφει δέκα δείκτες στα ούρα: περιεκτικότητα σε γλυκόζη, αριθμό λευκοκυττάρων, ποσοστό αίματος, πρωτεϊνική αξία, τιμή κετόνης, τιμή νιτρώδους, τιμή χιλινογόνου ούρων, τιμή χολερυθρίνης, τιμή pH και ειδικό βάρος. Εάν οι μετρημένες τιμές αποκλίνουν από τον κανόνα, ο χρήστης ενημερώνεται αμέσως.

4. Εξαρτήματα χωρίς επαφή

Οι βρύσες μπάνιου χωρίς άγγιγμα εξοικονομούν νερό

Τα εξαρτήματα χωρίς επαφή έχουν γίνει κοινά, ειδικά σε δημόσιες τουαλέτες. Όχι μόνο εμποδίζουν τους ανθρώπους να τρέχουν το νερό, είναι επίσης πιο υγιεινοί από τις τυπικές επιλογές, επειδή δεν χρειάζεται να αγγίξετε τα χειριστήρια της βρύσης για να τα ανοίξετε και να τα κλείσετε. Ωστόσο, αυτές οι βρύσες μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν επειδή συνήθως πρέπει να βάλετε τα χέρια σας σε μια συγκεκριμένη θέση.

Εξοπλισμός αφής από Dornbracht

Έξυπνο μπάνιο Dornbracht Touchfree, αναμίκτης χωρίς επαφή

Το Touchfree από το Dornbracht είναι ένα εξάρτημα χωρίς επαφή χωρίς ορατό αισθητήρα στη βρύση. Ο έλεγχος του νερού βασίζεται στον ενεργό έλεγχο κίνησης από τον τομέα της τεχνολογίας υψηλής συχνότητας. Μόλις πλησιάσετε το νεροχύτη, η ροή του νερού ενεργοποιείται αυτόματα. Παρόμοια με έναν ανιχνευτή κίνησης, ο έλεγχος νερού μπορεί να προγραμματιστεί όπως επιθυμείτε. Υπάρχουν ακόμη ρυθμίσεις για θερμική απολύμανση και θερμοκρασία νερού.

Ελέγξτε το καπάκι τουαλέτας Kohler Konnect με την εφαρμογή

Ενώ πολλοί καταναλωτές μπορεί να ενδιαφέρονται για την ιδέα του έξυπνου σπιτιού, πιθανότατα υπάρχουν πολλοί άλλοι που πιστεύουν ότι μια τέτοια τεχνολογία δεν είναι απαραίτητη στο μπάνιο. Στο τέλος, πιθανότατα καταλήγει στις προσωπικές προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό που διατίθεται για το έξυπνο μπάνιο.

Το συνδεδεμένο σπίτι αφορά συστήματα έξυπνων σπιτιών που υποτίθεται ότι θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη – ακόμη και τις μικρές στιγμές. Φανταστείτε ότι το νερό στο ντους φέρεται σε μια άνετη θερμοκρασία ενώ γδύνεστε. Όλα έχουν να κάνουν με την άνεση και τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις.

Φωνητικός βοηθός Kohler Verdera Spiegel Alexa