τουαλέτα

Μινιμαλισμός στο μπάνιο – απλό, κομψό και όμορφο

Ο μινιμαλισμός σε κάνει ευτυχισμένο, γιατί σε απελευθερώνει από τα περιττά και σου δημιουργεί ελευθερία να επικεντρωθείς σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. Αναζητάτε ένα μέρος χαλάρωσης χωρίς χάος στους τέσσερις τοίχους σας; Με ένα μινιμαλιστικό μπάνιο, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια τέτοια περιοχή ηρεμίας.

Καθαρός και λειτουργικός σχεδιασμός στο μπάνιο

Μινιμαλισμός στο μπάνιο ορθογώνια ανεξάρτητη μπανιέρα ντους με γυάλινο τοίχο ενσωματωμένο σύστημα ντους

Αποφύγετε τις υπερβολικές λεπτομέρειες και διακοσμήσεις στο σχεδιασμό του μπάνιου σας – αντί αυτού χρησιμοποιήστε καθαρές γραμμές και λεία σχήματα για να δημιουργήσετε μια μινιμαλιστική εμφάνιση. Μπορείτε να επιτύχετε ένα κομψό μινιμαλιστικό σχέδιο μπάνιου, για παράδειγμα, εάν ο νιπτήρας, η μπανιέρα ή το ντους συμμορφώνονται με μια ομοιόμορφη γραμμή σχεδιασμού. Αυτά μπορεί να είναι ίσια, γωνιακά στοιχεία – αλλά και εξαρτήματα μπάνιου με στρογγυλεμένα, πιο οργανικά σχήματα. Είναι σημαντικό το μπάνιο να περιορίζεται στη λειτουργικότητά του και να αισθάνεστε ακόμα άνετα. Τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία και πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα δεν έχουν θέση σε ένα μινιμαλιστικό μπάνιο γιατί προκαλούν αναταραχή. Αντ ‘αυτού, ορίστε μικρές χρωματικές πινελιές, π.χ. με εξαρτήματα σε μεταλλικούς τόνους, όπως χαλκό ή χρυσό.

Δημιουργήστε περισσότερο χώρο με απλά μέσα

Μινιμαλισμός στο μπάνιο, δίσκος ντους σε επίπεδο δαπέδου και σύστημα ντους για τοποθέτηση σε τοίχο σε ορειχάλκινη εμφάνιση

Μινιμαλισμός σημαίνει επίσης για να δημιουργήσει αρκετό χώρο στα δωμάτιά του. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα αν επιλέξετε έπιπλα που θα στερεωθούν στον τοίχο. Τα επιτοίχια στοιχεία μπάνιου δημιουργούν ένα γενναιόδωρο χωρικό αποτέλεσμα που κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Ελεύθερος χώρος μπορεί να προκύψει και σε μικρά μπάνια: Αποφύγετε τα περιττά έπιπλα και συγκεντρωθείτε σε αυτό, τι πραγματικά ανήκει σε ένα μπάνιο. Με ένα ντους χωρίς διαχωριστικό ντους, διευρύνετε οπτικά το μπάνιο σας ακόμη περισσότερο.

Η επίδραση του δωματίου μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τον σχεδιασμό των χρωμάτων: αντί να δημιουργήσετε αναταραχή με έναν άγριο συνδυασμό χρωμάτων, διευρύνετε και ηρεμήστε το μπάνιο σας με ανοιχτά και ανοιχτά χρώματα όπως μπεζ ή κρεμ καθώς και κομψούς γκρι τόνους.

Συστηματική τάξη

Εύκολος καθαρισμός της μπανιέρας και του νιπτήρα χάρη στην έξυπνη επιλογή υλικών

Τα εκτεθειμένα αντικείμενα και τα knickknacks μπορούν να προκαλέσουν ενοχλήσεις στο μπάνιο και ως εκ τούτου πρέπει να αποφεύγονται αν θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας έναν μινιμαλιστικό χαρακτήρα. Αντί να χρησιμοποιείτε ανοιχτά ράφια, χρησιμοποιήστε κρυμμένα ντουλάπια για να παρέχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης έτσι ώστε όλα τα απαραίτητα σκεύη να είναι κοντά, αλλά ακόμα αόρατα. Με αυτόν τον τρόπο, το μπάνιο σας παραμένει λειτουργικό και εξακολουθεί να μην φαίνεται υπερφορτωμένο, αλλά κομψό. Τακτοποιήστε τα συρτάρια και τα ντουλάπια του μπάνιου σας κατά καιρούς, έτσι ώστε τα περιττά πράγματα να μην συσσωρεύονται αρχικά. Ακολουθήστε το σύνθημα: Όσο το δυνατόν λιγότερο, όσο χρειάζεται.

Εύκολος καθαρισμός χάρη στην έξυπνη επιλογή υλικών

Γωνιακό ντους με καμπίνα ντους σε μαύρο χρώμα

Λίγα έπιπλα, απλός σχεδιασμός και χωρίς διακοσμητικά στοιχεία σημαίνουν ότι χρειάζεστε λιγότερο χρόνο για να καθαρίσετε το μπάνιο, γιατί αυτό που μένει ανοιχτό πρέπει επίσης να καθαριστεί. Δώστε επίσης προσοχή στα υλικά για το μινιμαλιστικό μπάνιο σας, γιατί μπορείτε να εξοικονομήσετε επιπλέον προσπάθεια στον καθαρισμό και να εστιάσετε στη λειτουργικότητα.

Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείτε μικρά κεραμίδια σε ντους, γιατί η βρωμιά μπορεί να μαζευτεί γρήγορα στις αρθρώσεις. Το γυαλισμένο χάλυβα τιτανίου, από την άλλη πλευρά, είναι χωρίς πόρους, για παράδειγμα, και ως εκ τούτου δεν προσφέρει επιφάνεια για βρωμιά και βακτήρια. Χάρη στην λεία του επιφάνεια, το υλικό υγιεινής ταιριάζει σε κάθε μινιμαλιστικό μπάνιο και σε κάθε σχεδιαστική γραμμή.

Με μια ματιά: Πώς να σχεδιάσετε το μπάνιο σας με μινιμαλιστικό τρόπο

Κάντε το μπάνιο μινιμαλιστικό σε λευκή και μέντα όαση ηρεμίας χωρίς χάος

• Σαφείς, χωρίς περιττές γραμμές

• Λειτουργικός σχεδιασμός

• Χωρίς διακοσμητικά στοιχεία

• Λίγα, ήρεμα χρώματα

• Δημιουργήστε χώρο

• Αποφύγετε τα περιττά έπιπλα

• Έπιπλα τοίχου

• Αποθηκευτικός χώρος για αξεσουάρ μπάνιου

• Εύκολο καθάρισμα υλικών

Μινιμαλισμός στο μπάνιο: γιατί πρέπει να εμπιστευτείτε τη σχεδιαστική ιδέα

το μινιμαλιστικό μπάνιο συνδυάζει την εμφάνιση από μπετόν και το ξύλο

Με ένα μινιμαλιστικό μπάνιο, δημιουργείτε μια όαση ηρεμίας στην οποία, χάρη στις σαφείς γραμμές και τις έξυπνες λύσεις οργάνωσης, υπάρχει μόνο χώρος για τα απαραίτητα. Ούτε υπερβολική διακόσμηση, ούτε προϊόντα ομορφιάς ή άλλα αντικείμενα που δεν ανήκουν απαραίτητα στο μπάνιο δεν είναι εμφανώς όρθια και δημιουργούν χάος. Αντ ‘αυτού, το μπάνιο σας φαίνεται κομψό και τακτοποιημένο – απλό αλλά λειτουργικό. Το μινιμαλιστικό μπάνιο μπορεί επομένως να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στα βασικά, να μειώσετε το άγχος και να σας διευκολύνει να ξεκινήσετε τη μέρα σας χαλαρά το πρωί.