τουαλέτα

Κόγχη μπάνιου για περισσότερη άνεση – Εγκαταστήστε μια πρακτική καμπίνα ντους στο μπάνιο

Κόγχη μπάνιου για αποθήκευση σκευών με πλακάκια σε λευκό με γαλάζιο συνδυασμό και εγκατάσταση

Είτε ανακαινίζετε είτε χτίζετε ένα νέο, η θέση του μπάνιου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στο μπάνιο σας. Η τοποθέτηση ενός ραφιού με ντουζιέρα ή ντους είναι εύκολη και προσφέρει τον τέλειο χώρο για τα αξεσουάρ του μπάνιου σας. Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε έναν σύντομο οδηγό εγκατάστασης και ιδέες για το σχεδιασμό μιας θέσης στο μπάνιο με γυψοσανίδα. Τέτοιοι δίσκοι είναι αναμφίβολα πολύ πρακτικοί και προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Το πιο προφανές από όλα είναι ότι παίρνετε πολύ πιο σταθερό και αξιόπιστο χώρο αποθήκευσης από άλλες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε το κάτω μέρος για όλα τα μπουκάλια σαμπουάν, τα σαπούνια και οτιδήποτε άλλο. Κατά συνέπεια, όλα αυτά τα αντικείμενα δεν χρειάζεται να βρίσκονται στις γωνίες της μπανιέρας. Με τη θέση του μπάνιου, φροντίζετε όλα αυτά τα προβλήματα και έχετε επίσης πολύ ευέλικτες και προσαρμόσιμες επιλογές.

Καθορίστε τη θέση και το μέγεθος της θέσης του μπάνιου

Τοποθετήστε το εξάρτημα τοίχου ή τη ντουζιέρα με πλακάκια για το ντους στο μπάνιο και κάντε το να φαίνεται κομψό

Μπορείτε να κάνετε τη θέση του μπάνιου όσο μεγάλη θέλετε και ακόμη και να την τεντώσετε κατά μήκος του δωματίου. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση παρακείμενων τοίχων και την προσθήκη πλακιδίων με χρώμα σε αντίθεση. Ένας λευκός και μπλε συνδυασμός, για παράδειγμα, φαίνεται πραγματικά φρέσκος και όμορφος. Ωστόσο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρακαλώ προγραμματίστε προσεκτικά την εγκατάσταση για τη θέση του μπάνιου, καθώς οι ακριβείς οδηγίες θα εξαρτηθούν από τον τύπο της. Σας συνιστούμε επίσης να εγκαταστήσετε μια θέση τοίχου ντους, κατά προτίμηση από εκπαιδευμένους ειδικούς, σύμφωνα με τους οικοδομικούς κανονισμούς.

Στρογγυλός καθρέφτης στο μπάνιο με καμπίνα ντους και γυάλινη πόρτα μπροστά από τη ντουζιέρα από νιπτήρα με πλακάκια

Πρώτον, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το κιτ εγκατάστασης στην επιθυμητή θέση στο δωμάτιο. Εάν είναι απαραίτητο, συνιστούμε να εγκαταστήσετε τη θέση του μπάνιου στη μέση των δύο μπουλονιών. Στη συνέχεια, σημειώστε τα περιγράμματα ή κόψτε τις γραμμές στον τοίχο με ένα μολύβι. Κόψτε προσεκτικά την κοιλότητα με πριόνι ή γωνιακό μύλο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό βάθος στον τοίχο για να αναδείξετε τη θέση.

Καθαρίστε την περιοχή εργασίας και εφαρμόστε στεγανωτικό

Εγκαταστήστε μια θέση στο μπάνιο με ξύλινο πλαίσιο ως αποθηκευτικό χώρο για καλλυντικά και αντικείμενα

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας είναι καθαρός. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι καθαρή και χωρίς ουσίες που μπορεί να μειώσουν την πρόσφυση. Εφαρμόστε στεγανωτικό στον τοίχο για να στερεώσετε το κιτ. Τοποθετήστε το κιτ με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια εντελώς στεγανή εγκατάσταση. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια αυτοκόλλητη μεμβράνη στεγανοποίησης. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι όλες οι επιφάνειες είναι καθαρές και απαλλαγμένες από σκόνη, οξύ και λίπη πριν εφαρμόσετε τη στεγανοποιητική μεμβράνη. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας την κάθετη αυτοκόλλητη μεμβράνη και τελειώστε την οριζόντια μεμβράνη έτσι ώστε και οι δύο μεμβράνες να επικαλύπτονται.

ξεχωριστή μπανιέρα με μπανιέρα και υφή με μωσαϊκό

Αφού στεγνώσει η σύνθετη κόλλα πλακιδίων, οι τοίχοι γύρω από τη θέση μπορούν να τοποθετηθούν με πλακάκια. Τα πλακίδια μπορούν να επικαλύψουν τη φλάντζα του κιτ εγκατάστασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε στεγανωτικό στην πίσω φλάντζα της κόγχης τοίχου και να χρησιμοποιήσετε αυτό το μέρος για να το στερεώσετε στο κιτ εγκατάστασης. Εάν σχεδιάζετε να αναδιαμορφώσετε το υπάρχον μπάνιο σας για να κερδίσετε περισσότερο χώρο, η ενσωμάτωση μιας καμπίνας μπάνιου ή μιας εσοχής ντους στο νέο σχέδιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Αυτά τα μοναδικά σχέδια μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε κάθε χώρο – από το μικρότερο και πιο στενό μπάνιο έως το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές.

πτυσσόμενο κάθισμα σε καμπίνα ντους με κόγχη μπάνιου

Μια θέση μπάνιου είναι συνήθως επίσης κατάλληλη για γυψοσανίδα. Οι κόγχες τοίχου αυτού του τύπου με δοχεία μπορούν επομένως να τοποθετηθούν σε ξηρή κατασκευή και να χρησιμοποιηθούν σε υπάρχουσες κατασκευές τοίχων καθώς και σε νεόκτιστα τείχη. Οι κόγχες ντους και οι τοίχοι έρχονται σε διάφορα χρώματα και φινιρίσματα, καθιστώντας σας εύκολο να επιλέξετε ένα σχέδιο που είναι ιδανικό για το σπίτι σας. Δεν έχει σημασία αν επιλέξετε τη διαχρονική κομψότητα από ανοξείδωτο ατσάλι, την περιορισμένη κομψότητα του λευκού και της κρέμας ή τη μοναδική μοντέρνα εμφάνιση του ανθρακί. Θα δώσει στο μπάνιο σας μια εντελώς νέα εμφάνιση και μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματα κάθε φορά που κάνετε μπάνιο ή ντους.

Διαφορετικά σχέδια και υλικά

συμμετρικά διατεταγμένες κόγχες τοίχου στο μπάνιο με γυάλινο διαχωριστικό γυψοσανίδας

Μια θέση μπάνιου είναι επίσης διαθέσιμη σε μια ποικιλία στυλ και επιλογών, καθιστώντας εύκολη την ενσωμάτωση αυτής της μοναδικής βελτίωσης στον υπάρχοντα χώρο σας. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία υλικών για τη θέση ντους. Οι πέτρες, τα τούβλα και τα κεραμίδια τείνουν να φαίνονται πολύ καλά όταν λάβετε υπόψη τον τύπο δομικών υλικών που χρησιμοποιούνται για το ντους. Επιπλέον, η θέση του μπάνιου μπορεί να έχει γυάλινα ράφια που είναι σχεδόν αόρατα. Επειδή είναι τόσο απλά και ευέλικτα, οι καμπίνες ντους φαίνονται φυσικές σχεδόν σε κάθε τύπο ντους. Ανεξάρτητα από το αν έχετε κλειστή καμπίνα ντους ή κάποιο άλλο είδος, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε αυτήν την πρακτική λειτουργία.

σχεδιασμός κόγχης στο μπάνιο στον τοίχο από μαρμάρινα πλακάκια πολυτελές σχέδιο με ρουστίκ στοιχεία

Τα ντους περιπάτου, για παράδειγμα, προσφέρουν επίσης αρκετό χώρο για κόγχες, αν και ο σχεδιασμός πρέπει να είναι καλά μελετημένος. Τοποθετήστε τη θέση του μπάνιου στο σωστό ύψος από το πάτωμα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανεβαίνετε στα σκαμπό για να το φτάσετε και επίσης, ώστε τα παιδιά να μπορούν να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής ντους, η θέση προσαρμόζεται επίσης στο μέγεθος. Το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει τα μπουκάλια σαμπουάν και οτιδήποτε άλλο σκοπεύετε να αποθηκεύσετε, ώστε να μην ανακαλύψετε ότι δεν ταιριάζουν στο εσωτερικό.

Φωτισμός για τοίχο στο μπάνιο με μπανιέρα σε λευκό χρώμα με γυάλινο διαχωριστικό και ντουλάπι μπάνιου

Αν φανταστείτε μια μπανιέρα με ντους, η θέση του μπάνιου γίνεται ακόμα πιο πρακτική. Σχεδιάστε τα έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιείτε και να τα φτάνετε τόσο στο μπάνιο όσο και στο ντους. Σε αυτή την περίπτωση, ένας οριζόντιος σχεδιασμός θα λειτουργούσε καλύτερα. Στην πραγματικότητα, η χρησιμότητα των χώρων ντους εκτείνεται πέρα ​​από το ίδιο το ντους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόγχες και φωτισμό αλλού στο μπάνιο, όπως πάνω από την μπανιέρα και ακόμη και μπροστά από έναν κομψό νεροχύτη. Αυτό μπορεί πραγματικά να είναι ένα έξυπνο σχέδιο.

Θέση μπάνιου με στυλ που εξοικονομεί χώρο

κόκκινα καθίσματα σε αντίθεση με το μπάνιο με κόγχη από πέτρα και λουράκι και μοντέρνο σχεδιασμό

Είναι συνήθως καλύτερο να έχετε τρία ράφια σε μια θέση παρά δύο. Κάπως έτσι φαίνεται ότι αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται καλύτερος και έχετε επίσης περισσότερο χώρο για να οργανώσετε όλα τα μπουκάλια σαμπουάν και τα σαπούνια σας. Μια τέτοια θέση ταιριάζει πολύ καλά με τον υπόλοιπο σχεδιασμό του μπάνιου. Στην πραγματικότητα, όλα εδώ ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, συμπεριλαμβανομένου του κεραμικού σκαμπό και των πλακιδίων.

Μπανιέρα μπροστά στο παράθυρο με καμπίνα ντους και κόγχη στο μπάνιο από λευκό μάρμαρο και ξύλο

Οι κόγχες ντους προσφέρουν επίσης αισθητικά πλεονεκτήματα. Με αυτό εννοούμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά πλακάκια και να τα συνδυάσετε με άλλες πινελιές και λεπτομέρειες στο μπάνιο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τολμηρούς συνδυασμούς χρωμάτων και ακόμη και να αναμίξετε επιφάνειες και υφές με διαφορετικούς τρόπους.

μοντέρνο ντιζάιν από το μπάνιο με τοίχους χωριστούς και ξεχωριστούς τοίχους

Σε ένα μπάνιο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε συμμετρία. Το διαχωριστικό γυαλιού χωρίζει το δωμάτιο σε δύο ζώνες, μία από τις οποίες είναι το ντους χωρίς πόρτα. Το εξάρτημα του μπάνιου προσαρμόζεται στην προφορά λεπτομέρειας του παρακείμενου τοίχου, με τα δύο να έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Για να ξεχωρίσετε λίγο τη θέση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό προφοράς. Αυτό θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα ένα χρήσιμο και ένα αισθητικό στοιχείο που κάνει το ντους να φαίνεται πλήρες και κομψό. Ωστόσο, ο σχεδιασμός και οι επιφάνειες πρέπει να παραμείνουν απλές και απλές.

κόκκινα καθίσματα σε αντίθεση με το μπάνιο με κόγχη από πέτρα και λουράκι και μοντέρνο σχεδιασμό

Ενώ το πολύχρωμο γωνιακό κάθισμα είναι προφανώς το επίκεντρο αυτού του ντους, δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον και ελκυστικό χαρακτηριστικό. Η θέση του μπάνιου φαίνεται επίσης καλή, κυρίως επειδή δεν ξεχωρίζει από το κύριο χρώμα, αλλά εξακολουθεί να ξεχωρίζει. Μια θέση ντους μπορεί βασικά να έχει οποιοδήποτε σχήμα, αρκεί να είναι πρακτική και όχι απλή.

Κόγχη τοίχου ή ντουζιέρα με πλακάκια για το ντους στο μπάνιο ως συνδυασμός του μπλε και του λευκού

Μπορεί επίσης να χωριστεί σε διαμερίσματα με διάφορους τρόπους. Σκέψου λοιπόν καλά. Φυσικά, μπορείτε να έχετε περισσότερες από μία θέσεις στο μπάνιο. Αντί για ένα που χωρίζεται σε δύο διαμερίσματα, μπορείτε να χτίσετε σε δύο ξεχωριστά. Το αν αυτό είναι πιο πρακτικό ή όχι, εξαρτάται από εσάς.