τουαλέτα

Απρόσκοπτο μπάνιο – πρακτικές ιδέες για επένδυση τοίχων και δάπεδα χωρίς πλακάκια

μπάνιο με παρκέ δάπεδο και μπανιέρα δίπλα σε δερμάτινο σκαμπό κομψά αδιάβροχα υλικά

Οι επιφάνειες χωρίς «ραφές» ή ένα απρόσκοπτο μπάνιο μπορούν να κάνουν ακόμα και τις μικρότερες επιφάνειες να φαίνονται μεγαλύτερες από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Τα μεγάλα καλύμματα τοίχου και τα πάνελ ντους από πλεξιγκλάς μπορούν επίσης να δώσουν νέα πνοή στα γηρασμένα μπάνια και ταυτόχρονα να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για ανακαινίσεις. Κατά τη μετατροπή παλιών τέτοιων δωματίων σε σύγχρονους χώρους ευεξίας, πολλοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν λείες επιφάνειες για ένα απρόσκοπτο μπάνιο για αυτόν τον λόγο. Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα που διαφέρουν από την κλασική επένδυση πλακιδίων. Αφήστε λοιπόν τις προτάσεις μας σε αυτήν την ανάρτηση να σας εμπνεύσουν για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο και κομψό απρόσκοπτο μπάνιο.

Απρόσκοπτο μπάνιο – πλεονεκτήματα

μοντέρνο μπάνιο δίπλα στην κρεβατοκάμαρα με υφές και ταπετσαρία σε ασπρόμαυρο

Μεγάλα στοιχεία στους τοίχους και στο ντους κάνουν τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι, ενώ οι απρόσκοπτες επιφάνειες συμβάλλουν σε έναν ήρεμο και ελκυστικό σχεδιασμό στο μπάνιο. Αυτό μπορεί να θυμίζει χώρο ευεξίας. Η χρήση μικρών πλακιδίων δημιουργεί επίσης περισσότερα κενά, τα οποία συχνά γίνονται αντιαισθητικά μετά από μερικά χρόνια. Ο ασβέστης και η βρωμιά κολλάνε στις αρθρώσεις πιο εύκολα από ό, τι σε λείες επιφάνειες. Στη χειρότερη περίπτωση, η ανάπτυξη μούχλας μπορεί επίσης να γίνει ένα σημαντικό πρόβλημα στο μπάνιο.

σκούρα πέτρα ως έμφαση στο μπάνιο με ανεξάρτητη μπανιέρα και ξύλινα ράφια

Η τάση στις ανακαινίσεις μπάνιου και στα νέα μπάνια είναι συνεπώς προς την κατεύθυνση λιγότερων αρμών. Η επένδυση τοίχου και τα πίσω πάνελ ντους από πλεξιγκλάς ή Tadelakt είναι επικαλύψεις ανθεκτικές στις γρατζουνιές. Ως εκ τούτου, πολλοί ειδικοί σε αυτόν τον τομέα χρησιμοποιούν μεγάλα πλακάκια, τετράγωνα, υλικά πλήρωσης πέτρας, ασβέστη, τσιμεντένιο σκυρόδεμα (κερωμένο σκυρόδεμα) ή συνθετικές ρητίνες ως εναλλακτικές λύσεις. Ενώ το μέγεθος των πλακιδίων περιορίζεται ιδίως από το βάρος τους, το ακρυλικό γυαλί, για παράδειγμα, επιτρέπει τη χρήση στοιχείων χωρίς ραφή μεγέθους έως 2 x 3 μέτρα.

Πλακάκια στο μπάνιο χωρίς αρμούς

απρόσκοπτο μπάνιο με πρακτικές ιδέες για επένδυση τοίχων και δάπεδα με ή χωρίς πλακάκια και γυάλινο χώρισμα

Έτσι, μια προβλεπόμενη τάση μπάνιου για το 2019 είναι να χρησιμοποιήσετε μεγάλα πάνελ αντί πλακιδίων στους τοίχους για να εξαλείψετε την ανάγκη για αρμόστοκους. Αλλά μπορείτε πραγματικά να τοποθετήσετε τα κεραμικά πλακίδια σας στους τοίχους και στο πάτωμα χωρίς αρμούς; Θα τα κανονίσετε έτσι ώστε το κονίαμα να είναι σχεδόν αόρατο. Ωστόσο, είναι σχεδόν μύθος ότι η τοποθέτηση πλακιδίων χωρίς αρμούς είναι δυνατή. Δεν είναι πάντα αλήθεια ότι τα πλακάκια δεν χρειάζεται να έχουν αρμούς μεταξύ τους, αν και ένα απρόσκοπτο μπάνιο ή μια τέτοια διάταξη μπορεί να το προτείνει.

ξενώνας στην αυλή με μπάνιο Πολυτελείας Αυτό το εντυπωσιακό κέλυφος της αυλής του σπιτιού Living Quarters A Bathroom

Θεωρητικά, χάρη σε μια ειδική τεχνική περικοπής των άκρων, δηλαδή τη διόρθωσή τους, θα ήταν δυνατό να τις ενώσουμε χωρίς αρμούς. Στην πράξη, όμως, αυτό δεν πρέπει να γίνει. Συνιστάται η χρήση στενών αρμών 1,5 έως 2 χιλιοστών. Η απρόσκοπτη τοποθέτηση μπορεί επομένως να θεωρηθεί μια παραδοσιακή μέθοδος που αναφέρεται σε ελάχιστους αρμούς, όχι στην απουσία τους.

απρόσκοπτη σχεδίαση μπάνιου ως κομψό και παράδειγμα μοντέρνου μινιμαλιστικού μπάνιου σε λευκό με διπλούς νιπτήρες

Για να εγκαταστήσετε ένα κεραμικό δάπεδο με ελάχιστους αρμούς, σκεφτείτε την αγορά διορθωμένων πλακιδίων. Χαρακτηριστικό τους είναι οι ομοιόμορφα κομμένες άκρες που αλέθονται σε ορθή γωνία έτσι ώστε τα πλακάκια να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Είναι επίσης σημαντικό οι διαστάσεις τέτοιων πλακιδίων να είναι πανομοιότυπες. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλίσεις που μπορεί μερικές φορές να προκύψουν με άκοπα πλαίσια. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, τα διορθωμένα πλακάκια έχουν αποκτήσει πολλούς οπαδούς. Όταν τοποθετούνται σε δάπεδο ή τοίχο, δημιουργούν μια σχεδόν ομοιόμορφη επιφάνεια με πολύ λεπτές γραμμές αρμολόγησης.

Σχεδιασμός τοίχου για ένα απρόσκοπτο μπάνιο

γκρι εκτεθειμένο σκυρόδεμα στο μπάνιο με καθρέφτη και μονάδα τοίχου σε λευκά χρώματα

Τα πάνελ τοίχου μπορούν επίσης εύκολα να συμβαδίσουν με την ποικιλία των πλακιδίων όσον αφορά το σχεδιασμό. Η γκάμα των προϊόντων είναι συνήθως διαθέσιμη σε πολλά διαφορετικά χρώματα, ενώ μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε σχέδιο στο απρόσκοπτο μπάνιο σας. Αυτά κυμαίνονται από τοιχοποιία ή ξύλινα σχέδια έως φωτογραφίες. Όλες οι παραλλαγές έχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα βάθους, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία μιας υψηλής γυαλάδας επιφάνειας. Τα υλικά χρησιμοποιούνται επίσης συχνά σε κουζίνες ως γυαλιστερό προστατευτικό παφλασμού. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται για τέτοια προϊόντα εφαρμόζοντας ένα επιπλέον στιλπνό και άχρωμο στρώμα στο χρωματιστό στρώμα ακρυλικού γυαλιού. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στα χρώματα να φαίνονται ακόμη πιο λαμπρά.

γαλάζιο γαλάζιο του ουρανού σε συνδυασμό με το λευκό στο μικρό μπάνιο με καμπίνα ντους και παράθυρα

Για ένα στιβαρό και εύκολο στη φροντίδα απρόσκοπτο μπάνιο, ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός σας μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανθεκτικές στις γρατζουνιές και λείες επιφάνειες που είναι ανθεκτικές σε χημικές ουσίες καθαρίζονται εύκολα. Επιπλέον, μπορούν να αντέξουν υψηλή υγρασία και σταθερές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στο μπάνιο. Εκτός από όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, η επένδυση τοίχων ή οι πίσω τοίχοι ντους αυτού του τύπου αντιπροσωπεύουν μια εναλλακτική λύση που εξοικονομεί χρόνο στα πλακάκια.

Μπάνιο χωρίς κεραμίδια με καμπίνα ντους μοντέρνο σχεδιασμό με ταπετσαρία και τσιμεντένιο πάτωμα σε γήινα χρώματα και συνδυασμό με ξύλο

Οι μόνοι σας και οι ειδικοί μπορούν είτε να κολλήσουν αυτές τις επενδύσεις απευθείας στα παλιά πλακάκια είτε να τις εισάγουν σε ένα σύστημα προφίλ. Επομένως, δεν είναι απολύτως απαραίτητο να αφαιρέσετε πρώτα τα παλιά πλακάκια. Αυτό μπορεί να είναι ένα έργο που συνεπάγεται πάντα πολύ θόρυβο και βρωμιά. Ένα απρόσκοπτο μπάνιο είναι γενικά πολύ εύκολο να διαχειριστεί, καθώς μπορεί να κοπεί ή να τρυπηθεί απευθείας στο χώρο του ξενοδοχείου. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ένα παλιό μπάνιο μπορεί να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο δωμάτιο ευεξίας στο σπίτι σας.

Μπάνιο Tadelakt

πορσελάνη για ένα απρόσκοπτο μπάνιο με πολυτελή σχεδιαστικά στοιχεία και καλόγουστο σχεδιασμό

Το μαροκινό tadelakt στο μπάνιο είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για το απρόσκοπτο μπάνιο σας. Αυτός ο παλαιός σοβάς ασβέστη είναι η καλύτερη επιλογή για μπάνια αν ψάχνετε για ένα μοναδικό, κομψό και πολυτελές φινίρισμα. Ανάλογα με την ποιότητα του Tadelakt και την εφαρμογή του, το υλικό προσφέρει επίσης πολύ ανθεκτικές επιφάνειες και συνήθως αυτοκαθαρίζεται πλήρως. Οποιοσδήποτε τύπος επιφάνειας πλακιδίων στο μπάνιο μπορεί να είναι πολύ μοντέρνος αυτές τις μέρες. Σε λίγα χρόνια, όμως, αυτές οι επιφάνειες δεν θα είναι πλέον τόσο επίκαιρες.

μινιμαλιστικός σχεδιασμός με καλοριφέρ και βρύση από μεταλλικό κεραμικό νεροχύτη και πέτρινο σπάτουλα ασβέστη

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να χρησιμοποιούμε νέες δυνατότητες κάθε χρόνο και να αφήνουμε πίσω τις παλιές τάσεις των τελευταίων ετών. Το Tadelakt, από την άλλη πλευρά, είναι απολύτως διαχρονικό και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε 20 χρόνια. Κανείς δεν θα έλεγε αν το απρόσκοπτο μπάνιο σας κατασκευάστηκε με αυτό στη δεκαετία του ’80, του ’90 ή του 2000. Θα μοιάζει πάντα με κάτι μοναδικό και συναρπαστικό.

συνδυασμοί χρωμάτων από καφέ τοίχους και γκρι τοίχους με καμπίνα ντους στο σαλόνι

Αν και το Tadelakt μπορεί να φαίνεται λίγο ακριβό με την πρώτη ματιά, δεν υπολογίζει πραγματικά το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για πλακάκια μεσαίας κατηγορίας και το κόστος τοποθέτησης. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι με τις περισσότερες προσφορές είναι ακόμη πιο κερδοφόρο να το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε ένα απρόσκοπτο μπάνιο. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς θα μπορούσε να είναι το μπάνιο σας με το υλικό. Όλες οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι πραγματικά έργα που έχουν δημιουργηθεί από πελάτες και κάνουν τη βέλτιστη χρήση του διαθέσιμου χώρου.

Πολλαπλές επιλογές για ένα απρόσκοπτο μπάνιο

μοντέρνο-μπάνιο-σχέδιο-με-ξύλινα-πηχάκια-και-σκούρα-πέτρα-στο-ντους-καμπίνα-και-πάτωμα-

Η χρήση πάνελ, πέτρινου γύψου ή γυαλισμένης επίστρωσης σχεδιαστών στα μπάνια μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Έχετε λοιπόν μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων επιλογών όσον αφορά τους τύπους πάνελ ή τελειώματα για μπάνιο χωρίς κεραμίδια ή απρόσκοπτη μπανιέρα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές που ταιριάζουν σε μια σειρά από προϋπολογισμούς και εσωτερικούς σχεδιασμούς. Πράγματι, το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης πάνελ μπορεί να είναι αρκετά συγκρίσιμο με την τοποθέτηση πλακιδίων στο μεσαίο εύρος τιμών.

γκρι αποχρώσεις γύψο τοίχου στο μπάνιο με δύο νιπτήρες καθρέφτες ενσωματωμένο φωτισμό δαπέδου

Ωστόσο, επειδή τα πάνελ είναι απρόσκοπτα δεν σημαίνει ότι θα είναι απαλλαγμένα από μούχλα. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να ελέγξετε τις προδιαγραφές πρώτα τη στιγμή της επιλογής σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε ένα προϊόν που πληροί τις ανάγκες σχεδιασμού και καθαρισμού σας. Ορισμένα προϊόντα που αγοράζετε μπορεί να είναι κατάλληλα για υγρές συνθήκες, αλλά απαιτούν επαρκή αερισμό και ηλιακό φως για να αποτρέψουν την ανάπτυξη μούχλας. Όταν κάνετε κλικ στην εικόνα, ο σχεδιαστής θα μοιραστεί το ακριβές προϊόν που χρησιμοποίησαν στους τοίχους.

Επιλογές υλικού και χρώματος

Ξύλινο δάπεδο με πηχάκια και τοίχους tadelakt για ένα απρόσκοπτο μπάνιο με μοντέρνο σχεδιασμό

Οι απρόσκοπτοι τοίχοι ντους και τα πέτρινα πατώματα προσφέρουν διαφορετικά χρώματα και σχέδια για κάθε γούστο, διακόσμηση και προϋπολογισμό. Σχεδόν όλες οι παραλλαγές είναι ανθεκτικές, εύχρηστες και επίσης κομψές, μοντέρνες και πολυτελείς. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται υλικά όπως μάρμαρο, γρανίτης, σαπουνόπετρας, χαλαζίας, πορσελάνη και άλλα παρόμοια πετρώματα.

Τοίχοι μπάνιου χωρίς πλακάκια από ορυκτό μαρμάρινο ασβέστη γύψο

ευρύχωρο απρόσκοπτο μπάνιο με πάνελ τοίχου από μαρμάρινο ασβέστη ασβεστοκονιάματος σε αποχρώσεις

Τα τεχνικά μαρμάρινα δάπεδα είναι κατασκευασμένα από φυσικά αδρανή και πληρωτικά σε συνδυασμό με ένα ειδικό θερμικά σκληρυμένο συνδετικό ρητίνης. Το υλικό είναι κατάλληλο για ένα απρόσκοπτο μπάνιο και προσφέρει μια οικολογική λύση που είναι επίσης ελκυστική και προσιτή. Οι τοίχοι και τα δάπεδα με τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό τους χαρίζουν στο σπίτι σας διαρκή ομορφιά και αξία, ενώ ο απρόσκοπτος σχεδιασμός του καθιστά εύκολο τον καθαρισμό.

Απρόσκοπτο μπάνιο με Beton Cire

πολυτελές μπάνιο χωρίς αρμούς με κόγχες μπάνιου στο πίσω μέρος με μοντέρνα ντους δίπλα στην κουζίνα

Αυτό το υλικό δημιουργείται χρησιμοποιώντας ένα τσιμέντο με πρόστιμο γύψο με εμφανή εμφάνιση από σκυρόδεμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα από αυτό στους τοίχους του μπάνιου σας και επίσης να το σφραγίσετε κατάλληλα για να το κάνετε ανθεκτικό στο νερό. Ωστόσο, αυτός ο τύπος επένδυσης τοίχων πρέπει να γίνει από έναν επαγγελματία για να αποφευχθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Το Beton Cire μπορεί επίσης να χρωματιστεί με διαφορετικές χρωστικές.

γκρι-τοίχος-επένδυση-από-σκυρόδεμα-για-μινιμαλιστικό-σχεδιασμένο-μπάνιο-με-τουαλέτα

Ζήστε μια εντελώς νέα αίσθηση ευεξίας χωρίς αρμούς με ασταρωμένες επιφάνειες. Επικαλύψτε τα με αδιάβροχα, ανοιχτού πόρου, εύκολα περιποιημένα, ομοιόμορφα ή ζωντανά υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν γενναιόδωρες διαστάσεις στο δωμάτιο. Κάθε μία από αυτές τις επικαλύψεις είναι μοναδική και δίνει στην επιλογή χρώματος και στην προσωπικότητά σας μια ολιστική αξία.