τουαλέτα

Ρύθμιση ενός μικρού μπάνιου – αυτές οι συμβουλές θα εξοικονομήσουν χώρο

Μπάνιο-σχέδιο-ιδέες-πλακάκια-μοτίβα-μικρό-μπάνιο-σχέδιο

Η μετατροπή ενός μεγάλου μπάνιου σε μια όαση ευεξίας δεν είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχει χώρος για μια μεγάλη μπανιέρα, καθώς και καμπίνα ντους και έναν μεγάλο καθρέφτη, ενώ υπάρχει ακόμα χώρος για διακοσμήσεις. Φαίνεται διαφορετικά σε ένα μικρό δωμάτιο: Σε αυτό ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος και κάθε έπιπλο φαίνεται να το κάνει ακόμη πιο στενό. Ο καλός σχεδιασμός του δωματίου είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικός εδώ. Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτείτε ακόμη και τον μικρότερο χώρο χωρίς να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται πολύ γεμάτο. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε και να σχεδιάσετε στενά μπάνια έχει ήδη περιγραφεί εδώ-αλλά ο καλά μελετημένος σχεδιασμός είναι επίσης απαραίτητος για μικρά, τετράγωνα δωμάτια. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό, από το σχεδιασμό του δαπέδου και των τοίχων έως την επίπλωση και την εγκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Δημιουργήστε ένα μικρό μπάνιο – μεγάλα πλακάκια και φωτεινά χρώματα

μικρό μπάνιο-σχέδιο-καμπίνα ντους-γυάλινες πόρτες-ξύλινο ντουλάπι-ματαιοδοξία

Τα ανοιχτά χρώματα είναι σημαντικά για να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Ζεστά χρώματα όπως γήινοι ή κόκκινοι τόνοι κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Ειδικά σε ένα ήδη μικρό δωμάτιο, αυτά τα χρώματα έχουν μια συντριπτική επίδραση στον θεατή. Οι λευκοί, οι γαλάζιοι και οι τιρκουάζ αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα στο σχέδιο. Εάν δεν θέλετε να κάνετε χωρίς ζεστά χρώματα, θα πρέπει να τα αντιπαραβάλετε με το λευκό για να επαναφέρετε το χώρο στο δωμάτιο. Τα κεραμίδια στο πάτωμα ή στους τοίχους πρέπει επίσης να είναι μεγάλα τετράγωνα. Λίγες, εμφανείς γραμμές συμβάλλουν στην οπτική μεγέθυνση, πολλές μικρές γραμμές στη μείωση. Τα μικρά πλακάκια είναι δυνατά μόνο ως διακόσμηση, για παράδειγμα ως περίγραμμα γύρω από τον τοίχο. Σε γενικές γραμμές, τα πολύχρωμα μοτίβα πρέπει να αποφεύγονται – αυτά μπορούν να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πολύ ανήσυχο. Ωστόσο, δεδομένου ότι ένα μπάνιο υποτίθεται ότι είναι ένας χώρος χαλάρωσης, αυτό δεν είναι επιθυμητό. Ωστόσο, οι τοίχοι μπορούν να πλακαριστούν όπως το πάτωμα. συνιστάται μια πιο ανοιχτή απόχρωση του χρώματος του δαπέδου ή μια έντονη αντίθεση μεταξύ μαύρου και λευκού.

Ρύθμιση ενός μικρού μπάνιου – εγκατάσταση καμπίνας ντους

μικρά μπάνια-οπτικά-μεγεθύνετε-κόλπα-ιδέες-επίπλωση

Μια μπανιέρα συχνά δεν χωράει σε ένα μικρό μπάνιο και γενικά καταλαμβάνει πολύ χώρο με πολύ λίγο χώρο στο δωμάτιο. Ένα ντους είναι πιο κατάλληλο, κατά προτίμηση στο επίπεδο του εδάφους και τοποθετημένο στη γωνία. Λόγω της έλλειψης δίσκου ντους, το δωμάτιο δεν φαίνεται διχασμένο, αλλά κλειστό από μόνο του. Ένα διαμέρισμα ντους από γυαλί στηρίζει το δικό του

Όσο για την ανοιχτή αίσθηση – η δημιουργία ενός μικρού μπάνιου μπορεί να είναι μια δύσκολη δουλειά. Ωστόσο, η τουαλέτα είναι συχνά πρόβλημα: Δεν μπορεί να κρυφτεί απλά πίσω από ένα διαμέρισμα, όπως γίνεται συνήθως σε ένα μεγάλο μπάνιο. Αντίθετα, μπορεί να φανεί άμεσα – δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει για αυτό. Αλλά είναι δυνατόν να το ενσωματώσετε στο μπάνιο έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει πολύ. Εν τω μεταξύ, ωστόσο, υπάρχουν και λύσεις δωματίων στις οποίες είτε το ντους είτε η τουαλέτα εξαφανίζονται πίσω από έναν τοίχο. Αυτό είναι χρήσιμο για άτομα που δεν θέλουν να δουν αυτήν την υγειονομική εγκατάσταση μόλις μπουν στο δωμάτιο. Με μερικές περικοπές είναι επίσης δυνατό να τοποθετήσετε ένα στενό ντουλάπι ως διαχωριστικό δωματίου στην τουαλέτα – αλλά αυτό εξαρτάται από την αντίστοιχη περικοπή του δωματίου, αυτό δεν φαίνεται καλό σε όλα τα μικρά μπάνια.

Μην βάζετε πολλά έπιπλα

Μικρό-μπάνιο-σχέδιο-ιδέες-κόλπα-χρώμα-πλακάκια

Για να δημιουργήσετε αποθηκευτικό χώρο, βάλτε πολλά ντουλάπια στο μικρό μπάνιο. Ωστόσο, αυτό οδηγεί σε οπτική μείωση του μεγέθους του δωματίου. Μερικά ντουλάπια είναι εντάξει – όπως το απλό, για παράδειγμα Ντουλάπι καθρέφτη μπάνιου Tamrus από αστείο. Οι μικρές σειρές επίπλων είναι επίσης μια καλή επιλογή. σαν ένα μικρό ντουλάπι κάτω από τον νιπτήρα ή το ήδη αναφερθέν στενό συρταριέρα για το χωρισμό του δωματίου. Επιπλέον, η διακόσμηση μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με έπιπλα: ένα βοηθητικό τραπέζι, για παράδειγμα, στο οποίο μπορούν να αποθηκευτούν τα σκεύη μακιγιάζ, ή ένα διακοσμητικό σκαμπό με πετσέτες. Αλλά τα ανοιχτά ράφια, με την προϋπόθεση ότι είναι τακτοποιημένα, είναι επίσης μια καλή επιλογή χώρου αποθήκευσης που δεν κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ακόμη μικρότερο.

Δημιουργήστε ένα μικρό μπάνιο – πλακάκια σε ουδέτερα χρώματα και μια γυάλινη καμπίνα ντους

Μπάνιο-σχέδιο-κλασικό στυλ-ιδέες-πλακάκια-στρώματα-μοτίβα

Μικρή καμπίνα ντους με γυάλινη πόρτα

Μικρό-μπάνιο-σχεδιασμός-εξοικονόμηση χώρου-άνετα-επίπλωση-συμβουλές-ιδέες