Κατοικώ

Εκσυγχρονίστε το σπίτι και μετατρέψτε το σε ένα έξυπνο σπίτι: έτσι δικτυώνεται το σπίτι σας!

σπίτι εκσυγχρονίστε την κουζίνα έξυπνο σπίτι

Μαγείρεμα, θέρμανση, εξαερισμός, παροχή του κατάλληλου φωτισμού – αν μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα έξυπνο σπίτι, μπορείτε να νιώσετε άνετα. Η δικτυωμένη τεχνολογία αναλαμβάνει (σχεδόν) τα πάντα – και δεν χρειάζεται καν να εκσυγχρονίσετε ολόκληρο το σπίτι!

Έξυπνο σπίτι για αρχάριους: Δεν χρειάζεται να είναι το πλήρες πακέτο

smartphone τεχνολογίας ψηφιακού ελέγχου κατασκευής

Ο αυτοματισμός έξυπνου σπιτιού ή σπιτιού ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το ότι η «έξυπνη» τεχνολογία κτιρίων πραγματοποιεί αυτόματα τις επιθυμητές ενέργειες την επιθυμητή στιγμή. Οι επιμέρους συσκευές επικοινωνούν επίσης μεταξύ τους και μπορούν να ελεγχθούν με ένα smartphone ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Οι αρχάριοι μπορούν να ξεκινήσουν με μεμονωμένα εξαρτήματα έξυπνου σπιτιού, δεν χρειάζεται να είναι η πλήρης γκάμα.

εκσυγχρονίστε το σπίτι έξυπνου σπιτιού αυτοματισμού σπιτιού

Ορισμένες λύσεις λειτουργούν απλά με χρονοδιακόπτες. Για παράδειγμα, μπορείτε να σηκώσετε τις περσίδες το πρωί και να τις κατεβάσετε ξανά το βράδυ. Αυτή είναι η απλή παραλλαγή. Εξοπλισμένα με έναν επιπλέον ηλιακό αισθητήρα, τα ρολά αντιδρούν επίσης σε εξωτερικές επιδράσεις όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Στη συνέχεια κλείνουν αυτόματα μόλις η ακτινοβολία φτάσει σε κάποια ένταση.

Αν πρέπει εκσυγχρονίστε το σπίτι σας σύντομα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ευκαιρία να δικτυώσετε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών μεταξύ τους. Τι θα λέγατε για παράδειγμα: Μόλις ανάψετε το φως στο υπνοδωμάτιο, η καφετιέρα στην κουζίνα ανάβει αυτόματα ενώ η θερμάστρα προθερμαίνει το μπάνιο. Για να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν ομαλά, είναι καλύτερο να προσλάβετε μια εξειδικευμένη εταιρεία για την εγκατάσταση πιο πολύπλοκων συστημάτων αυτοματισμού σπιτιού.

Αυτοματισμός σπιτιού για μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια

λύσεις έξυπνων σπιτιών εκσυγχρονίζουν διαμερίσματα

Ο έλεγχος της τεχνολογίας του κτιρίου μέσω του smartphone προσφέρει άνεση και περισσότερη ασφάλεια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε μια αντίστοιχη εφαρμογή. Είναι πραγματικά απενεργοποιημένη η καφετιέρα; Πρέπει ο φούρνος να προθερμανθεί για τη βραδινή πίτσα; Κατ ‘αρχήν, όλα αυτά μπορούν να διευκρινιστούν και να ξεκινήσουν από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Υπάρχουν επίσης πολυάριθμοι τρόποι για να προστατευτείτε από διαρρήκτες και κινδύνους όπως η πυρκαγιά με τεχνολογία έξυπνου σπιτιού. Οι σύγχρονοι συναγερμοί καπνού όχι μόνο ακούγονται δυνατά όταν υπάρχει πυρκαγιά, αλλά ταυτόχρονα ανεβάζουν τα παντζούρια σε ελεύθερες διαδρομές διαφυγής. Εάν γίνει απόπειρα διάρρηξης, ειδικοί αισθητήρες θραύσης γυαλιού ανάβουν τα φώτα σε όλο το σπίτι, ενεργοποιούν κλήση συναγερμού στην αστυνομία και σας ενημερώνουν στο smartphone σας. Όσον αφορά την ασφάλεια, είναι σκόπιμο να παίζετε με ασφάλεια και να προσλαμβάνετε ειδικούς για να δημιουργήσουν λύσεις έξυπνων σπιτιών.

εκσυγχρονίστε την προστασία από διαρρήξεις στην ασφάλεια του σπιτιού

Εικόνες CC0 Pixabay.com