Κατοικώ

Γραφείο στο σπίτι στον μικρότερο χώρο: η δομή και η τάξη είναι το παν και το τέλος

γραφείο στο σπίτι-γραφείο-λευκό-παραγγελία

Οι χώροι εργασίας και οι τρόποι εργασίας έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η ευελιξία, η ατομικότητα και ένα ευρύ φάσμα ταλέντων για την ολοκλήρωση διαφορετικών εργασιών ρέουν μαζί σε άμεση σύνδεση με τα ψηφιακά μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, θα προκύψουν αλλαγές τα επόμενα χρόνια, οι οποίες δείχνουν έντονη τάση προς ελεύθερη και άτυπη εργασία. Το γραφείο του σπιτιού έχει γίνει στο μεταξύ μια βασική φράση για πολλούς εργοδότες επίσης, προκειμένου να δώσει στους εργαζόμενους μεγαλύτερη ευελιξία. Αυτό δημιουργεί πολυλειτουργικούς χώρους εργασίας σε μικρά διαμερίσματα και στους μικρότερους χώρους, οι οποίοι απαιτούν ατομικές λύσεις διαβίωσης. Τα σωστά έπιπλα γραφείου και τα σκεύη γραφείου είναι μερικά μόνο από τα βασικά που μπορείτε να βρείτε στη μελέτη. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τον τεχνικό εξοπλισμό όπως φορητό υπολογιστή και smartphone. Ένα πράγμα είναι ήδη βέβαιο σήμερα: Η τάση προς την ελεύθερη και ανεξάρτητη από την τοποθεσία ψηφιακή εργασία θα ανατρέψει τον κόσμο της εργασίας στο μέλλον.

Digitalηφιακή ανατροπή & επαγγελματική επανάσταση

επαγγελματική-επανάσταση-εργασία-στο σπίτι

Χάρη στην ψηφιακή δικτύωση και τα εργασιακά περιβάλλοντα που βασίζονται στον ιστό, μπορείτε να εργαστείτε οπουδήποτε σήμερα. Το όραμα είναι ο συνδυασμός εργασίας και οικογένειας και, ταυτόχρονα, η συνέχιση των υποχρεώσεων του σπιτιού και των δραστηριοτήτων αναψυχής. Maybeσως η καριέρα θα έπρεπε να είναι ακόμα διασκεδασμένη, ίσως λίγο πολύ ειδυλλιακή. Γιατί ακόμη και ένα γραφείο στο σπίτι απαιτεί δομή και τάξη για να γίνει πραγματικά να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά του.

Τα μειονεκτήματα που φέρνει το κεντρικό γραφείο ως σημείο επαφής αποσκοπούν κυρίως στη μεγάλη διαφοροποίηση των εργασιών και στην αύξηση της αναποτελεσματικότητας. Γιατί περισπασμοί, κουβέντες, καφετιέρα και μια πολύ ιδιαίτερη δυναμική ομάδα καραδοκούν σε κάθε γωνιά.

home-office-trend-freelancer-laptop-digital-spiral

Το γραφείο του σπιτιού, το οποίο επικεντρώνεται στο ουσιαστικό περιεχόμενο της εργασίας και των καθηκόντων, είναι αποφασιστικά αντίθετο με αυτό. Δίνει στους υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους την ευκαιρία να οργανώσουν την καθημερινότητά τους με πιο στοχευμένο και ανεξάρτητο τρόπο. Η εργασία βασισμένη σε εργασίες και στόχος αυξάνει το κίνητρο να αφοσιωθείτε πλήρως σε μια εργασία.

Πιο ανοιχτή εργασία μέσω δομημένων εγκαταστάσεων γραφείου στο σπίτι

οικιακο γραφειο-κουζινα-σαλονι-γυαλινο χωρισμα-βιομηχανικο στυλ

Η βιομηχανία επίπλων έχει επίσης ανακαλύψει την τάση προς τα γραφεία στο σπίτι και παρέχει συνεχώς νέες ιδέες και έμπνευση για το πώς ακόμη και τα μικρότερα διαμερίσματα μπορούν να γίνουν εργασιακό περιβάλλον. Δεν πρέπει ποτέ να αναζητείται μια ομαλή μετάβαση μεταξύ γραφείου και κουζίνας ή ιδιωτικής ατμόσφαιρας διαβίωσης – ο οπτικός διαχωρισμός διατηρεί μια ορισμένη απόσταση από την εργασία και αφήνει χώρο για ελεύθερο χώρο.

Ένας σαφής, αν και αρμονικός, χωρισμός είναι ο σπιτικός στόχος. Τι ταιριάζει καλύτερα από τον εαυτό σου Γυάλινα χωρίσματα να αποφασίσει? Δημιουργούν έναν οπτικό και ακουστικό διαχωρισμό των δωματίων χωρίς να περιορίζονται σαν ένας αδιαφανής τοίχος. Με αυτόν τον τρόπο, τα μεγάλα σαλόνια γίνονται γραφεία του σπιτιού και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ταυτόχρονα, επιτρέποντας τη θέα ολόκληρου του διαμερίσματος.

Πώς το γραφείο στο σπίτι γίνεται ένας αρμονικός χώρος εργασίας

σπίτι-γραφείο-επίπλωση-παραγγελία-ράφια-συρταριέρες-γραφείο

Όσοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους γραφείο με εξειδίκευση και αγάπη έχουν πολύ περισσότερο κίνητρο να εργαστούν. Δεν πρέπει να κρύβεστε πίσω από σωρούς βιβλίων στην αποθήκη του διαμερίσματός σας, αλλά να ζωντανεύετε τη δουλειά σας ως κάτι θετικό.

Σχεδόν όλα συμβαίνουν σε αυτό το δωμάτιο, από την έρευνα, τον συγκεντρωμένο σχεδιασμό, την εκτέλεση – σε συνδυασμό με λίγη ηρεμία. Έξυπνα συστήματα οργάνωσης, κουτιά αποθήκευσης, κουτιά και συρτάρια αποτελούν μια λογική προσθήκη που παρέχει γρήγορα δομή χωρίς να είναι συντριπτική. Αξίζει να φτάσετε στην άνετη τσάντα με κόλπα, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μετατρέψετε το γραφείο στο σπίτι σε έναν ανοιχτό και εμπνευσμένο χώρο που σας παρακινεί να ολοκληρώσετε εργασίες, να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και να ξεπεράσετε ακόμη και δύσκολα εμπόδια κάθε πρωί.

γραφείο σπιτιού-έπιπλα-κομμό-παραγγελία

Εικόνες σύμφωνα με το Creative Commons CC0