Κατοικώ

Η διαβίωση σε ένα κομψό γκαράζ είναι διαφορετική – μετατροπή γκαράζ στην Αυστραλία

Ζώντας διαφορετικά-γκαράζ-μετατροπή-τζάμια-πόρτες βεράντας

Μπορείτε να ζήσετε διαφορετικά και αυτό είναι σε ένα γκαράζ. Τα γκαράζ είναι κυρίως στενά ανάμεσα σε βεράντες και σπίτια, οπότε είναι σκοτεινά και μοιάζουν καταθλιπτικά. Πριν από την ανακαίνιση, αυτό δεν ήταν τόσο διαφορετικό στην Αυστραλία. Αλλά έχει μετατραπεί έξυπνα σε έναν ευχάριστο, μοντέρνο χώρο διαβίωσης από τους αρχιτέκτονες Sam Crawford. Ανακατασκευασμένο και εκσυγχρονισμένο, το δωμάτιο εντυπωσιάζει με πολύ φως και μοντέρνο industrial σικ. Είναι κομμένο μακρύ και σχετικά στενό. Ο διαθέσιμος χώρος διαβίωσης είναι βελτιστοποιημένος και μπορείτε να διαφοροποιήσετε τους χώρους διαβίωσης, τραπεζαρίας και κουζίνας. Ωστόσο, πέφτουν πολύ απαλά μεταξύ τους λόγω της επιλογής του υλικού.

Ζώντας διαφορετικά στο γκαράζ

Ζώντας διαφορετικά -γεράγκα-μετατροπή-σοφίτα-χαρακτήρας-κλίνκερ

Εκεί που υπήρχαν γκαραζόπορτες, τώρα χρησιμοποιούνται πόρτες βεράντας από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Αυτά αποτελούνται από έως και 98% γυαλί και ανοίγουν το δωμάτιο προς τα έξω. Διαμορφώνεται ένα είδος βεράντας ή βεράντας. Ένα δέντρο φυτεμένο στη μέση και άλλα φυτά στη μία πλευρά προσφέρουν μια φρέσκια αίσθηση. Μπορείτε επίσης να περιμένετε έναν εσωτερικό κήπο. Είναι δυνατή η καλλιέργεια φυτών επειδή ο χώρος μεταξύ του γκαράζ και του παρακείμενου σπιτιού είναι σκεπασμένος με γυαλί. Έτσι, τα φυτά, αλλά και το γκαράζ, δέχονται αρκετό φως ημέρας.

Ζήστε διαφορετικά – μετατροπή γκαράζ

Διαβίωση διαφορετικά -γαράζ-μετατροπή-πατάρι-σαλόνι-καναπές-γκρι

Οι εξωτερικοί τοίχοι στον λεγόμενο εσωτερικό κήπο, αλλά και ένας τοίχος σε όλο το σαλόνι, είναι επενδυμένοι με ανακυκλωμένο τούβλο κλίνκερ. Οι τοίχοι κλίνκερ σε συνδυασμό με το τσιμεντένιο πάτωμα και ο μαύρος χάλυβας μεταφέρουν τη βιομηχανική και τη σοφίτα. Το ανώτατο όριο είναι ψηλό και η επίπλωση είναι γωνιακή, στιβαρή και εξαιρετικά λειτουργική. Επαγγελματικές φωτογραφίες και ανοιχτά ράφια με προσωπικά αντικείμενα κάνουν τη μονάδα να μοιάζει ατομική και της δίνει μια ζεστή εμφάνιση.

Ένα γκαράζ έχει μετατραπεί σε έναν άνετο χώρο διαβίωσης

Διαβίωση διαφορετικά -γαράζ-μετατροπή-μοντέρνο-δωμάτιο-πόρτες βεράντας

Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές έχουν επιλέξει κυρίως φυσικά υλικά ως παλέτα υλικών για τον νεοσύστατο χώρο διαβίωσης – χάλυβα, ανακυκλωμένα τούβλα, σκυρόδεμα και ξύλο. Οι επιμέρους περιοχές συγχωνεύονται μεταξύ τους και δημιουργούν μια ελκυστική, αρμονική συνολική εικόνα. Η επένδυση δαπέδου σε όλο το δωμάτιο είναι ομοιόμορφη και κατασκευασμένη από σκυρόδεμα. Το υλικό έχει γίνει ένα στοιχείο σχεδιασμού που είναι κατανοητό στην περιοχή της κουζίνας.

διαφορετικό-σαλόνι-γκαράζ-μετατροπή-κουζίνα-μοντέρνο-κλίνκερ

Δίπλα στο σαλόνι βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα. Εδώ τα μέτωπα είναι κατασκευασμένα από ξύλο και ο πάγκος εργασίας από σκυρόδεμα. Η εξαιρετική επιλογή υλικού για τον πάγκο της κουζίνας χρησιμοποιεί σκυρόδεμα ως στοιχείο σχεδιασμού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τραχύ, αλλά απόλυτα λείο, εμποτισμένο και επομένως σίγουρα εύκολο στη φροντίδα.

ζώντας διαφορετικά-γκαράζ-μετατροπή-τραπεζαρία-καρέκλες-κλίνκερ

Η ακανόνιστη και επομένως πολύ γοητευτική δομή που δημιουργούν τα ανακυκλωμένα τούβλα κλίνκερ ζωντανεύει το χώρο. Ο σχεδιασμός του τοίχου δεν φαίνεται ξεπερασμένος. Αντίθετα, οι επαγγελματικές φωτογραφίες συμπληρώνουν τον ατομικό σχεδιασμό. Είναι κρεμασμένα στον τοίχο σε απλά, στενά πλαίσια και δημιουργούν μια αναφορά στο εξάρτημα του πλέγματος και τις μαύρες λωρίδες από ανοξείδωτο ατσάλι.

διαφορετικό-ζωντανό-γκαράζ-μετατροπή-ενσωματωμένο-κουζίνα-ξύλο-σκυρόδεμα-κλίνκερ

Οι πτυσσόμενες πόρτες στον λεγόμενο κήπο αφήνουν άπλετο φως. Δεδομένου ότι το γκαράζ είναι προσαρτημένο στο σπίτι και συνδέεται με αυτό με εσωτερική σκάλα, οι κάτοικοι έχουν άμεση πρόσβαση στο υπόλοιπο κτίριο χωρίς να χρειάζεται να το εγκαταλείψουν. Αν θέλετε περισσότερη ηρεμία και ησυχία, δεν έχετε παρά να κλείσετε την πόρτα στο παλιό κτίριο.

διαφορετικό-σαλόνι-γκαράζ-μετατροπή-κουζίνα-σκυρόδεμα-ξύλο

Η μετατροπή παρακείμενου γκαράζ είναι μια πολύ καλή λύση για την επέκταση του χώρου διαβίωσης του σπιτιού και τη δημιουργία μιας οικιστικής μονάδας. Αυτό είναι απομονωμένο από το υπόλοιπο σπίτι και έτσι προσφέρει την ευκαιρία να αποσυρθεί. Μια τέτοια αρχιτεκτονική εφαρμογή δεν επιτρέπεται πάντα.

* ένα έργο από Σαμ Κρόφορντ Αρχιτέκτονες