Κατοικώ

Η επόμενη αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας είναι σίγουρο ότι θα έρθει – έτσι οι καταναλωτές είναι προετοιμασμένοι

Αύξηση τιμής ηλεκτρικής ενέργειας-αλλαγή-πάροχος-σύγκριση-πράσινο-τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

Η σπείρα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος συνεχίζει να αλλάζει. Η ενέργεια γίνεται επίσης όλο και πιο ακριβή στον ιδιωτικό τομέα. Οι επόμενες αυξήσεις τιμών έχουν ήδη ανακοινωθεί για το 2017, γίνεται λόγος για αυξήσεις από μερικές φορές πάνω από το 40 τοις εκατό. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας είναι νομικά υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους πελάτες τους για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε πρώιμο στάδιο. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η τιμή αυξάνεται. Μόλις φτάσει ένα τέτοιο γράμμα στον καταναλωτή, έχει δύο επιλογές: να αποδεχτεί την υψηλότερη τιμή ή να αναζητήσει άλλον πάροχο.

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, σκεφτείτε να αλλάξετε πάροχο

Αύξηση τιμής ηλεκτρικής ενέργειας - ανακοίνωση - κτίριο μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας

Αφού ελήφθη η επιστολή με την ανακοίνωση της αύξησης της τιμής, ήρθε η ώρα να δράσουμε. Η προθεσμία για τερματισμό λόγω αλλαγής τιμής είναι συνήθως δύο εβδομάδες. Φυσικά, είναι σημαντικό να μάθετε εάν υπάρχουν πραγματικά φθηνότεροι πάροχοι προτού ακυρώσετε. Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να συγκριθούν γρήγορα και εύκολα στις πύλες σύγκρισης στο Διαδίκτυο. Οι τρέχουσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή δεν είναι τόσο δύσκολο να το ανακαλύψεις. Πολλές χρήσιμες υποδείξεις, Τι να κάνετε σε περίπτωση αύξησης της τιμής δίνεται από την ομοσπονδιακή ένωση οργανώσεων καταναλωτών στον ιστότοπό της. Για να είστε ασφαλείς, ο τερματισμός πρέπει να γίνεται γραπτώς, κατά προτίμηση με τη μορφή επιστολής. Για να αποδειχθεί η έγκαιρη αποστολή του τερματισμού σε περίπτωση διαφωνίας, πρέπει να αποσταλεί συστημένη επιστολή. Σε περίπτωση τερματισμού, είναι πολύ σημαντικό να ζητήσετε επιβεβαίωση τερματισμού από τον πάροχο. Άρα δεν υπάρχουν επιπλοκές στο τέλος.

Μείνετε με τον πάροχο ως δεύτερη επιλογή

Αύξηση τιμής ηλεκτρικής ενέργειας - μείωση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας - εξοικονόμηση χρημάτων

Μερικές φορές ο πάροχος εξακολουθεί να είναι ένας από τους φθηνότερους, ακόμη και με ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Η αλλαγή παρόχου δεν αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να μειώσετε λίγο τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν παρατηρήσετε τη συμπεριφορά σας και εντοπίσετε τα τσιμπήματα ισχύος, θα βρείτε πολλές δυνατότητες με αυτόν τον τρόπο για να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια και άρα χρήματα. Πώς και πού μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια, Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει συγκεντρώσει πληροφορίες στο διαδίκτυο για το σκοπό αυτό. Η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ο καταναλωτής λαμβάνει την επιθυμητή παραγωγή με λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, για παράδειγμα μέσω της χρήσης λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, είτε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Or παραιτείται εντελώς από την επιθυμητή απόδοση, για παράδειγμα ο κλιματισμός δεν χρειάζεται πάντα να λειτουργεί αμέσως το καλοκαίρι. Ο εντοπισμός φουσκωτών δύναμης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Με τη βοήθεια μιας μικρής συσκευής που ο καταναλωτής απλώς αλλάζει μεταξύ της συσκευής και της πρίζας, αυτό είναι σχετικά εύκολο. Εάν στο εγγύς μέλλον αναμένεται μια νέα απόκτηση, ο πελάτης θα πρέπει σίγουρα να εκτιμήσει μια πιο ενεργειακά αποδοτική συσκευή. Υπάρχουν επίσης χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτήν τη σελίδα σε παλαιότερο άρθρο.

Συγκεκριμένες συμβουλές – έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να αυξήσετε την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας

εξοικονόμηση ενέργειας-οικιακό-πλυντήριο πιάτων-γκουζέρες ενέργειας

Εάν δώσετε προσοχή σε μερικά βασικά πράγματα στο σπίτι και έχετε επίγνωση των πραγματικών τζαμιών, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Τα μεγαλύτερα τσιμπήματα ενέργειας κρύβονται όπου μια ηλεκτρική συσκευή παράγει θερμότητα ή κρύο, για παράδειγμα ψυγεία και καταψύκτες. Για να λειτουργούν βέλτιστα οι συσκευές, είναι σημαντικό να μην βρίσκονται δίπλα σε πηγή θερμότητας. Εάν αυτό είναι αναπόφευκτο, μπορεί να βοηθήσει πρόσθετη μόνωση. Η καθορισμένη θερμοκρασία είναι επίσης σημαντική. Όσο περισσότερο πρέπει να κρυώσει η συσκευή, τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση ενέργειας, φυσικά. Ακόμη και Το στεγνωτήριο ρούχων είναι γενικά ένα από τα τσιμπιδάκια ισχύος. Οι συσκευές της νέας γενιάς, ωστόσο, είναι πολύ κάτω από τις συνηθισμένες τιμές με την κατανάλωση ισχύος τους. Ενώ ένα παλαιότερο στεγνωτήριο κατανάλωνε έως και 4 kWh ηλεκτρική ενέργεια ανά κύκλο στεγνώματος, σήμερα είναι μόνο 1 kWh – σημαντική διαφορά.

ρεύμα-guzzler-νοικοκυριό-wifi-router-gera% cc% 88te-συνεχής κατανάλωση

Μια άλλη πηγή υψηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι συσκευές που βρίσκονται σε συνεχή χρήση, όπως δρομολογητές, τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά ψυχαγωγίας. Δεν είναι ασυνήθιστο αυτές οι συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Η απόδοση των συσκευών είναι συνήθως πολύ χαμηλή σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται με συνεχή χρήση. Εάν θέλετε να αγοράσετε τέτοιες συσκευές, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατανάλωση ενέργειας. Η προσεκτική επιλογή σας βοηθά να εξοικονομήσετε πολλές κιλοβατώρες το χρόνο.

συμπέρασμα

Η επόμενη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος είναι σίγουρο ότι θα έρθει. Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να τρομάξει κανέναν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απαντήσετε. Και – ακόμη και χωρίς αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι καλό να εξοικονομείτε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό εξοικονομεί χρήματα και το περιβάλλον.

Εικόνα 1: luise / pixelio.de

Εικόνα 2: pixabay @ Geralt (CCO Public Domain)

Εικόνα 3: pixabay @ ChristianOehlenberg (CCO Public Domain)

Εικόνα 4: shutterstock 97701776

Εικόνα 5: shutterstock_226918765