Παράθυρα & Πόρτες

Προφίλ παραθύρων – αιτίες συμπύκνωσης και μούχλας

προφίλ παραθύρων συμβουλές φροντίδας μούχλας συμπύκνωσης

Η συμπύκνωση συμβαίνει όταν ο υγρός αέρας έρχεται σε επαφή με τους κρύους υαλοπίνακες του παραθύρου. Υπάρχουν αρκετές πιθανές αιτίες για το σχηματισμό συμπύκνωσης στα παράθυρα και το επακόλουθο καλούπι. Από τη μία πλευρά, μπορεί να είναι ότι το Παράθυρο προφίλ δεν είναι σωστά τοποθετημένα και μονωμένα. Από την άλλη πλευρά, ένα περβάζι παραθύρου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υγρασία, καθώς και κακή ποιότητα των προφίλ ή του γυαλιού. Η υγρασία στον αέρα είναι ένα μέρος του εσωτερικού που δημιουργείται από το μαγείρεμα, το στέγνωμα των ρούχων, τα φυτά ή το ενυδρείο, ακόμη και η αναπνοή των κατοίκων. Και δεδομένου ότι οι υαλοπίνακες των παραθύρων και τα προφίλ των παραθύρων είναι το πιο κρύο μέρος ενός σπιτιού, αυτές είναι επίσης οι περιοχές που είναι πιο επιρρεπείς σε συμπύκνωση.

Προφίλ παραθύρων – Πώς συμβαίνει η συμπύκνωση και η μούχλα

προφίλ παραθύρων συμπύκνωση νερού μέσα σε υγρασία κουρτίνας

Προκειμένου να αποφευχθεί η συμπύκνωση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προφίλ παραθύρων που έχουν τη χαμηλότερη δυνατή θερμική μετάδοση. Δεν έχει σημασία αν το προφίλ είναι κατασκευασμένο από PVC ή αλουμίνιο. Με το PVC, ωστόσο, η τιμή επηρεάζεται, μεταξύ άλλων, από τον αριθμό των θαλάμων – όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Στην περίπτωση του προφίλ αλουμινίου, αυτό με τη σειρά του καθορίζεται από θερμικούς μονωτές. Η εκπομπή των υαλοπινάκων πρέπει επίσης να είναι χαμηλή και η εγκατάσταση των παραθύρων πρέπει να είναι τέλεια. Είναι σημαντικό η θερμομόνωση των προφίλ να είναι έξω.

Προφίλ παραθύρων – που ποικίλλουν σε υγρό κλίμα?

προφίλ παραθύρου schüco σύστημα εξαερισμού εξαερισμός λευκό pvc

Σε ένα υγρό κλίμα, όχι μόνο τα προφίλ των παραθύρων παίζουν σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να έχει τη μικρότερη δυνατή θερμική διαπερατότητα. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο αποτελεσματικός αερισμός έτσι ώστε η υγρασία να μεταφέρεται έξω από τα δωμάτια. Σε αυτή την περίπτωση, τα θερμαντικά σώματα που είναι εγκατεστημένα ακριβώς κάτω από τα παράθυρα είναι επίσης πλεονεκτικά. Αυτά θερμαίνουν τις απειλούμενες περιοχές και έτσι αποτρέπουν το σχηματισμό συμπύκνωσης.

Αποφύγετε και αφαιρέστε τα προφίλ παραθύρων με μούχλα και συμπύκνωση

προφίλ παραθύρων εγκατάσταση schüco εξαερισμός συμπίεσης

Και εδώ, ο εξαερισμός είναι ο παντός και τέλος. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η υγρασία μπορεί συχνά να εμφανίζεται ακόμη και μετά την αντικατάσταση του παραθύρου, πράγμα που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα προφίλ των παραθύρων είναι κακής ποιότητας. Κυρίως αυτό είναι ακόμη και ένα σημάδι ότι η συναρμολόγηση και η ποιότητα των νέων παραθύρων είναι πολύ καλή. Αυτά έχουν καλύτερη σφράγιση και αποφεύγουν τα ρεύματα, τα οποία με τη σειρά τους ήταν παρόντα με τα παλιά παράθυρα και τα οποία μετέφεραν υγρασία έξω μαζί με τον ζεστό αέρα. Μπορείτε να αποφύγετε την “πρόσφατα” δημιουργημένη υγρασία μονώνοντας τους τοίχους του σπιτιού από έξω εκτός από τα νέα παράθυρα και, όπως ήδη αναφέρθηκε, εξασφαλίζοντας καλό εξαερισμό. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό χειροκίνητα ανοίγοντας τα παράθυρα τακτικά ή χρησιμοποιώντας ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού που έχετε εγκαταστήσει. Υπάρχουν επίσης σύγχρονα παράθυρα στα οποία τέτοια συστήματα είναι ενσωματωμένα στο προφίλ.

Εκτός από τα προφίλ παραθύρων, εξωτερική μόνωση

μόνωση παραθύρων εξωτερικό σπίτι κτίριο μούχλας συμπύκνωσης

Ωστόσο, η μούχλα μπορεί επίσης να αναπτυχθεί εάν η σύνδεση μεταξύ των προφίλ και του τοίχου είναι κακή. Εάν υπάρχουν μικρές τρύπες ή μη γεμισμένες αρθρώσεις, ο κρύος αέρας μπορεί να διεισδύσει στα δωμάτια, γεγονός που οδηγεί ξανά σε υγρασία και αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας. Το πρόβλημα με τη μούχλα δεν είναι μόνο ότι φαίνεται αντιαισθητικό, αλλά κυρίως ότι είναι επιβλαβές για την υγεία και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε άσθμα. Ελέγξτε λοιπόν τα προφίλ παραθύρων για τέτοια προβλήματα και διορθώστε τα εάν είναι απαραίτητο.

Τα προφίλ παραθύρων με υγρασία είναι ένα δυσάρεστο πράγμα

σχηματισμός υγρασίας παράθυρο μούχλα pvc άκρες

Εάν οι παραπάνω συμβουλές δεν δείχνουν καμία αλλαγή, υπάρχει μόνο η πιο δυσάρεστη επιλογή και αυτή είναι η αντικατάσταση των παραθύρων με νέα, υψηλότερης ποιότητας.

Η υγρασία στο προφίλ του παραθύρου οδηγεί σε μούχλα

μούχλα προφίλ παραθύρου PVC λευκή υγρασία