Χαλιά & χαλάκια

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί από μπάλα από τσόχα – συμβουλές για το felting και οδηγίες

Αισθητήρι χαλί μπάλα στρογγυλό -το-μόνος-μπλε-άσπρο-σαλόνι

Τα φυσικά υλικά και τα προϊόντα φυσικής προέλευσης είναι πάντα επωφελή για τους χώρους διαβίωσης και για τη βιώσιμη ζωή μας. Αυτά είναι υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά και κυρίως με καλά σχεδιασμένο σχεδιασμό. Τα φυσικά υλικά αναβαθμίζουν το εσωτερικό και βελτιώνουν το κλίμα του εσωτερικού χώρου. Ένα χαλί από μαλλί, για παράδειγμα, είναι αντιστατικό, αλλά έχει και άλλες πολύτιμες ιδιότητες. Σε σχήμα ενός Αισθητή μπάλα χαλί γύρο σχεδιασμένο παίρνει ένα εντελώς νέο νόημα.

Το χαλί από τσόχα τραβάει τα βλέμματα και είναι ένα φυσικό προϊόν

Αισθητήρι χαλί μπάλα-κάνε-μόνος-φτιάξε-σαλόνι-στρώμα-μεγάλο

Από τη φύση του, το παρθένο μαλλί προβάτου έχει αρκετές ιδιότητες και πλεονεκτήματα. Το φυσικό υλικό είναι ελαστικό και συστέλλεται ξανά μετά την έκθεση. Είναι μονωτικό, ηχοαπορροφητικό, αντιστατικό και ως εκ τούτου αδιάβροχο σε αντίθεση με τα συνθετικά υφάσματα. Επιπλέον, το μαλλί απορροφά την υγρασία και την απελευθερώνει ξανά.

Τσόχινο χαλί, στρογγυλό, χειροποίητο από τσόχινες μπάλες

Αισθητή χαλί μπάλας στρογγυλή -το-μόνος-πολύχρωμο-ροζ-μπλε

Ένα χαλί από πραγματικό μαλλί προβάτου απορροφά την υγρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια το απελευθερώνει με φυσικό τρόπο, έτσι ώστε ο αέρας στο δωμάτιο να παραμένει ευχάριστος για τους ανθρώπους. Αυτό κάνει το υλικό να αναπνέει και να εξουδετερώνει ορισμένους ρύπους.

Τα τσόχινα χαλιά με στρογγυλά, τετράγωνα, μικρά ή μεγάλα παρέχουν ένα πολύχρωμο βλέμμα

Αισθητή χαλί με σφαιρίδια γύρω από τον εαυτό σας-μικρό-χαλάκι-διάδρομο

Λόγω της χαρακτηριστικής δομής του, ένα χαλί από τσόχα μπορεί να είναι στρογγυλό, τετράγωνο ή ορθογώνιο και να διαφέρει σε μέγεθος. Το τσόχινο μαλλί μπορεί να βαφτεί σχεδόν σε οποιοδήποτε χρώμα, επομένως δεν υπάρχουν όρια στο χρώμα και τον σχεδιασμό της επιφάνειας.

Τσόχινα χαλιά, στρογγυλά ή όχι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων

Αισθητήρι χαλί μπάλα στρογγυλό-φτιάξτε μόνοι σας-αγοράστε-χρώματα-επιλογή-αγοράστε

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα χαλί από τσόχα αποτελείται από αρκετές τσόχινες μπάλες. Για την ακρίβεια, χρειάζονται περίπου 3 00 ή 4 000 κομμάτια για να φτιαχτεί ένα στρογγυλό χαλί από τσόχα. Αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με το χέρι, στη συνέχεια επίσης χρωματισμένα. Το επόμενο βήμα είναι να ράψετε όλες τις μπάλες μαζί με μεγάλη ακρίβεια, έτσι ώστε το χαλί να είναι ανθεκτικό και όμορφο ταυτόχρονα. Ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος και ένα χαλί από τσόχα δεν είναι ακριβώς φθηνό.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – αγοράστε ή φτιάξτε τις δικές σας μπάλες από τσόχα

Αισθητήρας-μπάλα-χαλί-στρογγυλή-φτιάξτε μόνοι σας-μπάλα-diy-make

Η τέχνη του felting είναι μία από τις παλαιότερες τεχνικές κλωστοϋφαντουργίας και έτσι έφτιαχναν οι σκηνές και τα ρούχα τους οι νομαδικοί λαοί. Είναι πολύ χρονοβόρο και απαιτεί πολύ τακτ. Ευτυχώς, οι μικρές μπάλες από τσόχα μπορούν να αγοραστούν έτοιμες. Παρ ‘όλα αυτά, θα σας δείξουμε σε ένα εγχειρίδιο πώς μπορείτε να το παράγετε μόνοι σας.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί από τσόχα – μάθετε να νιώθετε μπαλάκια από μαλλί: Οδηγίες

τσόχα-μπάλα-χαλί-στρογγυλά-φτιάξτε-μόνοι σας-οδηγίες-πιλημάτων-μαλλί

Για να νιώσετε ότι χρειάζεστε:

  • Μάλλινο σε χρώματα της επιλογής σας
  • ένα σαπούνι που είναι απαλό στο δέρμα, το σαπούνι ελιάς είναι καλύτερο
  • Κάδος με ζεστό νερό
  • Κρέμα για το δέρμα

Παραγάγετε τσόχινες μπάλες από φλις μαλλί

τσόχα-μπάλα-χαλί-στρογγυλό-κάνε-μόνος-τσόχα-λευκό-μαλλί

Διαλύστε το σαπούνι στο ζεστό νερό μέχρι να γίνει ολισθηρό και σαπουνόνερο. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι πάντα ζεστό, γιατί το κρύο νερό δεν θα νιώσει την τσόχα.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – μετατρέψτε το μαλλί, το νερό και το σαπούνι σε μπαλάκια από τσόχα

τσόχα-μπάλα-χαλί-στρογγυλά-κάνε-μόνος-σου-οδηγίες-τσόχα-μπάλες

Ξεχωρίστε λίγο τσόχα μαλλί από το σκέλος, με το οποίο μπορεί να σχηματιστεί χαλαρά μια μπάλα οποιουδήποτε μεγέθους. Αν θέλετε να φτιάξετε μεγάλο αριθμό μπαλάκια από τσόχα, θα πρέπει να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος. Οι ζυγαριές κουζίνας μπορούν να το κάνουν αυτό για το σκοπό αυτό. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ζυγίσετε ακριβώς πόσο μαλλί τρεξίματος χρειάζεται για μια μπάλα και να χρησιμοποιείτε πάντα την ίδια ποσότητα.

Φτιάξτε μόνοι σας μπάλες για το χαλί από τσόχα

οδηγίες από τσόχα-μπάλα-χαλί-γύρο

Τώρα πλάστε μια μπάλα με τα χέρια σας και προσθέστε την στο σαπουνόνερο έτσι ώστε να γίνει αφρώδης. Φέρτε το τσόχινο μαλλί στο επιθυμητό σχήμα πιέζοντας και κυλώντας απαλά, στη συνέχεια βάλτε το ξανά στο νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές.

Βρεγμένες μπάλες τσόχας για ένα υπέροχο Μονοκέφαλο χαλί

Τσόχα-μπάλα-χαλί-στρογγυλά-κάνε-μόνος-σου-οδηγίες-μαλλί-μπάλα

Στην αρχή, όταν η τσόχα είναι πολύ μαλακή, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με αυτήν. Εάν έχει ήδη πάρει αρκετά καλό σχήμα και ως εκ τούτου δεν είναι τόσο μαλακό, μπορείτε να το γυρίσετε ανάμεσα στα χέρια σας μέχρι να σφίξει.

Μάθετε περισσότερα για το μαλλί και τις ιδιότητές του:

Εάν μια μπάλα είναι ήδη σταθερή και σταθερή ως προς τις διαστάσεις, πρέπει να ξεπλυθεί καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια πρέπει επίσης να στεγνώσει, αλλά φυσικά στον αέρα. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες ανάλογα με το πόσο παχιά είναι η μπάλα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το felting στο βίντεο.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα υπέροχο στρογγυλό χαλί από τσόχα – οδηγίες

Αισθητήρας-μπάλα-χαλί-στρογγυλό-κάνε-μόνος-σου-μπλε-λευκό-χαλάκι

Έχετε επαναλάβει αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές, αρκεί να νιώθουν αρκετές μπάλες για χαλί ή τουλάχιστον για δρομέα; Or απλά παραγγέλνετε μια επαρκή ποσότητα στο διαδίκτυο; Ανάλογα με το τι προτιμάτε, φτάνετε στο επόμενο βήμα και αυτό είναι: το ράψιμο μαζί.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – απαραίτητα υλικά

Felt-ball-rug-round-do-it-yourself-υλικά-οδηγίες-diy

Τα παρακάτω υλικά και εργαλεία απαιτούνται για να σχεδιάσετε μόνοι σας ένα χαλί από τσόχα:

  • Τσόχινες μπάλες
  • μεγάλη βελόνα
  • Προστασία δακτύλων
  • Πλαστικό κορδόνι ή πετονιά
  • ψαλίδι
  • Ταινία-κασέτα

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – τακτοποιήστε τις μπάλες από τσόχα ανά χρώμα 

Τσόχα-χαλί-στρογγυλό-κάνε-μόνος-σου-οδηγίες-κάνε-μπάλες-αγόρασε

Εάν θέλετε ένα πολύχρωμο χαλί και, κατά συνέπεια, έχετε παράγει ή προμηθευτείτε μπάλες από τσόχα σε διάφορα χρώματα, ταξινομήστε τις ανά χρώμα και αυτό θα κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολη αργότερα.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – μεγάλη βελόνα και συμπαγές κορδόνι για να δέσετε τις μπάλες μεταξύ τους

Αισθητή-μπάλα-χαλί-στρογγυλή-φτιάξτε μόνοι σας-κορδόνι-νήμα-ράψιμο

Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα στιβαρό νήμα για να ράψετε τις μπάλες από τσόχα. Στο παράδειγμά μας, η Catherine από το Catherineandgrace.com χρησιμοποίησε μια ισχυρή γραμμή αλιείας. Από τη δική της εμπειρία, συμβουλεύει να επιλέξει πάχος 3,5 mm με χωρητικότητα φορτίου 16 kg. Συνεπώς, επιλέξτε μια βελόνα αρκετά μεγάλη και μια δαχτυλήθρα για να προστατέψετε τα δάχτυλά σας.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – διορθώστε το ένα άκρο του

Felt-ball-carpet-round-do-it-yourself-οδηγίες-diy-tips

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να το ράβετε μαζί. Αφήστε 4-5 εκατοστά ελεύθερο στην αρχή και στερεώστε με γύψο ή κομμάτι κολλητικής ταινίας. Πρώτα πρέπει να ράψετε τις τσόχινες μπάλες μαζί ως αλυσίδα, όσο μπορείτε να φτάσετε στο πρώτο κομμάτι χορδή.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – ράψτε τις μπάλες μαζί ως αλυσίδα

Αισθητήρι-χαλί-στρογγυλό-κάνε-μόνος-οδηγίες-μπάλα-αλυσίδα-ράψιμο

Όταν ράβετε μαζί, πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε το χαλί να παραμείνει τελικά ολόκληρο και ανθεκτικό. Δηλαδή – ράψτε δύο μπάλες μαζί, στη συνέχεια μία πλάτη και μετά δέστε ξανά δύο. Κάθε μπάλα από τσόχα είναι ραμμένη δύο φορές

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – ράψτε πρώτα όλες τις μπάλες μαζί ως αλυσίδα

Αισθητήρας-μπάλα-χαλί-στρογγυλή-κάνε-μόνος-οδηγίες-μπάλα-αλυσίδα-βελόνα

Όταν κάνετε κόμπο στο τέλος κάθε αλυσίδας, αφήστε μερικά εκατοστά ελεύθερα μετά τον κόμπο. Αυτό θα εξασφαλίσει τη δουλειά σας και θα είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν οι μπάλες.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα στρογγυλό χαλί από τσόχα – ράψτε τώρα την αλυσίδα των μπαλάκια από τσόχα σε μια σπείρα

Ένιωσε-χαλί-στρογγυλό-κάνε-μόνος-μπάλα-ράψε-μαζί

Όταν έχετε ράψει τις μπάλες μαζί ως αλυσίδες, μπορείτε να προχωρήσετε στο σύνολό τους για να τις δέσετε. Βάλτε μια μπάλα στη μέση και πάρτε μια αλυσίδα. Τυλίξτε το γύρω από την μπάλα έτσι ώστε να παραμείνει στο κέντρο. Αυτό λειτουργεί με την αρχή της σπείρας.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με μπάλα από τσόχα – ράψτε όμορφα τις μπάλες από τσόχα

Ένιωσα-μπάλα-χαλί-στρογγυλά-κάνε-μόνος-οδηγίες-ράψε-μαζί

Κατά το ράψιμο είναι σημαντικό να συνδέσετε τις τσόχινες μπάλες αρκετές φορές σε διαφορετικά σημεία ή με τις άλλες μπάλες. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις εικόνες. Τα βέλη δείχνουν σε ποιες κατευθύνσεις περνάει η βελόνα μέσα από τις τσόχινες μπάλες.

Ράψτε τις μπάλες από τσόχα μαζί και φτιάξτε μόνοι σας ένα υπέροχο στρογγυλό χαλί από τσόχα 

Αισθητήρας-μπάλα-χαλί-στρογγυλός-κάνε-μόνος-οδηγίες-σύνδεσμος

Αισθητήρας-μπάλα-χαλί-στρογγυλή-κάνε-μόνος-σου-οδηγίες-μπάλα-βελόνα

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα – στερεώστε καλά τις εξωτερικές μπάλες δύο ή τρεις φορές

Φελτ-μπάλα-χαλί-στρογγυλό-κάνε-μόνος-σου-οδηγίες-ράψιμο μπάλας

Τέλος, θα πρέπει να ράψετε τις τελευταίες μπάλες μαζί πολύ καλά στους άλλους. Οι άκρες του χαλιού είναι οι πιο πιεσμένες, γι ‘αυτό πρέπει να τραβήξετε τη βελόνα με το κορδόνι μέσα του αρκετές φορές.

Αισθητήρι χαλί με σφαίρα – μια υπέροχη προσθήκη Δημιουργήστε τον εαυτό σας για το νηπιαγωγείο 

Αισθητήρας-μπάλα-χαλί-στρογγυλό-κάνε-μόνος-σου-μπλε-άσπρο-παιδικό δωμάτιο

Ένα χρωματιστό χαλί όπως αυτό δημιουργεί μια νέα διάθεση στο δωμάτιο και έχει πολύ θετική επίδραση στην ατμόσφαιρα του δωματίου. Η υλική και η αυθεντική επεξεργασία συμβάλλουν σε αυτό. Η ποικιλία των χρωμάτων αφήνει αμέτρητες επιλογές σχεδίασης ανοιχτές, έτσι ώστε το μοκέτα από τσόχα να μπορεί να προσαρμοστεί άριστα στο περιβάλλον διαβίωσης και στα κυρίαρχα χρώματα εκεί. Το τσόχινο μαλλί μπορεί επίσης να φαίνεται εντελώς φυσικό, στην τυπική γκρι-καφέ απόχρωση του φυσικού μαλλιού προβάτου.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα στρογγυλό χαλί με τσόχα ή κάτι πιο απλό για αρχάριους – μια αλυσίδα από μπαλάκια από τσόχα

Αισθητήρας-μπάλα-χαλί-στρογγυλή-κάνε-μόνος-αλυσίδα-γιρλάντα-χρώμα

Είστε αρχάριος στο felting; Στη συνέχεια, εξασκηθείτε πρώτα στο felting μπαλάκια και χρησιμοποιήστε τα για να κάνετε κάτι μικρότερο – για παράδειγμα μια αλυσίδα ή μια γιρλάντα. Εάν έχετε αποκτήσει λίγη περισσότερη εμπειρία, τότε μπορείτε να φτάσετε σε σουβέρ για κύπελλα, τα οποία μπορούν να σχεδιαστούν σε στρογγυλό σχήμα παρόμοιο με το μοκέτα από τσόχα.

Φτιάξτε το δικό σας στρογγυλό χαλί με τσόχα σε μικρή κλίμακα – ένα μπιφτέκι φτιαγμένο από μπάλες από πίλημα

Felt-ball-round-do-it-yourself-cup-coasters-home-accessories

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάθε χαλί από τσόχα είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ανεξάρτητα από το αν σχεδιάζετε μόνοι σας ένα στρογγυλό χαλί από τσόχα ή αγοράζετε ένα, είναι ένα μοναδικό κομμάτι γιατί μπορεί να φτιαχτεί μόνο με το χέρι. Στα εργοστάσια στο Νεπάλ, κομμάτια υψηλής ποιότητας είναι βιώσιμα χειροποίητα από 100% αγνό, νέο μαλλί από γυναίκες. Λαμβάνουν δίκαιο μισθό για αυτό, που είναι δύο έως τρεις φορές ο μέσος μισθός στην περιοχή.

Αγοράστε ένα χαλί από τσόχα έτοιμο – τι κρύβεται πίσω από αυτό?