υπνοδωμάτιο

Αλλαγή στρώματος: πότε είναι ώρα για νέο στρώμα;

πόσο συχνά αλλάζετε τις άκρες του κρεβατιού και του στρώματος

Κατά μέσο όρο, περνάτε το ένα τρίτο της ζωής σας στον ύπνο. Ένα καλό στρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στον υγιή, ξεκούραστο ύπνο. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό και να καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες. Πόσο διαρκεί όμως ένα στρώμα; Η μέση διάρκεια ζωής των 10 ετών μπορεί να ποικίλει σημαντικά ανάλογα με την ποιότητα του υλικού και την καταπόνηση. Στο σημερινό άρθρο σας αποκαλύπτουμε πότε και πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το στρώμα σας. Σας δίνουμε επίσης μερικές συμβουλές και χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μαξιλαριού ύπνου.

Πόσο διαρκούν τα στρώματα?

Αλλάξτε λόγους στρώματος για να βελτιώσετε την άνεση του ύπνου

Λόγω σκόνης, νιφάδων δέρματος και ιδρώτα, κάθε στρώμα λερώνεται με την πάροδο του χρόνου και πρέπει να αντικατασταθεί μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ανάλογα με την ποιότητα, η διάρκεια ζωής των στρωμάτων είναι 5-8 χρόνια για φθηνές παραλλαγές, έως 14 χρόνια για προϊόντα υψηλής ποιότητας. Μετά από αυτό, ακόμη και το καλύτερο στρώμα έχει φθαρεί και χάνει την υποστήριξή του. Ωστόσο, εάν τα στρώματα στο δωμάτιο ή στη βίλα δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, τότε η διάρκεια ζωής εξαρτάται από τη χρήση.

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας αλλάζουν κρεβάτι και στρώμα

Δεν είναι μόνο η υπέρβαση της διάρκειας ζωής που μιλά υπέρ της αλλαγής στρωμάτων. Από άποψη υγιεινής, το στρώμα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 5 έως 7 χρόνια, ειδικά εάν το κάλυμμα δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Μεγάλες αλλαγές βάρους ή κακή ποιότητα μπορούν ακόμα να προκαλέσουν σχηματισμό λακκούβες, προκαλώντας αϋπνία και πόνο. Επομένως, είναι σημαντικό να αλλάξετε το στρώμα εγκαίρως για να εξασφαλίσετε μακροχρόνια άνεση στον ύπνο.

Όταν έρθει η ώρα να αγοράσετε ένα στρώμα, θα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή παραλλαγή που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είτε κρύος αφρός, innerspring, αφρός visco ή λάτεξ – η επιλογή είναι τεράστια. Μερικές φορές μπορεί ακόμη και να έχει νόημα να αλλάξετε ολόκληρο το κρεβάτι, για παράδειγμα όταν μετακομίζετε σε ένα νέο διαμέρισμα. επί betten-abc.de Υπάρχει μεγάλη ποικιλία κρεβατιών, στρωμάτων, κουφωμάτων και επίπλων για το υπνοδωμάτιο, έτσι ώστε ο καθένας να βρει αυτό που ψάχνει.

Πότε πρέπει να αλλάξετε το στρώμα;?

Οδηγίες φροντίδας για το χαλαρό στρώμα

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά και να έχετε πόνο στην πλάτη; Το κρεβάτι σας μπορεί να φταίει για αυτό. Λόγω υπερβολικής χρήσης ή υπερβολικής διάρκειας ζωής, ξαπλώστρες σχηματίζονται στην επιφάνεια του στρώματος, οι οποίες οδηγούν σε χειρότερη ποιότητα ύπνου. Πρόκειται για καταθλίψεις που δεν επιστρέφουν πια από μόνες τους. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν περαιτέρω σε προβλήματα υγείας καθώς το σώμα δεν υποστηρίζεται επαρκώς. Εάν υπάρχει ήδη ένα κοίλο, τότε για λόγους υγείας θα πρέπει να αλλάξετε το στρώμα.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια φθοράς, η αλλαγή του στρώματος συνιστάται για λόγους υγιεινής. Με τα χρόνια, διάφοροι τύποι βρωμιάς, όπως ο ιδρώτας και η σκόνη του σπιτιού, συσσωρεύονται και αποτελούν το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για ακάρεα και βακτήρια. Λόγω τέτοιας μόλυνσης, με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσεται μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας. Συνεπώς, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αντικαθιστάτε το στρώμα ή τουλάχιστον το κάλυμμα του στρώματος κάθε 5 χρόνια.

Πόσο διαρκεί ένα στρώμα; Συμβουλές για να αλλάξετε στρώματα

Ακόμα δεν είστε σίγουροι αν θα αλλάξετε το στρώμα; Έχουμε συνοψίσει τα σημάδια που το δείχνουν παρακάτω.

– Έχει ξεπεραστεί η διάρκεια ζωής του μαξιλαριού ύπνου που καθορίζεται από τον κατασκευαστή.

– Το στρώμα χαλαρώνει και έχει εσοχές.

– Υποφέρετε από πόνο στην πλάτη και ένταση λόγω προβλημάτων ύπνου.

– Το κάλυμμα του στρώματος έχει ορατά σημάδια φθοράς όπως βρωμιά ή ραφές και είναι δύσκολο να καθαριστεί.

– Το κρεβάτι δεν προσφέρει πλέον την απαραίτητη άνεση.

Πώς μπορεί να παραταθεί η αντοχή του στρώματος?

πότε να αλλάξετε τη διάρκεια ζωής των άκρων του στρώματος

Εάν έχετε αγοράσει ένα νέο στρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Εάν τα στρίβετε και τα στρίβετε τόσο κατά μήκος όσο και κατά διασταυρώσεις κάθε δύο μήνες, μπορείτε να αποφύγετε ή τουλάχιστον να καθυστερήσετε το σχηματισμό κοιλωμάτων. Θα πρέπει επίσης να πλένετε το κάλυμμα του στρώματος μία φορά το χρόνο στους 60 βαθμούς εάν μπορεί να αφαιρεθεί. Ο τακτικός αερισμός μπορεί επίσης να αποτρέψει το σχηματισμό μούχλας. Εάν το στρώμα φτάσει στην ηλικία που συνιστά ο κατασκευαστής, είναι καιρός να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα νέο.

Πότε να κοιμηθείτε βελτιώστε το νέο στρώμα