υπνοδωμάτιο

Καθώς στρώνετε ένα κρεβάτι, έτσι λέτε και ψέματα: Τα πλεονεκτήματα των κρεβατιών νερού

Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός – τόσο για την υγεία όσο και για τη γενική ευημερία. Μόνο όσοι κοιμούνται πραγματικά καλά και χαλαρά μπορούν να ξεκινήσουν τη νέα μέρα γεμάτοι ενέργεια και φόρμα. Ο τύπος του κρεβατιού παίζει σημαντικό ρόλο, επειδή η λάθος επιφάνεια ύπνου μπορεί να έχει πολλές αρνητικές συνέπειες και να επιδεινώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται μια κοίτη, επειδή αντιπροσωπεύει την επιτομή της πολυτέλειας και ενός χαλαρού αισθήματος ύπνου.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των κρεβατιών νερού

Τα πλεονεκτήματα των υδρομασάζ με μια ματιά

Η δημοτικότητα των κρεβατιών αυξάνεται σταθερά από τη δεκαετία του 1970 – και αυτή η θριαμβευτική πρόοδος συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σήμερα περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται τον καλό βραδινό ύπνο που καθιστά εφικτό το στρώμα νερού. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ιδέα του waterbed ήταν επιτυχής τόσο καιρό. ΕΝΑ καλό νεροχύτη για αγορά άλλωστε, προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Το σώμα υποστηρίζεται πλήρως από το στρώμα νερού κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα ενοχλητικά σημεία πίεσης δεν προκύπτουν λόγω του υψηλού επιπέδου άνεσης που προσφέρουν τα υδροφόρα κρεβάτια. Καθώς τα σύγχρονα κρεβάτια νερού μπορούν συνήθως να θερμανθούν, οι κοιμιστές επωφελούνται από χαλαρωτική ζεστασιά. Επιπλέον, η επιφάνεια του βινυλίου στρώματος νερού είναι πολύ ανθεκτική και συνιστάται ιδιαίτερα για υγιεινή.

Οι διαφορετικοί τύποι υδρομασάζ

Τα υδρόβια κρεβάτια έχουν ξύλινο σκελετό

Υπάρχουν βασικά τρεις διαφορετικοί τύποι υδρομασάζ. Υπάρχουν κρεβάτια νερού με μαλακή και σκληρή πλευρά, καθώς και τα λεγόμενα στρώματα με σωλήνα νερού.

Ωστόσο, το στρώμα νερού εύκαμπτου σωλήνα έχει λίγα κοινά με ένα παραδοσιακό στρώμα νερού – εκτός από τη χρήση νερού. Αυτό το κρεβάτι αποτελείται από αρκετούς παρακείμενους, στενούς εύκαμπτους σωλήνες γεμάτους με νερό. Δύο στρώματα αφρού είναι ενσωματωμένα μεταξύ των μεμονωμένων σωλήνων.

Τα κύματα στους σάκους νερού ηρεμούν με το ένθετο από αφρό πολυουρεθάνης. Απαιτείται μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα νερού για αυτό το σύστημα ύπνου, γι ‘αυτό μπορεί να συνδυαστεί με ένα συμβατικό πλαισιωμένο πλαίσιο χωρίς κανένα πρόβλημα. Λόγω της ειδικής δομής, ωστόσο, τα τυπικά πλεονεκτήματα μιας κοίτης είναι ελάχιστα αισθητά.

Τα μαλακά υδρομασάζ διαθέτουν πλευρικά στηρίγματα

Εκεί κοιτάζει το Κρεβάτια νερού δίπλα στη θάλασσα, που ήταν οι πρώτες εκδοχές των γνωστών υδάτινων κρεβατιών, μοιάζουν διαφορετικά. Με αυτά, το στρώμα, γεμάτο με νερό, είναι ενσωματωμένο σε ένα σταθερό πλαίσιο από ξύλο, το οποίο εξασφαλίζει πλευρική στήριξη. Υπάρχει μια πλάκα βάσης κάτω από το ξύλινο πλαίσιο, η οποία λαμβάνει πρόσθετη υποστήριξη από τους διανομείς βάρους. Μια μεμβράνη ασφαλείας τεντώνεται μεταξύ της πλάκας βάσης, του ξύλινου σκελετού και του στρώματος, έτσι ώστε να πιάνεται το νερό σε περίπτωση που χαλάσει το στρώμα.

Τα μοντέρνα κρεβάτια νερού συνήθως αντιστοιχούν στο Softside παραλλαγή. Τα πλαϊνά στηρίγματα του κρεβατιού αποτελούνται κυρίως από συστατικά αφρού. Το αφρώδες πλαίσιο συχνά χωρίζεται σε δύο μέρη, με την κάτω περιοχή να συνδέεται με την πλάκα βάσης. Η επάνω περιοχή του πλαισίου αφρού μπορεί να κινείται ελεύθερα με το στρώμα νερού.

Το υπόστρωμα είναι πολύ σταθερό παρά τη φύση του. Επομένως, ένα επιπλέον ξύλινο πλαίσιο, όπως και με τα σκληρά κρεβάτια, δεν είναι απαραίτητο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ωστόσο, είναι δυνατόν να ενσωματωθεί η κατασκευή σε ένα υπάρχον πλαίσιο. Οι τελευταίες εκδόσεις των μαλακών κρεβατιών χρησιμοποιούν ένα διαστατικά σταθερό προφίλ κατασκευασμένο από πλαστικό αντί για το κάτω μέρος του αφρώδους πλαισίου, το οποίο βελτιστοποιεί περαιτέρω την αντοχή και τη δύναμη.

Τα στρώματα νερού

Τα στρώματα νερού έχουν διαφορετικά επίπεδα σταθεροποίησης

Υπάρχουν επίσης διαφορές στο σχεδιασμό των στρωμάτων νερού. Σε παλαιότερες εποχές τα στρώματα νερού ήταν κατασκευασμένα από λείο φύλλο βινυλίου, δεν υπήρχε σταθεροποίηση του στρώματος.

Με τα σύγχρονα στρώματα νερού λαμβάνονται διαφορετικά μέτρα για την απόσβεση των κινήσεων του νερού στο στρώμα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση fleece χαλιών στο εσωτερικό του στρώματος, των θαλάμων ή των κυλίνδρων PVC. Μπορούν έτσι να επιτευχθούν διαφορετικά επίπεδα σταθεροποίησης, όπως ελαφριά, ισχυρή ή πλήρως σταθεροποιημένη. Εδώ, οι προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες αποφασίζουν ποιος τύπος σταθεροποίησης είναι ο πιο ευχάριστος. Τα στρώματα που έχουν σταθεροποιηθεί με fleece συχνά τα καταφέρνουν ιδιαίτερα καλά σε δοκιμές και αξιολογήσεις.

Οι επιφάνειες των σύγχρονων στρωμάτων νερού είναι συχνά εύκαμπτες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την προσαρμοστικότητα και την άνεση στον ύπνο.

Υγιεινή υποστήριξη για την πλάτη

Τα κρεβάτια νερού προσφέρουν υγιή υποστήριξη για την πλάτη

Η πλάτη υποστηρίζεται ιδανικά με τον ύπνο σε υδάτινο κρεβάτι. Το γεγονός ότι το νερό μετατοπίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται άριστα στο μεμονωμένο σχήμα του σώματος έχει ως αποτέλεσμα χαλαρωτική ανακούφιση. Η σωματική διάπλαση ή το βάρος του κοιμισμένου δεν παίζουν κανένα ρόλο. Η πλάτη επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από το υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητας, καθώς και από την ευχάριστη ζεστασιά και τη χαμηλή πίεση της κυκλοφορίας.

Από ιατρική άποψη, επίσης, συνιστάται ο ύπνος σε υδάτινο κρεβάτι. Πολύ πριν βρεθεί η υδρορροή στα ιδιωτικά υπνοδωμάτια, χρησιμοποιήθηκε σε πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις. Ακόμα και τότε θεωρήθηκε ότι η αβαρής αίσθηση σε ένα στρώμα νερού είχε θετική επίδραση στη διαδικασία επούλωσης των ασθενών.

η αίσθηση του να επιπλέεις σε ένα στρώμα νερού είναι ευχάριστη

Για παράδειγμα, η ζεστασιά και η χωρίς πίεση στήριξη των υδάτινων κρεβατιών βοηθούν τα άτομα που υποφέρουν από αρθρίτιδα ή ρευματισμούς σε μεγάλο βαθμό. Οι έγκυες γυναίκες ή τα άτομα με προβλήματα στην πλάτη επωφελούνται επίσης πολύ από τα πλεονεκτήματα ενός υδρομασάζ.

Δεδομένου ότι ο καθαρισμός του στρώματος νερού είναι πολύ εύκολος και απλός και σχεδόν καθόλου βακτήρια και ακαθαρσίες μπορούν να συσσωρευτούν πάνω του, οι ασθματικοί και οι αλλεργικοί προτιμούν επίσης αυτόν τον τύπο κρεβατιού. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να κοιμηθείτε σε υδάτινο κρεβάτι και ότι ο ύπνος είναι βαθύτερος και πιο ξεκούραστος. Τη νύχτα, τα κύτταρα του οργανισμού εκτελούν σημαντικές λειτουργίες από την άποψη της αναγέννησης, οι οποίες υποστηρίζονται από αδιάκοπο και βαθύτερο ύπνο.

Συνολικά, τα υδρομασάζ είναι πολύ πιο άνετα από τα συμβατικά κρεβάτια. Λόγω της ευχάριστης ζεστασιάς και της στήριξης ολόκληρου του σώματος, η νυχτερινή ξεκούραση γίνεται πάντα αντιληπτή ως ευχάριστη και ευεργετική. Το σώμα μπορεί να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια του ύπνου και το μυαλό βρίσκει επίσης την απαραίτητη ανάπαυση. Ο συνηθισμένος χρόνος αποκατάστασης μετά από αθλητικό τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ του χρόνου.

Πρέπει πάντα να είναι σκληρό στρώμα?

Τα κρεβάτια νερού προσφέρουν την τέλεια υποστήριξη για την πλάτη

Για έναν καλό ύπνο, ένα πολύ μαλακό και κρεμασμένο στρώμα είναι το πιο ακατάλληλο μέσο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει από καιρό κηρυχθεί ότι το στρώμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σκληρό για να κοιμάται καλά.

Ωστόσο, η πλάτη αναγκάζεται να πάρει ένα αφύσικο σχήμα σε μια σκληρή επιφάνεια, γεγονός που δημιουργεί άβολα σημεία πίεσης. Επομένως, ένα στρώμα νερού προσφέρει την τέλεια λύση – δεν υπάρχει χαλάρωση του στρώματος και ακόμα καμία σκληρή επιφάνεια που θα καταπονούσε την πλάτη. Το στρώμα νερού δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μαλακό στρώμα άνω του μέσου όρου, καθώς προσφέρει τέλεια στήριξη και προσαρμοστικότητα.