υπνοδωμάτιο

Έλλειψη ύπνου και κόπωση – αναγνωρίστε τα σημάδια και διορθώστε τα αποτελεσματικά

Στέρηση ύπνου και κόπωση υγιείς συμβουλές αποκατάστασης

Δεν είναι όλος ο ύπνος ίδιος. Ένας μεγάλος κλάδος έρευνας έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες γύρω από την αποκατάσταση του σώματος. Επειδή ήταν ξεκάθαρο από νωρίς ότι το σώμα μπορεί να εξασθενήσει σημαντικά από μια ανεπάρκεια. Με την πάροδο του χρόνου, νέες μελέτες δημοσιεύονταν ξανά και ξανά, οι οποίες συχνά αντικρούονταν μεταξύ τους στις λεπτομέρειες, αλλά διατηρούσαν πάντα την ίδια βασική δήλωση. Ο πολύ λίγος ύπνος έχει αρνητική επίδραση στο σώμα και την ψυχή!

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το σώμα περνάει από διάφορα στάδια. Στη διαδικασία του ύπνου, για παράδειγμα, ο παλμός, η αρτηριακή πίεση και ο ρυθμός αναπνοής μειώνονται. Αλλάζει και η δραστηριότητα του εγκεφάλου. Ενώ αυτό αρχικά χαμηλώνει, “ξυπνά” ξανά κατά τη διάρκεια του ονειρικού ύπνου.

Αυτή η φάση ονομάζεται επίσης στάδιο REM και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για ξύπνημα. Ο λόγος: Σε αυτό το χρονικό σημείο, ο εγκέφαλος είναι σχεδόν τόσο ενεργός λόγω των ονείρων όσο και σε κατάσταση εγρήγορσης. Οι προηγούμενες φάσεις, δηλαδή το εύκολο στάδιο του ύπνου, το βαθύτερο στάδιο του ύπνου και ο βαθύς ύπνος, χαρακτηρίζονται από διαφορετικά χαρακτηριστικά. Συνολικά, οι άνθρωποι περνούν αρκετούς κύκλους που συμβαίνουν με περιοδική επαναλαμβανόμενη σειρά. Όσο περισσότερο διαρκεί ο ύπνος, τόσο περισσότερο το σώμα βρίσκεται στη φάση REM και τόσο λιγότερο συχνά βρίσκεται στη φάση του βαθύ ύπνου

Έλλειψη ύπνου και κόπωση – ποια είναι η χρησιμότητα του επαρκούς ύπνου;?

Έλλειψη ύπνου και κόπωση αθλητές-μύες-χαλαρώνουν

Βασικά, ο ύπνος έχει πολλαπλούς σκοπούς. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία όλα τα ευρήματα σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά είναι σαφές ότι ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις εντυπώσεις της ημέρας μέσω του ύπνου. Υπάρχει λοιπόν ψυχική ανάκαμψη. Ο ύπνος μετατρέπει πληροφορίες από βραχυπρόθεσμη σε μακροπρόθεσμη μνήμη. Ένας υγιής ύπνος είναι επομένως υψίστης σημασίας, ειδικά στη μαθησιακή διαδικασία, για παράδειγμα πριν από τις εξετάσεις. Το σώμα ανακτά επίσης τη δύναμή του μέσω επαρκών περιόδων ξεκούρασης, έτσι ώστε η φυσική αναγέννηση ενώ κοιμάται να είναι επίσης σε πρώτο πλάνο. Σε αυτό το άρθρο αυτή η ανάκτηση περιγράφεται λεπτομερέστερα. Οι αθλητές επηρεάζονται ιδιαίτερα εδώ. Ωστόσο, το βάρος είναι βασικά ασήμαντο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η αξία ανάκτησης του ύπνου, η οποία καθορίζεται αφενός από το μήκος και αφετέρου από την ποιότητα του ύπνου. Επειδή όσο περισσότερο διαρκεί η βαθιά φάση του ύπνου, τόσο καλύτερη είναι η ανάρρωση. Από καθαρά φυσική άποψη, αυτό δεν ωφελεί μόνο τη μυϊκή μάζα, αλλά και τον λιπώδη ιστό, την ανάπτυξη του δέρματος και των μαλλιών. Ο λόγος για αυτό είναι η αυξητική ορμόνη, μια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα της οποίας απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου. Από την άλλη πλευρά, ο ύπνος βοηθά επίσης στην αύξηση της συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα ανέπαφο. Είναι ήδη σαφές τι μπορεί να συμβεί αν το σώμα δεν κοιμάται αρκετά. Όποιος συχνά «περνάει» όλη τη νύχτα στη σειρά και δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ξεκουραστεί, εκτίθεται σε έναν περιττό κίνδυνο. Γιατί δεν είναι μυστικό ότι συμβαίνουν ατυχήματα, μεταξύ άλλων, επειδή το σώμα πάσχει από έλλειψη ύπνου. Επιπλέον, αυτό μπορεί επίσης να έχει συνέπειες για την υγεία.

Έλλειψη ύπνου και κόπωση – τι είναι κούραση?

Η έλλειψη ύπνου και η κόπωση διαταράσσουν τη συγκέντρωση στο χώρο εργασίας

Η κόπωση είναι βασικά ο προστατευτικός μηχανισμός που ενεργοποιεί το σώμα όταν συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται αναγέννηση. Είναι ένα αίσθημα εξάντλησης που μειώνει όλο και περισσότερο την ανθρώπινη απόδοση. Σε αυτό το λεξικό άρθρο ορίζεται η κόπωση.

Συμπτώματα αυξημένης κόπωσης

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που στέλνει το σώμα για να μεταδώσει ότι στερείται ύπνου. Αυτά περιλαμβάνουν τα παραδοσιακά σημάδια που εμφανίζονται κάθε μέρα. Εδώ, για παράδειγμα, πρέπει να αναφερθεί η έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και δυσφορία, ευερεθιστότητα ή επίμονο αίσθημα κρύου εμφανίζονται ως αποτέλεσμα υψηλών επιπέδων κόπωσης. Επιπλέον, η απραξία μπορεί να αναφέρεται ως σύμπτωμα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ωστόσο, ότι αυτά τα συμπτώματα δεν είναι σε καμία περίπτωση αποκλειστικά ενδεικτικά αυξημένης κόπωσης, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε άλλα πλαίσια. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης κάποιες εσωτερικές ασθένειες που μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη κόπωση. Όποιος είναι μόνιμα κουρασμένος παρά τα διάφορα μέτρα και τον πραγματικά υγιή ύπνο θα πρέπει να εξεταστεί από γιατρό. Γιατί υπάρχει πιθανότητα να προσβληθεί από μια ασθένεια που δεν αναγνωρίζεται με την πρώτη ματιά.

Αναγνωρίστε την επίμονη έλλειψη ύπνου και κόπωσης

Η έλλειψη ύπνου και η κόπωση διαταράσσουν τη μαθησιακή διαδικασία

Πώς όμως διακρίνετε τη συμβατική από την επίμονη κόπωση; Πώς μπορεί κανείς να κάνει διάκριση μεταξύ κόπωσης λόγω έλλειψης ύπνου και εξάντλησης λόγω ορισμένων ασθενειών; Συνήθως ο λόγος της κόπωσης είναι σαφής. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη μετά από ένα βράδυ πάρτι ή λόγω ενός μωρού που κλαίει. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι καταστάσεις στις οποίες οι άνθρωποι κουράζονται, παρόλο που αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η εξαίρεση σε αυτό είναι η εξάντληση που συμβαίνει όταν οι άνθρωποι απλά εργάζονται χωρίς διακοπή. Αυτό το συναίσθημα, που εμφανίζεται ξανά σε έλλειψη συγκέντρωσης και αργές κινήσεις, είναι επίσης γνωστό στους περισσότερους εργαζόμενους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε εάν ορισμένες πτυχές ισχύουν για την κούραση. Για παράδειγμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν δεν υπάρχει ενεργή φάση μετά από κούραση και επακόλουθο ύπνο. Έτσι, εάν το σώμα είναι μόνιμα χωλό και δεν είναι ελαστικό, τότε μια ασθένεια είναι αρκετά πιθανή. Εάν η κούραση ξεπερνά τα συνήθη όρια, συνιστάται προσοχή. Το ίδιο ισχύει και για την οξεία εξάντληση, αν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος γι ‘αυτό. Το αργότερο όταν η καθημερινότητα έχει μειωθεί σημαντικά, είναι σκόπιμο να επισκεφθείτε έναν ειδικό που μπορεί να κάνει μια διάγνωση με βάση τον αριθμό αίματος. Εάν, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν διαταραχές ύπνου, η κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά, γιατί σε αυτή την περίπτωση η κούραση μπορεί να εντοπιστεί σε έναν έγκυρο λόγο.

Κίνδυνοι από έλλειψη ύπνου και κόπωση

Έλλειψη ύπνου και κόπωση υγιής-ύπνος-ξεκούραση

Σε αυτήν την ιστοσελίδα εκπαιδεύει τους αναγνώστες για τους κινδύνους του μη ύπνου. Υπάρχουν κίνδυνοι που εμφανίζονται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και αυτοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπτώματα μετά από μια μακρά περίοδο αϋπνίας. Ακόμα και μετά από μια νύχτα χωρίς ύπνο, η όρεξη αυξάνεται σημαντικά. Αυτό αποδεικνύεται συχνά από την επιθυμία για φαγητό, η οποία χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι αντί για υγιεινά τρόφιμα, καταναλώνονται τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας. Κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να κάνετε στο σώμα σας τα διαλείμματα που του αξίζουν και να τρώτε υγιεινά.

Αυξήστε την ποιότητα – αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα και θα αντιμετωπίσετε την έλλειψη ύπνου και την κούραση

Στέρηση ύπνου και κόπωση-αναγνωρίστε-σημάδια-θεραπείες-συμβουλές

Βασικά, ο ύπνος μπορεί να βελτιωθεί με απλά κόλπα. Αυτά χωρίζονται σε διαφορετικούς τομείς:

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο υγιεινά. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να απενεργοποιήσετε όλες τις ενοχλητικές επιρροές στο υπνοδωμάτιο. Αυτό περιλαμβάνει το smartphone, για παράδειγμα. Ένα κινητό τηλέφωνο που χτυπά τη νύχτα μπορεί να διαταράξει σοβαρά τις φάσεις του ύπνου. Επιπλέον, άλλες συσκευές, όπως τηλεοράσεις ή διαφορετικές πηγές φωτός, είναι επίσης μεταξύ των αντικειμένων που μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο. Αντί για τηλεόραση, προτείνουμε ήσυχη μουσική ή ραδιοφωνική παράσταση. Αν και αυτό είναι αρχικά επίσης ενοχλητικό, δεν προκαλεί επιδράσεις φωτός που επηρεάζουν τον ύπνο ή τους μεμονωμένους κύκλους.

Η διατροφή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αν και το σώμα αισθάνεται αδύναμο μετά από ένα βαρύ γεύμα, είναι απασχολημένο με την πέψη, το οποίο με τη σειρά του εμποδίζει το κλείσιμο τη νύχτα. Επομένως, ένα ελαφρύ γεύμα το βράδυ είναι πιο κατάλληλο για έναν καλό ύπνο. Αυτό περιλαμβάνει τα ψάρια, για παράδειγμα. Ο σολομός ή ο τόνος είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι επειδή δεν είναι πολύ βαρύς και περιέχουν βιταμίνη Β6. Εκτός από την ουσία, το ασβέστιο είναι επίσης ευεργετικό. Οι ξηροί καρποί είναι επίσης μεταξύ εκείνων των τροφίμων που προάγουν τον ύπνο, επειδή περιέχουν κάλιο, πρωτεΐνες και σελήνιο. Βασικά, ωστόσο, είναι αντιπαραγωγικό να τρώτε δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Επιπλέον, είναι ευεργετικό να βρούμε μια ορισμένη εσωτερική γαλήνη. Στην καλύτερη περίπτωση, οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται έτσι ώστε να μην συζητούνται στο μυαλό στο κρεβάτι. Ένα συνεπές τελετουργικό, όπως μπάνιο ή άλλες χαλαρωτικές δραστηριότητες, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την έλλειψη ύπνου και την κούραση

Αντιμετώπιση της έλλειψης ύπνου και της κόπωσης-συμβουλές-κόλπα