Δάπεδα & πλακάκια

10 σχέδια ξύλινου δαπέδου με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση

σχέδια ξύλινα πατώματα ξύλινη φέτα εμφάνιση

Η εστίαση στον εσωτερικό σχεδιασμό έχει απομακρυνθεί πρόσφατα από τον ασυνήθιστο σχεδιασμό τοίχων και μετατοπίστηκε σε δημιουργικά δάπεδα. Είτε με πλακάκια, σανίδες δαπέδου ή παρκέ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό βλέμμα στο πάτωμα. Έχουμε 10 συναρπαστικά Σχέδια ξύλινου δαπέδου μαζί που θα σας ενέπνεε επίσης.

Σχέδια ξύλινων δαπέδων από ξύλινες φέτες

ξύλινα σχέδια δαπέδου ξύλινη φέτα εμφάνιση σχεδιασμού

Αυτό το ξύλινο πάτωμα κόβει την ανάσα. Ελέγξτε τη διαβάθμιση χρώματος και την ηλικία αυτών των ξύλινων δίσκων. Ο σχεδιασμός είναι ο νικητής του βραβείου Environmental Craftsmanship της Northwest Forestry Association και είναι κατασκευασμένος με πιστοποιημένη κόλλα και κατασκευασμένο από 100 % ανακτημένο ξύλο.

Μέσω: Τεχνίτες δαπέδου ακριβείας

Ξύλινα σχέδια δαπέδου από κουτιά κρασιού

ιδέα σχεδιασμού ξύλινου δαπέδου κρασιού

Τι υπέροχο έργο DIY. Τα παλιά κουτιά κρασιού μπορούν να γίνουν ένα συναρπαστικό κάλυμμα δαπέδου. Θα φαινόταν ιδιαίτερα φανταστικό σε βιβλιοθήκη, αίθουσα παιχνιδιών ή ακόμα και κάβα.

Αποκλειστικά ξύλινα πλακάκια δαπέδου

ξύλο-δάπεδο-πλακάκια-κλικ-σύστημα-κομψό-σχέδιο

Με την πρώτη ματιά, αυτό το όμορφο παρκέ φαίνεται να είναι χειροποίητο και μοναδικό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ξύλινα πλακάκια με σύστημα κλικ. Ακριβέστερα, ανήκουν στη συλλογή Enigma του Jamie Beckwith. Αυτά τα χειροποίητα κεραμίδια είναι μια μοντέρνα συστροφή στα παραδοσιακά στολίδια και έρχονται σε 16 σχέδια και τόνους ξύλου.

Παρκέ δάπεδα με πολύχρωμα χρώματα

παρκέ-λακαρισμένο-κίτρινο-λευκό-ρίγες

Τα λευκά δάπεδα θα μπορούσαν να είναι το τέλειο σκηνικό για μια βουτιά χρώματος, αλλά μερικές φορές χρειάζονται κάτι διαφορετικό. Το μοντέρνο παρκέ δάπεδο από το Bauwerk έχει μια γοητευτική, ξεπερασμένη πατίνα, προσδίδοντας στην υπερσύγχρονη εμφάνιση μια μικρή ρουστίκ γοητεία. Και αν το να ξέρεις δεν είναι το θέμα σου, η συλλογή σου από δρύινο παρκέ Unopark Vintage Edition προσφέρει πολύχρωμα δάπεδα.

Παρκέ-δάπεδο-πολύχρωμο-χρώμα-σχέδιο

Παρκέ-δάπεδο-λευκό-λακαρισμένο-σκουπισμένο-χρώμα

 Παρκέ σε μαρμάρινη όψη

ξύλινο πάτωμα-σχέδιο-πράσινο-ροζ-μάρμαρο-οπτικά

Αυτά τα ξύλινα σχέδια δαπέδου ονομάζονται “Marbelous Wood Flooring” από τον Pernille Hansen Snedker από το Snedker Studio. Οι σανίδες δημιουργούνται από μια καλλιτεχνική διαδικασία που ξεκινά με ένα υδατοαπωθητικό βερνίκι που επιπλέει στο νερό και μετά μεταφέρεται προσεκτικά σε χαρτί και ξύλο.

ξύλινο πάτωμα-σχέδιο-μάρμαρο-εμφάνιση-παστέλ χρώματα

ξύλο-δάπεδο-σχέδιο-μάρμαρο-εμφάνιση-απομίμηση

 Ξύλινα πατώματα με καμπύλες άκρες

ξύλινα-πατώματα-σχέδια-καμπύλες-γραμμές-φωτεινά

Η έμφαση στο σχεδιασμό αυτές τις μέρες είναι στο πραγματικό ξύλο, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η τάση έχει βρει τη θέση της και στα μοντέρνα δάπεδα. Αυτές οι ασυνήθιστες κυματιστές σανίδες είναι κατασκευασμένες από φυσικό καμπύλο σκληρό ξύλο – δρυς, τέφρα, κεράσι, σφενδάμι ή καρυδιά. Όπως δηλώνει ο Bolefloor τόσο έξυπνα: “Η ζωή δεν είναι μια ευθεία γραμμή”. Γιατί λοιπόν το δάπεδο από σκληρό ξύλο να είναι έτσι?

ξύλινα πατώματα σχεδιάζει καμπυλωτές γραμμές

ξύλινα πατώματα σχεδιάζει σανίδες-σκούρο χρώμα-καμπύλες-άκρες

Ξύλινα πατώματα σε δέρμα κροκοδείλου

Ξύλινο σχέδιο δαπέδου μοτίβο εμφάνισης δέρματος κροκοδείλου

Αν θέλετε περισσότερο εξωτισμό, γιατί να μην επιλέξετε πλακάκια δαπέδου με κροκόδειλο; Αυτά τα ξύλινα πάνελ wenge 80x80cm από την QuadroLegno έχουν ένα πολυτελές φινίρισμα που απλά λικνίζεται. Και κανένας κροκόδειλος δεν τραυματίστηκε κατά τη δημιουργία αυτού του δαπέδου.

Ξύλινο δάπεδο-σχέδιο-κροκόδειλος-δέρμα-οπτικά-λεπτομέρεια-θέα

Ξύλινο πάτωμα με σχέδιο παζλ

παζλ-ξύλινο πάτωμα-παρκέ-κομμάτια παζλ-σαλόνι

Αυτό το παζλ ξύλινο πάτωμα από Τζέιμι Μπέκγουιθ αποτελείται από αυθεντικά ξύλινα πλακάκια που θα έφερναν σε όλους όμορφες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.

Παζλ ξύλινα πλακάκια δαπέδου μοντέρνο σχέδιο

Κόκκινο λακαρισμένο πάτωμα σανίδας

κόκκινο-λακαρισμένο-σανίδα-δάπεδο-ιδέα

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ο Legno Veneto παρήγαγε μια ποικιλία από ξύλινα πατώματα ξύλινων σανίδων που έχουν κορεσμένες αποχρώσεις όπως το κόκκινο. Ισχυρή και μοντέρνα, η σειρά Μ θα άφηνε μερικά σαγόνια ανοιχτά.

Σκαλισμένα ξύλινα πατώματα

ξύλινο πάτωμα-σχέδια-σκαλιστά-παιδικά-σχέδια

Η υπέροχη και ιδιότροπη συλλογή του Mafi είναι μια διασκεδαστική ιδέα για ξύλινα πατώματα. Αυτές οι μοναδικές σανίδες έχουν σκαλιστεί και στη συνέχεια διακοσμηθεί με παιχνιδιάρικα μοτίβα.