Δάπεδα & πλακάκια

Τοποθέτηση του χαλιού σκάλας στα σκαλοπάτια – 3 παραλλαγές και ιδέες σχεδίασης

ιδέες για παραλλαγές χαλιών σκαλοπατιών, επιπλωμένα βήματα δαπέδου

Τα χαλιά σκάλας δεν έχουν μόνο διακοσμητική λειτουργία. Ενώ μπορούν να καλύψουν αντιαισθητικά καλύμματα σκαλοπατιών, βελτιώνουν επίσης την άνεση στο περπάτημα και ταυτόχρονα μειώνουν τον θόρυβο πρόσκρουσης, ο οποίος αναδύεται γρήγορα στις άδειες περιοχές της σκάλας και έχει άβολο και άβολο αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στρώσετε χαλιά σε σκάλες. Και για να μπορείτε επίσης να τα λάβετε υπόψη και να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, συγκεντρώσαμε τις διάφορες επιλογές για το χαλί σκαλοπατιών για εσάς. Μαζί με τις ιδέες σχεδιασμού στις εικόνες, θα είναι ευκολότερο για εσάς να βρείτε το τέλειο χαλί για σκάλες και να σχεδιάσετε μια ζεστή σκάλα.

Χαλί για σκάλες

σκάλα τάπητας χαλί ιδέα δαπέδου άνεση σπιτική σκάλα περιοχή σχεδίου

Αυτά είναι βήματα που είναι εντελώς χαλιά. Το πραγματικό υλικό της σκάλας δεν φαίνεται. Αυτό καθιστά αυτήν την παραλλαγή πολύ πρακτική, ειδικά όταν πρόκειται για παλιές ή αντιαισθητικές επενδύσεις σκαλοπατιών που δεν θέλετε να αντικαταστήσετε αλλά θέλετε να κρύψετε φθηνά. Τα χαλιά φαίνονται ιδιαίτερα καλά σε στενότερες σκάλες και σκάλες και έχουν άλλα πλεονεκτήματα εκτός από την οπτική τους εμφάνιση.

σκαλοπάτι μοντέρνο σαλόνι επίπλωση ιδέες υφασμάτινες σκάλες

Δεδομένου ότι το χαλί σκαλοπατιών στρώνεται συνεχώς, αποφεύγονται επίσης οι επικίνδυνοι κίνδυνοι πτώσης. Δεν υπάρχουν πτυχώσεις ή άκρες για να πιάσετε. Η ατμόσφαιρα βελτιώνεται επίσης αμέσως. Δεδομένου ότι τα κλιμακοστάσια και τα κλιμακοστάσια συχνά φαίνονται γυμνά και κρύα, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα χαλί. Και δεδομένου ότι ολόκληρα τα σκαλιά καλύπτονται με το χαλί, η άνεση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

σκαλοπάτι πράσινο έμπνευση μοντέρνο σπίτι ξύλινο κιγκλίδωμα

Φυσικά, μπορείτε επίσης να αφήσετε ορατά κάποια από τα βήματα στο χαλί. Εσύ αποφασίζεις μόνος σου! Αυτό έγινε επίσης σε αυτό το παράδειγμα. Για παράδειγμα, το χαλί σε αυτό το παράδειγμα έχει ωθηθεί προς τα δεξιά. Το ξύλο φαίνεται και πάλι στα αριστερά. Το πράσινο χαλί σκάλας έρχεται από μόνο του πάνω σε σκούρο ξύλο. Το χρώμα κάνει την περιοχή των σκαλοπατιών πολύ πιο ζωντανή και πιο σπιτική.

Τοποθέτηση χαλιών σκαλοπατιών – δρομείς σκαλοπατιών για ένα μείγμα υλικών

σκαλοπάτια χαλί δρομέας ευγενής ξύλινη κουπαστή αντίκα παλιό κτίριο παρκέ

Μπορείτε να αφήσετε το αρχικό κάλυμμα των βημάτων ορατό εάν σας αρέσει οπτικά, επειδή οι δρομείς συνήθως καλύπτουν μόνο το 80 τοις εκατό των βημάτων. Αυτή είναι ιδιαίτερα καλή επιλογή αν ψάχνετε απλά μια αντιολισθητική λύση που φαίνεται κομψή ταυτόχρονα. Ένα κλιμακοστάσιο φαίνεται αυτόματα πιο κομψό και κλασικό. Για να μην γλιστρήσει ο σκάλας των σκαλοπατιών στα σκαλιά, χρησιμοποιούνται στύλοι σκαλοπατιών, οι οποίοι μπορούν να κατασκευαστούν τόσο από μέταλλο όσο και από ξύλο. Αυτό δημιουργεί επίσης μια συνεχή κάλυψη που επίσης αποτρέπει το παραπάτημα.

σκαλοπάτι χαλί δρομέας σκαλοπάτια ξύλο ιδέα λωρίδα μοτίβο βήμα χαλί

Σε σύγκριση με τα χαλιά ή τα χαλιά σκάλας, τα οποία είναι κολλημένα, ο δρομέας έχει ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα. Οι στύλοι της σκάλας μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, έτσι ώστε ο δρομέας να καθαρίζεται εύκολα ανά πάσα στιγμή. Και δεδομένου ότι φθείρεται επίσης με την πάροδο του χρόνου ή ίσως απλά γίνεται βαρετό, μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί.

σκαλοπάτια χαλιού σκάλα δρομείς χωρίς στύλους χαλιού παρκέ γυαλιστερό σκούρο

Ωστόσο, εάν οι ράβδοι χαλιού είναι πάρα πολύ για εσάς, δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιήσετε μερικές. Εάν αποφασίσετε για έναν δρομέα, μπορεί επίσης απλά να κολληθεί στα βήματα. Αλλά τότε πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο δρομέας θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί αργότερα, ότι θα πρέπει να καθαριστεί επιτόπου και ότι η αφαίρεση της επιφάνειας του σκαλοπατιού θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστεί ζημιά.

σκαλοπάτι χαλί πράσινο μαύρο σκαλιά σχήμα δρομέας κουπαστή κλασικό

Με τον δρομέα μπορείτε να υπογραμμίσετε υπέροχα το στυλ επίπλωσής σας και να εξοπλίσετε το διάδρομο με υπέροχα σχέδια και χρώματα. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για ένα πολύχρωμο χαλί κιλίμ που όχι μόνο ενισχύει το σαλόνι, αλλά και τον βαρετό χώρο των σκαλοπατιών; Δεν χρειάζεται πάντα να είναι ουδέτερο και λεπτό! Ο πράσινος δρομέας στα σκοτεινά σκαλιά έρχεται πραγματικά από μόνος του.

σκάλες μοκέτα δρομέας μοτίβο διακριτικά χρώματα επένδυση τοίχου ευγενής

Και αν δεν σας αρέσει το πολύχρωμο, χρησιμοποιήστε ένα πιο ουδέτερο μοτίβο και δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό βλέμμα, όπως έγινε σε αυτό το παράδειγμα. Επειδή ακόμη και με ένα απλό μοτίβο, δημιουργείται γρήγορα ένα εντυπωσιακό μάτι, αλλά δεν είναι τόσο παρεμβατικό όσο ένα έντονο χρώμα, για παράδειγμα. Απλά σκεφτείτε τι περιμένετε από το χαλί σκάλας όσον αφορά την εμφάνιση.

Στρώστε στρώματα αντί για ολόκληρα χαλιά σκάλας

σκαλοπάτια χαλιών βήμα στρώματα ιδέα απλά κολλήστε αντιολισθητικά

Τα στρώματα σκαλοπατιών είναι η τρίτη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα αντιολισθητικό και οπτικά ελκυστικό υπόστρωμα στα σκαλοπάτια. Τα στρώματα καταλαμβάνουν τον μικρότερο χώρο στα σκαλιά του χαλιού, κάτι που τα καθιστά συχνά αγαπημένα αν οι σκάλες δεν είναι καινούργιες και όμορφες. Σε αυτή την περίπτωση, το χαλί σκάλας εξυπηρετεί κυρίως χρήσιμους σκοπούς και όχι αισθητικούς.

σκάλες χαλιών diy σχεδιασμός προστασίας δαπέδου σε εσωτερικούς χώρους

Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένοι δεν τολμούν, επειδή η ισχυρή κόλλα με την οποία είναι προσαρτημένα τα χαλιά ως χαλιά σκαλοπατιών είναι εξαιρετικά δύσκολη και μερικές φορές ακόμη και αδύνατη για να αφαιρεθεί εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τα χαλάκια μια μέρα. Ως εναλλακτική λύση, τα πατάκια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν χωρίς να κολλήσουν. Το χαλί σκάλας χωρίς να κολλάει είναι πιο απαλό στο ξύλο.

σκαλοπάτια χαλιού ενσωματωμένα ξύλινα σκαλοπάτια γυάλινα κάγκελα μοντέρνα επίπλωση

Εάν η χρήση χαλιών σκαλοπατιών με τη μορφή στρώματος σκαλοπατιών περιλαμβάνεται ήδη στην κατασκευή των σκαλοπατιών, αυτά μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στα ίδια τα σκαλοπάτια. Στη συνέχεια δημιουργείται ταυτόχρονα μια επίπεδη επιφάνεια και αποτρέπεται ο κίνδυνος ταξιδιού. Τα χαλιά δεν μπορούν μόνο να έχουν διαφορετικά σχήματα. Υπάρχουν επίσης παραλλαγές που καλύπτουν μόνο το πέλμα και αυτές που περικλείουν το βήμα. Πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας ποια σας ελκύει περισσότερο.

σκαλοπάτια χαλιών χαλάκια λουρί πέτρινες σκάλες ντύνονται

Από κλασικά μοτίβα χαλιών έως μονόχρωμα χαλιά βαθιάς στοίβας σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όλα περιλαμβάνονται εδώ, έτσι ώστε ο τέλειος σχεδιασμός για κάθε στυλ επίπλωσης να βρεθεί γρήγορα. Πάρτε το χρόνο σας με την επιλογή, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το χαλί σας για σκάλες για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην θέλετε κάτι νέο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.