Δάπεδα & πλακάκια

Πλακάκια για βεράντες και μπαλκόνια – πρακτικές συμβουλές και ιδέες για εξωτερικούς χώρους

Κανένα άλλο κάλυμμα δαπέδου δεν εξωραΐζει το σαλόνι στον κήπο σαν κεραμίδια. Αλλά δεν είναι μόνο ένα μεγάλο βλέμμα, αλλά και ένα λειτουργικό στοιχείο σχεδιασμού. Ανθεκτικά στον παγετό και αντιολισθητικά, αψηφούν τη βροχή και το χιόνι χωρίς προβλήματα και ως εκ τούτου είναι η τέλεια επιλογή για τη βεράντα και το μπαλκόνι. Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών και χρωμάτων, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει κάτι που του ταιριάζει. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια με ξύλινη όψη για τη βεράντα σας ή να επιτύχετε μια ρουστίκ εμφάνιση με φυσική πέτρα. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αγοράζετε πλακάκια για το αίθριο και το μπαλκόνι σας. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για εσάς σε αυτήν την ανάρτηση.

Πλακάκια για βεράντες και μπαλκόνια: τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά

μοντέρνα ταράτσα με τέντα για σκιά και έπιπλα σχεδιαστών

Σε αντίθεση με τα πλακάκια για εσωτερικούς τοίχους και δάπεδα, τα εξωτερικά πλακάκια πρέπει να αντέχουν σε όλες τις θερμοκρασιακές διαφορές. Έτσι, εάν ζείτε σε μια περιοχή που υπόκειται σε κατάψυξη και απόψυξη, χρειάζεστε υλικά που μπορούν να αντέξουν τις ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας. Τα πορσελάνινα είδη, για παράδειγμα, έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό απορρόφησης νερού και επομένως είναι ιδανικό για εξωτερική χρήση.

μεγάλη εξωτερική βεράντα με πλακάκια βεράντας σε γυαλιστερό γκρι λεπτό πέτρινο υλικό

Ένας άλλος, πολύ πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή πλακιδίων βεράντας είναι η αντοχή στην ολίσθηση. Συχνά υπάρχει υγρασία σε εξωτερικό αίθριο και η επιφάνεια πρέπει να είναι αντιολισθητική για να αποφευχθεί τραυματισμός. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο αντιολισθητικό είναι ένα κεραμίδι στην ομάδα αξιολόγησης αντίστασης ολίσθησης. Μπορεί να ποικίλει από R9 έως R13. Για τη βεράντα και το μπαλκόνι, τα πλακάκια με κατηγορία αντοχής στην ολίσθηση 10 ή 11 παρέχουν επαρκή στήριξη ακόμη και όταν είναι υγρό.

πλακάκια σκοτεινής βεράντας σε σχήμα πέτρας σε ορθογώνιο σχήμα σε ένα μακρύ μπαλκόνι

Επιπλέον, η ευκολία φροντίδας και η αντίσταση λεκέδων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των πλακιδίων. Τα τζάμια πλακιδίων βεράντας θεωρούνται γενικά ότι είναι εύκολο στη φροντίδα και επομένως είναι κατάλληλα για επιφάνειες με μεγάλη χρήση, όπως βεράντες και μπαλκόνια.

Επιπλέον, η εξωτερική βεράντα σας θα πρέπει να συνδυάζεται με το γενικό τοπίο και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία όταν πρόκειται για οπτικά. Διάσημοι αντιπρόσωποι προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία πλακάκια υψηλής ποιότητας online. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πλακάκια δαπέδου μεγάλου μεγέθους για εξωτερικές βεράντες, τα οποία κυμαίνονται από φυσικά χρώματα, δομημένα πλακάκια σε τετράγωνο σχήμα, έως ορθογώνιες, σκούρες παραλλαγές με πέτρινη όψη έως υαλοπίνακες, ματ επιφάνειες. Επομένως, επιλέξτε χρώματα και υφές που εναρμονίζονται τέλεια με το στυλ του εξωτερικού χώρου.

Τοποθέτηση πλακιδίων σκοτεινής βεράντας: Πώς να ομορφύνετε το υπαίθριο σαλόνι

μεγάλη βεράντα με πλακάκια από πέτρινη βεράντα και θέα στο τοπίο

Είτε στη βεράντα είτε για τον χώρο της πισίνας: Με την ελκυστική φυσική τους εμφάνιση, τα σκούρα γκρι πλακάκια της βεράντας δίνουν στον εξωτερικό χώρο έναν τόνο υψηλής αντίθεσης. Ταιριάζουν αρμονικά στον μοντέρνο εξωτερικό χώρο και, μαζί με τα πουριστικά έπιπλα κήπου, αποτελούν ένα αποτελεσματικό σύνολο. Εάν θέλετε να δώσετε χαρακτήρα στο σαλόνι, μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι.

Πλακάκια φυσικού χρώματος για τη βεράντα και το μπαλκόνι φέρνουν τις διακοπές στον κήπο

καλοκαιρινός καιρός στο μπαλκόνι με πλακάκια, ξύλινη εμφάνιση και ανθισμένα φυτά αναρρίχησης

Τα κεραμίδια μεγάλης έκτασης με φυσικό χρώμα με ρουστίκ σχεδιασμό είναι κατάλληλα για βεράντες με πράσινο χρώμα και η εμφάνισή τους εξασφαλίζει αρμονία στον εξωτερικό χώρο. Τα κεραμίδια δαπέδου με κόκκο είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Προσαρμόζονται ιδιαίτερα σε ρουστίκ ξύλινα έπιπλα κήπου. Ένα άλλο πλεονέκτημα: δεν παρατηρούνται μικρά ελαττώματα και ζημιές από τις καιρικές συνθήκες.

Ελαφριά πλακάκια για τη βεράντα και το μπαλκόνι σε στιλ εξοχικής κατοικίας

είσοδος με σκάλες στον κήπο έξω βεράντα με πλακάκια βεράντας στρωμένα σε ανοιχτές αποχρώσεις

Με τη δομημένη, απατηλά πραγματική επιφάνεια από φυσική πέτρα, τα ανοιχτόχρωμα εξωτερικά πλακάκια συνδυάζονται ιδιαίτερα αρμονικά με τη βεράντα στο μοντέρνο στυλ εξοχικής κατοικίας. Τα σκούρα έπιπλα κήπου είναι ο τέλειος συνεργάτης συνδυασμού γιατί αφήνει το χρώμα των πλακιδίων να βγει στο προσκήνιο.