Δάπεδα & πλακάκια

Ανακαινίστε ή επανασχεδιάστε μαρμάρινες σκάλες – μοντέρνα σχέδια για σκάλες και καταστρώματα

σπιράλ-σκάλα-μάρμαρο-σε-λευκό-συνδέει-δεύτερο όροφο-με-μοντέρνο-σχεδιαστή-σαλόνι

Αρχοντικό σαλόνι

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη και πρακτική σκάλα που δεν θα φθείρεται; Η απάντησή μας: Με αξιόπιστο μάρμαρο. Εάν αναδιαμορφώνετε το σπίτι σας ή ανακαινίζετε μια παλιά μαρμάρινη σκάλα, είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές στο σπίτι. Το κλιμακοστάσιο είναι επίσης συνήθως το πιο ορατό μέρος στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας. Συχνά είναι ακόμη και το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης όταν περνάει από την πόρτα. Έτσι, όταν ανακαινίζετε ή επανασχεδιάζετε μια μαρμάρινη σκάλα, πρέπει να είναι όμορφη, σταθερή, να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση και να μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες. Για το λόγο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες και συμβουλές σε αυτήν την ανάρτηση από τις οποίες μπορείτε να εμπνευστείτε.

Ανακαινίστε ή σχεδιάστε μοντέρνες μαρμάρινες σκάλες

εξωτερικές σκάλες καλυμμένες με μάρμαρο κομψό και κομψό μπροστά από την μπροστινή πόρτα με σχέδιο από ξύλο και φυτά σαν δέντρα

Μαρμάρινες σκάλες μπορείτε να δείτε σε διάφορα σπίτια κατοικιών και αρχοντικών σε όλο τον κόσμο. Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, αυτή η πολυτελής πέτρα είναι πλέον διαθέσιμη και σε συνηθισμένες οικογένειες και άτομα. Έτσι, σήμερα μπορείτε να ανακαινίσετε μια παλιά μαρμάρινη σκάλα που κάποτε προοριζόταν για συγκεκριμένους ανθρώπους. Κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται πλέον να παρέχεται αστρονομική τιμή. Πολλοί κατασκευαστές σήμερα παράγουν εκθαμβωτικές πέτρινες σκάλες για οικογένειες, εταιρείες και ξενοδοχεία σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, θα μπορείτε να βρείτε την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας.

κλασικός σχεδιασμός σκάλας από μαρμάρινες σκάλες και προστασία από πτώση σιδήρου

Κάθε πέτρινη πλάκα μπορεί επίσης να κοπεί και να διαμορφωθεί ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε μια σκάλα που είναι προσαρμοσμένη ακριβώς στο σπίτι σας και στα γούστα σας. Ενώ άλλα υλικά μπορούν να παραγγελθούν χύμα και να διατίθενται μόνο σε προ-κομμένα μεγέθη, μπορείτε να ανακαινίσετε ή να δημιουργήσετε μια μαρμάρινη σκάλα κατά παραγγελία, εάν είναι απαραίτητο. Αυτό είναι ιδανικό για αντικείμενα ασυνήθιστων αναλογιών, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων σπιτιών που συχνά έχουν στενά κλιμακοστάσια. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα πραγματικά μοναδικό σχέδιο με αυτό.

σπειροειδή σκάλα από μαρμάρινη πέτρα και ξύλο σε συνδυασμό με πέτρινο τοίχο για ρουστίκ εμφάνιση

Μια σκάλα ντυμένη με μάρμαρο ή κεραμικό είναι ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης στο σπίτι σας. Αυτό μπορεί επίσης να αποτελείται από σκληρό ξύλο, ενώ τα σκαλοπάτια και οι συνδετήρες επενδύονται στη συνέχεια με μάρμαρο. Το τελικό προϊόν δημιουργεί προστιθέμενη αξία για το σπίτι σας και οδηγεί σε μια εντυπωσιακή κεντρική λειτουργία.

Σύγχρονος σχεδιασμός με λευκές μαρμάρινες σκάλες και τοίχο από λευκό τούβλο

Οι εσωτερικές μαρμάρινες σκάλες για την είσοδο είναι μοντέρνα σχεδιασμένες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τύπους μαρμάρου, αλλά και με σίδερο και ξύλο. Είναι δυνατός ο εκσυγχρονισμός μαρμάρινης σκάλας. Οι εξωτερικές μαρμάρινες σκάλες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με διαφορετικούς τύπους μαρμάρου.

Τύποι μαρμάρινων σκαλοπατιών

μινιμαλιστικό επιπλωμένο διαμέρισμα με σκάλες από μάρμαρο σε συνδυασμό με ξύλο

Από τα παραδοσιακά σχέδια έως τα πιο μοντέρνα, η μαρμάρινη σκάλα είναι αξεπέραστη και συχνά ένα σημαντικό στοιχείο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ξενοδοχείο, δημόσιο κτίριο ή ιδιωτική βίλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποικίλο υλικό σχεδόν οπουδήποτε. Μια μινιμαλιστική σκάλα από λευκό μάρμαρο θα προσθέσει κομψότητα, φωτεινότητα και μεγαλείο σε έναν χώρο, ενώ μια σκάλα από πράσινο μάρμαρο μπορεί να προσθέσει νεωτερικότητα και γοητεία στο περιβάλλον της. Όποιο και αν είναι το μελλοντικό σας έργο – κλασικό, μοντέρνο ή σύγχρονο – αυτή η φυσική πέτρα από μάρμαρο έχει τη δύναμη να θαυμάσει με την ομορφιά και την πολυπλοκότητά της που δημιουργούν ατμόσφαιρα και σχεδιασμό τοπίου.

Ανανεώστε σκούρες καφέ σκούρες από μάρμαρο και εξοπλίστε τις με γυάλινη προστασία από πτώση για ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα

Με μαρμάρινες σκάλες, μπορείτε να διακρίνετε διαφορετικά μοντέλα σκαλοπατιών ανάλογα με τον τύπο ή το στυλ. Μερικές από τις διαφορετικές και πιο δημοφιλείς από αυτές είναι, για παράδειγμα, μαρμάρινες σκάλες από πλάνη, μαύρο μάρμαρο, λευκό μάρμαρο και λευκή Carrara, καθώς και πλάκες τραβερτίνης σε διαφορετικές αποχρώσεις όπως κίτρινο, κίτρινο της Ιστρίας, αιγυπτιακό κίτρινο, βασιλικό κίτρινο, γκρι, καφέ, μαύρο, μαργαριτάρι της Σικελίας, λεπτό μάρμαρο, ροζ Πορτογαλία, ροζ μαργαριτάρι, κόκκινο μάρμαρο, κόκκινες σκάλες Αλικάντε και κόκκινη Βερόνα, πράσινη Γουατεμάλα, wenge και πολλά άλλα.

Ανακαινίστε ή επανασχεδιάστε μαρμάρινες σκάλες με γυαλί και πολυτελή σχεδίαση με ενσωματωμένο φωτισμό

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε άλλα υλικά στην υλοποίηση των σκαλοπατιών, όπως σφυρήλατο σίδερο, γρανίτη, ξύλο, πέτρα, γυαλί, ξύλο επικαλυμμένο με ρητίνη, χάλυβα. Αυτό δημιουργεί μια σκάλα που περικλείεται από σιδερένιες σκάλες. Τέλος, είναι δυνατή η δημιουργία σχεδιαστικών μαρμάρινων σκαλοπατιών, πλωτών σκαλοπατιών, σπειροειδών σκαλοπατιών σε στυλ αρ νουβό, πρόσοψης ή κλασικής ζυγαριάς, μαρμάρινων σπειροειδών σκαλοπατιών, αεριζόμενων σκαλοπατιών και πρόβολων σκαλοπατιών.

Υπέροχα σχέδια

Ανακαινίστε μια μοντέρνα λευκή μαρμάρινη σκάλα και συνδυάστε την κομψά με τον τοίχο σε καφέ αποχρώσεις

Έτσι, μια μαρμάρινη σκάλα προσφέρει κομψότητα και στυλ και είναι συχνά το επίκεντρο ενός εσωτερικού σχεδιασμού. Πολυτελής και πολύτιμη, η μαρμάρινη σκάλα γνώρισε τη δική της εξέλιξη με την πάροδο του χρόνου και είναι το στοιχείο που εκφράζει καλύτερα το όραμα και τη δημιουργικότητα του σχεδιαστή. Από την άλλη, ο σχεδιασμός και ο αρχιτέκτονας παραμένουν συχνά στο παρασκήνιο του έργου και είναι το υλικό, στην περίπτωση αυτή μάρμαρο, ο κύριος πρωταγωνιστής του έργου και το στοιχείο που τα κάνει όλα να ξεχωρίζουν.

μαρμάρινη σκάλα σε καφέ αποχρώσεις με φωτιζόμενες πλευρές σε πολυκατάστημα

Από τις μεγάλες, εκτεταμένες σκάλες που κυριαρχούν κυρίως στις αίθουσες μεγάλων σπιτιών και πολυκαταστημάτων ή αρχοντικών, μέχρι τις ιδιόμορφες, διώροφες σερπεντίνες που στεγάζονται σε παλιές καλύβες ή εξοχικές κατοικίες, υπάρχουν μαρμάρινες σκάλες όλων των μεγεθών και σχημάτων. Αν λοιπόν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας, μπορεί να σημαίνει ένα μη τυποποιημένο σχέδιο για το κλιμακοστάσιό σας.

πολυτελές διαμέρισμα με εσωτερική μαρμάρινη σκάλα και ωραία έπιπλα

Οι περισσότεροι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων είναι σε καλή θέση για να σας βοηθήσουν σε αυτό. Σε άμεση συνεργασία με πελάτες ή σε συνεργασία με αρχιτέκτονες ή σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, πολλοί σχεδιαστές δημιουργούν μαρμάρινες σκάλες που μπορούν να σας συναρπάσουν και να σας εμπνεύσουν.

φωτισμένη μαρμάρινη σκάλα που επιπλέει εγκατεστημένη στο σαλόνι

Στην Ιταλία, για παράδειγμα, υπάρχουν δικά της λατομεία μαρμάρου, όπου πρόκειται να επιλεγούν τα πολυτιμότερα από αυτά. Μαζί με τον επαγγελματισμό, την τεχνογνωσία και την εμπειρία των ντόπιων μηχανικών, οι αρχιτέκτονες δημιουργούν διαρκή αριστουργήματα με μέγιστη προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια και την παράδοση της παραγωγής μαρμάρου.

Ανακαινίστε την παλιά ιδιοκτησία με νέα μαρμάρινη σκάλα

κομψή μαρμάρινη σκάλα με φωτισμό που οδηγεί στο σαλόνι στο σπίτι

Η κατοχή μιας σύγχρονης ιδιοκτησίας μπορεί να αισθανθεί σαν μια βαριά ευθύνη. Ωστόσο, η μαρμάρινη σκάλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα στην ιδιοκτησία σας. Ταυτόχρονα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σπίτι στο οποίο η οικογένειά σας σίγουρα θα αισθάνεται πολύ άνετα. Το μάρμαρο ήταν μια δημοφιλής επιλογή για δάπεδα και σκάλες σε όλη την ιστορία. Από αυτή την άποψη, υπάρχει σήμερα μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στυλ, ενώ οι κατασκευαστές είναι περήφανοι που βρίσκουν το κατάλληλο μάρμαρο για κάθε σπίτι.

μοντέρνα μαρμάρινη σκάλα σε λευκό χρώμα με μαύρες και αποτελεσματικές φυσικές λεπτομέρειες

Το μάρμαρο έχει τη φήμη ότι είναι μια λεπτή πέτρα, αλλά είναι τόσο σκληρό όσο η πέτρα. Όταν ανακαινίζετε μια παλιά μαρμάρινη σκάλα, είναι ακόμα αδιάβροχη, καθαρίζεται εύκολα και δύσκολα καταστρέφεται. Ωστόσο, οι περισσότεροι επαγγελματίες συνιστούν να σφραγίζονται όλα τα πέτρινα δάπεδα και οι σκάλες. Αυτό όχι μόνο διατηρεί την ομορφιά της πέτρας, αλλά καθιστά επίσης πολύ πιο δύσκολο να λεκιάσει και πιο εύκολο να καθαριστεί.

Περίπατος αλουμινίου για μαρμάρινες σκάλες με μοντέρνο σχεδιασμό και φωτισμό

Πολλοί άνθρωποι και καταναλωτές διαπιστώνουν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να σκουπίσουν ή να σκουπίσουν με ηλεκτρική σκούπα και περιστασιακά σκουπίζουν το μαρμάρινο δάπεδο με ένα απαλό απορρυπαντικό. Ακόμα και το χυμένο υλικό και η ακαταστασία είναι εύκολο να χειριστούν επειδή δεν μπορούν να μπουν μέσα.

Χρησιμοποιήστε καφέ μάρμαρο και γυαλί ως προστασία πτώσης για μοντέρνες σκάλες

Οι σπειροειδείς σκάλες και οι στριφογυριστές σκάλες είναι όμορφες εξ ορισμού. Η δομή και το σχήμα τους τους επιτρέπει να είναι πολύ κομψά και κομψά. Ωστόσο, γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά όταν το υλικό και ο σχεδιασμός τους δίνουν χαρακτήρα. Έτσι, συμβάλλετε επίσης σε μια συνολική απλή αλλά πολύ κομψή εμφάνιση. Ως κατάλληλο παράδειγμα αυτού, δείτε μια όμορφη μαρμάρινη σκάλα σχεδιασμένη με σύγχρονα στοιχεία.

Phillip lim σχεδιαστής σκάλας με μαρμάρινες σκάλες και αιχμηρούς τοίχους σε λευκό χρώμα

Οι μαρμάρινες σκάλες μπορούν επομένως να φαίνονται ιδιαίτερα κομψές και πολυτελείς. Δεδομένου ότι το υλικό είναι ήδη πολύτιμο και μοναδικό, η σκάλα δεν χρειάζεται εκλεπτυσμένο σχέδιο για να ξεχωρίσει. Σε αυτή την περίπτωση, ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός των σκαλοπατιών συμπληρώνεται από τους αιχμηρούς τοίχους.