Δάπεδα & πλακάκια

Πλακάκια από ξύλο – στιβαρότητα με σπιτικό χαρακτήρα

Κάθε επιτυχημένη ιδέα επίπλωσης ξεκινά με το σχεδιασμό οροφής, τοίχου και δαπέδου. Και ενώ το χρώμα του τοίχου και η επένδυση του τοίχου μπορούν να αλλάξουν αβίαστα και ανέξοδα αργότερα, η επιλογή του δαπέδου είναι περισσότερο μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Το ξύλο δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά το υλικό είναι ευαίσθητο στο νερό, χρειάζεται τακτική συντήρηση και είναι μάλλον μειονεκτικό για την ακουστική του δωματίου. Το κεραμικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αλλά μπορεί να φαίνεται κρύο και στείρο. Τα ξύλινα πλακάκια είναι μια εναλλακτική λύση που έχει εδραιωθεί επιτυχώς τα τελευταία χρόνια-συνδυάζουν τη στιβαρότητα και τη μακροζωία των κεραμικών με τον σπιτικό χαρακτήρα του ξύλου και προσφέρουν την τέλεια λύση για όλους όσους αναζητούν μια εύκολη επιφάνεια και ταυτόχρονα για το δεν θέλουν να κάνουν χωρίς τη φυσική γοητεία της σανίδας ή παρκέ. Χάρη στις σύγχρονες διαδικασίες κατασκευής, πολλά χρώματα, κόκκοι και δομές μπορούν να πραγματοποιηθούν, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει το σωστό σχέδιο.

Πλακάκια με ξύλινη εμφάνιση – μια εύκολη εναλλακτική λύση για τις σανίδες δαπέδου

ο Πλακάκια σε ξύλο είναι κατασκευασμένα από ειδικά στιβαρά κεραμικά και στη συνέχεια, χάρη στις σύγχρονες τεχνικές κατασκευής, γυαλίζονται με ξύλινη όψη. Η επιφάνεια είναι παραπλανητικά παρόμοια με το φυσικό υλικό, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα των κεραμικών πλακιδίων. Είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία, αντιολισθητικό και μπορεί να αντέξει τον ήλιο και τον παγετό χωρίς προβλήματα-η επένδυση δαπέδου είναι επομένως ιδανική για δωμάτια με μεγάλη χρήση, όπως διαδρόμους και χώρους καθιστικού, καθώς και για βρεγμένα δωμάτια, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, τα κεραμίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ σαλονιού, κουζίνας και βεράντας.

Τα κεραμικά πλακίδια προσφέρουν επίσης μια εύκολη εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά δάπεδα από σανίδες – δεν διογκώνονται, δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε επεξεργασία με λάδια και μπορούν να καθαριστούν με καθαριστικά ατμού, δηλαδή εντελώς χωρίς χημικά. Τα πλακάκια προσφέρονται σε διαφορετικά μεγέθη, τα οποία βασίζονται στις διαστάσεις των ξύλινων σανίδων δαπέδου – αυτό επιτρέπει διαφορετικές τεχνικές τοποθέτησης.

Κεραμικά πλακίδια με ξύλινη εμφάνιση – τι πρέπει να προσέξετε κατά την τοποθέτηση?

Παρόμοια με τα συνηθισμένα κεραμικά πλακίδια, το πρώτο πράγμα που πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πάτωμα είναι ίσιο και καθαρό. Μόνο τότε καθορίζεται ο τύπος τοποθέτησης – είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο κόκκος των μεμονωμένων πλακιδίων να είναι συντονισμένος έτσι ώστε το κάλυμμα δαπέδου να μοιάζει πραγματικά με ξύλινο πάτωμα. Ο τύπος τοποθέτησης εξαρτάται από το αν τα πλακάκια έχουν τοποθετηθεί με ή χωρίς αρμούς. Βασικά, ισχύει ο κανόνας – ευρύχωρα δωμάτια με πλακάκια μεγάλου μεγέθους και μικρά δωμάτια – με μικρότερα πλακάκια, που απλώνονται απρόσκοπτα. Τα ανοιχτόχρωμα ξύλα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, τα σκούρα ξύλα δίνουν έμφαση και τραβούν αυτόματα την προσοχή.

Τα πλακίδια σε ξύλινη εμφάνιση προσφέρουν πολλές πιθανές χρήσεις

Τα κεραμικά πλακίδια σε ξύλινη εμφάνιση δεν είναι μόνο εύκολο στη φροντίδα και ανθεκτικά, μπορούν να τοποθετηθούν αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε δωμάτιο και προσφέρουν πολλές πιθανές χρήσεις.

Στο διάδρομο, το ζεστό χρώμα του ξύλου δημιουργεί μια φιλόξενη ατμόσφαιρα που καλωσορίζει τους επισκέπτες και τα μέλη της οικογένειας. Ταυτόχρονα, η ανθεκτική στις γρατζουνιές επιφάνεια είναι ιδιαίτερα πρακτική όταν οι κάτοικοι του σπιτιού έχουν κατοικίδια ζώα.

Πλακάκι-ξύλο-εμφάνιση-απρόσκοπτη-τοποθέτηση-ιδέα

Στο σαλόνι ενός νέου κτιρίου, τα πλακάκια που μοιάζουν με σανίδες δαπέδου δημιουργούν μια οπτική σύνδεση μεταξύ της κουζίνας, της τραπεζαρίας και του καθιστικού. Στο ντουλάπι με τζάκι σε ένα παλιό κτίριο, τα κεραμίδια που έχουν κλασικό μοτίβο ψαροκόκαλο προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στο εσωτερικό.

Στο μπάνιο, τα ξύλινα κεραμίδια μοιάζουν με τον ελκυστικό κόκκο τους και μπορούν να δημιουργήσουν συναρπαστικές αντιθέσεις με τον νιπτήρα από φυσική πέτρα. Τα σχέδια του Φενγκ Σούι, στα οποία τα φυσικά υλικά δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή αυτή τη στιγμή.