σαλόνι

14 ιδέες σαλονιού από πάνω και συμβουλές σχεδιασμού

Ιδέες για σαλόνι -ανωτέρω-εικόνες-επίπλωση-εσωτερικό-σχέδιο-καναπές

Το σαλόνι ανακατασκευάζεται, ανακαινίζεται ή επανασχεδιάζεται συχνότερα από τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, για τον σαφή λόγο ότι ακριβώς επειδή περνάτε κυρίως τον ελεύθερο χρόνο σας και έχετε υψηλότερες απαιτήσεις για το περιβάλλον. Εκτός από το σχεδιασμό, είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο και υπάρχουν πολλές δυνατότητες επίπλωσης. Σύμφωνα με τη διάταξη του δωματίου και τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο περιθώριο για ελκυστικό σχεδιασμό δωματίου. Δείτε το 14ο Ιδέες διαβίωσης για σαλόνια που ταιριάζουν στο γούστο σας και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από το πώς οι αρχιτεκτονικές συνθήκες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν επωφελώς.

Ζωντανές ιδέες για σαλόνια με φρέσκια αίσθηση και ξεχωριστή πινελιά

Ιδέες για σαλόνι-υπερ-γκρι-καναπέ-χαλί-γεωμετρικό μοτίβο

Με το μικρό αλλά ευρύχωρο σαλόνι υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να μην το σχεδιάσετε με επιτυχία. Πάνω απ ‘όλα, θα πρέπει να αποφασίσετε για ένα κατάλληλο στυλ επίπλωσης που περιλαμβάνεται λίγο πολύ στα άλλα δωμάτια. Εκτός από την περικοπή, το μέγεθος του δωματίου και το φυσικό φως παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Για μικρά δωμάτια, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε ανοιχτά χρώματα και να επιλέγετε έπιπλα με απλό σχεδιασμό. Τα σχέδια των δωματίων σε σκανδιναβικό, μινιμαλιστικό ή αστικό σικ στυλ έχουν τη μεγαλύτερη αίσθηση σε αυτή την περίπτωση.

Σύγχρονες ιδέες διαβίωσης για σαλόνια – κομψότητα στα μέσα του αιώνα

Ιδέες για σαλόνι-up-modern-50s-midcentury

Τα κομψά έπιπλα δίνουν στο δωμάτιο μια ξεχωριστή πινελιά και μια αυθεντική ατμόσφαιρα για το σπίτι σας. Τα έπιπλα του μεσαίου αιώνα ή αυτά που χαρακτηρίζονται από το βιομηχανικό στυλ παρέχουν αυτή την ιδιαίτερη πινελιά. Δεν είναι απαραίτητο ότι ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σαλόνι πρέπει να είναι πλήρως επιπλωμένο με κλασικά σχεδιαστικά. Ένα ή δύο πολύτιμα έπιπλα προσθέτουν αξία στο υπόλοιπο εσωτερικό και δείχνουν την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Ιδέες διαβίωσης για σαλόνια σε βιομηχανικό στιλ

Ιδέες διαβίωσης για σαλόνι -πάνω-βιομηχανικό στυλ-καναπέ-γκρι-ταπετσαρία

Το τυπικό πατάρι ή το λεγόμενο βιομηχανικό στυλ είναι πολύ δημοφιλές εκείνη την εποχή, ειδικά μεταξύ των νέων που προσπαθούν επίσης για περισσότερη ελευθερία στο σπίτι. Αυτό το στυλ επίπλωσης διαμορφώνεται από την αρχιτεκτονική των παλιών εμπορικών κτιρίων και μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία μόνο σε μεγάλα δωμάτια με εξαιρετικά ψηλά ταβάνια. Για τους λάτρεις αυτού του στυλ, απομένει να προσπαθήσουν να αναδημιουργήσουν το σχέδιο. Βασιστείτε σε απλή επίπλωση, ίσως σε ποια σωληνωτά έπιπλα και γιατί όχι σε έναν «τοίχο από τούβλα κλίνκερ» για να τραβήξετε τα βλέμματα.

Ζωντανές ιδέες για σαλόνια σε ασπρόμαυρη πόλη chic

Ιδέες για σαλόνι-στον επάνω όροφο-μοντέρνα-πόλη κομψό-άσπρο-μαύρο-κόκκινο

Ένα σχεδιαστικό κέντρο του σαλονιού πρέπει να καθοριστεί έτσι ώστε το δωμάτιο να εμφανίζεται ως σύνολο και όχι ως απομονωμένες περιοχές. Συνήθως αυτή είναι η περιοχή μπροστά από τον καναπέ με ένα χαλί πάνω του. Αυτό δεν πρέπει να εκτυπώνεται πολύχρωμα ή με μοτίβο, αλλά πρέπει να ταιριάζει κομψά με τα υπόλοιπα. Σίγουρα φαίνεται πιο ελκυστικό όταν περιλαμβάνονται όλα τα χρώματα στο εσωτερικό. Είναι επίσης οικονομικά αξιόλογο να αγοράσετε ένα μοντέρνο, φανταχτερό χαλί και τα έπιπλα – απλά, μονόχρωμα, στην γκάμα των χρωμάτων που καθορίζει το χαλί.

Ιδέες διαβίωσης για σαλόνια σε σκανδιναβικό στιλ

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-σκανδιναβικός-παρκέ-μαύρο-άσπρο

Ωστόσο, το φυσικό φως και ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ατμόσφαιρα του δωματίου, αν και αυτή η πτυχή συχνά παραμελείται. Αξιοποιήστε βέλτιστα το φως της ημέρας και επωφεληθείτε στο μέγιστο από τον προσανατολισμό του δωματίου. Είναι ακριβώς το συνεκτικό φως που επιτρέπει την αντίληψη των χρωμάτων και των δομών.

Ιδέες διαβίωσης για σαλόνια σε μινιμαλιστικό στιλ

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-πάνω-λευκό-γκρι-απαλό χρώμα-φως

Το μινιμαλιστικό στυλ δίνει έμφαση σε αυτό που είναι χρήσιμο και εξυπηρετικό. Ο εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί ανάλογα. Περισσότερος χώρος, λιγότερα έπιπλα, απλές, καθαρές γραμμές και ουδέτερα χρώματα είναι βασικά τα τυπικά χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού. Ορίστε τις αντιθέσεις στο δημιουργικό κέντρο του δωματίου και αποφύγετε τις στην άκρη.

Ζωντανές ιδέες για σαλόνια με δημιουργικό κέντρο – το χαλί

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-πάνω-λευκό-χρώμα-χαλί-πολυέλαιος

Απλές ιδέες διαβίωσης για σαλόνια με γκρι καναπέδες

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-γωνία-καναπές-γκρι-ταπετσαρίες-παρκέ-δάπεδο

Ιδέες για καθημερινή διαβίωση για σαλόνια – αρθρωτά έπιπλα

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-εσωτερικός-κήπος-σκάλες-καναπές-πορτοκαλί

Κομψές ιδέες διαβίωσης για σαλόνια – δημιουργήστε μια έννοια χρώματος

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-μπεζ-γήινος-τόνος-δέρμα-πολυθρόνα-λευκό

Κομψές ιδέες διαβίωσης για σαλόνια σε παστέλ χρώματα

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-σκούρο-παστέλ-χρώματα-μοβ-γκρι-γυαλί

Ιδέες για σαλόνια σε ζεστές γήινες αποχρώσεις – καφέ και πορτοκαλί χαρακτηρίζουν την ατμόσφαιρα του δωματίου

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-φθινόπωρο-χρώματα-ζεστά-καφέ-πορτοκαλί

Ιδέες διαβίωσης για σαλόνια με υπέροχη θέα-παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-παστέλ-χρώματα-μπεζ-πανοραμική παράθυρο-πισίνα

Ιδέες για σαλόνια με έμφαση στο φυσικό φως

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-καναπές-λευκός-γκρι-τοίχος-ναυτικός

Ιδέες για σαλόνια στο μικρό διαμέρισμα

σαλόνι-ιδέες-σαλόνι-επάνω-μικρό-διαμέρισμα-ξύλο-λευκός-γωνιακός καναπές