σαλόνι

Το γκρι χρώμα του τοίχου στο σαλόνι – κορυφαία τάση για το 2015

γκρι χρώμα τοίχου σκούρο σαλόνι καναπές λευκός καθρέφτης διακόσμηση πλαϊνά τραπέζια

Σχεδόν κανένα χρώμα δεν είναι προς το παρόν πιο δημοφιλές από το γκρι. Παλαιότερα θεωρούνταν θολό και άβολο, αλλά σπάνια το συνιστούσαν οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων. Αλλά στις μέρες μας η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ – οι γκρι αποχρώσεις έχουν ανακαλυφθεί ξανά και είναι επί του παρόντος σε τάση. Επειδή οι ουδέτερες αποχρώσεις αποτελούν το τέλειο υπόβαθρο για μια ευφάνταστη επίπλωση, τονίζουν τις κόγχες και τις γωνίες και εξασφαλίζουν μια καλή αίσθηση ζωής.

Το γκρι χρώμα του τοίχου – Επιλέγοντας τη σωστή απόχρωση

γκρι χρώμα τοίχου ζωντανός τοίχος μοντέρνα σκαμπό κρεμ χαλί

Ετσι ώστε γκρι χρώμα τοίχου είναι πιο αποτελεσματική στο δωμάτιο, πρέπει πρώτα να βρεθεί η σωστή απόχρωση. Οι συνθήκες φωτισμού παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ένα δωμάτιο που βλέπει βόρεια ή ανατολικά παραμένει στη σκιά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας – γι ‘αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξετε μια ανοιχτό γκρι απόχρωση. Αυτό εξασφαλίζει ότι το εσωτερικό είναι ευάερο και φιλόξενο. Σε ένα δωμάτιο που βλέπει νότια ή δυτικά, ένας τοίχος με έμφαση μπορεί να σχεδιαστεί σε ανθρακί χρώμα.

Για δωμάτια με κόγχες και γωνίες, συνήθως συνδυάζονται πολλές αποχρώσεις – αυτό δημιουργεί συναρπαστικές αντιθέσεις και το δωμάτιο φαίνεται καλά δομημένο.

Τα δωμάτια με κεκλιμένες οροφές θα επωφεληθούν από έναν συνδυασμό λευκών οροφών και γκρι τοίχων – δημιουργούν μια οπτική ψευδαίσθηση και σχηματίζουν ένα κομψό σύνολο.

Το γκρι χρώμα του τοίχου αναδεικνύει καλύτερα την κομψή επίπλωση

γκρι χρώμα τοίχου εσωτερικό σαλόνι σαλόνι σχεδιασμός τοίχου μοντέρνο

ο γκρι χρώμα τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους – είτε ως προφορά είτε ως φόντο, μπορεί να επιλεγεί το σωστό σχέδιο χρωμάτων για κάθε κατάσταση διαβίωσης. Ακόμα περισσότερο – ένα ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων επιτρέπει στα ελκυστικά έπιπλα να έρθουν μόνα τους. Έτσι, αν σας αρέσουν τα πολύχρωμα έπιπλα, θα πρέπει να βάψετε τους τοίχους σε γκρι χρώμα. Οι εσωτερικοί χώροι σε μοντέρνο εξοχικό στυλ με έπιπλα από φυσικό ξύλο δημιουργούν έναν ελκυστικό συνδυασμό με σκούρους γκρι τοίχους. Και αν το απλό, μινιμαλιστικό στυλ ζωής σας φαίνεται πολύ βαρετό, μπορείτε να σχεδιάσετε το δωμάτιο με τοίχους σε γκρι και κόκκινο ή γκρι και πράσινο.

Συνδυάστε γκρι και λουλουδάτα μοτίβα

γκρι χρώμα τοίχου ράφι σαλονιού προφορά τοίχου ταπετσαρία λουλούδια ρομαντικά

Χωρίστε οπτικά έναν ανοιχτό χώρο διαβίωσης σε διαφορετικές περιοχές χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα τοίχων. Αυτές μπορεί να είναι διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι χρώματος, αλλά και μια έντονη αντίθεση με τη γκρίζα τοιχογραφία, όπως με αυτόν τον τοίχο με έμφαση με λουλουδάτα μοτίβα σε ροζ, μοβ και λευκό. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ωραία μετάβαση από μια τόσο πολύχρωμη ταπετσαρία σε ουδέτερο γκρι τόνο είναι με τα έπιπλα ή τα διακοσμητικά.

γκρι μπογιά τοίχου καναπέ κόκκινο τζάκι ηλεκτρική διακόσμηση τοίχου ρολόι τραπεζάκι σαλονιού

Με αυτόν τον ουδέτερο τοίχο, ο κόκκινος καναπές έρχεται στον εαυτό του καλύτερα από ό, τι θα μπορούσε μπροστά σε ένα άλλο έντονο χρώμα τοίχου, δεν νομίζετε; Οι γκρι αποχρώσεις μπορούν επίσης να συνδυαστούν με άλλα ουδέτερα χρώματα όπως μπεζ, λευκό ή, όπως εδώ, με καφέ. Σε κάθε περίπτωση, μια αρμονική αλληλεπίδραση με επαναλαμβανόμενους χρωματικούς τόνους θα πρέπει να συνδυάζεται έτσι ώστε να μην υπάρχει χαοτική εμφάνιση.

Γκρι και λευκό χρώμα τοίχου

Ιδέες σαλονιού σαλόνι έπιπλα σχεδιαστών δαπέδων laminate

Ένα δωμάτιο φαίνεται πολύ μοντέρνο και κομψό εάν ένας μεσαίου σκούρου γκρι τόνος συνδυάζεται με λευκό για τους τοίχους. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη επιλογή εάν ένα δωμάτιο είναι σχετικά σκοτεινό και δεν έχει πολλά παράθυρα, αλλά ακόμα δεν θέλετε να το κάνετε χωρίς το μοντέρνο γκρι χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επιλεγεί μια λευκή οροφή. Δείτε επίσης πώς φαίνονται τα κομψά λευκά κουφώματα πόρτας και παραθύρου ανάμεσα στον γκρι τόνο!

Κομψές ιδέες διακόσμησης στο σαλόνι

Χρώμα τοίχου γκρι χρώματα ιδέες μοντέρνο στυλ χώρας

Η συναρμολόγηση πολλών γκρίζων στοιχείων θα πρέπει επίσης να είναι επιδέξια. Ο κίνδυνος να το παρακάνετε με το σκούρο χρώμα και να δημιουργήσετε κάθε άλλο παρά φιλική ατμόσφαιρα είναι πολύ υψηλός. Για κάθε πιο σκούρο στοιχείο, βρείτε ένα ελαφρύ. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ένα γκρι χρώμα τοίχου με ένα λευκό ή μπεζ χρώμα · αν όλοι οι τοίχοι είναι βαμμένοι γκρι, μπορείτε να αντισταθμίσετε με ένα ελαφρύ δάπεδο. Το ίδιο ισχύει για έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού.

Επίπλωση του καθιστικού – ρουστίκ στυλ διαβίωσης

λευκός καναπές ανθρακί γκρι χρώμα τοίχου

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται με τέτοια σκούρα γκρι. Χωρίς αμφιβολία, δημιουργείτε ένα ευγενές εσωτερικό, αλλά αρκετά φωτεινά στοιχεία και η πιο φιλική δυνατή ατμόσφαιρα χάρη στα μεγάλα ή πολλά παράθυρα πρέπει να είναι εγγυημένα. Μια τέτοια ισορροπία δημιουργείται εδώ από τον χιονισμένο καναπέ και τη διαφανή, λευκή κουρτίνα, η οποία συνδυάζεται με μια μπλε.

Μοντέρνο και άνετο

Χρώμα τοίχου πολυέλαιος χαλί κόκκινα επιτραπέζια φωτιστικά

Μπορείτε να δείτε για άλλη μια φορά εδώ ότι οι έντονες χρωματικές πινελιές έρχονται από μόνες τους σε ουδέτερο φόντο. Δεν χρειάζεται να είναι ένα μεγάλο έγχρωμο έπιπλο εάν θέλετε να παρέχετε χρώμα. Μερικά μικρότερα κομμάτια και διακοσμητικά μπορεί να είναι απολύτως επαρκή για να δημιουργήσουν έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό ουδέτερων και έντονων χρωμάτων.

Ανοιχτό γκρι χρώμα τοίχου και κόκκινες πινελιές

χρωματίστε γκρι ιδέες σύστημα ραφιών τοίχων από τούβλα

Η απόχρωση του γκρι δεν πρέπει απαραίτητα να είναι αισθητά σκοτεινή. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε έναν τόνο που είναι μόνο λίγα επίπεδα πιο σκούρο από το καθαρό λευκό, δηλαδή αρκετά σκούρο για να τον διακρίνετε από τα υπάρχοντα λευκά έπιπλα. Αυτό σας δίνει μια ωραία εναλλακτική λύση στο απλό λευκό, χωρίς όμως να δημιουργείτε υπερβολικό δράμα.

Ανοιχτό γκρι τοίχος και έπιπλα

Σαλόνι με γωνιακό καναπέ σετ με μοκέτα

Μπορείτε να δείτε ένα ανοιχτό γκρι δωμάτιο τριγύρω εδώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιλέχθηκε μόνο ένα γκρι χρώμα τοίχου, αλλά και το πάτωμα και τα έπιπλα σχεδιάστηκαν σε αυτό το χρώμα. Παρ ‘όλα αυτά, δημιουργείται μια φιλική ατμόσφαιρα, η οποία οφείλεται κυρίως στα πολλά παράθυρα. Λίγες κίτρινες αποχρώσεις χαλαρώνουν επίσης την ατμόσφαιρα.

Ζωντανές ιδέες ανοιχτό γκρι χρώμα τοίχου λευκά ράφια τοίχου

Σίγουρα δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι η χρήση γκρι αποχρώσεων σε αυτό το σαλόνι ήταν επίσης πολύ επιτυχημένη. Πρόκειται για ελαφρές αποχρώσεις που επιλέχθηκαν για έναν τοίχο με έμφαση, τον καναπέ, το σκαμπό και επίσης το τραπεζάκι του καφέ. Οι πολλές λευκές πινελιές δημιουργούν επίσης μια φιλική αντίθεση. Ένα πραγματικά επιτυχημένο εσωτερικό στο οποίο μπορείτε πραγματικά να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Ιδέες σχεδιασμού χρώματος τοίχου διθέσιες καναπέδες

Αν θέλετε να συνδυάσετε πολλά χρώματα στο εσωτερικό με το γκρι χρώμα, σας συνιστούμε να μην το παρακάνετε με τον αριθμό. Είναι καλύτερο να το αφήσετε με δύο έως τρεις χρωματικούς τόνους, τους οποίους στη συνέχεια επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά στα μαξιλάρια, τις κουβέρτες, τα χαλιά, τις κουρτίνες, τις εικόνες ή άλλες διακοσμήσεις και αξεσουάρ σπιτιού. Τίποτα δεν πρέπει να φαίνεται τυχαίο, αλλά να εναρμονίζεται με το υπόλοιπο σχέδιο. Το γκρι χρώμα του τοίχου είναι μόνο η βάση ή το φόντο.

Ράφι τοίχου λευκή φωτογραφία τοίχος Shaggy χαλί

Καθιστικό κεκλιμένο ανώτατο όριο λευκό καραμέλα καναπέ

Ιδέες για χρώμα τοίχου γκρι κίτρινο σκούρο μπλε καναπέ

Χρώμα τοίχου γκρι καναπές εικόνες μοντέρνα δύο επιτραπέζια φωτιστικά

γκρι ιδέες βαφής τοίχου για επίπλωση μοντέρνα

Μεσογειακό στυλ ρολογιού τοίχου με καμινάδα μεσογειακό

Ζωντανές ιδέες σχεδιασμός χρώματος τοίχου γκρι μοντέρνο ζεστό

Χρώμα τοίχου γκρι κόκκινα τονίζει μαξιλάρια

Γκρι λευκό πλαίσιο παραθύρου Shaggy χαλί

Χρώματα τοίχου γκρι τόνους εικόνες δάπεδο από ξύλο καστανιάς

Σχεδιασμός καναπέ μικρού πίνακα εικόνες τοίχου

Ιδέες σαλονιού καθρέφτη πλαϊνό δάπεδο laminate

Σαλόνι ιδέες σαλόνι έμφαση τοίχο μέρος του δωματίου

Χρώμα τοίχου ανοιχτό laminate δάπεδο Shaggy χαλί

Χρώματα τοίχου σκούρος καναπές σκίασης