σαλόνι

Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες στο σαλόνι – 25 ιδέες

Σχέδιο τοίχου με εικόνες -σαλόνι-γκρι-τοίχο-μπογιά-κίτρινο-ζωγραφική

Έχετε πολλή ελευθερία με Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες και μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά στο δικό του γούστο. Είτε θέλετε να κρεμάσετε οικογενειακές φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, παιδικά σχέδια, αφίσες, πίνακες καμβά, ακουαρέλες ή ελαιογραφίες στον τοίχο, απαιτείται δημιουργικότητα όταν τις τοποθετείτε σήμερα. Ρίξτε μια ματιά στις ιδέες μας για δημιουργική διακόσμηση τοίχων και μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανόνες για την αντιμετώπιση των εικόνων.

Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες – μεμονωμένα έργα τέχνης

τοίχο-σχέδιο-σαλόνι-κρέμα-λευκό-τοίχο-μπογιά-εικόνες-μοτίβα-γέφυρα-βιβλιοθήκη

Μια μεγάλη μεμονωμένη εικόνα είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να διακοσμήσετε όμορφα έναν τοίχο στο σαλόνι. Τα ειδικά έργα τέχνης μπορούν να λειτουργήσουν ως πολύχρωμα ανταύγειες ή να συμπληρώσουν το δωμάτιο αρμονικά ως προς το χρώμα. Ο βέλτιστος χώρος για κάθε εικόνα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένος – το κέντρο της εικόνας πρέπει να είναι περίπου 1,60 μέτρα στο ύψος των ματιών. Κατά την ευθυγράμμιση των εικόνων, είναι επίσης σκόπιμο να συμπεριληφθούν σημαντικά στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού, όπως η θέση σημαντικών επίπλων, όπως καναπέδες, ράφια, μπουφέδες και οι άκρες των θυρών και των παραθύρων. Μια κορνίζα με πίσω τοίχο, γυάλινο κάλυμμα και passepartout προστατεύει την εικόνα από τη βρωμιά και την άμεση επαφή με τον τοίχο, έτσι ώστε να παραμένει όμορφη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσο πιο ακριβή και πολύτιμη είναι η εικόνα για εσάς, τόσο πιο σημαντικό είναι το passepartout και ο πίσω τοίχος. Για να προστατεύεται η εικόνα από το γυαλί και την υγρασία, το passepartout πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 1,5 mm.

Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες σε μια ομάδα

τοίχος-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-μπεζ-τοίχος-χρώμα-μαύρο-άσπρο-κορνίζες

Οι τοίχοι φωτογραφιών έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, όπου πολυάριθμες φωτογραφίες ομαδοποιούνται σε διάφορα πλαίσια εικόνων και κρέμονται στον τοίχο. Παρόλο που οι εικόνες διαφορετικών μεγεθών είναι διατεταγμένες φαινομενικά τυχαία, πρέπει να προγραμματίσετε την ομαδοποίηση και την ανάρτηση τους προσεκτικά. Η ομάδα των εικόνων λειτουργεί ιδιαίτερα καλά εάν τα πλαίσια εικόνων είναι επιλεγμένα σε παρόμοιο στυλ ή εάν οι ίδιες οι εικόνες έχουν ένα κοινό χρώμα. Ακόμα κι αν θέλετε να οργανώσετε μια ομάδα με χαλαρό μοτίβο, βεβαιωθείτε ότι οι αποστάσεις μεταξύ όλων των εικόνων είναι ίδιες και ότι οι εξωτερικές άκρες του πλαισίου σχηματίζουν ορθογώνιο ή τετράγωνο. Αυτό κάνει τον τοίχο φωτογραφιών να φαίνεται πιο αρμονικός. Για να μπορείτε να αξιολογήσετε καλύτερα το αποτέλεσμα, μπορείτε να φτιάξετε πινακίδες από χαρτόνι στα αντίστοιχα μεγέθη εικόνας και να δοκιμάσετε τη διάταξη στον τοίχο.

Δοκιμάστε τη θέση των μεμονωμένων εικόνων πριν τις επισυνάψετε

σχεδιασμός τοίχου-εικόνες-σαλόνι-στένσιλ-μοτίβο-ιδέες

Αν θέλετε να απολαμβάνετε τις πολλές αναμνήσεις διακοπών πιο συχνά, μπορείτε να πλαισιώσετε τις φωτογραφίες από τις τελευταίες διακοπές και επίσης να τις τοποθετήσετε στον τοίχο. Θα μεταφερθείτε σε υπέροχα μέρη ξανά και ξανά και οι όμορφες αναμνήσεις θα ανακαλύπτονται ξανά και ξανά. Οι φωτογραφίες που έχετε συσσωρεύσει θα μετατραπούν σε πραγματικούς θησαυρούς με όμορφο πλαίσιο. Κάντε το σαλόνι ένα μοναδικό και ελκυστικό εκθεσιακό χώρο για θετικές αναμνήσεις. Εάν θέλετε να δώσετε σε αυτήν την έκθεση μια προσωπική πινελιά, μπορείτε φυσικά να σχεδιάσετε το δικό σας μείγμα πλαισίων εικόνας. Για παράδειγμα, συνδυασμοί πλαισίων εικόνας σε διαφορετικά μεγέθη, πλάτη και ακόμη και στυλ παρέχουν ποικιλία και χαρακτήρα. Οτιδήποτε σας αρέσει επιτρέπεται. Είστε ευπρόσδεκτοι, για παράδειγμα, να κλείσετε ασπρόμαυρες φωτογραφίες και να συμπεριλάβετε μόνο ένα χρώμα στη μεγάλη σύνθεση.

Πλαίσια ασπρόμαυρα σχέδια

Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες σαλόνι-ασπρόμαυρη-τέχνη

Μια μοναδική μεγάλη εικόνα ή οι δικές σας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης είναι μια εξαιρετική ιδέα για διακόσμηση τοίχων, ειδικά για εσάς που θέλετε η διακόσμηση του τοίχου να είναι πιο ήρεμη και λεπτή. Ανάλογα με το πώς είναι διαμορφωμένο το σαλόνι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συναρπαστική διακόσμηση τοποθετώντας δύο κορνίζες στο πάτωμα και ακουμπώντας τους άνετα στον τοίχο. Επιλέξτε κορνίζες φωτογραφιών που διαφέρουν σε σχήμα και μέγεθος. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό που είναι γνωστό ως εικόνα σε εικόνα. Για αυτό, αφήστε το μεγαλύτερο πλαίσιο εικόνας κενό και επιλέξτε ένα μοτίβο μόνο για το μικρότερο πλαίσιο. Η δημιουργία σας δημιουργεί μια πολύ αρμονική συνολική εντύπωση εάν το χρώμα της επίπλωσης είναι συντονισμένο με αυτό του πλαισίου.

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε μαύρες, ορθογώνιες κορνίζες

σχεδιασμός τοίχου-εικόνες-σαλόνι-μαύρο-άσπρο-φώτα

Ένας άλλος δημιουργικός τρόπος για να ομορφύνετε τους γυμνούς τοίχους και να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο σαλόνι είναι οι λωρίδες εικόνας. Αυτά είναι στενά ράφια στα οποία μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε τις κορνίζες με διαφορετική σειρά όπως σας πηγαίνει η διάθεση. Η μπάρα εικόνων προσφέρει χώρο όχι μόνο για όμορφες εικόνες, αλλά και για μικρά διακοσμητικά στοιχεία και αξεσουάρ. Το ύψος στο οποίο συνδέετε τη γραμμή εικόνας εξαρτάται από εσάς. Εικόνες που είναι τοποθετημένες σε ένα απροσδόκητο ύψος, για παράδειγμα ψηλότερα στον τοίχο, μετατρέπουν το σχέδιο του τοίχου με εικόνες σε ένα πραγματικό βλέμμα.

Ομαδοποίηση με ένα φαινομενικά χαλαρό μοτίβο

τοίχος-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-κάτω-σκάλες-μαύρο-άσπρο

Μια πρωτότυπη ιδέα για το σχεδιασμό τοίχων με εικόνες θα ήταν να χρησιμοποιήσετε φυτική πέργκολα αντί για τυπικές κορνίζες. Φέρτε τα πλέγματα στον τοίχο και συνδέστε τις εικόνες με μαγνήτες, συνδετήρες ή ίσως μανταλάκια. Εδώ μπορείτε πραγματικά να αφήσετε τον ατμό με το σχέδιο και να παρουσιάσετε ενδιαφέροντα μοτίβα με έναν καινοτόμο τρόπο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να στερεώσετε τη μάσκα στον τοίχο μπροστά από το τραπέζι εργασίας σας.

Οι φωτογραφίες και οι διακοσμήσεις αντιστοιχούν στο vintage στυλ

Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες -σαλόνι-γκρι-τοίχος-κάτω από σκάλες

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο τοίχου με εικόνες με βερνίκι μαυροπίνακα. Μπορείτε να σχεδιάσετε τις κορνίζες μεμονωμένα και να τις βάψετε με κιμωλία μόνοι σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να βάψετε ολόκληρο τον τοίχο με χρώμα μαυροπίνακα. Είστε ευπρόσδεκτοι να βάψετε μια ξύλινη πλάκα με το χρώμα που πλένεται, να προσαρτήσετε το επιθυμητό μοτίβο εικόνας και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό πλαίσιο εικόνας τριγύρω. Με το χρώμα του μαυροπίνακα, έχετε ένα ευρύ φάσμα επιλογών σχεδίασης. Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του πλαισίου ανά πάσα στιγμή και να προσθέσετε ποικιλία.

Καμβάς εκτυπώνει με αφηρημένα μοτίβα σε ασπρόμαυρο

τοίχος-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-αφηρημένο-μοντέρνο

Αν θέλετε να βάλετε μια αγαπημένη εικόνα στο προσκήνιο, μπορείτε να πετύχετε πολλά με τολμηρά χρώματα και ένα μείγμα υλικών. Ακόμη και μια μικρή εικόνα μπορεί να τεθεί στο επίκεντρο. Δημιουργήστε μια υπέροχη διαρρύθμιση κρεμώντας το αγαπημένο σας μοτίβο με πλαίσιο από το ταβάνι με ένα πολύχρωμο νήμα ή κλωστοϋφαντουργικό κορδόνι. Μπορείτε να δώσετε στους λευκούς τοίχους μια νέα, νέα πινελιά με ένα αυτοσχέδιο, ξεχωριστό κολάζ. Ένα άλλο υπέροχο σχέδιο τοίχου με εικόνες είναι μια μεγαλύτερη εικόνα που αποτελείται από πολλές μεμονωμένες εικόνες. Όταν κρεμάτε, είναι σημαντικό εδώ τα επιμέρους μέρη να είναι προσαρτημένα με μικρή απόσταση και σε μια γραμμή, έτσι ώστε να διατηρείται το πλαίσιο της εικόνας. Οι κορνίζες με παλιά εμφάνιση φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές και πρωτότυπες ακόμη και χωρίς τζάμια.

Τοιχογραφία με φτερά αγγέλου

τοίχο-σχέδιο-σαλόνι-γκρι-μοντέρνο-ασπρόμαυρο-αφίσα-φτερά αγγέλου

Τοιχογραφία για θηλυκό σαλόνι

σχεδιασμός τοίχου-σαλόνι-θηλυκό-ροζ-γκρι-λευκό-συνδυασμός-τοιχογραφία

Τοιχογραφία με μοτίβο κύματος

τοίχος-σχέδιο-σαλόνι-εικόνα-κύμα-μοτίβο-τυρκουάζ-βαφή τοίχου

τοίχος-σχέδιο-σαλόνι-μπεζ-αφηρημένη-εικόνα-κίτρινο-γκρι

Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες -σαλόνι-σκανδιναβικός-μαύρο-άσπρο

τοίχος-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-ασπρόμαυρο-οικογενειακές-φωτογραφίες-διακοσμήσεις

σχεδιασμός τοίχου-εικόνες-σαλόνι-μίξη-διαφορετικά-μοτίβα

τοίχος-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-μέντα-πράσινο-τοίχος-μπογιά-μεγάλα-μικρά-κορνίζες

τοίχος-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-μέντα-πράσινος-τοίχος-χρώμα-χρυσός-κορνίζες

σχεδιασμός τοίχου-εικόνες-σαλόνι-μέταλλο-κορνίζες-ασπρόμαυρες-φωτογραφίες

Σχεδιασμός τοίχου με εικόνες σαλόνι-συνδυασμός-ρήσεις-οικογενειακές φωτογραφίες

τοίχο-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-γκρι-τόνους-τοίχο-τούβλο-εμφάνιση-λευκή-ζωγραφική

τοίχο-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-μπεζ-λευκό-φυσικό τοπίο

τοίχος-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-ανθρακί-γκρι-τοίχος-χρώμα-κίτρινος-καναπές

τοίχος-σχέδιο-εικόνες-σαλόνι-αφηρημένο-λευκό-κορνίζα-λευκός-καναπές

τοίχο-σχέδιο-εικόνες-μαύρο-άσπρο-σαλόνι-ανοιχτό-γκρι-βαφή τοίχου